Ukrainan konflikti/sota

Tämän huhun mukaan Kadyrov olisi saanut PMC Wagnerin raskaan kaluston käyttöönsä
Minua ihmetyttää miten sorvari-Zolotov on antanut yhtään mitään määräyksiä ilman että lilliPutin olisi ollut siinä käskyn alullepanijana. Eli miksei lehdistö kirjoita: "Putin määräsi...." Nythän jää kuva että tämä on tehty ohi putlerin ja sehän vasta mielenkiintoista onkin. Olisko putler jo nyt Stalinin, Hitlerin ja Pol-Potin kanssa helvetin tulissa? Toivotaan🤞

Slava ukraini! 🇺🇦
(Edit: korjattu lippu oikeaan)
 
Tuo tekoäly tappajarobotteineen on kyllä sellainen asia että jos Ukraina kykenisi kehittymään sillä alueella ihan kunnolla niin se antaisi Ukrainalle valtavan edun Venäjään ja Iranilaisiin (mopo)drooneihin verrattuna. Tekoälystä ja roboteista olisi valtava hyöty juurikin sellaisessa sodassa mitä Ukrainassa juuri nyt käydään :coffee:

Aseiden tekoälyistäminen ja tekoälyn aseistaminen on toisaalta juuri sitä, mistä meitä on yritetty varoitttaa. Jo se mitä nyt on ympäri maailmaa ja internetiä menossa, on karmivaa.

Tottakai tekoäly on laaja käsite, voi tarkoittaa monenlaista asiaa. Autonomisesti toimivat asejärjestelmät kiehtoo konseptitasolla, mulla aiheuttaa pakokauhua liskoaivoissa.

En sukella tämän syvemmälle offtopiciin
 
Aivan näyttää sujuvan suunnitelmien mukaan. Rintamalla väkisin värvättyjen motivaatio on nollassa ja ryssän Kauko-Idässä tyytymättömyys sikiää sekä maahanmuuttaneiden että alkuperäisten ryssien keskuudessa. Saattaa jossain vaiheessa soppa kiehahtaa levylle.


Yöllisiä iskuja joilla poistetaan kutsumattomat vieraat.

 
Kyllä tällaisia puskuja saisi tiuhemmin tullakin, samasta paikasta oli aiemmin toisen droonin kuvaa mutta tässä on parempi kuvanlaatu ja jotenkin vaikuttaa hölmöjen hommalta viedä hirveillä kalustotappioilla jalkaväki tuonne lenkin päähän ja se sitten lähtee vielä juoksemaan takaisin tulosuuntaan.

Kullinkuvaako nuo yrittää piirtää?

Järjetöntä. Ja musikat lähtevät vielä rynnäköimään väärään suuntaankin, eli kohti Tyyntä valtamerta kohden.

No, hupiahan tämä muuten olisi, mutta kyllä tuossakin valitettavasti ukrainalaisia tappioita tulee. Vatsalihaksia repeää nauramisesta.
 
Etelän rintamalla Ukrainan viime talvena muodostama ja kevään aikana koulutettu 116. Mekanisoitu prikaati on nyt keskiössä. Miten minä tämän näen niin tässä kesällä alkaneessa vastahyökkäyksessä on käytetty näitä uusia prikaateja muutamaa kerrallaan, jossain ne sotahommat on opittava ja pelkästään harjoittelemalla ei tule mestariksi. 47. prikaatin alku oli vaikea, mutta se kesti ko. rintamalla kesäkuusta syyskuun loppuun hyökäten lähes koko ajan ja on nyt Avdiivkassa, joten kyllä Ukrainan yksikköjen taistelukestävyys on hyvä. On varmasti syynsä miksi kaikkein iskukykyisimpiä ja kokeneimpia joukkoja on käytetty säästeliäästi, kun tilaisuus tulee niin niillä sitten isketään heikkoihin kohtiin.


Kartalla myös pistää silmään, että ryssillä ei ole paljon kierrätystä ollut, samat yksiköt on paikalla, mutta hiukan keskenään asemia vaihdellen. Noiden Robotynen/Verboven tulpaksi siirrettyjen VDV yksikköjen veroisia Venäjältä tuskin löytyy sen jälkeen kun nuo on pakko ottaa pois tai kun ne on tuhottu paikoilleen.

Ukraina on jo todella lähellä noita keskellä olevia korkeita mäkiä, sen jälkeen tilanne kääntyy äkkiä Venäjälle aika vaikeaksi.

Myös Romaniassa koulutettu 118. Mekanisoitu prikaati on mielenkiintoisessa paikassa, se voi tehdä piston tuonne Verboven pohjoispuolelle jossain vaiheessa samoin kun 117. tuonne Kopanin suuntaan, tällöin ryssillä olisi 3 erillisen hyökkäys kärjen torjunta tehtävänä samalla alueella. Toki tuota tuskin yritetään ennenkuin ryssiä on kulutettu tarpeeksi ja ei varmasti ennen maan jäätymistä.

20231029_104703.jpg
 
Minua ihmetyttää miten sorvari-Zolotov on antanut yhtään mitään määräyksiä ilman että lilliPutin olisi ollut siinä käskyn alullepanijana. Eli miksei lehdistö kirjoita: "Putin määräsi...." Nythän jää kuva että tämä on tehty ohi putlerin ja sehän vasta mielenkiintoista onkin. Olisko putler jo nyt Stalinin, Hitlerin ja Pol-Potin kanssa helvetin tulissa? Toivotaan🤞

Slava ukraini! 🇺🇦
(Edit: korjattu lippu oikeaan)
Ja muutenkaan tuskin mikään voi mennä vikaan kun kova rauta annetaan tiktok taistelijoille,varmasti se hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla niin valtion ulko-kuin sisäpuolella käydyissä kärhämissä🤣 Kyllä tuon kehitysmaan tulevaisuus näyttää äärimmäisen valoisalta... näin lännen näkökulmasta😅
 
Tullut seurattua Ukrainan ohella Israelin tilannetta. Kuvamateriaalissa pistää heti silmään tietty ero vaikkapa logistiikassa, tässä pari esimerkkiä:
1698574505275.png
Eli tyypillinen ryssän toteutus, ehkä jopa siistimmästä päästä oleva laukausten ryhmittely kun ne kuorma-autolla tuotiin paikalle. Sitten vastaava Israelin esityksenä:
1698574964844.png
Tässä saa sitten arvailla kumpi on tehokkaampaa, tuoda ne murkulat paletilla suoraan paikalle vai ensin lastata ne käsin junasta maahan, maasta kuorma-autoon ja perillä taas käsin autosta maahan.
 
Ammustuotannon osalta ongelma on perinteinen, yritysten kannalta investointi ei ole kannattava (tuotanto ylös, katteet laskevat, kysyntäpiikin kesto epävarma, voi loppua ennen kuin uusi tehdas saataisiin edes rakennettua, puhumattakaan investoinnin muuttumisesta kannattavaksi ), EU-tasolla taas kukaan ei halua rahoittaa toisen maan tuotantoa ( erityisesti nettomaksajat, ehkä Suomi poislukien ), joten rahoitusratkaisun löytäminen on vaikeaa. Toisaalta myöskään lainsäädäntö ja vallalla oleva ajattelu ei oikein taivu siihen, että puututtaisiin markkinoihin ja priorisoitaisiin tuotantolinjojen rakennusta muiden tilausten kustannuksella. Eli rakentamisessa ja laitetilauksissa kestää.

Jepsistä, kuitenkin investointeja on tehty ja tehdään koko ajan. Niin Suomessa kuin myös muualla. Vaikka niistä aina niin paljoa ei toimita huudella. https://suomenkuvalehti.fi/politiik...kranaattitehdas-kuusinkertaistaa-tuotantonsa/

Markkinaehtoisesti se ottaa aikansa ja on tietysti kurjaa odotusta Ukrainalle, jos ja kun tuotannolle tarvitaan tilat, koneet, varastot, logistiset ratkaisut jne. (Niin kuin epäilemättä tarvitaan, koska ilman tarvetta noita ei ole markkinataloudessa missään valmiudessa ollut.) Mutta muuten kuin markkinaehtoisesti sitä ei oikein länsimaissa voida tehdä. Paitsi maan itsensä ollessa sotatilassa.

Hyviä puolia tässä on se, että kun tuotantokyky lopulta on olemassa, tulee murkulaa myytäväksi vaikka joku poliitikko jarruttelisikin sen antamista. Eikä siitä varmasti enää niin kaukana olla ajallisesti, kun tuotanto alkaa riittää Ukrainan kaikkiin tarpeisiin. Ukrainan oma tuotanto, muutamia tuhansia kuukaudessa Suomesta, paljon enemmän USA:sta, jonkin verran Ranskasta, ... Pienistä puroista mutta varmaan kuitenkin eniten Ukrainan omasta tuotannosta.

Tämä on myös jotain joka ehkä lopulta demonstroi jotain myös ryssälle, jos vaan pitävät hoksottimet päällä. Ryssä saa kyllä käytyä täysimittaista sotaa tekemättä kunnon liikekannallepanoa. Jepjep. Mutta kaluston osalta käy jo nyt vähiin..

Sen sijaan länsipä saakin tuotettua tarvittavan sotakaluston ilman minkäänlaista ponnistelua. Tai edes näkyvää lovea talouteen. Murkulaa tuotetaan jo nyt vitusti enemmän kuin vuosi sitten, mutta vuoden päästä taas vitusti enemmän. Kun taas ryssä lähenee sotataloutta, joka rapauttaa kaiken muun. Momentum kääntyy eikä sitä Orbanit ja Ficot muuta yhtään mihinkään.

Kyse lienee nyt vain siitä, montako miljoonaa ruumista Putin haluaa ennen kuin kerää rosvojoukkonsa takaisin ryssälän rajojen sisälle. Minulle tavallaan sopisi, että tapattaa vaikka koko miespuolisen väestönsä, mutta Ukrainan takia riittäisi vähempikin.
 
Back
Top