Ukrainan konflikti/sota

Nykyisten todisteiden valossa näyttää siltä että kahdella kentällä tulokset jäivät aika laihoiksi ja Morozovskista ei kai vielkään ole kunnon kuvaa.

Engels: yhden Tu-95 vieressä musta läikkä, ehkä dronen iskemä.

Jeisk: yhden Be-200 koneen siipeen mahdollisesti osunut, epävarma.

Morozovsk: Kuten sanottua, alhainen resoluutio joten paha päätellä mitään. Huhun mukaan venäläiset saivat ennakkovaroituksen ja koneet ilmaan ajoissa.
https://twitter.com/Aviation_Intel/status/1776279559329214515
Omaa pohdintaa aiheesta.
[cope]
Satelliittikuvista ei pysty näkemään pieniä vaurioita. Kentällä olevat koneet on suojattu valleilla joten osumasta räjähtävä dronen pitäisi osua hyvin lähelle kohdetta ollakseen tehokas. Ilmassa räjäytettävällä sirpalevaikutukseen perustuvalla dronella voisi ehkä helpommin saada vaikutusta, vaikkakaan ei niin näyttäviä tuhoja.

Viime vuonna ryssä alkoi suojaamaan koneitaan autonrenkailla ja syyksi arveltiin pyrkimys hahmontunnistuksen hämäämiseen. Ehkäpä heillä oli tietoa Ukrainan kehitysputkessa olevista droneista. Näin laajaa iskua venäjän lentokenttiä vastaan Ukraina ei ole aikaisemmin toteuttanut joten kyseessä voisi senkin puolesta olla uutta teknologiaa.

Voin myös kuvitella kuinka innostuneesti ryssän ylityöllistetty lentokonehuolto käy jokaisen neliösenttimetrin kentällä olleista koneista läpi etsin sirpaleiden aiheuttamia reikiä.[/cope]
 
T-72B3 integrated with the most modern WRE set with the working name "XUJNIA-2024+
Vielä toinen twiitti samasta, tämän mukaan tuolla olisi ollut jokin vaikutus. Jos käännös menee oikein tai tulkitsen oikein.

“A column of Russian armored vehicles entered. Our FPV drones were dropping like flies at all frequencies, because the main tank was riding on an “electronic warfare monster”.

"Mad Max" rests here. On a pallet, the Russians assembled a terrible structure from everything they had. Around three panels patch antennas 800/900/2.4/5.8 and to all this they added blocks for the 700-1000 bands. A generator and battery were installed on the armor.

It was hard for the pilots. But did the REB-monster tank save it? Didn't save. Our drone pilots from a number of units hit him.It was already easier with the rest of the column,” Sergey Flash
Vain vessanpönttö puuttuu
 
Martin Tuitero kysyy aiheellisesti, missä ovat kenraali Syrskyin kriitikot tänään:

All those very pro-Ukrainians and very pro-Ukrainians who were campaigning against Russia by repeating Ayden's argument, where are they now? Why are they silent? Don't you have anything to rectify?

Actually nothing new under the sun.

They are the same people who more than 1 year ago asked to withdraw from Bakhmut to Chasiv Yar and now, 14 months later, they cry out to the sky and announce (never ending story) the sinking because the Russians attack Chasiv Yar: 5km from Bakhmut.



-

HUOM: kritiikkiä esittivät myös monet vakavasti otettavat twitter-tilit, mukaanluettuna Tatarigami_UA joten tuskin savua ilman tulta.

Toisaalta monen kritiikki pohjautui 2014-2015 muistoihin, joista ajoista on kohta kymmenen vuotta aikaa. Lisäksi moni oli epäileväinen Syrskyin tekemisistä Kiovan puolustuksessa 2022 sekä Kharkovan läpimurron suunnittelussa - eli mikä oli hänen todellinen roolinsa ja työpanoksensa.

MUTTA samaan aikaan ei voida unohtaa, että moni oli hyvin tulikivenkatkuisti Syrskyin nimitystä vastaan. Sen piti johtaa jalkaväen ja kaluston tuhlaukseen sekä itsepintaiseen, tyhmään taistelutyyliin. Sanoisin että näistä mitään ei ole nähty, ainakaan toistaiseksi. Toki kenties, jos voimasuhteet olisivat suotuisammat Ukrainalle niin kenties nähtäisiin tuhlailevia hyökkäyksiä? Tätä ei voida tietää varmuudella.

Silti, jos haluaa hyvästä työstä ruusuja, pitää myös hyväksyä huonosta työstä risuja. Toistaiseksi Syrskyi ei ole ollut sellainen painajaisten hirviökomentaja, jollaiseksi moni häntä ennusti. Muistanpa kuulleeni väitteitä "huonoin mahdollinen valinta jonka Ukraina olisi voinut tehdä".
Taidan toistaa itseäni, kun sanon että mielestäni Syrskyin kritisointi oli moskovasta vedetty info-operaatio. Tarkoitus oli tietysti pitää jäykkään puolustukseen jumiutunut edeltäjä johdossa, jotta Avdiivkassa ehdittäisiin saarrostaa iso joukko puolustajia ja päästä etenemään huonosti valmisteltuun selustaan. Tämä melkein onnistuikin kun Syrskyin nimitystä lykättiin moneen otteeseen, ja Ukraina (mm. 47.) joutui lopulta ottamaan ylimääräisiä tappioita vetäytymistä suojatessaan.

Todellä ikävä nähdä miten moni todellinenkin Ukrainan tukijahahmo meni vipuun ja lähti vahvistamaan agitaattorien viestiä.
 
Jos tarkkuus tai kyvyt ei oikein muuhun riitä, niin venäläisten logiikalla on ihan ok kuormittaa siviiliyhteiskunnan jaksamista tuolla lailla: ensin isketään jonnekin ja sitten koitetaan käyttää tulta samaan saumaan kun pelastuslaitos on paikalla. Samalla lailla jenkit pommitti Irakia 2. Persianlahden aikaan. Ensivastehenkilöstön tappaminen lamauttaa yhteiskuntaa ennen pitkää.

Edit: ja kuten toiset sanoivat, ryssät tehneet samalla lailla mm. Syyriassa ja todennäköisesti tekisivät samoin Suomessa.

"Samalla lailla jenkit pommitti Irakia 2. Persianlahden aikaan"

Enpä muista kuulleeni moisesta, että Yhdysvallat olisi ensin iskenyt kohteeseen ja hetken päästä uudestaan samaan paikkaan tappaakseen pelastushenkilökuntaa.

Toisaalta Irakin sota alkoi 2003 eli siitä on yli 20 vuotta aikaa, joten ehkä en muista kaikkea?

Sinulla lienee todisteet moiselle väitteelle? Varmasti jos oli järjestelmällistä touhua, kuten ryssällä Syyriassa ja nyt Ukrainassa niin siitä on kirjoitettu lehtiartikkeleita ja miksei kirjojakin? Oletan että tv-kamerat ovat olleet paikalla jos eivät iskun aikaan niin lopputulosta tallentamassa?

Toki menee ohi ketjun aiheen joten vastaa vaikka spoilerin taakse.
 
Saas ny nähdä vaikuttaako jenkkien presidenttivaalit tuloksineen
Ukrainan varustamisessa. Perun kuulosti videollaan käyneen lävitse kehitystä turhankin tarkasti.
 
Vuonna 22 katselin yhden turvallisuusalan verkkoluennon. Esitelmöijä oli muistaakseni joku Uudenmaan pelastuspalvelun päällikkötason heppu. Kertoi että heidät yllätti kyllä se, että ryssä maalittaa ihan tahallaan selviä siviilikohteita (mm. väestönsuojia) ja pyrkii samalla tappamaan tai vammauttamaan mahdollisimman paljon myös pelastuspalvelun henkilöstöä. Epäili myös, että myös Suomen kohdalla toimisivat aivan samoin metodein.
Tätä olen miettinnyt, jokainen vanjan nykyinen tai entinen kansalainen syyllä millä tahansa, on potentiaalinen myyrä, ilmoittelee tarvittavat sijainnit. Ja kuten on huomattu,sairaalat, päiväkodit, koulut saavat yllättäen osumaa.. Vahinkoja ne eivät ole.
 
Back
Top