Ukrainan konflikti/sota

Ei sitä mihinkään potkita. Ei pysty potkimaan. Sai voittajavaltiona aikoinaan veto-oikeuden ja sillä se pysyy ikuisesti YK:n jäsenenä. Nimittäin YK:sta erottaminen vaatii YK:n turvallisuusneuvoston hyväksynnän ja siellähän se ryssä istua napottaa veto-oikeuksineen. Ja tiukasti. Kuin paska Junttilan tuvan seinässä. Mielestäni koko YK pitäisi rakentaa perustaltaan uudelleen ilman mitään veto-oikeuksia.
Jos saivarrellaan niin paikan sai Neuvostoliitto, ei Venäjä. Jos ajatellaan että joku maa peri sitten sen paikan Neuvostoliitolta niin se menisi loogisesti viimeiselle Neuvostoliitossa olleelle maalle, Kazakstanille.
Tosiasiassa Venäjä sai paikan kun suostui ottamaan kontolleen Neuvostoliiton velat.
 
Padon räjäyttämisen seurauksena mieleeni juolahti pirullinen ajatus:

Jos olisin kiero ryssä, käyttäisin padon tuhoutumista hämäyksenä suurelle yleisölle ja räjäyttäisin sen suojissa Zaporizhzhian ydinvoimalan. Ydinvoimalan tuhoutuminen olisi tietysti padon räjähtämisen seuraus, koska sen jäähdytys ei enää toimisi tms. Totuudellahan ei informaatiosodankäynnissä ole väliä, vaan narratiivilla. Vaikka mitään radioaktiivista vuotoa ei sabotaasin vuoksi tapahtuisikaan, sen poliittiset seuraukset olisivat joka tapauksessa erittäin vakavat.

Nämä kaksi ekologista ja humanitääristä katastrofia myös helpottaisivat ryssien puolustustaistelua etelässä vapauttamalla lisää joukkoja reserviin, ja saastuneiden/tulvivien alueiden läpi hyökkääminen olisi riskaabelia. Lyhyempi rintamalinja palvelee ryssää. Lisäksi sodan jatkamista vastustavat kansainväliset tahot saisivat voimistettua ääntään, koska tulitauko olisi tarpeellinen katastrofien hoitamista varten. Tai näin ainakin venäjämyönteiset tahot asian esittäisivät. Poliittinen paine toimia kasvaisi varmasti länsimaissakin.

Toivottavasti olen väärässä.
 
Ja tuo pinnan laskeminen mahdollisimman alas juuri ennen nostamista ennätyskorkeuteen tehtiin tietenkin, että saatiin asennettua räjähteitä mahdollisimman alas padon seinämään. Sitten nostettiin ylös ja kaboom. Rottaryssät.
Hyvinkin mahdollista!
Itse luulin alunperin. että rysyt yrittivät ensin täysjuoksutuksilla hukuttaa UA:n joukkoja alajuoksulla.
Veikkaanpa että räjähteet asennettiin niihin kuiluihin, josta vesi syöksyy turbiineihin ja dynymenttien asennusten jälkeen odoteltiin patoaltaan täyttymistä.
Tällöin siis dynymentit eivät olisi joutuneet veteen uppeluksiin vs. niiden asennus padon kylkeen.

Ja tämä on siis täyttä spekulaatiota vailla minkäänlaista ymmärrystä patojen rakenteesta.
 
Suomi-Neuvostoliitto -seuran tuoreet kuulumiset. Lafkan johtaja antaa ymmärtää, että valtiolta heille tulevaa rahoitusta ei saisi kyseenalaistaa.


No ei varmasti saa lopettaa, jos tuen saajalta kysytään. Palkka varmasti kohdillaan ja työkuorma ei taatusti stressaa.
 
Excuse Me What GIF by CBS



 
Viimeksi muokattu:
Vertailua kaupungeista joissa paha tilanne.

Nova kakhovka kaupunki 45 000 asukasta 222,7 km² - hyvinkää nn 47 000 336,8 km² verrataan tämä helsingin pinta-alaan 213,8 km²

H’erson 283 649 asukasta pinta-ala 145 km² - turku 243,4 km² asukkaita 186 756

Oleški 24 520 asukasta 60,5 km² - kerava 30,63 km² eli puolet pienempi, 37 649 asukasta.

Loppuja 9 kaupunkia en jaksa vertailla enkä varsinkaan yli 70 kylää, osa pääsee helpommalla jotkut tuhoutuu. Venäjällä mennyt normaalisti kylän valtaamiseen parista päivästä viikkoihin ja helvetisti ukkoa ja a tarviketta ja nyt tuhoaa kaiken kerralla. Siksi tätä verrataan joukkotuho aseeseen. Ydinase tuhoaa hetkessä, eikä pääse karkuun. Tässä menee vielä pari päivää, koko ajan etenee uusiin kyliin/kaupunkeihin alempana ala-juoksulla ja ukrainalaiset katselee tuhoa vierestä eikä voi mitään, loppu tulos käytännössä sama, paitsi että onneksi ihmiset säästyy. omaisuus ja elinehto pellot, karja, kasteluvesi, työpaikat menee. Oli pakko avata viski, vaikka olihan tästäkin mahdollisuudesta varoitettu, ehkä siksi osasi itsekkin, (siis tällä viskillä)

Tätä en luokittelisi enään siivilien kiusaamiseksi, vaan jotain ihan muuta.

 

Liitteet

  • Screenshot_20230607_005034_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230607_005034_com.android.chrome.jpg
    613.6 KB · Luettu: 40
  • Screenshot_20230607_005105_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230607_005105_com.android.chrome.jpg
    618.3 KB · Luettu: 39
Viimeksi muokattu:
Back
Top