Ukrainan konflikti/sota

os puolustusvoimien ja vähien vientisopimusten kanssa on voitu linjoja pyörittää tuo 4 kk, niin ihan hyvin oltaisiin voitu loput 8 kk pöyrittää tavaraa vientiin. Mutta ollaan niin humaania ja hyviä ihmisiä, että ei myö isoja pahoja aseita viedä muutakun maihin jotka lupaa olla niitä käyttämättä
Juu, aseet pahoja ei niistä nyt voi mitään vientituotetta tehdä . Kuitenkin niitä aseita jotkut maat vaan tekee eikä niitä niin kauhiasti tuomita missään. Aivan omaan nilkkaan ampumista tämäkin Suomen toiminta.
 
En usko, että yhtään olisi uhrattavissa, Hawk systeemi mahtuisi ja kestäisi yhden systeemin menettääkin, mutta ei se siellä kauaa ilman täydennyksiä toimisi.

Ampukoon ryssät ohjuksia tuonne, johonkin ne kuitenkin ammutaan niin vähiten haittaa mereen tai autioon porauslauttaan osuessaan.
Mietin vaan tuota lauttasysteemia tutka-alustana ja siksi ajattelen että Ukraina haluaisi sen avulla ottaa venäjän laivaston sihtiin ja siitä syystä venäjä taas haluaisi laittaa päreiksi.
 
Toi on kyllä uskomatonta, kun aina on puhuttu, että etusektorista tankista ei pääse läpi oikein millään niin sitten tulee joku satasen härveli, johon on köytetty joku ankee RPG paukku roikkumaan ja kaboom T80 kiertoradalle?! Ja, vaikka olis joku hyväkin paukku kannossa niin silti etusektorista! 😳 Ehkä se solahti vahingossa avoimesta luukusta sisään tjsp?
Hidastettuna kun katsoo niin tornin oikealle puolelle, missä ei luukkuja ole ja juuri tuonne missä on ERA-levyjä?


0x0.jpg
 
Mmmm, kahden rintaman sota, rysyille ja sakuille turpaan että korvissa soi, kaikki kalavelat kerralla.

Näyttää siltä, että puolalaiset tuntevat hyvin historian ja uskaltavat reagoida sen mukaan; ryssän alle eikä kenenkään muun alle haluta jäädä enää.
Vois ottaa valko-venäjän tilaisuuden tullen. Näyttäisi Saksa-ranskalle keskaria..
 
Budanovin sanoin motorisoitu sodankäynti on huomattavasti ajateltua heikompaa kaikenlaisten ATGM-systeemeiden ja dronejen takia. Ennakoi jalkamiesten sodankäyntiä syksylle. Mutta eiköhän tässä vielä tulevakin vuosi huudella Ukrainan osaamattoman Combined arms army -juttujen perään..
https://english.nv.ua/nation/ukraine-s-on-foot-fall-offensive-budanov-50352717.html

Ukraine’s counter-offensive will be predominantly infantry-based in the fall, the head of Ukraine’s Main Intelligence Directorate or HUR, Kyrylo Budanov

Jokin Shahedien osa saatu ilmeisesti korvattua ryssälän laadulla. Käännöksen mukaan olisi antennin tekniikkaa.

Russia began to replace Iranian components in the Shaheds with parts of its own production
 
Toi on kyllä uskomatonta, kun aina on puhuttu, että etusektorista tankista ei pääse läpi oikein millään niin sitten tulee joku satasen härveli, johon on köytetty joku ankee RPG paukku roikkumaan ja kaboom T80 kiertoradalle?! Ja, vaikka olis joku hyväkin paukku kannossa niin silti etusektorista! 😳 Ehkä se solahti vahingossa avoimesta luukusta sisään tjsp?
Näyttäisi siltä kuin se osuisi tornin juureen. Jos se on siellä osunut rungon kattoon, niin se on selvä peli, läpi menee. Ja kyllähän RPG-paukku läpäisee hyvin panssariakin, varsinkin kun ERA-levyä ei tainnut osua eteen heikentämään tehoa. Taitaa olla sen verran sivussakin, ettei ole ihan paksuin etupanssari tiellä. Se on kuitenkin aika kapea ala, missä se paksuin panssari sijaitsee. Harmi, ettei noista dronevideoista tuupata parempilaatuisia pätkiä nettiin, vaan minimikokoisia vesivärimaalauksia.
 
Tätä vois Venäjän armeija noudattaa ja lopettaa tuon itsensä halventamisen.
"To go where they don't want you is to disrespect yourself."
Screenshot_2023-09-11-22-47-03-06_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
Screenshot_2023-09-11-22-47-06-15_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
 
Juuri näin ja tarvittaessa droneen voi asentaa vaikka PG-7VR RPG-7 tandem kärjen. Toki miltei tuplaantuva paino ja pituus vaatii myös tehokkaampaa dronea

Isona etuna Ukrainalle on asejärjestelmien tehokkuus, pidemmälle kantava tykistö, älyammukset, Himars. (F-16) ohjukset, liitopommit ja atacms lisää kantomatkaa ja tehokkuutta Tankkien anturit ja optiikka parempia. Ukrainan ja Venäjän rautaa ei voi verrata yksi yhteen.
Ukraina myös saa ostettua antureita ja elektroniikkaa huomattavasti helpommin varaosiksi ja esim. omien dronejen kehitykseen. Sotadronet kehittyvät valtavaa vauhtia, sodan alussa ei kummallakaan osapuolella ollut esim. taistelupanssareiden tuhoamiseen kykeneviä FPV droneja. Ukraina saa käyttöönsä huippuantureita, kun taas Venäjä joutuu tyytymään siihen mitä sattuu löytämään. Konenäköanturien merkitys vain korostuu, kun mennään kohti kohteita tunnistavia itsemurhadroneja. Venäjä ilmeisesti epäili että Ukraina käytti droneiskussa lentokentille AI/konenäköpohjaisia droneja (rengasnaamiointi), mikä voi olla täysin mahdollista. Jos ne oikeasti toimivat hyvin ja niitä on merkittäviä määriä tuotantoputkessa Venäjä voi olla todella helisemässä, inertia- ja konenäköohjattuina dronet ovat immuuneja GPS ja verkkohäirinnälle.

Sinällään olet kyllä ihan oikeassa mutta tollaseen AI/konenäkö ohjattuut drooniin tarviit sellasen karkeasti arvioiden noin 10 kg tietokoneen kiinni. Ja mitä parempi kamera (anturi) sen painavempi kone. Mutta näin teknisestä näkökulmasta katsottuna niin ei tollasiin fpv pikku droneen noita voi tehdä. koska tollanen vaati ihan pirusti laskenta tehoa. Mutta täysin toteutettavissa kyllä.
 
En tiiä onko nuo 1420 kanavan videot propagandaa, mutta putinia aiko äänestää noin 70% olikohan 100 haastateltavasta Moskovasta ja parista muusta paikasta missä kyselivät. Kyllä minusta tuntuu että saattaa jopa pitää paikkaansa. Sotaa ne ryssät haluavat. Veikkaan myös ettei liikekannallepano aiheuta mitään ihmeempää. putinin kannatus voi hieman notkahtaa vaan ei sen kummempaa.
Itse noita ennemmänkin katsoneena niin en usko että olisi propagandaa. Aika perus ryssän ajatuksen juoksua noissa on. Ja useammalla kuin yhdellä videolla on kuitenkin ihmisiä jotka on myös vähän erimieltä( jostain kysymyksistä ja vastauksista voi ryssälässä päästä etulinjaa ei sori vankilaan). Voi tietysti olla mutta jos on niin on aika taitavaa propagandaa mitä ryssä yleensä ei kyllä tee.
 
Back
Top