Ukrainan konflikti/sota

Viimeksi muokattu:
Hmm Minun silmääni näyttää kyllä ajoharjoittelulta / komppanian etenemisharjoitukselta. Paikka, harjoitusrata.

Perusteet. Edetään luukut auki, ukot ulkona, ilman mitään kiirettä. Pitkä letka vaunuja (uusia leluja?) hyvin lyhyin välein. Tieura on muokkaantunut monien vaunulla-ajojen jäljiltä aalloille, ja edelliset jäljet saman radan kierrokselle ovat näkyvissä. Tieuran aaltojen eli kumpareiden koko vastaa samankokoisten vaunujen yliajoa monta kertaa. Sama ilmiö kuin soratiellä tunnettu "nimismiehen kihara" eli samankokoisten renkaden yliajon aiheuttaman säännöllinen aaltoilu tien pinnassa.

0 h panssarikokemuksella eli täydellisen tietämättömyyden tuottamalla varmuudella, uskallan väittää että tässä ahrjoitellaan ajajille tutussa ympäristössä. Ajoharjoitteluradalla, sillä yhtään telanjälkeä, puiden kaatumista ym ei näy uran ulkopuolella.

Kuvassa on ehkäpä leppoisaa ajoharjoittelua, vähemmän leppoisaa tulevaisuutta varten.
 
Ei voisi ja jos voisi niin venäjä iskettäisiin verissäpäin takaisin Mordoriin. Joten se siitä, toiseksi tämä on täysin väärä lanka
Tosin venäläisten kusipäisyyttä ja venäläisten kenraalien idiotismia ei pidä ali-arvioida. Ryssä osaa aina "ryssiä" ja jos ne ei missään muussa onnistu niin epäonnistuminen onnistuu niiltä ihan luonnostaan.
 
JR2 kirjoittanut Venäjän panssarivaunuista, toki epätäydellinen lista:

Some incomplete info on Russian tanks & 2023 strategy.
Source: Russian. Unverified.

- Т-90М bn may have either 40 or 31 MBTs
- in 2021 in 27 MRBde: 8 T-90M, 12 T-90A, 20 T-14 Armata
- Feb 2021: two Russian MoD contracts with UVZ (10 brand new Т-90М & 50 modernized from T-90A)

Status in Dec 2021:

- 27 MRBde: 32 Т-90А
- 2 MRDiv: 27 Т-90А
- 20 MRDiv: 40 Т-90А
- 136 MRBde & 19 MRDiv: 40 Т-90А each
- Syria: 40 Т-90А

In 2022 UVZ modernized 4 battalion size groups of Т-90А to Т-90M (up to 160 Ms). Distribution not revealed. But T-90M were delivered only to 1 Tank Army (WMD) & SMD.
Furthermore just before the attack against Ukraine, Russian army was delivered two battalions of T-72B3M/2022-2023.

On T-80BVM:

31 were in 200 MRBde (Northern Fleet)
21 in 4 TDiv (and some T-80UE-1)
20 in 64 MRBde

OmskTransMash in late 2022 delivered a battalion of T-80BVM/2022

T-14 (20 produced & 20 in production) were never in combat.

Currently Russia can assemble 340 repaired/modernized MBTs, incl. 40 T-62M/2023 from 103 Maintenance Facility.
All remaining may only perform indirect fire missions.
Therefore the declaration on additional new 1600 MBTs is a signal of political value.

Ukrainian assessment (quoted by Russia):

526 000 of Russian forces in the operation area, including 350 000 - 400 000 deployed directly on LoC. Remaining numbers are in reserve formations.

Surovikin strategy is to defend currently occupied areas, tie Ukrainian forces, setup ten more heavy divisions (rather grow current bdes into divisions), mobilize 40 000 - 60 000 more volunteers, and only then initiate the new offensive.

Russian assessment : a good plan, but how to implement it?



-

Tässä ei kerrota alkuperäistä lähdettä, mutta JR2 on luotettava siinä mielessä että ei vääristele tai keksi näitä kirjoituksia itse. Toki olisi mukavaa, että lähde olisi merkitty, niin voisi arvioida sen luotettavuutta.

Kiinnostavia numeroita joka tapauksessa. Muutama ajatus:

Valtaosassa venäläisiä panssarivaunupataljoonia on 31 vaunua, ainoastaan muutamassa on 40 (näin siis jos uskotaan venäläistä Altyn73 ja hänen kirjoituksiaan). Toisaalta jos joukolla jolle nämä vaunut toimitetaan oli alunperin 40 kpl T-90A vaunuja, niin nämä tietysti korvataan 40 kpl T-90M vaunuilla - en kyseenalaista tätä.

JOS uskotaan yllä kerrottua, että UVZ modernisoi neljän pataljoonan verran T-90A vaunuja T-90M malleiksi vuonna 2022 niin pitäisin todennäköisempänä että määrä olisi: 4 x 31 = 124. Toisaalta määrä voi yhtä hyvin olla 4 x 40 = 160.

Jokainen T-90M vaunuksi modernisoitu T-90A tarkoittaa tietysti että heillä on yksi T-90A vaunu vähemmän. Olen onnistunut vakuuttamaan itselleni että Venäjän armeijalle valmistettiin 279 kpl T-90A vaunuja, vaikka useamman muun lähteen mukaan määrä voisi olla 337 kpl (Jaroslaw Wolski) tai jopa 370 kpl (Steven J. Zaloga). T-90M modernisointiprojekti ehti vasta alkaa kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, joten helppo uskoa että ne vaunut jotka olivat aktiivijoukoilla ennen hyökkäystä (Altyn73 mukaan 219 kpl syyskuussa 2021, tosin näitä oltiin korvaamassa T-90M vaunuilla) ovat myös taistelleet Ukrainassa MUTTA mahdollisesti kaikki muut ovat UVZ:n varastoissa tai korvamerkitty modernisoitavaksi. Tämä selittää osaltaan sen, miksei "T-90A varastovaunuja" ole nähty juurikaan, vaikka tiedetään että niitä pitäisi olla jokunen kymmentä (tai jopa reilu sata, riippuen kenen numeroita uskoo).

OmskTransMashin sanotaan toimittaneen panssarivaunupataljoonan verran T-80BVM obr 2022 vaunuja myöhään vuonna 2022 (late 2022).

Tämän arvion mukaan Venäjä kykenisi korjaamaan / modernisoimaan 340 kpl panssarivaunuja, joista 40 kpl on "103. armored repair plant" kunnostamia T-62M obr 2023 malleja. Oletan että tarkoitetaan koko vuotta. Tämä on selvästi pienempi määrä kuin muissa arvioissa. Shokeeraavan pieni määrä.
 
Viimeksi muokattu:
En voi olla miettimättä, kuinka ryssän ylivoimaista armeijaa ja ihmeaseita on täällä meilläkin pelätty. Tunnissa ohi yms. "Kaikki" on aina tienneet että jokainen pläntti, potero, lentokonenehalli ja muuntaja on maalitettu täsmäpommeille ja meillä ei ole mitään mahdollisuutta.. No ei ainakaan toiminta Ukrainassa tue tätä mielikuvaa.
Luulen, että meillä ei ole osattu arvioida korruption todellista määrää j sitä kuinka sitä esiintyy joka hierarkiatasolla. Paperilla Venäjällä oli suuri ja mahtava armeija, mutta korruption vaikutukset näemme joka tasolla vasta nyt.
 
Taas juoruja venäläisten vähentyneestä tykistön käytöstä. Jokainen voi tuumia, tarkoittaako sitä että laukaukset käyvät vähiin VAI onko tykistön käyttöä vähennetty, jotta on edes jotain varastoissa Ukrainan mahdollisen vastahyökkäyksen torjuntaan (tai torjunnan yrittämiseen):

Sladkov says that Russia often doesn't have enough artillery rounds to seize and hold Ukrainian positions. He says they used 1,480 artillery rounds and 6 loitering munitions to take a position in Marinka, but had to withdraw due to Ukrainian artillery.

https://t.me/Politnavigator/124816

Fs4mwbTWYAkzIQm


He says Russian forces are on a "small shell diet, to put it mildly"

Fs4qkuUWwAAvlrM


 
Tämän arvion mukaan Venäjä kykenisi korjaamaan / modernisoimaan 340 kpl panssarivaunuja, joista 40 kpl on "103. armored repair plant" kunnostamia T-62M obr 2023 malleja. Oletan että tarkoitetaan koko vuotta. Tämä on selvästi pienempi määrä kuin muissa arvioissa. Shokeeraavan pieni määrä

Noiden raahaaminen kaukoidästä ja kunnostukset alkoivat joskus loppukesästä niin jos puhuu jo tapahtuneesta historiasta niin ei kai tuossa isoa määrää voine ollakaan. Sen sijaan jos eivät parempaan pysty vuositasolla niin aikalainen meteli noussee sisäisesti. Medduhan on votkapäissään puhunut sadoista. Jos ei ole omia juttujaan jo unohtanut niin tullee pysymään vaatimuksissaan tai tehtaalla käydään helvetin nopeat YT:t , nykyinen väki löytää itselleen uutta tekemistä tankkien kenttätestauksessa Ukrainassa ja sorveihin tulee sopivampia.
 
Noiden raahaaminen kaukoidästä ja kunnostukset alkoivat joskus loppukesästä niin jos puhuu jo tapahtuneesta historiasta niin ei kai tuossa isoa määrää voine ollakaan. Sen sijaan jos eivät parempaan pysty vuositasolla niin aikalainen meteli noussee sisäisesti. Medduhan on votkapäissään puhunut sadoista. Jos ei ole omia juttujaan jo unohtanut niin tullee pysymään vaatimuksissaan tai tehtaalla käydään helvetin nopeat YT:t , nykyinen väki löytää itselleen uutta tekemistä tankkien kenttätestauksessa Ukrainassa ja sorveihin tulee sopivampia.

Tuo oleellinen lause on muotoiltu hieman epämääräisesti, mutta tulkitsen sen tarkoittavan vuotta 2023.

Currently Russia can assemble 340 repaired/modernized MBTs, incl. 40 T-62M/2023 from 103 Maintenance Facility.

Hän kirjoittaa erikseen vuoden 2022 valmistusmääristä (tosin siitä puuttuu tiettyjä vaunutyyppejä).

Epäselvästi sanottu joka tapauksessa, mikä jättää väärille tulkinnoille sijaa. Tuo 340 kpl on niin pieni määrä että vaikea uskoa koko vuoden tulokseksi, kun huomioidaan modernisoinnit JA varastotukikohdista aktivoidut. Tuo tarkoittaisi keskiarvoisesti ainoastaan 28 kpl per kuukausi, uskomattoman pieni määrä.

Toki ehkä tuossa kirjoituksessa arvioitu kapasiteetin koko on laskettu viime vuoden numeroista (eli mitä saivat aikaan viime vuonna, oletus että suunnilleen sama myös vuonna 2023) ja jos tosiaan esim. varastovaunujen aktivointia tehtiin vain puolen vuoden ajan (todennäköisemmin ainakin 9 kuukauden), niin silloin kokonaismäärä voisi olla pienempi. Silti ollaan kaukana julistetusta 1 500 tai 1 600 kpl vuonna 2023.

-

En nähnyt että tätä olisi jaettu täällä: klo 15.30 aikoihin Mariupolissa räjähti jotain:

An explosion was recorded in Mariupol.

Viestin kommentti joka tarjoaa käännöksen yhdelle lainatuista viesteistä: "Not the first one. This was the loudest"

Mahdollisesti siis useita räjähdyksiä Mariupolissa tänään iltapäivällä.

 
Viimeksi muokattu:
Ai että atomitsunami Karlskronaan ja sitten ihan muina miehinä: "Ei se me oltu, tai ette ainakaan pysty todistamaan, muttei teidän kannata sinne Natoon mennä!".
Joo. Nyt kannattaa jo ymmärtää pikkuhiljaa, että ryssän peli on pelattu Itämeren alueella ja kohta muuallakin. Ruotsiin hyökkääminen tässä tilanteessa olisi itsemurha. Edes Ukrainan kolmen päivän erikoioperaation suunnitelleet Patrushev, Shoigu ja lyhytkasvuinen eivät ole niin tyhmiä, että tälläistä suunnittelisivat tässä tilanteessa.
 
Videon alussa ryhmä jää pellolle rynnäkkövaunusta ja etenee metsäsaarekkeeseen. Jotenkin tuntuu avomaastoon jättäminen tyhmältä, miehet että vaunu haavoittuvaisia.

⬇️
Bakhmutin suunta
Harkovin 127. erillisprikaatin joukkojen 225. erillisen pataljoonan työ Bakhmutin läheisyydessä

Vaunu avaa tulen miehet kyydissä ja sitten jalkautetaan. Tuli sijainti yllätyksenä?
 

Zelenskyi kutsuttiin Naton huippukokoukseen Vilnaan​

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kutsuttu Naton seuraavaan huippukokoukseen. Asiasta kertoi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg tiistaina.

Naton seuraava huippukokous järjestetään heinäkuussa Liettuan pääkaupungissa Vilnassa.

STT-AFP
 
Back
Top