Ukrainan konflikti/sota

Shoigu uudenvuodenpuheessaan kertoi Venäjän armeijan näyttäneen voittamattomuutensa ja kykynsä tuhota vihollinen kaikissa olosuhteissa. Tietenkin Sergei-sedän mukaan kuolleet mobikit uhrasivat itsensä isänmaan vapauden ja itsenäisyyden puolesta.

Shoigu said that the Russian army has shown its invincibility in 2023​

MOSCOW, December 31. /TASS/. The Russian army has once again shown its invincibility and ability to defeat the enemy in any conditions in 2023, contrary to all the hopes of the West. This was stated by Russian Defense Minister Sergei Shoigu, congratulating Russian military personnel on the New Year.

“The outgoing year will go down in the history of our Fatherland with new pages of military feats and unparalleled courage of Russian military personnel. Our army has once again shown its invincibility. The ability to defeat the enemy in any conditions. Despite all the hopes and help of the West,” Shoigu said, as quoted by the official Telegram channel of the Russian Ministry of Defense.

According to Shoigu, thanks to the courage of Russian military personnel, “all the enemy’s plans went to waste.” “The core of unbending determination and the will to win has always been and remains the soldier of the Russian army. I thank each of you for the steadfastness and heroism shown on the battlefield, serving at combat posts, and performing tasks far from the Fatherland,” the Russian Defense Minister emphasized.

Shoigu noted that comrades who gave their lives for the freedom and independence of the Motherland will always live in the hearts of Russians. “Special words of gratitude to volunteers, managers and workers of enterprises, engineers, entrepreneurs, students of schools and universities, simply caring citizens of our huge country. Everything you do at the call of your heart for the front is priceless. This is steadily bringing our common victory closer,” - added the Russian Defense Minister.
https://tass.ru/armiya-i-opk/19660991
 
Jännää on se, että vaalissa Putin kuitenkin saa lähes sadan prosentin kannatuksen.

Ryssälle on leimallista se, että kaikki pitää naamioida mukamas laillisuuden kaapuun. Vaikka tosiaan todellisuudessa vallanpitäjät mistään laillisuudesta paskat välittävät. Lakejahan pystyy aina muokkaamaan mieleiseen suuntaan. Ihme että edes viitsivät itse tehdä enää tuota pelleilyä. Eikö olisi vaan helpompaa julistaa Putler elinikäiseksi diktaattoriksi.
 
Viimeksi muokattu:

Jep, juuri meinasin lainata saman tänne. Otan tuosta twiitistä tekstin: LÄHDE

Patriot SAMs in Ukraine have already shot down 15 aeroballistic missiles "Kinzhal", which are launched from MiG-31K fighters and overcome hundreds of kilometers in a matter of seconds - the speaker of the Ukrainian Armed Forces Ignat.

"On May 4, the first Kinzhal was shot down. Then there were six more, six more (...) Now we already have 15 downed Kinzhal missiles," Ignat noted.


-

Ukrainan ilmoitusten mukaan ryssä käytti Kinzhaleita näin vuonna 2023:

26.1.2023 - 2 kpl käytetty
9.3.2023 - 6 kpl käytetty
4.5.2023 - 1 kpl torjuttu, ei mainintaa jos käytettiin suurempi määrä
16.5.2023 - 6 kpl torjuttu, 6 kpl käytetty
16.6.2023 - 6 kpl torjuttu, 6 kpl käytetty
22.6.2023 - 3 kpl käytetty
26.7.2023 - 4 kpl käytetty
5.8.2023 - 3 kpl käytetty
11.8.2023 - 1 kpl torjuttu, 4 kpl käytetty
29.12.2023 - 5 kpl käytetty

Joten Ukrainan omien ilmoitusten mukaan torjuntoja tapahtunut 14 kpl ja laukaisuja ainakin 40 kpl.

Ignatin kertoman mukaan torjuntoja olisi kuitenkin yksi enemmän kuin mitä aikaisempien ilmoitusten perusteella oli tiedossa. Torjunta on voinut tapahtua milloin vain, mutta on mahdollista että yksi viidestä Kinzhalista torjuttiin 29.12.2023.

Ukrainan ilmoitusten perusteella ryssä on käyttänyt Kinzhal-ohjuksia hyvin pienissä määrin, enintään 6 kpl per päivä. Kinzhaleita on käytetty kymmenessä iskussa, joista kolmessa 6 kpl per päivä, yhdessä 5 kpl per päivä, kahdessa 4 kpl per päivä, kahdessa 3 kpl per päivä, yhdessä 2 kpl per päivä ja yhdessä 1 kpl per päivä.

Yksi MiG-31K kykenee laukaisemaan yhden Kinzhalin joten näitä hävittäjiä on tarvittu vastaava määrä kuin mitä laukaistuja ohjuksia. Tässä lieneekin yksi selvä rajoittava tekijä: montako lavettia on käytettävissä ja kuinka monta niistä saadaan yhtä aikaa ilmaan. Näiden laukaisuun ei kelpaa mikä tahansa MiG-31 hävittäjä vaan tarvitaan siihen erikseen modernisoitu / muutettu versio.
 
Tavallisten ryssien mielipiteillä ikinä ole tuolla ollut vallanpitäjien mielestä mitään väliä. Putlerin äänimäärät väärennetään joka tapauksessa näissä ns. vaaleissa.
Vuonna 2018:

Putin antoi periksi kannatuksen laskiessa: Epäsuosittua eläkeuudistusta lievennetään, naiset pääsevät eläkkeelle suunniteltua aiemmin

 
Vuonna 2018:

Putin antoi periksi kannatuksen laskiessa: Epäsuosittua eläkeuudistusta lievennetään, naiset pääsevät eläkkeelle suunniteltua aiemmin

Olen kovasti yrittänyt vakuuttaa että tunnetun historian aikaan, eli noin viimeiset 3000 vuotta se kuningas on aina sotinut rahalla. Ja kun ne rahat loppuu niin loppuu se sotiminenkin. Kuten huomataan niin kummasti se puttelikin tottelee näitä iänikuisia totuuksia, eli rahalla se valta pysyy. Pikkuhiljaa kun ne kerätyt rahat kuivuu, Kiinan lainahana hyytyy ja talous romahtaa niin murenee se valtakin.

Onnenpotkulla silovikkikastiin noussut vatnikki pyörittää sitä omaa ratastaan puttelin hallinnossa juuri niin kauan kuin sitä asemanmukaista rahavirtaa tulee. Eikä se pamputtajakaan pamputa ellei tule ruplien lisäksi aitoja taaloja. Toistaiseksi puttelilla on riittänyt avainkohteisiin sitä seteliä. Mutta on tuolla jo nähty pientä takkua ja maksuhaluttomuutta suunnalla jos toisellakin. Siitä se pikkuhiljaa leviää.
 
Katselinpa Netflixistä viimeisimmän II Maailmansodasta kertovan dokumentin, joka oli kuvitettu autenttisilla filmeillä, jotka oli restauroitu ja väritetty. Täytyy sanoa, että hämmästyttävän paljon yhtäläisyyksiä vetelin Hitlerin ja Putlerin retoriikan välille ja muutenkin ryssälän toimiin Ukrainan kanssa tämän sodan aikana. Toki, Putlerilta puuttuu Hitlerin alkumenestys, mutta kyllähän tuo touhu ja perustelut sille on kuin suoraan Aatun oppikirjasta. Täytyy toivoa, että loppu on samanlainen kuin hänen valtakunnallaan, sopiva ajankohta olisi vaikkapa toukokuu 2024...
Hyvää Uutta Vuotta kaikille ja kiitos aktiivisille kirjoittajille, olkoon 2024 vuosi jolloin itäinen naapurimme lakkaa olemasta.
 
Katselinpa Netflixistä viimeisimmän II Maailmansodasta kertovan dokumentin, joka oli kuvitettu autenttisilla filmeillä, jotka oli restauroitu ja väritetty. Täytyy sanoa, että hämmästyttävän paljon yhtäläisyyksiä vetelin Hitlerin ja Putlerin retoriikan välille ja muutenkin ryssälän toimiin Ukrainan kanssa tämän sodan aikana. Toki, Putlerilta puuttuu Hitlerin alkumenestys, mutta kyllähän tuo touhu ja perustelut sille on kuin suoraan Aatun oppikirjasta. Täytyy toivoa, että loppu on samanlainen kuin hänen valtakunnallaan, sopiva ajankohta olisi vaikkapa toukokuu 2024...
Hyvää Uutta Vuotta kaikille ja kiitos aktiivisille kirjoittajille, olkoon 2024 vuosi jolloin itäinen naapurimme lakkaa olemasta.

Selkeitä yhtäläisyyksiä ainakin nämä:

- Saksa hävisi WW1:n, taustalla tähän täytyi olla "petos" (erit. juutalaiset ym.), ei sakemannien omaa syytä
- Kova kolaus itsetunnolle, loi kostomielialaa ja katkeruutta laajalti saksalaisten keskuudessa
- Saksa menetti siirtomaansa ja Euroopan uusien itsenäisten valtioiden rajojen sisälle jäi paljon etnisiä saksalaisia (erit. Puola ja Tsekkoslovakia)
- Putikan mielestä Neuvostoliiton romahduksen takana oli "petos" (länsimaat ym.), ei varsinkaan venäläisten omaa syytä
- Armoton vitutus ja häpeä kun neuvostoimperiumi romahti, "lännessä ne nauraa meille"
- Uusien itsenäisten valtioiden alueelle jäi paljon etnisiä venäläisiä
 
Putlerin ongelma on siinä, että ryssän armeija ei ole 80 vuodessa oppinut salamasotaa. Se osaa vain ensimmäisen maailmansodan kulutussotaa. Se ei tietty ole ongelma kun omien kuolleiden määrällä ei ole mitään merkitystä. Mitä taas tulee siihen ettei koskaan peräännytä niin kiovastakin rysyt kääntyivät vain 180 astetta ja etenivät jälleen.
 
Kun maailmalla pohditaan Zelenskyin vallan pysymistä ja valtiojohdon mahdollisia ristiriitoja, olisi hyvä muistaa lähtökohdat mistä kaksi vuotta sitten lähdettiin. Maailman toiseksi vahvin armeija vyöryi rajan yli ja täysin kokematon presidentti uuden hallintonsa kanssa joutui ottamaan sen vastaan.

Vertailukohtana Suomi vastaavassa tilanteessa. Meiltä mureni vahvoja miehiä valtiojohdossa, kun paine valtion elossa pitämisessä oli aivan käsittämätön ja musertava.
 
Back
Top