Ukrainan konflikti/sota

Kyllä nyt tosiaan tapahtuu! Yli 100 ifvtä ja yli 100 tykkiä ja 4 viimeisimpien sukupolvien "ilmaherruushävittäjäpommittajia" viimeiseen pariin päivään.. ja joku arveli, että Adviivkasta alkaa nyt rintaman romahdus.. voi huokaus, kaks vuotta menty ja edelleen kuvitellaan, että ryzzä olisikin oppinut jotain ja olisi nyt kasannut salamasotaan sotaan soveltuvan panssaridivisioonan tekemään rintamantyöntöä..

Hyvä tästä tulee, kalliilla hinnalla, mutta haihattelut 10 tuhansien vanhojen vaunujen varastoista on kyllä aivan turhia.. Ukraina on pelannut tätä peliä äärettömän fiksusti ja hyvin. Täysmobilisaation haitat on suuremmat kuin hyödyt, näin uskon. Kuten sanottua, mobilisaatio kohdistuu yli 27 vuotiaisiin ainoastaan, yhteiskunnan kannalta loistava ratkaisu.
 
Omakotitalon rakennusprojektikin on rahoituksen, hankinnan, luvituksen ja toteutuksen osalta kevyesti sen pari vuotta.

Ammustehdas tuotantolaitteistoineen ei varmaankaan synny ainakaan nopeammin.
Suomessa(kin) tulisi ottaa osa poikkeustilalainsäädännöstä (sotatilalainsäädäntö) käyttöön. Tällöin ammustehtaan lupaprosessi olisi mahdollista suorittaa päivässä. Ja puolustusteollisuuteen lakkokielto yms. Länsimaiden tulee siirtyä osittaiseen sotatalouteen ja sotatilalainsäädäntöön, koska olemme osittaisessa sodassa.
 
Tanska lähettää koko tykistönsä ja tykistöammuksensa Ukrainaan.
Ei Tanskalla käsittääkseni ollut kuin ne 17 (määrä ulkomuistista) Caesaria, jotka päättivät antaa Ukrainalle jo vissiin 2022.

Tämä nosto on imperfektissä muistelua ja oli oikea uutinen joskus aikaa sitten.
 
19 oli Caesareja, jotka toimitettiin uutena Ukrainaan.

Tammikuussa 2023 fmi ilmoittanut korvaavansa Caesarit Elbitin järjestelmillä. Sama 19 kpl 155mm ATMOS ja lisäksi 8 kpl PULS 122/160mm raketinheitin.

Eli old news tuo ”Tanska lahjoittaa kaiken” uutinen. Toki jotain krh rompetta sieltä on vielä voinut irrota, mutta Caesarit oli de facto se juttu ja tyhjensi koko operatiiviseksi tarkoitetun tykistön kerralla.

 
Robotynessä tullut ihan reilusti tankki ja IFV raatoa :salut:
First detailed footage emerged. A total of 18 pieces of equipment of which at least three tanks and several BMPs were destroyed with the help of ATGM and cluster and regular artillery/mortar fire. As stated earlier, Russians fled to their initial positions.
Tässä hyökkäyksessä käytettiin ryssän keihäänkärjen kalustoa eli T54/55.

Well, we already have the Prague-68 T-55 launched into the assault, which were going to be used as artillery in reserve while the thriving Russian military industry manufactured 1,200 new T-90M per year.
 
Uskomattoman pieniä määriä, millä ne niitä maajoukkoja tukee? Ilmavoimatkin pienet.
No eipä se Tanskakaan ole kovin iso, lisäksi pitkä ja kapea manner. Käytännössä saarihan se on, siksi varsin vahva laivasto.
 
lähtee lievästi ot´ksi, ehkei nyt ihan verrattavissa talopaketin puuhaus ammustehtaaseen vai onko ammustehdas pakettiakin jollain kataloogissa
Vastasin kyllä kommenttin missä sanottiin että taloprojekti veisi 2 vuotta. Ammustehtaan rakentaminen on sitten ihan eri asia enkä siihen kommentoinut mitenkään
 
Back
Top