Ukrainan konflikti/sota

Joku tuossa aikaisemmin kommentoi että Navalnyn murha ei horjuta Venäjää - tosin mistä näin ehdottoman varma tieto ja tulevaisuuden ennuste on peräisin, sitä sopii pohtia.

Lilliputin itse ja Kreml laajemmin on selvästi huolissaan mahdollisista seuraamuksista koska tämän mukaan ruumista ei luovuteta hautaamista varten, ei ennen "presidentinvaaleja" ja mahdollisesti ei koskaan (mikä olisi poikkeuksellista Venäjällä).

The Kremlin will not give Navalny's body to his family until after the presidential election or never at all

The Kremlin is now trying to silence the mourning for Navalny because he could "spoil" Putin's re-election in March. Because of this, the authorities fear a public funeral for the opposition figure.

The Kremlin are even considering the unprecedented option of never releasing Navalny's body at all. As a justification for hiding the corpse, the Kremlin may refer to the fact that the state has the right to dispose of the body of a person convicted of "terrorism" at its discretion. Similarly, the authorities can do the same with the body if its burial threatens the spread of dangerous diseases.

The IC has so far launched an investigation into Navalny's death, which allows 30 days (just until the end of the election) for the body not to be given away. In the next two weeks, the politician's body will be under some kind of "chemical examination."

Source: The Moscow Times


 
Rahtilennot Iranin ja Venäjän välillä jatkuvat, tässä spekuloidaan että olisi viety jokin kuorma Novosibirsk Aircraft Production Association Plant -nimiselle tehtaalle, jolla voisi olla jokin rooli dronejen tuotannossa:

Aviakon Tsitotrans Il-76TD CANDID RA-76846 departed Moscow VKO for Bushehr, Iran. This aircraft made the same trip on 07 and 12 Feb. If I remember correctly, the 6th Tactical Air Base is at Bushehr as well as a naval base. This smacks of something no good!

1708418772445.png

The recent flight history of Il-76TD CANDID RA-76846 shows that on 08 and 14 Feb, the aircraft flew from Bushehr to Novosibirsk, Novosibirsk to Moscow, and then back to Bushehr. Is there a connection to Iranian drones and the Novosibirsk Aircraft Production Association Plant?

1708418735568.png

 
Olisi pitänyt olla selvä, että mitään yhteyksiä Venäjälle ei pidetä. Vaan saattoi tulla olo yksinäiseksi vierailla mailla.
Tuosta ei kai ihan viimeistä sanaa ole vielä sanottu että onko se kuollut vai onko vain ryssän fantasiaa.
Mutta joka tapauksessa ei olisi ensimmäinen eikä varmaan viimeinenkään mies joka pääsee hengestään naisen kaipuun vuoksi...:rolleyes:
 
Tämä.

Vaan kyllä se ammuspula taitaa olla totta, ei ole juuri näkynyt himars-videoita viime aikoina. 2023 tyypilliset iskut ammusvarastoihin, tykistöön, harjoitus- ja ryhmitysalueille ovat loistaneet poissaolollaan. Sen sijaan olemme nähneet fpv-droneiskuja sekä droneiskuja jalostamoihin sekä pari näytävää droneiskua merellä. Ei näy Storm Shadowta, ei liitopommeja tai jdameja.

Toki ryssän tappiot ovat kovat, mutta kyllähän on kuulunut kommentteja, että dronet aiheuttavat jo yli puolet kalustotappioista. Ilman niitä olisi ilmeisen laihaa.

Täytyy toivoa, että vain halutaan näyttää tämä ja taustalla rakennetaan oikeasti ansaa. Näennäisellä kyvyttömyydellä ja passiivisuudella saadaan örkki innostumaan, houkutellaan se esiin ja liikkeelle. Tai sitten tämä on se likainen totuus ja vaikeat ajat edessä.
Eikö Putin jo syksyllä/talvella naureskellut haastattelussa että näyttää länsiapu yskivän. Hänellä on tunnetusti hyvät kontaktit niin EU:ssa kuin USA:ssakin. Eikä ne kontaktit välttämättä tyydy tekemään muistiinpanoja.

Ei tässä ansaa rakenneta vaan Venäjän voittoa.
 
Juuri näin. Mainittakoon myös jo 2016 lähtien saatavilla ollut "Active Track" DJI-droneissa, siis ihan kaupallisesti. Yksittäisen taistelijaan lukittautuminen on jo todellisuutta. Tässä tapauksessa tarvittava laskentateho mahtuu kaupallisen piendronen sisään ja mahdollistaa ns. puoliaktiivisen toiminnan jossa operaattori voi maalata kohteen ja automatiikka hoitaa terminaalivaiheen.

Esteisessä ympäristössäkin automatiikka on jo toimivaa. Jos drone jää sumppuun liian tiiviiseen pusikkoon tai huomaamattomaan verkkoon niin voi voi, mutta suuremmat oksat, puunrungot, kivet, seinät yms. ovat aivan hyvin estealgoritmien käsiteltävissä. Alle tonnin maksavassa DJI Mini 4 Pro:ssa on jo sensoreihin perustuva esteiden välttäminen joka automaagisesti estää törmäykset havaittavissa oleviin esteisiin ja pyrkii hakemaan lukituksen uudelleen kohteen poistuessa näkölinjalta.

Ukrainalla on myös julkisesti käytössä raskaampi Saker Scout joka on väitetysti jo suorittanut häirinnän alla autonomista pommitustoimintaa kulkuneuvoja ym. kalustoa vastaan, ollen normaalitilassa linkitettynä Ukrainan johtojärjestelmään.

Sotatoimiin riittävät kuvantunnistus- ja ohjausalgoritmit eivät vaadi mitään järisyttävää laskentatehoa, ja kehitys on nopeaa. Tekoälyalgoritmin kouluttaminen ja optimointi on laskennallisesti raskain vaihe, mutta itse algoritmin käyttäminen on paljon kevyempää. Esim. tämänhetkisten älypuhelinten laskentateho riittää mutkikkaaseen esineentunnistukseen tuhansilla eri luokituksilla n. 1k x 1k pikselin kuvasta alle puolessa sekunnissa. Lisäksi autonomisen tappajadroonin ei tarvitse tunnistaa ilmeitä tai käydä oppineita keskusteluja, vaan yksinkertaisesti erotella ja lukittuali sopivan malliseen läiskään taustaa vasten, oli se sitten ajoneuvo, tykki, tai ihminen. Maaliluokituksia ei ole tuhansia vaan joitakin kymmeniä.

Lisäheittona vielä vaikeampaa parvikoreografiaa varten raskaampi autonominen emo-drooni josta löytyy paremmat sensorit ja laskentateho joilla se voi lyhyeltä kantamalta ohjata usean "tyhmän" FPV:n parvea.

Älkää aliarvioiko lentäviä tietokoneita jotka näkevät terävämmin, liikkuvat nopeammin, ja toimivat itsevarmemmin kuin kukaan meistä. Älkää jääkö jälkeen miettiessä miten voitte itse suojautua tätä uhkaa vastaan tulevissa taisteluissa.
Erinomainen kirjoitus, joka toi tai palautti muutaman ajatuksen mieleeni. Osa niistä on pelottavia, osa hieman lohdullisempia. Aloitetaan ikävimmästä.

DJI on Kiinalainen firma ja ikävä fakta on, että Kiinassa ei ole yksityisomaisuutta siinä mielessä, kuin me sen ymmärrämme. Kyseinen teknologia on de facto Kiinan kommunistisen puolueen omaisuutta. Koska Xi on nykyisin puolueen itsevaltias, niin kyseinen teknologia on de facto hänen omaisuuttaan ja hän tulee käyttämään sitä miten haluaa. Luulen, että hän haluaa muuta kuin minä tai sinä.

Ikävä kyllä myös Venäjällä on ihmisiä, joiden taidot riittävät vastaavan teknologian kehittämiseen. Lohtua tuo uskomus, että heistä lienee tyhmempää väestöä suurempi osa ei ole Putinin kannattajia. Toivoa sopii, että heistä, joilla kyvyt ja halut kehitystyöhön on olemassa eivät pääse niitä toteuttamaan vaan he päätyvät korruption rattaissa muihin tehtäviin, esimerkiksi auringonkukkalannoitteeksi. Joka tapauksessa Venäjällä ei ole kykyä tuottaa massamaisesti elektroniikkaa suurten droneparvien tuottamiseen, vaan he joutuvat tyytymään komponenttien salakuljetukseen tai Kiinan armopaloihin. Xin aivoituksia voimme vain arvailla, mutta voisi kuvitella, että Xi haluaa olla droneissa Venäjään nähden musertavan ylivertainen eikä halua moista aarretta Putlerille antaa.

Lohdullisin ajatus on, että lännessä taitoa ja teknologiaa taatusti riittää. Toisaalta kuinka suuri osa taitajista täälläkään päätyy tekemään moisia dystopiakamppeita. Pää voi olla mukavampi tunkea pensaaseen ja tienata elanto paremmilla yöunilla muilla aloilla. Huolettaa myös, että emmehän jälleen päädy tuottamaan huipputuoteita älyttömään hintaan, jolloin määrät jäävät väkisinkin mitättömiksi.

Kysymyksesi siitä kuinka voimme tulevaisuudessa suojautua lentävien tappajatietokoneiden lautoilta on äärimmäisen oleellinen. Konsteja on varmasti monia, mutta luulen, että tärkeintä on saada meille itsellemme ylivertainen kyvykkyys, jolloin voimme käppästellä taistelukentille vasta siinä vaiheessa kun vihollinen on jo tuhottu.

Itse asiassa alan olla siinä uskossa, että ydinaseet tulevat menettämään yksinvaltiuden armeijoiden ykköspelotteena. Vastaavan kyvykkyyden vihollisen sotilas- , kuljetus- ja energiainfran kirurgintarkkaan tuhoamiseen saa kohta huomattavasti pienemmillä pennosilla, kun hankkii pitkän kantaman dronelaivaston. Tämä voi koostua myös kuljetusdroneista, jotka vievät varsinaiset tuhoajaparven sopivalle etäisyydelle kohteesta, joka voi sijaita vaikka Vladivostokissa. Monen kohteen tuhoamiseen riittää varsin pieni paukku, jos paukku on tarkka. Tämän kyvykkyyden hankkimista eivät rajoita myöskään mitkään sulkusopimukset, ainakaan vielä.
 
Tässäpä on mainiosti tiivistettynä mobikkien käyttökelpoisuus. Tarkoitushan on, että ne ovat yhteen suuntaan eteneviä ja kertakäyttöisiä. Maastopuku, peltikypärä ja ase varusteeksi.

Ei minkäänlaista merkkiä edes taistelijaparin yhteistyöstä, maastoa ei osata käyttää, menee täysin avomaata pitkin kohti Ukrainan taistelijoita juuri siltä suunnalta mistä he odottavatkin hyökkäystä eikä kukaan suojaa liikkeen aikana. Puolivälissä haavoja on sen verran, että joutuu päättämään oman taipaleensa. Karkuun hipsinyt taistelijapari otetaan ilmeisesti droonilla pois pelistä. Kummallakin ase on mukana enemmän koristeena tai taakkana kuin työkaluna.

Siinä sitä on suurvallan asevoimaa näytillä, ei tarvitse messuille tulla esittelemään.

 
Viimeksi muokattu:
Joku tuossa aikaisemmin kommentoi että Navalnyn murha ei horjuta Venäjää - tosin mistä näin ehdottoman varma tieto ja tulevaisuuden ennuste on peräisin, sitä sopii pohtia.

Lilliputin itse ja Kreml laajemmin on selvästi huolissaan mahdollisista seuraamuksista koska tämän mukaan ruumista ei luovuteta hautaamista varten, ei ennen "presidentinvaaleja" ja mahdollisesti ei koskaan (mikä olisi poikkeuksellista Venäjällä).

The Kremlin will not give Navalny's body to his family until after the presidential election or never at all

The Kremlin is now trying to silence the mourning for Navalny because he could "spoil" Putin's re-election in March. Because of this, the authorities fear a public funeral for the opposition figure.

The Kremlin are even considering the unprecedented option of never releasing Navalny's body at all. As a justification for hiding the corpse, the Kremlin may refer to the fact that the state has the right to dispose of the body of a person convicted of "terrorism" at its discretion. Similarly, the authorities can do the same with the body if its burial threatens the spread of dangerous diseases.

The IC has so far launched an investigation into Navalny's death, which allows 30 days (just until the end of the election) for the body not to be given away. In the next two weeks, the politician's body will be under some kind of "chemical examination."

Source: The Moscow Times


Ukrainan sotaan Navalnyn murha ei vaikuta mitenkään lyhyellä tähtäimellä. Se mihin se vaikuttaa ovat lännessä asuvat vatnikit jotka ei suoraan saa rahaa lilliputtelin hallinnolta. Eli nämä vanna-bee vatnikit tietää nyt tasan tarkkaa millainen se hallinto on. Mafialuonnetta ei voi enää valehdella piloon vaan kyllä siellä kapo pisti vastarannankiisken täysin ilman epäilyksen häivää kylmäksi.
 
Täällä jaettiin sunnuntaina tuota Kasperin tarinaa. Huomasitteko, että MOT oli tehnyt tuosta puolen tunnin dokkarin, jossa haastatellaan myös Ralf Sireniä ja yhtä nimettömäksi jäävää Ukrainasta palannutta suomalaistaistelijaa. Oli mielestäni tosi laadukas ja koskettava dokumentti, joka menee pintaa syvemmälle syistä miksi jotkut haluavat lähteä taistelemaan tai auttamaan.

 
Muistatteko kun Zhirinovski paljasti täydenmittakaavan hyökkäysajankohdan miltei päivälleen joulukuussa 2021.

Eikös se optimaalinen päivä ollut juuri tuo 22.2.22. Joku povaaja oli Putinille kertonut, että voitto on varma jos tuolloin hyökätään. Putin päivämääriin uskovana oli ottanut ajankohdan onkeensa, vrt 080808. Nalle Puh oli toista mieltä kun heillä oli jotkut hiihtokilpailut noihin aikoihin, ei saanut varastaa huomiota ja pilata tunnelmaa.
 
Tuosta ei kai ihan viimeistä sanaa ole vielä sanottu että onko se kuollut vai onko vain ryssän fantasiaa.
Mutta joka tapauksessa ei olisi ensimmäinen eikä varmaan viimeinenkään mies joka pääsee hengestään naisen kaipuun vuoksi...:rolleyes:
Joo, ja toisille on vaan mahdotonta jättää kaikkea entistä.elämää täysin taakse. Siihenhän on näitä todistajansuojelussa olleita ex- rikollisiakin kuollut monta.
 
Näkemystä Venäjän tappioista:


Olennainen:

"Ukrainan Tavria-joukkojen operatiivisen ja strategisen ryhmän komentajan, kenraali Oleksandr Tarnavskyin mukaan hyökkääjän kokonaistappiot kaatuneina, loukkaantuneina ja kadonneina oli 47 186. Tämän lisäksi hyökkääjän kerrotaan menettäneen 364 panssarivaunua, 248 tykistöjärjestelmää, 748 panssaroitua taisteluajoneuvoa ja viisi lentokonetta.

Ukrainalaiset puolustajat aiheuttivat valtavia tappioita Venäjän armeijalle ja tuhosivat merkittävän Venäjän miehitysjoukkojen reservin, jota he olivat suunnitelleet käyttävänsä rintaman muilla alueilla hyökkäystoimiin, Tarnavskyi sanoi.

Wasrtranslated-sivuston mukaan Murzin propagandistikollegat eivät kiistäneet esitettyjä tappiolukuja, vaan keskittyivät hänen paheksumiseensa ja keskustelivat seurauksista, joita Murziin mahdollisesti voitaisiin kohdistaa.

Murz kertoi Ukrainan tappioiden olevan huomattavasti pienemmät.

– Puolustustaistelua käynyt vihollinen, jonka tappiot kaatuneina samassa ajanjaksossa ovat parhaimmillaankin 5 000–7 000, sanoo ”hyvästi” ja vetäytyy uusiin valmisteltuihin asemiin."


Aina välillä iskee epätoivo, mutta pitää tosiaan muistaa että vetäytessäänkin Ukraina rokottaa ankarasti Ryssää.
 
Tämä.

Vaan kyllä se ammuspula taitaa olla totta, ei ole juuri näkynyt himars-videoita viime aikoina.
Silloin kun niitä näkyi, kiinnitin huomiota siihen, että niitä käytettiin myös vähemmän kriittisiin kohteisiin. Eräässä videossa Himars-raketeilla hiljennettiin joku 122-millinen vedettävä tykki. Twitter-soturit peukuttivat, mutta minulta meinasi mennä tupakkalakko.

Jo loppuvuodesta 2022 tuli näitä "asiantuntija-arvioita", että Ukraina olisi saanut 8 000–10 000 rakettia. Tällainen määrä riittää kuukausiksi, mutta tuotantomäärä Yhdysvalloissa on noin 5 000 rakettia vuodessa, ja haluavat varmaan niitä olevan itselläänkin. Julkinen tieto, mutta enpä tietäisi, ellei joku olisi moniin medioihin levinneissä viesteissä kertonut.

Tilannetta rakettien suhteen en tarkemmin tunne. Voihan olla, että kun tilanne on jämähtänyt tykistötaisteluksi, Himarsin merkitys vähenee. Venäjä tietysti pyrkii sotimaan niin kuin se haluaa ja pakottamaan Ukrainan omaan peliinsä eikä länsi ainakaan vielä voi tälle yhtikäs mitään. Sehän vain toimittaa apua jos toimittaa.

Javelin-panssaritorjuntaohjuksiakin Ukraina oli jo vuosi sitten saanut kahdeksan vuoden normaalit tuotantomäärät.

Bayraktar, Javelin ja Himars auttoivat kaikki omalla tavallaan tilanteen vakauttamiseen. Putinin kolmen päivän sota on vähän venähtänyt! Ukrainalta puuttuvat kuitenkin edelleen selkeä ilmaherruus ja lisää tulivoimaa olisi hyvä saada + jätkille kiertoa ja lepoa.

Venäjä hyökkää suurella riskillä koko kevään ja kerää aina ison joukon kulloiseenkin kohtaan saadakseen murron. Se menettää paljon miehiä ja kalustoa mutta homman takana on tiettyjä poliittisia päämääriä. Tämä on merkittävä vuosi.

Venäjä on pysynyt lännen avoimuuden vuoksi täysin kartalla siitä, missä mennään ja mitä Ukraina saa ja miten paljon. Siihen muuten riittää pelkkä OSINT. "Asiantuntijat" spekuloivat lännen medioissa ja paljastavat avun määriä ja tuotantomääriä, senkin kuka päättää mistäkin ja milloin ja mikä vaikuttaa mihinkin. Länkkärit kertovat kaiken, minkä ehtivät, eivätkä edes pyri harhauttamaan. Siitä olen ollut ylpeä, että suomalainen ei ole ihan yhtä lörppö, mutta emme ole kokoamme suurempia pelissä.
 
Hmm. Mitähän itänaapuri suunnittelee Puolassa. Tonnehan meni joukko farmareita myös länsi-Euroopasta (Saksa, Hollanti, Ranska)
#Lukashenka warned Poles about "a provocation being prepared by Western intelligence services" in PolandThe Belarusian dictator said that "Polish and U.S. intelligence are preparing a large-scale provocation against the civilian population of #Poland, for which #Russia and #Belarus will be blamed."He also accused Warsaw of trying to "recruit high-ranking Belarusian officials." "They will search for and create new loyal to the West and more effective figures here," he said.
Käännä julkaisu
 
Back
Top