Ukrainan konflikti/sota

Krh-kranaatin sytyttimessä (ainakin suomalaisissa) on kiihtyvyysviritys, eli murkulan pitää lähteä tarpeeksi monen g:n turvin taivaalle, että sytytin virittyy.
Tietenkin viallisiakin voi aina olla.

e: tästä johtuu joissain elokuvissa / legendoissa nähty kranaatin pamauttaminen ensin pyrstö edellä maahan ja sitten sen käyttäminen käsikranaattina.
Muistaakseni kranaatin pitää myös saavuttaa lakipiste, eli vasta alas tullessaan se voi räjähtää. Tällä estetään esimerkiksi kranaatin räjähtäminen lähdössä, jos se osuu puihin tai oksiin, jolloin se ei räjähdä ampujien päälle.

Heitinmiehet varmistakoot.
 
Muistaakseni kranaatin pitää myös saavuttaa lakipiste, eli vasta alas tullessaan se voi räjähtää. Tällä estetään esimerkiksi kranaatin räjähtäminen lähdössä, jos se osuu puihin tai oksiin, jolloin se ei räjähdä ampujien päälle.

Heitinmiehet varmistakoot.
Se on sitten eri asia, onko pohjois-korealaisten kranaateissa noin hienoa high-techiä...
 
.....

Tuossa ylempänä oli spekulaatiota että Kiina toimittaisi tykistön laukauksia omista varastoistaan käyttäen Pohjois-Koreaa kauttakulkumaana. Tämä ei ole mahdoton ajatus mutta toistaiseksi, sodan lähestyessä kaksivuotispäiväänsä, virallinen Kiina ei ole osoittanut vahvaa halua tukea ryssää sotilaallisesti. Dronejen myynti, mikropiirien yms. elektroniikan myynti yms. on asia erikseen mutta suorat asetoimitukset omista varastoista, sellaisia ei ole nähty.

JOS aloittaisivat tykistön laukausten toimitukset, oletan että asia paljastuisi melko pian: saataisiin toimitetusta materiaalista kuvia ja videoita ja niiden perusteella tarkat kaverit tunnistaisivat ne kiinalaisiksi. Oletan myös että Japani ja Etelä-Korea seuraavat oman seutunsa tapahtumia tiukasti ja jos Kiina aloittaisi toimitukset omista varastoistaan, sitä ei kyettäisi pitämään salassa vaan asia "vuotaisi julkisuuteen" melko pian.
Kiinan tykistölaukauksien toimitukset voidaan kierrättää pohjois-Korean kautta: kiinalainen laukaus p-Koreaan ja p-Korealainen ryssille. Samaahan tehdään etelä-Koreasta Jenkkien kautta Ukrainalle.
Tämä on mahdollista, mutta siitä ei ole todisteita (ainakaan toistaiseksi).

Tästä syystä oletan että Pohjois-Korea toimii tässä asiassa itsenäisesti, antaen omista varastoistaan ja kenties myös myymällä uustuotantoa.

Toinen vaihtoehto: antavat ainoastaan omista varastoistaan ja oma uustuotanto korvaa varastoista annetun (tosin epäilen että Pohjois-Korean uustuotanto ei ole niin suurta kuin mitä väitetyt toimitusmäärät eli tämän tahdin jatkuessa heidän omat varastonsa pienenevät kokoajan).


Oheisessa jäsen @aj77 kesäisessä viestissä on kuva kiinalaisesta 152 mm D20 tykin laukauksesta tai vähintään kiinalaisesta ammuksesta. #189,296 ehkä venäläisille toimitettuna.

Tässä lisää linkkejä samaisesta asiasta:

Viimeisessä linkissä todetaan, että valokuvan laukaus on ehkä "re-export" perustuen ammuksen (1983) ja kartussihylsyn (2018) pävämäärämerkintöihin.
Lienee luonnollista, että panosruudit on uusittava tiheämmin kuin räjähdysainevalu, joten ei tuo välttämättä liity mihinkään ihmeelliseen kulkureittiin / toimitukseen vaan ruudin uusiminen (2018) on ollut normaali ylläpito-/huoltotoimenpide iäkkäälle laukaukselle (1983) eli päivitys ~35 v jälkeen..

Jostakin on kiinalaisia tykin ampumatarvikkeita Venäjän käyttöön nähtävästi vuotanut, vai onko tuo kesäinen (26-28.6.2023) "uutinen" osoitettu myöhemmin uutisankaksi vai eikö se muutoin kelpaa näytöksi ?
 
Viimeksi muokattu:
Muistaakseni kranaatin pitää myös saavuttaa lakipiste, eli vasta alas tullessaan se voi räjähtää. Tällä estetään esimerkiksi kranaatin räjähtäminen lähdössä, jos se osuu puihin tai oksiin, jolloin se ei räjähdä ampujien päälle.

Heitinmiehet varmistakoot.
juu ennen lakipistettä ei lähe, vaikka vähän puun oksaan rapsahtais... Sytyttimessä on periaatteessa jousi ja kuula... Tää jousi painuu kasaan lähtökiihdytyksessä ja tää kuula tippuu pois sytyttimen välistä lakipisteessä... sitte se jo herkkänä räjähtää jos vähän koivun lehtiin kahahtaa...
 
Tässä twiitissä viitataan, että NYT:lle kirjoittaisi Ukrainasta venäläinen journalisti:

Kuka tuon linkittämäsi artikkelin on kirjoittanut?
Näyttäisi olevan tälläinen rouva:

Lara Jakes is a foreign correspondent focused on the war in Ukraine and the global politics, production, military readiness and supply lines that are necessary to deliver weapons to the battlefield. She has been a diplomatic and military correspondent in Washington and a war correspondent in Iraq, and has reported and edited from more than 60 countries over the last 25 years.​

 

We love Ukraine and it’s beautiful people, but a change has to come.

We have in Finland freedom and peace but we want it also for Ukraine. We have worked thru sleepless nights and fights against injustice to be able to share our Finnish freedom with the people in Ukraine.

But we do not work to be used, abused and unheard.

On our last rotation a large ambulance campaing was setup in whole Finland with a large volunteering organization from Finland. Little did we know that all the promises were empty and the money of over 70 000 eur we raized with the volunteering organization was going to be used for bribing, a business deal and ego.

The ambulance promised to our team worth over 20 000 eur that was bought with the donated money that we fully stocked with over 20 000 eur worth of medical equipment and a 4 x 4 wheel car for frontline work was redonated to Hospitallers batallion where most of our valuable equipment was stolen by SOME people that should not call themselfs “volunteers” under the batallion. We are coming for you with recordics, pictures and evidence.

Our team worked hard for this campaign and to be stabbed in the back with an unkept promise is a full betrayal and we don’t want to stay silent anymore against the advice of the chairman of the board of the organization or anyone else who ever used us.

Enough is enough. And we are tired of staying silent and taking all the shit as adviced.

Time is up now!

We have started exposing with evidence everything that has ever happend to us including this large case in our newly released Podcast (release information coming with links). It seems the biggest backstabbers are the ones who have never set a foot at the frontline. We are coming after you this time!

We once again thank all our supporters as without you we would not exist.

At the moment we are raizing money for our next rotation to recuperate our Medevac-ambulance worth over 20 000 eur. Join us and share the fight against injustice!!

MobilePay: 041 586 1850
Nordea: FI98 1029 3500 5674 40
Name and message: “Nordicmedics”.
—–
Support us with Ukranian military patches. Select your amount. #vapaaehtoinen #ukraina#suomalainen #mielenterveys


 
Onko selvinnyt mikä tuon Venäjän kaupunkien yht´äkkisen kylmyyden taustalla on? Tietty tavallinen venäläinen talvi on perkeleen kylmä, mutta miksi lämmönjakelu brakaa siellä sun täällä?

Hienoa olisi, jos Ukrainalla olisi näppinsä pelissä..
Taitaa ne sotateollisuuteen käytetyt rahat näkyä verkostojen kunnossapidon laiminlyömisenä. Nyt kovilla pakkasilla joutunee koko verkosto kovammalle kuormalle, niin antaa periksi kun kunnossapidosta on jouduttu tinkimään.
 
Onko selvinnyt mikä tuon Venäjän kaupunkien yht´äkkisen kylmyyden taustalla on? Tietty tavallinen venäläinen talvi on perkeleen kylmä, mutta miksi lämmönjakelu brakaa siellä sun täällä?

Hienoa olisi, jos Ukrainalla olisi näppinsä pelissä..
Voi olla, että huoltoa, ylläpitoa ja ennakoivia korjauksia on laiminlyöty sodan vuoksi. Toisaalta ennen sotaa ketään ei kiinnostanut katastrofit tuolla joten tilanne voi olla ihan sarjassa normal. Ryssä on liikenteessäkin äärimmäisen onnettomuusherkkä johtuen ajotyylistä ja asenteesta.

Toisaalta ryssän lämmityssysteemit ehkä korjataan tyyliin laastari ja jesseteippi. Tälläinen systeemi voi hyvinkin pysyä kasassa jos Valeri muistaa vetää pari kierrosta teippiä joka vuosi vanhojen paikkojen päälle. Mut jos Valeri lähti Ukrainaan....
 
Viimeksi muokattu:
Päivän luvut:
417385457_720446676935080_5518192598433489049_n.jpg
 
En tiedä asiasta mitään, mutta vaikuttaako 20-30cm rako tunkeumaan, kun peltiä on alla 20mm max? Luulisi ontelon pyyhkivän tuosta läpi silti..

Esimerkiksi RPG:n ontelokranaattien osalta tuo häkkyrä saattaa häiritä sytyttimen toimintaa tai kääntää kranaatin suunnan hyvinkin epäoptimaaliseksi. Räjähdystä ei siis välttämättä tapahdu tai ontelosuihku suuntautuu mihin sattuu.

Tietenkään joku pikaisesti pataljoonan korjaamolla hitsattu ad hoc -viritys ei välttämättä ole aivan samaa tasoa kun kaupalliset ja tuotteistetut ratkaisut.
 
Back
Top