Ukrainan konflikti/sota

Aamun Hesarissa juttu sakemannien eskalaatiopelosta ja siitä kun pelkäävät että saksalaisia joutuisi osallistumaan ohjusten ohjelmointiin ym.



Ensinnäkin Saksassa pelätään pitkän kantaman ohjusten toimittamista siksi, että ohjukset voisivat päätyä syvälle Venäjän maa-alueille. Venäjää ei haluta provosoida.

”Tästä on kyse koko [ohjuksiin liittyvässä] debatissa: eskalaation ja provokaation pelosta”, kuvailee Alberque.

Alberque sanoo, että osa saksalaisista näyttää vastustavan minkäänlaisen tuen osoittamisesta Ukrainalle Venäjän reaktion pelossa.

”Tämä [pelko] on hyvin syvälle kylvetty.”
 
Aamun Hesarissa juttu sakemannien eskalaatiopelosta ja siitä kun pelkäävät että saksalaisia joutuisi osallistumaan ohjusten ohjelmointiin ym.



Ensinnäkin Saksassa pelätään pitkän kantaman ohjusten toimittamista siksi, että ohjukset voisivat päätyä syvälle Venäjän maa-alueille. Venäjää ei haluta provosoida.

”Tästä on kyse koko [ohjuksiin liittyvässä] debatissa: eskalaation ja provokaation pelosta”, kuvailee Alberque.

Alberque sanoo, että osa saksalaisista näyttää vastustavan minkäänlaisen tuen osoittamisesta Ukrainalle Venäjän reaktion pelossa.

”Tämä [pelko] on hyvin syvälle kylvetty.”
Jotenkin tuntuu, ettei "vuoto" ollutkaan vahinko🤔

"Vastausta ei tiedetä, Alberque sanoo. Vuodettujen tietojen perusteella ohjusten toimittaminen saattaisi Alberquen mukaan vaatia enemmän osallisuutta kuin aiemmin luultiin."
 
Wearing a Kim Jong-Un-style tunic, Dmitry Medvedev says "Ukraine is definitely Russia" and shows off a map of what he thinks should be left of Ukraine. Spoiler: not much!

"Our geostrategic space has been indivisible since the time of the ancient Russian state," he says.


(kuvakaappaus videon ajanhetkeltä 0:35)

Katso liite: 94560

Tartun tuohon kim-tyyliseen tunikaan, kannattaa googlettaa termi "chinese suites". Ymmärtää paremmin että ketä delirum-dima nykyään palvoo.
 
Täällä kirjoiteltiin joskus siitä. Ryssä lahjoi johtoportaan upseereita etelässä. Sen takia eivät räjäyttäneet keskeisiä siltoja.

Nimetkin oli selvillä. Jostain löytyy nämä tiedot kun penkoo.

Tästä oli myös sellainenkin väite että Putinin pöydälle toimitettiin kolme hyökkäyssuunnitelmaa, joiden tavoitteet olivat erilaiset.

Muistaakseni "kevyin versio" oli hyökkäys itäisen Ukrainan alueelle, kohteet pääasiassa Donetskin ja Luhanskin alueet. En muista millainen se "toinen versio" oli mutta "kolmas" oli maksimaalinen eli vallataan suuret alueet, hyökätään Kiovaan, vaihdetaan vallanpitäjät yms.

Ukrainan tiedustelulla oli tiedossa nämä tarjotut suunnitelmat, mutta ei tietoa mikä niistä toteutetaan. Oli kuitenkin arvioitu että "kevyin versio" oli todennäköisin, arvio perustui joukkojen määrään suhteessa Ukrainan armeijan joukkoihin. Tästä syystä valtaosa Ukraina joukoista oli sijoitettuna Donetskin ja Luhanskin alueita vastaan ja hyvin pienet määrät Valko-Venäjän ja Krimin rajaseudulle.

Kävi kuitenkin niin että Putin valitsi "kolmannen version" eli sen maksimaalisen, mikä yllätti Ukrainan.

En muista, missä artikkelissa näin kirjoitettiin mutta saattoi olla se joka kartoitti CIA:n ja Ukrainan tiedustelun yhteistyötä vuoden 2015 jälkeen. Tai sitten tämä oli jostain tuoreesta kirjajulkaisusta lainattu pätkä.

Joka tapauksessa muistan että luin tämän vasta, tämän vuoden puolella.

Selittäisi osaltaan, miksi tietyt suunnat olivat niin huonosti valmistautuneita. Toisaalta varsinkin etelän alueen osalta on myös kuultu väitteitä maanpetoksesta ja puolustussuunnitelmien täyttämättäjättämisestä.

-

MUOKKAUS: väite kolmesta suunnitelmasta Yaroslav Trofimov kirjasta Our Enemies Will Vanish, siitä oli lainattu pätkiä Nathan Ruser twitter-ketjussa ja minä lainasin ketjun tekstit ja kuvat toisessa ketjussa: LÄHDE

Lainaan spoilerin taakse "kolme suunnitelmaa" käsittelevän lainatun pätkän. HUOM: on mahdollista että tulkitsin ja samalla muistelin tekstin liian kirjaimellisesti, koska sen voi tulkita myös niin että "Putinilla oli useita vaihtoehtoja sodan toteuttamiseksi" mikä ei tarkoita suoraan esitettyjä suunnitelmia vaan loogisesti pääteltävissä olevia vaihtoehtoja. Tässä ei myöskään sanota suoraan "kolme vaihtoehtoa" vaan "useita vaihtoehtoja":

1709621259632.png
 
Viimeksi muokattu:

Taas jälleen kerran 2kpl "kiintiö" AA-järjestelmiä tuhottu, kuten on miltei joka päivä viimeisen 2-3kk aikana?! Olikos jossain muuten tarkempia tilastoja? Ovat joka tapauksessa mukavan kalliita ja vaikeasti korvattavia järjestelmiä.

Tietää mukavia aikoja Ukrainalle F16/Gripen/Miragein saapumisten jälkeen, kun ne pääsevät toimimaan huomattavasti vapaammin. Ryssä joutuu miettimään hyvin tarkoin minne keskittää yhä vähenevät ilmatorjuntakalustot. Käy vielä kuin sille kuuluisalle varikselle joka laskeutui tervatulle sillankannelle; Pyrstö juuttui kiinni, ja sen kun nosti irti niin nokka tarttui, jne jne.
 
GUR vahvistaa Sergey Kotov nimisen aluksen upottamisen:

The Ukrainian Main Directorate of Intelligence (GUR) confirms that it struck “Sergey Kotov” has been struck by Magura V5 UAVs and destroyed the Russian patrol ship.

“As a result of the strike by Magura V5 naval drones, the Russian ship of project 22160 "Sergey Kotov" suffered damage to the stern, right and left sides”.

I guess we will soon get some interesting footage.

Source: Official Telegram channel of the GUR



-

Tässä GUR Telegram-kanavan viesti (julkaistu 5.3.2024):

https://t.me/DIUkraine/3551

The enemy ship "Sergei Kotov" was destroyed

🎯 On the night of March 4-5, 2024, the special unit of the GUR of the Ministry of Defense of Ukraine "Group 13" attacked the patrol ship of the Black Sea Fleet of the Russian Federation "Sergei Kotov".

🤝 The mission took place in cooperation with the Armed Forces of Ukraine and with the support of the Ministry of Digital Transformation of Ukraine.

☑️ As a result of the attack by Magura V5 naval drones, the Russian ship of project 22160 "Sergei Kotov" suffered damage to the stern, right and left sides.

🌊 The "cat" was damaged by fire in the territorial waters of Ukraine, near the Kerch Strait.

💰 The cost of the sunken ship is about 65 million dollars.

GUR in other social networks:

🔹
Facebook 🔹YouTube 🔹 Viber
🔹Instagram 🔹Twitter 🔹 Threads
🔹 TikTok 🔹 WhatsApp
🔹 Telegram Bot


t.me/DIUkraine/3551
83.9Kviews
Mar 5 at 08:39

-

Tämän mukaan alus on laskettu vesille 2021 eli ei mikään ikimuinainen patarauta, jonka menetys on itseasiassa parempia asia ryssän laivastolle (kuten ryssän fanien kuulee usein väittävän, kun nähdään sotalaivojen upotuksia):

Russian corvette (pr. 22160) "Sergei Kotov" launched in 2021 received the status of a submarine under warranty. Well, it was coming. In the past, the words "podsowiecić" or "zaiwanić" appeared in Polish. I guess it's time for a new one: "cover up". On the bottom.

 
Viimeksi muokattu:
ihan mukavan lihava saalis

/2. The fourth corvette of the Project 22160 patrol ship series, “Sergei Kotov”, hull number 383. On July 30, 2022, the ship was accepted into service with the Black Sea Fleet of the Russian Navy.Characteristics:Displacement: 1965 tonsLength: 91,3 metersWidth: 14,5 metersCrew: 32+8Armament: 1 × 76.2 mm AK-176; anti-aircraft missile system "Shtil-1", short-range anti-aircraft missile system 3M-47. Ka-27PS helicopter, possible.

1709622003900.png
linkki
 
Back
Top