Ukrainan konflikti/sota

Nopealla selauksella netissä, en löytänyt vahvistusta tälle.

Googlasin kerran ja sen perusteella koskisi alle 17-vuotiaiden MM-kisoja. Joten jos ei koske varsinkaan aikuisten pelejä niin otsikko twiitissä harhaanjohtava.

 
Yleensä se, että 2023 sota voi olla näin vanhanaikaista. Kyllä ihminen on tyhmä.
Tavallisesti kenraaleja arvostellaan siitä, että he valmistautuvat aina edelliseen sotaan. Tällainen varovaisuus johtunee yleensä siitä, että on vielä paljon typerämpää kuvitella, että tällä kertaa aivan kaikki on toisin!
 
Viimeksi muokattu:
Päivän luvut:
386597372_666173459029069_7821638483009460840_n.jpg
 
Yhden ryssäläisen kuvaus Ukrainan toiminnasta: "syövät" pikkuhiljaa, pala kerrallaan ryssän puolustusasemia. Samaan aikaan ryssä yrittää (toisinaan) vastahyökkäystä, ilman tuloksia.

Vastaavanlaisia kuvauksia kuultu aikaisemminkin eli käytetään tykistöä ja heittimiä runsaasti, samalla kun drone tarkkailevat asemia. Jauhetaan ryssän joukot rikki, kunnes paine kasvaa liian suureksi ja vetäytyvät. Sen jälkeen otetaan haltuun ryssän asemat jalkaväellä ja vahvistetaan asemia omaan käyttöön. Panssarivaunut, IFV:t yms. tukevat toimintaa.

Hidasta toki, mutta pieni pala kerrallaan, ryssää kuluttaen ja omia voimia säästäen (parhaansa mukaan, tappioita tietysti tulee).

The Armed Forces of Ukraine are "slowly eating away" at the defense of the Russians in the direction of the settlements of Kopani and Novoprokopivka. Every step counts.

1696484832238.png

 
– Venäjän tarkoituksena on valloittaa Ukraina takaisin osaksi imperiumiaan, ei tuhota sitä elinkelvottomaksi.

Lyhyemmän kantaman taktiset ydinaseet puolestaan tuskin riittäisivät murtautumaan Ukrainan puolustusta, saati sen armeijan ja kansan osoittamaa taistelutahtoa.

Lisäksi Venäjän osalta tilannetta vaikeuttaisi myös Euroopan tyypillisesti lännestä itään puhaltava tuuli, joka ydiniskun sattuessa levittäisi valtaosan ydinlaskeumasta hyökkääjän itsensä päälle.



Moni Venäjän johdossa haluaa Patokallion mukaan välttää ydinaseiden käyttöönottoa viimeiseen asti. Aseiden käytöllä olisi todennäköisesti arvaamattomia seurauksia ennen muuta Venäjälle itselleen. Ydinaseen käyttö Ukrainassa muun muassa tekisi Venäjästä hylkiövaltion lännen ohella koko muun maailman silmissä.

– Putinin syrjäyttäminen tavalla tai toisella olisi sotilasjohdolle ja Putinin lähipiirille rationaalisempi vaihtoehto kuin ottaa ennennäkemätön riski sodasta voimavaroiltaan joka suhteessa vahvempaa vihollista, Yhdysvaltoja, Natoa ja koko länttä vastaan, ex-suurlähettiläs kertoo.
 
Back
Top