Ukrainan konflikti/sota

On tuossa myös sekin, että Puola on antanut paljon kalustoa, toisin kuin useat muut maat omiin resursseihin ja geopoliittisiin sijainteihinsa nähden. Puola ei voi olla myöskään kalustosta tyhjä jos sattuisi paska munkki ja Ukraina kaatuisi. Tietävät olevansa seuraavia jonossa.
Siltikin ihmettelen näin jyrkkiä lausuntoja (edit viljadiili plus tämä kalustoasia) kaikkeen aikaisempaan verraten. Puola toki on ollut EUssa änkyrä ennen sotaa mutta tämä verestää niitä muistoja ikävällä tavalla, vaikkei asiaan nyt liitykkään.
 
Täällä on ollut pitkään ketju:

"Valmistautuuko Venäjä suursotaan" ja siinä kaikki merkit ovat osoittaneet että kyllä, Venäjä tekee valmisteluja isoa sotaa varten.

Samalla on hyvä huomata että Ukrainan sotaan ei valmistauduttu siten että siitä tulisi pitkä. Siihen lähdettiin kolmen päivän operaationa.

Eli Ukrainan sodan oli tarkoitus olla yksi askel matkalla suursotaan, vähän samoin kuin Hitler teki valloituksia ennen maailmansotaa.

Suomeakaan vastaan oli tuskin ajateltu vielä tarvottavan suursotaa. Suursodan hetki olisi ollut siinä kun lähdetään hakemaan Baltian maat takaisin Natolta. Uskon vakaasti että siihen Putin on pitkässä pelissään tähdännyt. Se on myös ääneen sanottu, mutta länsimaat eivät tätä vain usko.
Jos Ukraina olisi kaatunut viikossa niin Suomi olisi ollut seuraava kohde.

Olisiko Suomi pystynyt torjumaan samanlaisen hyökkäyksen? Ei todellakaan, Ukrainan pelasti maan laajuus, huolto ei pysynyt perässä.
 
Jos Ukraina olisi kaatunut viikossa niin Suomi olisi ollut seuraava kohde.

Olisiko Suomi pystynyt torjumaan samanlaisen hyökkäyksen? Ei todellakaan, Ukrainan pelasti maan laajuus, huolto ei pysynyt perässä.
Mulla tuli heti alussa pari-kolme asiaa mieleen.
1. Onneksi Putinilla meni tunteet pragmaattisuuden edelle. Jos olisi toiminut pragmaattisesti olisi ensi-iskun kohteina ollut Gotlanti ja Ahvenanmaa. Täällä ja lännessä ylipäätään oltaisiin oltu liian pitään huuli pyöreenä ja ryssä olisi ehtinyt kaivaa ittensä kurkkua myöten saarille. Itämeri olisi ollut hallussa. Suomen ja Balttien kohtalo olisi sen jälkeen ollut vain ajan kysymys.
2. Lännellä kävi aivan helvetinmoinen herra-onni. Mitä jos Zelenskyin sijaan olisi vallassa ollut joku joka olisi hypännyt siihen tarjottuun pakokoneeseen? Mitä jos Trump olisi saanut jatkokauden? Mitä jos Salen sijaan meillä olisi ollu joku Tarja?
3. Ukrainassa kuollaan meidän puolesta - miten me voimme korvata sen heille mitenkään?
Nykytietämyksellä oli kyllä kaikki tähdet kohdillaan. Nyt on enää kiinni sinnikkyydestä ja periksiantamattomuudesta. Ryssä ei saa päästä pälkähästä.
 
Viimeksi muokattu:
Muutkin kuin MAKS twiittailee tästä. Ilmeisesti näin on todella sanottu. Taitaa Puolan vaalit todella olla valtapuolueelle tiukat, ei näitä lausuntoja muutoin voi käsittää ja vaikea kyllä silloinkin.. edit: Jospa nokittelu loppuisi vaalien jälkeen.

Prime Minister @MorawieckiM in #GośćWydarzeń for @PolsatNewsPL
: Ukraine is defending itself against the brutal Russian attack and I understand this situation, but as I said, we will protect our country. We no longer transfer weapons to Ukraine, because we are now arming Poland.
Kyllä kyse taitaa olla paitsi sisäpolitiikasta, myös aseviennin lopettamista käyttävät vipuvartena saadakseen haluamansa lopputuloksen kauppapoliittisissa kysymyksissä. Lopulta Puola ymmärtää kaikista parhaiten, että on parempi antaa Ukrainan hoitaa sotahommat eikä hoitaa niitä itse myöhemmin ottamalla voimansa tunnossa olevaa Venäjää rajanaapuriksi.
 
Neptune ohjuksen kehityksestä. Loppuvaiheen testit tosiaan tehtiin oikeisiin kohteisiin

The Ukrainian Neptune missile did not have time to go through the entire testing process before the start of a full-scale war, so it was adjusted to the required parameters during strikes on real Russian targets, Naval Commander Oleksiy Neizhpapa said. According to the vice admiral, at first Ukraine attacked the Russian frigate Admiral Essen with Neptune missiles. However, the Russian ship's electronic warfare systems interfered with the missiles. The frigate received only minor damage.This was not the only time the Neptune missiles were used. The Moskva cruiser was sunk after two Neptune missiles hit the former Russian flagship of the Black Sea Fleet and recently an almost complete S-400 air defense complex was destroyed with the help of (converted) Neptune missiles.
 
Onpa kyllä mukava herätä tällaisiin uutisiin. Hetkittäin tulee jo tunne että aivan sama vaikka isompaa läpimurtoa ei tullut ja aivan sama vaikka kelirikkoaika alkaisi heti. Ukrainalla on kykyä ja kalustoa pommittaa ensi talvena joka helvetin ryssän tukikohta ja kalusto paskaksi. Poteroon jos ei kranaatti osu niin nääntyvät kuoliaaksi huollon sakatessa. Ja ensi keväänä Ukrainan joukot saa marssia rauhassa ryssälän rajalle. 💪
Vielä kun saisivat lääkkeet nuihin pommikoneisiin.
 
Päivän luvut:
376882971_658755933104155_1955164946024287491_n.jpg
 
Back
Top