Ukrainan konflikti/sota

FSB:n johtajan mukaan britit kouluttavat ukrainalaisia sabotöörejä ja suunnittelevat näiden iskuja joiden kohteena ovat venäläiset ydinvoimalat. Hänen mukaansa Kurskin ydinvoimala jouduttiin hätäsammuttamaan sabotöörien toiminna takia. FSB:n johtaja syyttää brittejä ydinterrorismista.
Suomeksi: Ryssät kouluttavat sabotöörejä tuhoamaan ukrainan ydinvoimaloita, Ukrainalaiset eivät joutuneet itse sammuttamaan ydinvoimalaansa, vaan tappoivat kaikki ryssän ydinterroristit.
 
Britannia kunnostautuu:
Britannia antaa Ukrainalle uuden sota-apupaketin, jonka arvo on yli 100 miljoonaa puntaa, lisäksi ministeriö vahvistaa Terrahawk Paladin -ilmatorjuntajärjestelmän antamisen Ukrainalle.
(MSI-DS Terrahawk Paladin)

Järjestelmässä on vakiona Bushmaster II Mk44 -konetykki, jonka kaliiperi on 30.


 
Epäselvästi ilmaistu, mutta oli ilmeisesti nähnyt punnitustuloksia uusista 152 mm kranaatteja ja painoerot olivat niin suuria, että vain määrällä tekee jotain.

Tuossa puhutaan "charges" joka viittaisi mielestäni ajopanokseen. Toki kyseessä voi olla huono konekäännöskin. Mutta oli siis kyse 2,5kg heitoista ajopanoksissa tai itse kranaatissa, niin tuolla on varmasti jo merkittävä vaikutus ballistiikkaan. Pituushajontaa tulee aivan älyttömästi.
 
2,5kg heitto jerkussa heittää ammukset minne sattuu. Lähde ryssä joten suolaa. Mutta kyllähän sillä on hillitön ero siihen mihin asti ammus lentoradallaan jaksaa lasketusta.

Edit. Oletan että käytännössä laskeutuu tuettavan hyökkäävän jalkaväen niskaan jos yritetään tulittaa pitkältä (vastatykistön takia)
 
Netflixiin tulossa jo tälläst

On November 1st Netflix will premier the Ukrainian series "First Days" about the residents of Kyiv, who remained in the city, at the beginning of the full-scale invasion. The series are comprised of six different stories each one from a different movie director.The series will be shown on Netflix in Ukraine and in a number of European countries.
 
Oiskohan nyt hyvä hetki purkaa se Ahvenanmaan demilitarisaatio? Samaan syssyyn sinne kannattais perustaa Naton tukikohta ja toinen vaikka jonnekki Lieksan suunnalle?
Parempi olisi sulkea kaikki Itämeren kansalliset merialueet Tanskan salmet mukaanlukien kaikilta venäläisiltä ja venäläisten kaasua/öljyä kuljettavilta aluksilta. Kun ovat selvästi riski merenpohjassa olevalle infralle.
 
Tämä Pavel Derzhavin olis kyllä aika herkku kohde jos on totta :


Wikin mukaan ryssät olis itsekkin olleet ko. alus sarja ilmapuolustukseen tyytymättömiä.
No se sopii hyvin kuvaan. :)
Katsotaan ja kuunneellaan. Tuo olisi oikein sopiva kommunikaatio Nato-ryssä translaatiolla niin että ryssä ymmärtää olla katkomatta muitten putkia ja kaapeleita. Varsinkin jos tutkimuksissa paljastuu että hylystä löytyy RBS-15F kappaleita.
 
Back
Top