Ukrainan konflikti/sota

Vielä Kyiv infependent- lehden lainaus aiheeseen.


Edit: vielä lainaus artikkelista

100,000 personnel, more than 900 tanks, more than 555 artillery systems, 370 MLRS" in the Lyman-Kupiansk direction, according to Serhii Cherevatyi, spokesperson for Ukraine’s Eastern Military Command.

Cherevatyi said on television on July 17 that Ukrainian soldiers are currently holding the defense.

https://kyivindependent.com/military-4/
Tarkasti lukemalla artikkelia huomaa että siinä ei sanota venäjältä löytyvän tuon verran väkeä ja kalustoa varattuna tai valmisteltuna hyökkäykseen, ainoastaan että tuolla tienoilla on tuollaiset määrät jengiä ja kalustoa. Olettaisin siis että tuohon on ympätty yhteen ihan kaikki jota alueella on, eli rintamalla oleva väki, seuraavaksi rintamalle työnnettävä väki, tukijoukot, yms. sen mahdollisen hyökkäysväen lisäksi. Ajoneuvoissa ja tykistössä on samoin mukana kaikki aktiivisesti rintamalla oleva ja mahdollisesti hyökkäykseen käytettävissäoleva kalusto, vaunuissa varmasti mukana kaikki joissa on henkilöauton kylkipeltiä enemmän suojaa jne. Noilla oletuksilla tuo alkaa kuulostaa ihan uskottavalta lukemalta.

Tuollaisesta massasta on myös mahdollista kerätä kasaan sellainen joukko joka selkeästi vaatii reagointia ilman että mitään jätetään varsinaisesti tyhjäksi.

En osaa yhtään lähteä arvaamaan että mitä tuosta voi todellisuudessa repiä irti, 20k miestä edes auttavasti varustettuna ja ajoneuvoilla on kuitenkin sen verran että perinteiseen NL:n tyyliin yhdessä paikassa painamalla saattaa päästä paristakin linjasta läpi jos (kun) ei välitä omista tappioista, jonka jälkeen Ukrainan on pakko reagoida voimakkaasti ja tuoda paljon väkeä ja kalustoa paikalle. Tietty jos homma menee ryssimiseksi, niin mikään määrä väkeä maailmassa ei tule läpi edes pensasaidasta. Jotain tuollaista Venäjä voisi ehkä yrittää, niin kauan kun on edes jonkunlainen reservi joka hupenee huolestuttavaan tahtiin voi sillä yrittää toimia isompana yksikkönä ja pyrkiä viivästämään/hidastamaan/estämään Ukrainan hyökkäystä muualla. Vaihtoehtona ei taida olla muita kun katsella miten reservi sulaa pikkuhiljaa rintamalla kunnes lopulta ei ole enää kykyä edes ylläpitää staattista tilannetta. Täytyy kuitenkin olettaa ettei venäjällä sodanjohto ole täysin kyvytöntä ja varautua worst-case tilanteisiin. Varmasti molemmilla puolilla on pelattu sotapelejä ja nähty että venäjän on täysin pakko yrittää muuttaa tilannetta edes jotenkin, ehkä nyt nähdään jotain isompaa tai ehkä ei.

Itse lukisin tuosta rivien välistä vielä sen verran, että osa mahdollisesta hyökkäyksen väestä oltaisiin keräämässä tällä hetkellä rintamalla tai lähellä rintamaa olevista joukoista, jolloin mitään selkeää isoa massaa ei ole kasassa ennen kuin ihan muutamaa hetkeä ennen hyökkäystä. Tuollainen toiminta muutenkin tuntuu olevan lähestulkoon määrittävä tekijä venäläisessä maailmassa; vältetään sitoutumista ja pidetään tilanne epäselvänä niin pitkään kuin mahdollista, ja jos jossain ilmenee mahdollisuus niin siihen yritetään tarttua ja jälkikäteen paukutellaan henkseleitä kuinka ovat maskirovkan maailmanmestareita ja koko homma oli alusta alkaen suunniteltua juuri siihen lopputulokseen.
 
Suolan kanssa tämä pohdinta tuossa twiitissä... Käynyt kyllä mielessä, että kun venäjä sulkee nuo viljakuljetukset niin Turkin rooli tuossa on kyllä mielenkiintoinen eli lähteekö uhmaamaan tuossa venäjää :unsure:
Alustuksena
War criminal Girkin is predicting Turkey will have a direct military clash with Russia:

The moment of truth is getting closer.
Or rather, the time is getting closer when my oldest (from the beginning of the Syrian campaign) forecasts about the development of the situation in the "Ukraine-Turkey-Syria" connection will come true.

For those who did not read and did not listen to me in 2015-2016, I remind (point by point) my theses, which have never changed since then and have not become (in my opinion) less likely:Sooner or later, the Russian Federation will have to enter into a direct military clash with Turkey on the initiative of the latter.

The fighting will take place in Syria, in the Transcaucasus and on the Black Sea. The direct participation of large contingents of Turkish troops (under the guise of "volunteers" or even without such cover) in operations against our army in Ukraine and Crimea is not ruled out.

The Turks will begin to move on to a direct open confrontation with the Russian Federation after they "squeeze dry" from the Kremlin's amazing people all the concessions that can be obtained peacefully. Then they will begin to put pressure with military force.

The Turks will choose the moment of entry into the war, taking into account the maximum weakening of the military forces of the Russian Federation and our unpreparedness to repel Turkish aggression.The first stage will be the closure of the Bosporus and Dardanelles for our fleet and supply ships delivering reinforcements to Syria (Erdogan may take this step this year).

This will be followed by a series of armed provocations in Syria by the so-called. "armed opposition" against our troops in order to expand the zone of control of the pro-Turkish authorities. After waiting for the depletion of ammunition and supplies, Turkish troops will try to completely defeat our expeditionary force and Syrian troops in northern Syria. Naturally, only the Russian Federation and official Damascus will be blamed for the escalation of the conflict.

Our expeditionary corps cut off from supplies and reinforcements, won't have a chance to defeat the Turkish army.

The fate of our peacekeeping contingent in Karabakh and Armenia seems just as unenviable. It will be crushed and (at best) interned by the Armenians, or simply destroyed and captured by the Turkish-Azerbaijani coalition.The only thing that can deter the Turks (apart from the direct threat of the use of nuclear weapons, which could lead to a worldwide nuclear war) from defeating our troops in Syria is the direct intervention of Iran and its readiness to directly enter into a military confrontation with Turkey in Syria and the Transcaucasus (I remind you that Turkey is now strenuous friends with the main opponents of Iran - Israel).

In any case, even if Ankara does not dare to go into a full-scale military conflict with the Russian Federation, the Turks will "strangle" our group in Syria, since all communications are based on sea supplies through Novorossiysk to Tartus, and blocking the airspace with Syria is also not a problem for the Turks .

The question of the timely withdrawal of our expeditionary force in Syria has long been "overcooked", but has not yet been raised as such. A large group of our military remains Erdogan’s “hostage".

We can expect with high probability that the long-awaited rejection of the shameful and senseless "grain deal" will set in motion a chain of consequences that naturally leads to a sharp aggravation of Russian-Turkish relations and an acceleration of Turkey's inevitable transition to the camp of our open enemies.The time allotted for the possibility of evacuating our troops from Syria during the "deal" is apparently lost forever.”


Tämä on mielenkiintoinen skenario.

Vaikka Ankara on pelannut kaksia korteja, on sillä kremlin kanssa eturistiriitoja aika lailla. Sotaisia konflikteja ainakin jutussa mainitut Syyria ja Karabah.

Lähi-idän pohjoisosien vaikutusvallan lisäksi Turkki eittämättä haluaa olla Mustanmeren valtias, onhan sillä jo Bosporissa portinvartijuus. ryssän vaikutusvallan kasvu; Mustallamerellä mahdollinen Ukrainan häviö ei palvele Turkin etua alueellisena voimana. Turkki varmaankin katselisi Krimin olevan mieluummin rauhanomaisella, pullistelemattomalla Ukrainalla -- kuin alueellisesti merkittävää ryssän sotalaivastoa Sevastopolissa.

Erdo on itsetietoinen ja häikäilemätön, kuten Nato-jäsenyyskiemuroissa on nähty. Ei pelkää muiden mielipiteitä, ei varmaan pientä kähinääkään. Turkkihan pudotti joitain vuosia sitten ryssähävittäjän Syyrian kulmalla, kun ryssät eivät hyvällä uskoneet ilmatilaloukkausten on loputtava. Turkkilaiset eivät ryssänkuvia kumartele.

Turkissa on inflaatio-/talousongelmat, joten diktaattorin keittokirjan ensisivujen resepti ulkoisen konfliktin aloittamisesta saattaisi maistua Erdollekin.

Peluri kun on ja ryssän osoittauduttua heikoksi/heikentyneeksi, Erdo saattaisi hyvinkin käyttää tilaisuuden ja taputella pakettiin muutaman ryssän kanssa hiertävän asian. Voi toki olla, että talousyhteistyö ryssän kanssa on kuitenkin painavampi punnus vaa'assa.

Mahd nokittelu ryssälle voisi hyvinkin alkaa koepallona viljakuljetusten turvaamisella ja seurata putlerin reaktiota. Jos putler on (siinäkin) heikko, nostaisi panoksia. Viljakuljetuksissa samalla Erdo nostaisi näkyvyyttään Lännessä ja maailmalla - sitähän hän on halunnut Natojäsenyyssotkuissakin.Viljahommassa onnistuessaan olisi sankarin viitta jaossa.

Mielenkiintoista seurata ottaako Turkki roolia.
 
Viimeksi muokattu:
edit: ehkä UA-vastauksen operaatioideana on perinteinen Suomen doktriini: päästää syvyyteen, kuluttaa ja tuhota ratkaisutaistelussa (FI osalta pitäisi nyt päivittää, koska Nato). TOki kuluu UA omatkin joukot, mutta mahdollisuus isoon ryssäverilätäkköön - semminkin kun joutuvat nousemaan asemistaan liikkeelle. Hyökkäyksessä tuhottuna/heikennettynä ryssän reservit lienee pääosin käytetty ja avaa uusia mahdollisuuksia UA:lle.



Raatteentie 2.0 :unsure::unsure:
 
Viimeksi muokattu:
Sama meininki kuin Maidanilla 2013, voimaan pitää vastata voimalla. Ei nöyristelyllä.

Ja nythän tilanne on se, että esimerkiksi kansalliskaartista on tiettävästi huomattava osa tuhoutunut Ukrainassa jo sodan alkuvaiheissa, ja muutenkin sisäisen turvallisuuden kyvyt ja halut lienee pohjamudissa - näkyihän tämä jo suhteessa Wagneriinkin.

Voi siis olla, että Moskovan "kevät" voisikin olla paljon realistisempi skenaario tässä vaiheessa kuin äkkiseltään moni uskoisi - se vaan vaatisi kansalta munaa.
Siinä on vaan yks mutta.... Ei niillä oo munia
 
Eikös venäjän viime liikekannallepanossa kerätty se 300tuhatta ukkoa josta puolet on ollut kokoajan koulutuksessa jossain? Loput meni suoraan rintamalle. Varmaan on siitäkin porukasta aukkoja paikkailtu, mutta kyllä sieltä jokunen koulutettu luulisi juuri tähän yritykseen löytyvän,,
 
Päivän luvut:

347648750_624763926503356_5152160275455480525_n.jpg


Ilmeisesti tuo ryssän hyökkäys pohjoisessa näkyy jo kaluston osalta, varsinkin tuo tykistön määrä on aika massiivinen. Mahtaako olla hieman edellisten päivien satoa mukana? Tällä kertaa ei ole yhtään spesiaalivarustusta mukana.

edit. Tässä vielä suhteessa viimeaikaisiin keskiarvoihin:

CategoryChange7d14d30dTotal
Personnel+710570.0570.0639.7468.6 (239010)
Tanks+44.34.34.58.1 (4119)
APVs+179.710.210.715.8 (8051)
Artillery+3822.420.723.28.9 (4542)
MLRS+42.43.02.61.4 (689)
Anti-aircraft Systems-2.02.42.10.8 (428)
Aircraft----0.6 (315)
Helicopters--0.10.20.6 (310)
UAVs+1120.916.915.67.5 (3839)
Missiles-0.30.62.12.5 (1273)
Warships / Boats----0.04 (18)
Other Vehicles+2717.117.417.213.9 (7086)
Special Equipment-5.36.25.21.3 (677)
 
Viimeksi muokattu:
Itse en näe mitään demokratiakehitystä noiden rintamaveteraanien kautta, vaan paremminkin tuon Wagnerin vallankaappaus -yrityksen kaltaista toimintaa. Samaan tapaan kuin Saksassa Stahlhelm ja Freikorpsit ja muut.
Joo, ei näistä mitään demokratian mallioppilaita ole tulossa, mutta aikamoinen riesa ne tulevat olemaan pitkän aikaa. Harva noista pystyy sopeutumaan takaisin siviilielämään, varsinkin kun venäjällä ei pahemmin mitään tukiverkkoja ole. Osa noista keskittyy juomaan itsensä hengiltä ja häiriköimään paikallisesti, jolla sinällään ei ole hallinnon kannalta mitään merkitystä.

Mutta, jos edes pienikin osa heistä liittyy johonkin hallinnon vastaiseen porukkaan tai muuhun separatistien liikkeeseen, niin se on jo ongelma.

Lisäksi tilanne menee mielenkiintoiseksi, kun nämä yksityiset "palkka-armeijat" alkavat yleistymään kunnolla. Se on monelle entiselle sotilaalle varsin hyvä ja rahakas vaihtoehto. Ja sen jälkeen onkin vain ajan kysymys, milloin venäjällä nähdään ensimmäinen kahden yrityksen välinen kunnon yhteenotto. Kävi tässä sodassa miten kävi, niin venäjällä tulevasta aikakaudesta tullaan puhumaan sotaloordien aikakautena.
 
Back
Top