Ukrainan konflikti/sota

Kyllä se jenkkien tuki jatkuu. Olisi historiallinen hetki jos jenkkien tuki loppuisi tähän. Se olisi niin iso arvovaltatappio jenkkilälle, että he eivät sieltä enää nousisi. Avun on siis pakko jatkua ja se tulee jatkumaan.

Jospa ne odottelee että saadaan sisällissota aikaiseksi USA:ssa Trumpin saadessa vankilatuomion ja eston hakea uudestaan presidentiksi.

Sitähän on jo pohjustettu tekemällä elokuva tästä tulevasta skenaariosta että ehtii ihmiset noin niin kuin tottua ajatukseen.

Mitä enempi tuota jenkkien touhua katselee niin sen lujemmin olen Festung Pohjolan kannalla, savu nousemaan vaan uusistakin ammuspajoista ym. ja linnoitetta rajalle. Ja maamiinat takas + uudet droonit ilmaan pörisemään.

Sitten kun osoittautuu että jenkit pysyykin tolpillaan niin sehän on kiva, mutta "älä luota vieraan apuun vaan seiso tässä omalla pohjallasi" kirjoitettiin jo aiemmankin, NATOA vanhemman valtioliiton aikana.
 
Jep, näin se on. Mutta maksuajatkin ovat pitkiä, luulisi Ukrainan olevan halukas vaikka ostamaan vehkeensä pitkällä takaisinmaksuajalla kuin menettämään lisää maataan.
Brititkin maksoivat viimeiset sotalainansa USA:lle vuonna 2006. Ja Lend Leasehan oli nimensä mukaisesti lainausta, tuhoutunutta kalustoa ei tarvinnut maksaa ja sodan jälkeen ehjänä oleva kalusto arvotettiin 10% todellisesta hinnasta. Valtaosa tuosta 2006 päättyneestä lainasta olikin sodan jälkeen otettua talouden tukilainaa.
 
Aikasarjakuvasta näkee, että kaikki palvelun näyttämät tuoreet palot ovat ameriikan mantereella per nyt ja Euroopan havainnot 6-12h vanhoja. Aasiassa puolestaan 12-24h. Eli satelliitti ei ole ehtinyt pyyhkäistä kohdalta.

Katso liite: 91989


Pietarin drone-iskun yhteydessähän Ukrainassa joku bossi sanoi, että nyt 'Pietari on heidän kantamansa sisällä ja lisää tulee' -tyylisesti.

Pietarin drone oli RYS lähteiden mukaan varustettu arviolta 3kg taistelukärjellä. Pietari isku oli todennäköisesti testi ja iskukyvyn validointia. Taistelukärkikin saattoi olla alimitoitettu, jotta varmistutaan ettei tule hallitsematonta kollateraalia vahinkoa jos drone harhautuu tms.

Tuohon Viron kupeeseen iskeminen on siksikin kettumaista Ukrainalta, että jos lupa on niin, niin drone voi lentää Liettua/Latvia/Viro Nato-rajaa pitkin pohjoiseen ja ryssä joutuu tilanteeseen, jossa se ottaa riskin ilmatorjuntansa ulottumisesta ja harhautumisesta Naton ilmatilaan ja pahimmillaan maan pinnalle.

FIRMS päivittynyt. Ei kyllä näy vieläkään (tai sammunut jo), joten tästä ei mitään evidenssiä tulla saamaan.

1705842627379.png
 
Laukaansuulla olisi tulessa kaikkiaan kolme säiliötä.
https://m.47news.ru/articles/244319/

Linkistä löytyy myös video droonista.

Jos nämä m.47-uutiset pitävät paikkansa, Pietarin alueen ilmatorjunnan tilanne on aika huono.

https://m.47news.ru/articles/244302/

Yleinen varoitus Pietariin suuntaavista drooneista olisi annettu 00:30. 03:00 droonit olisivat kääntyneet kohti öljyterminaalia, jonne ne olisivat saapuneet 03:20. Aikaa torjumiseen olisi siis ollut melkein kolme tuntia.
 
Mitähän ne ryssät seuraavaks keksii? Ku pitäneet maailmaa pelossa kylmästäsodasta lähtien, ku heil semmonen yybersotakone.... Nyt on kortit pian katottu ja todettu heitin sotakoneen olevan kuttaperkkaa ja propagandaa... Millä ne aikoo tän jutun paikata? pian kaikki valtiot jota hyö on vuoskymmeniä kiusannu, huomaa et ryssäähän voi lyödä takas, ilman että henki lähtee ;)
 
Nyt kun yksi viikko on taas päätöksessään niin hyvä palauttaa mieleen, että ryssän edellinen "monipuolisen ohjuskattauksen" sisältänyt hyökkäys tapahtui 13.1.2024.

Siitä on nyt kahdeksan päivää aikaa.

Tänä aikana suorittivat kaksi suurehkoa dronehyökkäystä, tosin eivät mitenkään poikkeuksellisia jos vertaa syksyn ja loppuvuoden 2023 sekä tammikuun 2024 ensimmäisen viikon hyökkäyksiä:

17.1.2024 = 19 torjuttu, 20 laukaistu
18.1.2024 = 22 torjuttu, 33 laukaistu

Eilen eli 20.1.2024 nähtiin pieni dronehyökkäys: 4 torjuttu, 7 laukaistu

Mitäpä tästä pitäisi ajatella?

Vaikea sanoa, mutta tuntuisi vahvistavan sitä väitettä että ryssän MoD käytti valtaosan "paukuista" joulukuussa 2023 ja vaikka osittain lipsahti tammikuun 2024 ensimmäiselle viikolle, niin sen jälkeen on vedetty henkeä (koska ei muuta voida, koska varastot ammuttiin käytännössä tyhjiksi).

Joku voisi sanoa että kenties kylmä sää on vaikuttanut logistiikkaan tai dronejen ja ohjusten laukaisuihin, mutta selittäisikö se tämän pidemmän hiljaisuuden kuitenkaan?

Sinänsä yksi viikko ei ole poikkeuksellisen pitkä jatko, jos vertaa viime talveen: silloin nähtiin tyypillisesti 7-14 päivää suurempien ohjusiskujen välissä - mutta toisaalta viime talven iskut olivat suurempia kuin tämän talven iskut (paitsi vuodenvaihteen ennätyssuuri isku) ja tänä talvena iskut ovat olleet yksi toistaan pienempiä eli uusi isku on ollut aikaisempaa pienempi. Ohjuksia on käytetty monipuolisesti mutta kokonaismäärä on ollut kokoajan pienempi. Tänä talvena näitä pienempiä iskuja on nähty viime talvea tiuhempaan MUTTA ohjuksien käyttö alkoi vasta joulun jälkeen, kun taas viime talvena iskut alkoivat heti lämmityskauden alettua eli lokakuussa 2022.

Oletan että tämä ei tule jatkumaan näin vaan seuraava isku nähtäisiin melko pian, viime talven logiikka sanoisi että seuraavan viikon sisällä.

Joku voisi toki sanoa että ryssä tekee parhaillaan ohjuksia varastoon jotta voivat suorittaa suuren iskun 24.2.2024 eli Maidanin vallankumouksen ja ryssän tuoreimman hyökkäyksen vuosipäivänä. Ei sekään ole mahdoton ajatus, sinne on hieman reilu kuukausi matkaa mutta sen jälkeen talvea ja lämmityskautta ei ole jäljellä kuin pari kuukautta. JOS siis oli tarkoitus iskeä Ukrainan energiainfraa vastaan viime talvea tehokkaammin niin tällaisella vetkuttelulla loppuvat kuukaudet kesken (vaikka talvea on toki vielä jäljellä).
 
Viimeksi muokattu:
Näin väittää Donetskin ryssä johtaja, todennäköisesti mainilan laukaukset tyyppinen uutinen..

Ainakin 25 kuollut kranaatti-iskussa Venäjän valtaamassa Donetskissa​

Ainakin 25 ihmistä on kuollut kranaatti-iskussa torilla Donetskin kaupungissa Venäjän miehittämässä Itä-Ukrainassa, kertovat paikalliset viranomaiset. Lisäksi iskussa kerrotaan haavoittuneen 20 ihmistä, joista 2 on lapsia.
Asiasta uutisoivat muun muassa AP News ja BBC.
Venäjän nimittämän Donetskin aluejohtajan Denis Pushilinin mukaan kyseessä on Ukrainan asevoimien tekemä isku. Markkina-alue oli hänen mukaansa vilkkaimmillaan, kun isku tapahtui.
Ukrainan asevoimat eivät ole ottaneet kantaa viranomaistietoihin. BBC:n ja AP Newsin mukaan onnettomuuden olosuhteita tutkitaan.
Venäjän väitteiden mukaan Donetsk on liitetty osaksi Venäjää, vaikka alue ei ole täysin maan hallussa. Donetskin kaupunki sijaitsee noin 120 kilometria Mariupolista pohjoiseen.
 
Venäjän mukaan Ukraina ampui tykistöllä Donetskiin ja on nyt valtavassa shokissa tästä siviiliväestöön kohdistuvasta tuhosta. Ulkoministeriön mukaan Kiovan uusnatsi hallinto USA:n tuella teki taas barbaarisen terrori-iskun Venäjän siviiliväestöä kohtaan ja kaikkia osallisia rankaistaan vääjäämättä. Venäjän mukaan Ukrainaa tukevat länsimaat usuttavat sitä terrorismiin, valtaviin kansaivälisen lain rikkomuksiin ja sotarikoksiin.

The Russian Foreign Ministry called the attack of the Armed Forces of Ukraine on Donetsk a terrorist attack against the civilian population of Russia​

MOSCOW, January 21. /TASS/. The attack of the Armed Forces of Ukraine (AFU), with the support of the United States of America and its satellites, on Donetsk constitutes a terrorist act against the civilian population of Russia, those involved and responsible for this will suffer inevitable punishment. This is stated in a statement published on the website of the Russian Foreign Ministry in connection with the shelling of the Ukrainian Armed Forces at the market in Donetsk.

“The neo-Nazi Kiev regime, with the support of the United States and its satellites, once again committed a barbaric terrorist act against the civilian population of Russia,” the department said.

“The Investigative Committee of Russia promptly began an investigation into this crime. All those involved and responsible for this and other terrorist attacks on our soil will suffer inevitable punishment,” the ministry added.

The diplomatic department emphasized that Russia categorically condemns this “treacherous attack on the civilian population.” The Russian Foreign Ministry noted that “the West’s unbridled desire to inflict strategic defeat on Russia at the hands of Ukrainian puppets, which it is ready to mindlessly and limitlessly support, is pushing the Kiev regime to increasingly reckless steps, including acts of terrorism, massive violations of international humanitarian law and war crimes.” “Russia calls on all responsible governments and relevant international structures to strongly condemn this brutal terrorist attack. Their silence will mean tacit approval of the murders of civilians and encourage Ukrainian neo-Nazis to commit even more bloody atrocities,” the ministry said.

The Russian diplomatic department noted that Kyiv’s terrorist attacks indicate its lack of political will for peace and resolving the conflict through diplomatic methods. “The need to achieve all the goals and objectives of the special military operation is obvious. There should be no security threats or acts of terrorism committed from the territory of Ukraine,” the Russian Foreign Ministry added.

On Sunday, the Ukrainian Armed Forces shelled a market in Donetsk. According to the head of the Donetsk People's Republic Denis Pushilin, the strike was carried out from 152 mm and 155 mm caliber artillery from the Kurakhovsky and Krasnogorovsky directions. As a result of the shelling, according to the latest data, 25 people were killed and another 20 were injured.
https://tass.ru/politika/19779291
 
Olisko tuossa sijainti Laukaansuun palolle?

Katso liite: 92009Katso liite: 92010Katso liite: 92011
EDIT: Lisä evidenssiä. Öljynjalostamo kyseessä
Katso liite: 92012Katso liite: 92013
Kun vertaa alueen kuvaa normaalin LNG prosessin kaavioon:
1705849325671.jpeg
niin tuo varsinainen prosessi lienee ilmakuvassa vasemmalla. Vedellä jäähdytetty osa näyttäisi nimenomaan jäähdytysyksikölle, jossa on siis lauhdittimia, lämmönvaihtimia ja kompressoreita. Kun tiedetään että ryssä on joutunut ostamaan kaasuteollisuuden kompressorit aina lännestä ja myös huollattamaan ne lännessä niin isku taisi osua juuri siihen mihin pitikin. Periaatteessa helppo korjata mutta kun ei ole pääsyä markkinoille niin jää korjaamatta. Alkuperäisten tietojen mukaan tuolla olisi kaksi LNG linjaa ja ne taitaa olla tuossa rinnakkain. Toivottavasti kumpikin on nyt rikki.
 
Back
Top