Ukrainan konflikti/sota

Noita on SA-vahvuuksissa 72kpl, 36+36kpl sijoituksena mek.tst-osastot ja moot.tst-osastot.
Varaosina termin alla tuli vielä noiden lisäksi virallisten vienti/tuonti kirjauksien mukaan DDR:stä joku kolminumeroinen määrä tavaraa, mutta oma epäilys että kyseessä pääsääntöisesti Ruotsiin myytyjen vaunujen tornien/tykkien osat/osia -> ruotsi otti alustat varaosiksi omaan MtLb lauttaansa.
Nuo varaosat ovat painonsa arvoisia kullassa, niillä pidetään suuri määrä kulunutta kalustoa käytössä ja edes jonkinlaisessa kunnossa...
 
Ryssälaatua tarkka-ampujakivääri, hylsyt jäävät pesään joka laukauksella ja pitää puhdistuspuikolla poistaa voimaa käyttäen, tuo on varma keino pilata aseen tarkkuus jos sellaista on edes olemassa.

Taitaa patruunapesän mitat olla vähän sinnepäin ja korkeapaineinen patruuna muokkaa hylsyn (pesän seinämiä mukaellen) niin, että se ei pääse perääntymään normaalisti. Jos on vielä heikko ulosvetäjä suureen hylsyyn nähden niin sinne se hylsy jää.

Tuossa demonstraatiossa ei tule edes ampumaton patruuna ulos. 🤦

Ulosvetäjä paskana. Ei sen kummempaa. Tapahtuu miltei mille tahansa urakantaista patruunaa ampuvalle aseelle toisinaan. Ja voi tapahtua myös laippakantaista patruunaa ampuville. Voi tietty olla hyvinkin yleinen "ominaisuus" juuri tuossa asemallissa.
 
USA:ssa tuota on testattu pudottamalla suuri määrä droneja hävittäjäkoneesta. Tässä 103 kpl
Välillä sitä luulee että nyt Ukrainassa on kehitetty jotain uutta ja mullistavaa, mutta USA on sitäkin testannut jo kymmenen vuotta sitten. Voi vain kuvitella mikä noiden potentiaali on kun mukaan lisätään räjähde. Pelkästään tuo sadan dronen ulina saa kylmät väreet aikaan, kuin joku massiivinen hyönteisparvi.
 
Tässä on aika hyvä selitys näihin laukalle lähteviin huhuihin. Voi olla panikointiakin mutta myös laskelmoitua psyopsia, tuotetaan pettymyksen tunteita. Onnistuneesti.


Taisi tuo Ilchenkoven tykistöllä ampumisen huhu näkyä täälläkin, mikä herätti ihmetystä koska olisi niin syvällä vihollisen alueella. Hyvä suhtautua terveellä epäluulolla tällaisia kohtaan: jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin todennäköisesti näin on (paitsi joissakin harvinaisissa tilanteissa kuten Kharkovan läpimurto viime syksynä).

JOS näiden alkuperäinen lähde tosiaan oli ryssän telegram, niin ei voi sulkea pois tarkoituksellista psyops-tempausta eli pyritään väsyttämään länsimainen "yleisö". Suomeksi sanottuna luodaan näkymä syvästä läpimurrosta joka antaa toivoa, kunnes kyseinen "uutinen" kumotaan vääränä ja seuraa pettymys. Tällainen ylämäki-alamäki -ralli on omiaan väsyttämään, jos siis ottaa nämä todesta eikä epäilevästi.

Ryssän on nähty harrastavan hieman samaa kotiyleisön suuntaan: julkaissaan "tietoa" Ukrainan hyökkäyksistä ja menestyksestä, kunnes "sankarilliset" ryssän joukot vastahyökkäävät ja lyövät vihollisen takaisin. Luodaan siis keksittyjä paikallisia voittoja, jotta on jotain mitä "markkinoida" kotiyleisölle menestyksenä. Toisinaan nämä twiitit ovat onnistuneet huijaamaan "länsimaista yleisöä" ja uskotaan hetken aikaa Ukrainan rivakkaan menestykseen, kunnes "ryssä löi ne takaisin".

-

Tässä hieman samaa sarjaa, vähän eri sävyllä: muistaakseni tämä video nähtiin aluksi selitteen "Ukrainan Stryker pysäytettiin taisteluhautaan ja venäläiset tutkivat sitä" kanssa. Nyt vaikuttaa siltä että tässä ukrainalaiset tutkivat venäläisten hylkäämää juoksuhautaa, Stryker tosin on ukrainalaisten joten se meni oikein alkuperäisen selitteen osalta. Tai ainakin tämä tuli minulle vastaan ensin "venäläisten videona":

Guardsmen of Ukrainian Chervona Kalyna Brigade walking through captured Russian trenches, and climbing under a stuck/damaged Stryker vehicle, in the southern direction.

Nytkin kommenteissa kysytään, ovatko kyseessä tosiaan Ukrainan sotilaat, johon vastaa näin: They are UA soldiers, Chervona Kalyna Brigade of Ukrainian National Guard.

 
Kerro toki lisää. Oliko mulla väärä sanamuoto vai täysin valhe?

Eipä ole oma juttuni, mutta tässä lainaus alkuperäisestä Reutersin haastattelusta. "Marin said it is "very unlikely" that Finland would apply for a NATO membership during her current term of office."

Lähde: https://www.reuters.com/world/europ...ership-is-very-unlikely-her-watch-2022-01-19/

Eli Marin sanoi NATO-jäsenyyden olevan hyvin epätodennäköistä. En sanoisi viestiäsi täysin valheeksi, mutta tulkitsit turhan kärkevästi.
 
Tämän mukaan ryssä olisi siirtänyt VDV:n 76th Air Assault Division -porukan Kreminnan seudulta "etelään". Rob Leen mukaan Venäjän paras divisioona ja verrattain "tuore" eli ei-kärsinyt.

Sanoo että tämä jos mikä on signaali siitä että eteläinen rintama on kovan paineen alaisena ja ryssä on pakotettu keskittämään reservinsä / käytettävissä olevat joukkonsa sinne. Muut VDV:n joukot ovat taistelleet koko kesän "etelässä" tai Bakhmutissa.

Indicates that Russia has possibly committed multiple regiments from the VDV’s 76th Air Assault Division to the south (73rd Center fought in the Robotyne area) from the Kreminna front. The 76th is arguably Russia’s best division and is relatively fresh.

It indicates that Russian forces in the south are under heavy pressure, and that Russia is now committing its reserves/available forces because Ukraine began committing its reserves a couple of weeks ago. The rest of the VDV has been fighting in the south or Bakhmut this summer.



-

Ensimmäisen viestin kommenteissa mielenkiintoinen sananvaihto Kriegsforscher ja Tatarigami_UA:n välillä:

Kriegsforscher vastasi Rob Leelle lyhyesti: no they didn't

Johon Tatarigami_UA vastasi: They are there

Kriegsforscher: No, 76 DSHD is not there. But there are 7 DSHD there.

Tatarigami_UA: Already there, and I see them myself - for several days already. This is a division - one bat from the regiment there, another there, there is no secret here

Kriegsforscher: From which regiment is that battalion?

Tatarigami_UA: write a signal in private

Kriegsforscher: Well, for starters, I will write in private on Twitter to get the number)))

-

Pidän näitä molempia luotettavina joten jää epäselväksi, onko VDV:n 76th Air Assault Division todella siirtynyt etelään vai ei. Hyvä pitää mielessä että tämä ei ole 100% varma tieto, tosin jos luottaa Tatarigami_UA tietoihin niin hän on selvästi varma asiasta ja sanoo että ovat olleet siellä jo useiden päivien ajan (ainakin).

-

MUOKKAUS: Michael Kofman on samaa mieltä Rob Leen (ja samalla Tatarigami_UA:n) kanssa:

I’m with Rob on this one. I think there are signs units from 76th havr been redeployed.

 
Viimeksi muokattu:
VDV:stä puheenollen, tässä lähtee komeasti yksi heidän BMD-4M. Siltä oli aikaisemmin irronnut ketju, joten lienee hylätty ennen täystuhoa, mutta onpahan yksi vähemmän:

#Ukraine: In the vicinity of Bakhmut, #Donetsk Oblast, a detracked Russian BMD-4M airborne infantry fighting vehicle was targeted by a FPV loitering munition of the 77th Airmobile Brigade leading to the detonation of ammo onboard.

 
Kolme FPV-dronejen iskua, kaikki "Surovikin linjan" taakse, päivätty eiliselle eli 25.8.2023.

Tässä siis hyökätään ryssän "toisen puolustuslinjan" taakse.

Three more FPV strikes from the 46th AirAssault. Behind the Suroviikin line. Dated 25.08.23

#1 Loc: 47.3998, 35.8764
#2 Loc: unknown, possibly nearby
#3 Loc: 47.3964, 35.8739

If you have ideas for location #2 feel free to help.

@UAControlMap
@GeoConfirmed


1693075886243.png

 
JOS tämä pitää paikkansa ja JOS Ukraina todella saa ensimmäiset F-16 hävittäjänsä ensi vuonna, niin vuosi 2024 voi olla hyvin vaikea ryssän Mustanmeren laivastolle:

According to available information, the Netherlands will provide Ukraine with AGM-84 anti-ship missiles for F-16 fighters with a range of 220 km.

Auts. Malesialaisen matkustajakoneen pudottamisella on pitkät jalat.:whistle:
 
Tatarigami_UA kirjoittanut pidemmästi aikaisemmin Rob Leen mainitsemasta (mahdollisesta) VDV:n 76th Air Assault Division -porukan Kreminnan seudulta "etelään":

Robotyne-Tokmak axis update:

Yesterday, I discussed Russian reinforcements and reserves in the South, but didn't mention them specifically. Today, it's safe to say that I was referring to the movement of units from the 76th Guards Air Assault Division from the North-East

I anticipated that it would take a few days for the OSINT community to detect and identify them, hence I waited until today. According to russian military doctrine, at least on paper, 76th division is a part of their strategic reserves, underscoring the seriousness of the move

As of now, refraining from additional statements, it's crucial to acknowledge the twofold implications. On one hand, this strengthens russian operational capacities. On the other, their failure will critically impair of combat-ready reserves for rapid deployment.

Lastly, I want to highlight that the division is comprised of various units. Therefore, it's more accurate to refer to "elements and units of the 76th division,". This is distinct from the complete division with all its constituent units.



-

Dmitri Alperovitch on samaa mieltä Rob Leen, Michael Kofmanin ja Tatarigami_UA:n kanssa. Alkaa kuulostamaan siltä että VDV:n 76th Air Assault Division -porukka on todellakin siirretty etelään, arvatenkin Robotynen seudun eteläpuolelle.

Hearing the same from other sources

 
Viimeksi muokattu:
Sen verran pahasti Pihkovan 76. VDV divisioona on ottanut turpaansa muutamaan kertaan, että on Rob Leeltä aika hupaisaa sanoa sitä tuoreeksi, tai jos vertailukohtana on ryssien muut divisioonat niin ehkä sitten.

Kompuroivan sodan alun jälkeen komentaja vaihtui maaliskuussa 2022.

Toukokuussa 2022 jokin tiedusteluyksikkö tuhottiin lähes kokonaan.


Kesäkuussa 2022 ajelivat aika makeasti moottoritietä väijytykseen.


Divisioona taisteli Sieverodonetskissa 2022 kesällä ja syksyllä 2022 osia siitä puski päätänsä Ukrainan puolustukseen. Näin Wikipediassa siitä.

In September 2022 reports emerged from Ukrainian sources claiming the 237th Guards Air Assault Regiment "no longer exists due to either death or injury of all soldiers."[42]

Eli se on syystäkin ollut tämän vuoden puolella sivussa taisteluista, jos kaatuneita on korvattu täydennyksillä niin ne on sitten varusmiehistä, reserviläisistä ja muiden yksikköjen sotilaista rekrytoituja eikä varmasti kalustoltaan eikä osaamiseltaan maineensa veroisessa tasossa ja se mainekin on enemmän hypeä kuin todellisia saavutuksia.

Liitteeksi lisäsin tämän Jamestown Foundationin hyvän kokoelman mitä yksikköjä VDV:hen kuuluu, mitä niiltä odotetaan ja millä kalustolla ne taistelee sekä paljon muuta. Vuodelta 2021 tuo niin suht tuoretta infoa.
 

Liitteet

  • Jorgen-Russian-Airborne-Troops.pdf
    536.9 KB · Luettu: 16
Viimeksi muokattu:
Back
Top