Ukrainan konflikti/sota


Kananmunien hinta on ollut kovasti kohollaan viime kuukausien ajan Venäjällä. Asia on koettu niin tärkeäksi että jopa Putin itse joutui kommentoimaan siihen taannoisessa pitkässä istunnossaan (se nelituntinen lähetys).

Hintojen nousulle ei liene yhtä selvää selitystä, osa syyttänyt kanaloita ja muita toimijoita keinottelusta ja hintojen nostoista. Osa syyttää sitä että nämä toimijat ovat vielä nykyäänkin Neuvostoliiton ajan jäänteitä eli tehottomia ja kömpelöitä. Osa puolestaan väittänyt että muiden ruokien raaka-aineiden hintojen nousu on ajanut kansalaiset kohti halvempia elintarvikkeita, mukaanluettuna kananmunat. Kysynnän kasvu olisi sitten nostanut niiden hintoja.

Joku viikko sitten oli uutinen jonka mukaan ryssä pyrkisi (väitetysti) lisäämään kananmunien tuontia mm. Iranista ja olikohan Turkista?

Täten kananmunien saaminen lahjaksi on ymmärrettävää, mutta tällaisella lahjalla leuhkiminen? Melkoisen säälittävää ja kertoo osaltaan Venäjän tilanteesta, vaikkei talous olekaan kaatumassa ihan juuri kohta.

Mark Galeottin tuoreimmassa podcastissa mainittiin Venäjän keskuspankin johtajan kommentti, jonka mukaan sodan rahoittaminen vuonna 2024 "ei ole ongelma". Galeotti kommentoi tähän että kyseinen toteama painotti hyvin selvästi että kyseessä oli ainoastaan vuoden 2024 arvio, ei yhtään sen pidempi. Eli vaikka kyettäisiinkin rahoittamaan sota ensi vuonna, vuodet 2025 ja 2026 ovat sitten toinen juttu. Toki kukapa ennustaisi näin pitkälle, monta asiaa ehtii muuttumaan vuodessa.
 
Viimeksi muokattu:
Belgorodin tapahtumien takaa löytyy taas Iso-Britannia joka Yhdysvaltojen kanssa yllytti ukrainalais-natsit terroritekoon, kertoi Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Zaharova.

Zakharova said that Britain was behind the terrorist attack by the Armed Forces of Ukraine in Belgorod​

MOSCOW, December 30. /TASS/. Great Britain is behind the attack of the Ukrainian Armed Forces (AFU) on Belgorod. Official representative of the Russian Foreign Ministry Maria Zakharova told TASS.

“Britain is behind the terrorist attack, which, in coordination with the United States, incites the Kiev regime to terrorist actions, realizing that the counter-offensive by the Ukrainian Armed Forces has failed. London, as representatives of Bankova recently stated, forbade the Kiev regime to negotiate with the Russian side, betting on “victory on battlefield," the diplomat said.

“In the absence of the slightest chance of improving the deplorable situation of the Armed Forces of Ukraine “on the ground,” the Anglo-Saxons switched to the tactics of carrying out terrorist attacks against civilians,” added the representative of the Russian diplomatic department.

At the same time, as Zakharova noted, the terrorist attack in Belgorod will be the subject of proceedings in the UN Security Council; Russia has requested a meeting of the Security Council.

“Responsibility for the terrorist attack also lies with the EU states, which continue to supply weapons to Kyiv terrorists, who also use cluster munitions against civilians,” she concluded.
https://tass.ru/politika/19657681
 
Täältä yksinäinen aavistuksen verran erimielinen ääni.

Ukraina voi ”voittaa” myös niin että se ainoastaan ja vain pysyy pystyssä ja saa ailahtelevasti tukea mutta riittävästi. Tämä on nk. paska vaihtoehto mutta täysin vastoin sitä mitä Merkava sanoo.
Kun minut tässä mainitaan, niin tämähän on se vaihtoehto, mitä Biden,Blinken ja Stoltenberg ovat jo toistelleet. Ukraina on jo voittanut, Putin ei saavuttanut tavoitteitaan. Kyllä siihen voi yhtyä. Se, romahtaako Venäjä tähän sotaan, nähdään sitten tulevaisuudessa.
 
Belgorodissa pahaa jälkeä, Ukraina todennäköisesti kostaa viimeisiä iskuja. Eihän tuota voi kannattaa mutta toisaalta ei minulta jostain kumman syystä löydy kovasti sympatiaakaan alueen väestölle vaikka osa onkin syyttömiä asiaan.
Edit: toistaiseksi ristiriitaisia väitteitä osumien aiheuttajasta, ehkä IT-pudotuksien rippeitä. Keskustelu jatkuu ketjussa.
Mitään sympatiaa? Mitä helvettiä? Ovat tappaneet jo tuhansia ukrainalaisia tuhonneet Ukrainan infraa satojen miljardien edestä. Ei muuta kuin tulta munille ja joku perkeleen Belgorod vaikka tuleen, johan tuo olisi todellakin aika siirtää sota kunnolla ryssän maaperälle. Joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäkööt. Tätä epäsymmetriaa en ole koko tämän mielipuolisen sodan aikana tajunnut. Jos Helsinkiin tai muihin Suomen kaupunkeihin sataisi ohjusta tuohon tyyliin kuin Ukrainassa, saisi jonkun Pietarin minun puolesta jyrätä sileäksi kaikkinen Pietari Suuren rakennuttaminen ryssä kulttuuriaarteineen. Ei mitään armoa.
 
Paras hetki olisi Ukrainalle antaa vastauksensa tuohon viimeisimpään terrori-iskuun olisi mielestäni 9.5.2024 ja punaisella torilla olevaan paraatiin. Saisi kerralla kaikelle ryssälle kaaliin ettei putin voi heitä suojella.
 

Ei jatkotoimenpiteitä. Katsotaan, kokeileeko ryssä pidemmälle seuraavalla kerralla. Sinänsä Ilmari Käihköltä ihan mielenkiintoinen näkemys Hesarissa:"Muistuttamalla sodan laajenemisen uhasta Venäjä voisi Käihkön mukaan yrittää painostaa länttä etsimään ponnekkaammin sotaan sellaista ratkaisua, joka olisi Venäjälle mieluisa."
 
Back
Top