Ukrainan konflikti/sota

Hämmästelen tätä keskustelua, mitäpä luulette kuinka helppoa täältä olisi ollut asevelvollisten sotien aikana lähteä yhtään mihinkään? Ruotsi ainut vähääkään realistinen vaihtoehto ja kovan työn takana sekin ns. pimeästi sisäsuomesta/etelästä asti. Veikkaan että sieltä olisi saatettu siihen aikaan miehet jopa palauttaakkin tänne :unsure: Eikä täältä tänä päivänäkään lähdetä mistään virallisten rajapisteiden kautta yhtään mihinkään asevelvollisien osalta jos poikkeustilat on säädetty tarpeeksi pitkälle

Ukrainan ongelma on vain ja ainoastaan se että nuorempien ikäluokkien asevelvollisuus perustuu täyteen vapaaehtoisuuteen, ei se innokkuus täälläkään ihan sitä olisi mitä kuvitellaan jos touhu perustuisi vapaaehtoisuuteen, puhumattakaan että oltaisiin täydessä sodassa ja rintamalle lähdettäisiin vapaaehtoisuuden pohjalta:ROFLMAO: Pelkkä ajatuskin on täysin absurdi!

Kun velvollisuus koskee ns. kaikkia ja porukka raavitaan tarvittaessa riviin vaikka koppiautolla kotoa noutaen, niin siinä käy ihan luonnostaan niin että isoin osa muuten asian väliin jättävistä tulee muitta mukisematta kutsuttuna paikalle. Vain aivan elämäntapa intiaanit valitsee vankilan/käpykaartissa piilottelun.

Ukraina on ihan itse kaivanut kuoppansa tässä asiassa, jo paljon aikaisemmin olisi kaikki täysikäiset miehet pitänyt velvoittaa ilmoittautumaan palvelukseen ja porukkaa olisi kutsuttu koulutukseen sitä mukaan kun tarve kasvoi/koulutus resursseja syntyi lisää. Koko hommasta ei olisi tullut tällaista mörköä jos miehistön kierrätys rintamalla olisi saatu
Tätä minä olen koko ajan ihmetellyt 18-26 miehet eivät käy armeijaa Ukrainassa, vaan se velvollisuus alkaa 27 vuotiaana.

Aiemminhan täällä on ollut 18 vuotta alaraja ja yläraja 64, Janukovytšin aikaan poistettu yleinen palvelusvelvoite.

Jossain käytiin keskustelua sen laskemisesta 25 vuoteen jatkossa ja ilmeisesti se on toteutumassa.

Kumminkin nämä 20 plus nuoret miehet olisivat parhaassa fyysisessä kunnossa ja jopa järki päässäkin ainakin joillakin iän myötä...
 
Tuo on ihan käsittämätön ratkaisu. Nyt päästetään osaava työvoima karkaamaan. Mitäs sitten, jos jostain syystä saadaankin laitos korjattua ja henkilökunta on painunut muihin hommiin? Menee muuten hetki, kun etsitään uudet ihmiset ja koulutetaan ne. Joten tulee mieleen kaksi vaihtoehtoa. Joko raha on todella tiukassa tai sitten johdossa tiedetään, että laitos ei tule enää kuntoon.
Juuri vietin päivän venäläisen neitosen kanssa joka myös suomalainen. Juteltiin kaikki mahdollinen isovenäläisistä orjakansa mentaliteettiin. Venäjällä ei ole tapana duunarin lähteä hommista sen vuoksi ettei palkkaa tule. Se on siellä selkärangassa. Töissä ne kävi karmean 90-luvunkin. Sen vuoksi en usko yhteiskunnan romahtamiseenkaan kovin helposti vaikka diktaattori kaatuisi. Ne käy töissä sekä kännissä että selvinpäin tai tuli palkkaa tai ei.
 
Kolme melkoisen symbolista tapahtumaa yhdistää tätä päivää.

1. Minsk-Moskova väliseltä valtatieltä tippuu itsekseen lahonnut silta rautatien päälle kuin alleviivaten molempien maiden läpimädättävää korruptiota sekä samalla vertauskuvallisesti kertoen missä tilassa kyseinen valtioliittokin on.

2. Venäjä, joka on vuosikymmeniä käyttänyt hiilivetyenergiaa aseena sekä neuvotteluvälineenä aina ja kaikkialla kun se on sitä katsonut tarpeelliseksi kerjää lakki kourassa pienemmiltä rajanaapureiltaan bensiiniä sen varalta, että kohta saattaa emäryssälässä ilmaantua pulaa nestemäisistä polttoaineista.

3. Kun CCH tehdyn terrori-iskun laineet ovat hieman tasaantuneet ja Venäjän tiedustelupalvelut ovat kaikella tarmolla yrittäneet vääntää ja kääntää asiaa edes jotenkin Ukrainaan liittyväksi, mitä se ei todellakaan ole vaan toteutuksen kömpelyys jo itsessään osoittaa, että kyseessä on joko ISISin oma operaatio tai sitten ISISin ja jonkin venäläisen tahon yhteistyössä toteuttama hybridioperaatio, millä haettiin oikeutusta Venäjällä sisäisesti laittaa vähemmistöt ruotuun ja yritettiin löytää keppihevonen, jolla Ukrainan tukijat pelästyisivät. No se ei onnistunut, mutta sen sijaan tänään GUR näytti, miten Ukraina oikeasti toteuttaa iskuja Venäjällä laittaen sotilastukikohdassa olevan taistelualuksen tuleen sisältäpäin ilman, että kukaan jää kiinni sekä laittaen siitä samantien kuva-aineistoa jakoon. Se todellakin valaisee sitä kömpelyyttä ja amatöörimäisyyttä, jolla Moskovan isku tehtiin ja kun sitä vertaa Königsbergin laivan polttoon niin ei kahta sanaa, että jälkimmäinen on se GUR:n tavaramerkki.
Ryssille vielä nolommaksi asian tekee se, että tällä hetkellä kaikki valtakunnan tiedusteluyksiköt pitäisi olla hereillä, mutta niin vain poltetaan laiva satamassa eikä varmasti jääne viimeiseksi.

Samalla tuo taitaa olla Ukrainan kiitos Itämeren rantavaltioille, jotka ovat viime aikoina auttaneet sen minkä rahkeista lähtee.

Eipä kestä.
 
Viimeksi muokattu:
Mikä ongelma? Ihmisen fyysinen suorituskyky on 26v parempi mitä 20 vuotiaana henkisestä nyt puhumattakaan.
Tavoittelin lähinnä fyysistä kuntoa 20-26 vuotiailla versus nyt muistaakseni palveluksessa olevien keski-ikä jonkun jutun mukaan oli näinkin korkea kuin 43 vuotta.
Itse olen nämä edellä mainitut iät ohittanut jo aikaa sitte ja itselläni kyllä suorituskyky oli jonkin verran parempi tuossa nuoremmassa ikä ryhmässä+ ei ollut vielä mitään paikkaa rikki.

Plus tätä palvelus porukan kokonais massaa mitä palvelukseen voidaan saada.

Siinä olet oikeassa että 25 kieppeillä ihminen on ns. parhaimmillaan fyysisesti (monessa tieteellisissä tutkimuksissa on otettu esille,että tästä kropan alamäki alkaa), mikäli ei ole coca colalla, hampurilaisilla ja vähällä liikunnalla itseään kasvattanut.
Olut, makkara ja pitsakin riittävässä määrin saa näyttävän kesämiehen vartalon esille 🍔🍕🥓🍺
 
Colby Badhwar:in twiitti jenkkien aseavusta.

On March 12, the Biden Admin finally announced a new Drawdown package for 🇺🇦, ending an 11 week moratorium.

For 11 weeks they maintained they would not provide any new aid. They watched as ammo ran out. They watched as Avdiivka fell. Then they reversed course.

Why?

https://threadreaderapp.com/thread/1777328492566471120.html

Silmäilin tämä yli 100 twiittisen ketjun läpi. Tähän liittyy kirjanpidollisia ja lakiteknisiä yksityiskohtia nipuittain, joissa on tehty suoranaisia virheitä ja osittaisia korjauksia (mm. kirjanpitoarvo vs. uudelleenhankinta-arvo) ja kyseenalaisia tulkintoja. Lopputulos vaikuttaa siltä, että Bidenin hallinto olisi halutessaan voinut tehdä Ukrainan kannalta edullisempia tulkintoja mutta mahdollisesti uhrasi ne omien poliittisten pyrkimysten takia tai sitten kiinnostusta ei ollut tarpeeksi.

Liittynee tähän yleisempään kuvaan miksi apua on annettu nihkeästi ja tipoittain resursseihin nähden koko ajan.

Pienenä detaljina varsinaisen asian ulkopuolelta: 155 mm kranaatin uudelleenhankinta-arvo on vain 1050$ vuosille 2023-2024, eli hyvin edulliseen hintaan USA on noita kotimaasta neuvotellut vs. globaali markkinahinta.
 
1712606741144.png


Ukrainalaiset tuhonneet "ladoga" ABC-tuomionpäivävaunun Kreminnan lähistöllä. Näitä valmistettiin T-80 alustalle 4 + 1 testivaunu yli 40 vuotta sitten. Vaunulla voidaan operoida ydinlaskeumassa, kemiallisessa hyökkäyksessä ja biologisessa iskussa.

1000104629.jpg

Vaunulla oli tarkoitus kuljettaa vip henkilöitä pois moskovasta ydiniskun jälkeen. Reittisuunnitelma oli kremlin kellarista lähimmälle toimivalle sotilaslentokentälle. Vaunu on ennenkin rullannut Ukrainassa, koska kahta näistä käytettiin chernobylin siivousoperaatiossa reaktorihallin ulkopuolella ja lähialueilla mm. säteilymittauksiin ja kuvaamiseen

Aika vähissä on vaunut kun museoidut prototyypit on tuotu rintamalle. Perässä köydet eli varmaan hinausvaununa käytetty kun aseistusta ei ole.


mukavaa menoa, kuskin ja johtajan lisäksi 4 hlö matkustamo väri-tv:llä, kokolattiamatolla, baarikaapilla ja nahkajakkaroilla. Tankkiluukkujen sijaan kyljestä kääntyvät helikopteriportaat ulos, ettei pukuun tule rasvatahroja.

1000104628.jpg


Vaunun historia on mielenkiintoista luettavaa, ladogan osuus alkaa sivun puolivälissä.

 
Viimeksi muokattu:

Mielenkiintoinen kommentti. Ryssän sotateollisuudessa ei ole työntekijöitä edes 2014 vuoden tasolla.
Kyllähän tuon ymmärtää, aseteollisuus kävi tyhjäkäyntiä sen +20 vuotta neukkulan romahtamisen jälkeen. Ammattimiehet on aikoja sitten kuopattu eikä uusia ole koulutettu. Ei tuonne voi ottaa porukkaa suoraan kadulta, siinä menee koneet ja raaka-aineet hukkaan...

Tosin nykyään tuo voikin olla aika vetovoimainen ala, tuskin tulee kutsua rintamalle... :whistle:
 
Juuri vietin päivän venäläisen neitosen kanssa joka myös suomalainen. Juteltiin kaikki mahdollinen isovenäläisistä orjakansa mentaliteettiin. Venäjällä ei ole tapana duunarin lähteä hommista sen vuoksi ettei palkkaa tule. Se on siellä selkärangassa. Töissä ne kävi karmean 90-luvunkin. Sen vuoksi en usko yhteiskunnan romahtamiseenkaan kovin helposti vaikka diktaattori kaatuisi. Ne käy töissä sekä kännissä että selvinpäin tai tuli palkkaa tai ei.

90-luvulla tilanne Venäjällä ja Ukrainassa oli niin vaikea, että töissä kannatti käydä vaikkei saanutkaan palkkaa. Pelkkä ruoka ja satunnaiset työkalut kelpasivat väliaikaisesti. Usko tai älä, niin heti kun tilanne parani työnantajat kirivät palkkarästejä kiinni. Ihmiset ymmärsivät, ettei se ole työnantajan vika jos talousjärjestelmä on rikki.
 
Kyllähän tuon ymmärtää, aseteollisuus kävi tyhjäkäyntiä sen +20 vuotta neukkulan romahtamisen jälkeen. Ammattimiehet on aikoja sitten kuopattu eikä uusia ole koulutettu. Ei tuonne voi ottaa porukkaa suoraan kadulta, siinä menee koneet ja raaka-aineet hukkaan...

Tosin nykyään tuo voikin olla aika vetovoimainen ala, tuskin tulee kutsua rintamalle... :whistle:
Totta turiset, tyhjästä on paha nyhjäistä.
Ei liiku Armata, eikä lennä su-57 kuin ainoastaan unelmissa. Eikä edes T-55/72 uusituotanto onnistu nykyresuirseilla koska puuttuu se ammattitaito, korjaavat minkä pystyvät vanhoja romujaan.

Aivanko oikeasti länsi on ollut huollissaan ryssien voimasta? 😁
 

Merkittävä osa Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista vastustaa EU-maiden sotilaiden lähettämistä Ukrainaan.

Yle kysyi kansanedustajilta, pitäisikö sotilaita lähettää Ukrainan tueksi, jos Ukraina on häviämässä sodan Venäjää vastaan.

Kyselyyn vastasi 103 kansanedustajaa eli reilu puolet kansanedustajista.

Heistä vain 11 kannattaa EU-maiden sotilaiden lähettämistä Ukrainaan. Eniten kannatusta tuli ehkä hivenen yllättäen vihreistä.

Vastustajat: Joukkojen lähettäminen voisi laajentaa sotaa

Näinköhän, Oma kutina on, että ukrainan häviö ei vain voisi vaan myös laajentaisi sitten sotaa. Vähän pettynyt olo päättäjiimme tuon kyselyn jälkeen.
 
Tätä minä olen koko ajan ihmetellyt 18-26 miehet eivät käy armeijaa Ukrainassa, vaan se velvollisuus alkaa 27 vuotiaana.

Aiemminhan täällä on ollut 18 vuotta alaraja ja yläraja 64, Janukovytšin aikaan poistettu yleinen palvelusvelvoite.

Jossain käytiin keskustelua sen laskemisesta 25 vuoteen jatkossa ja ilmeisesti se on toteutumassa.

Kumminkin nämä 20 plus nuoret miehet olisivat parhaassa fyysisessä kunnossa ja jopa järki päässäkin ainakin joillakin iän myötä...

Tämä foorumilla aikaisemminkin ollut kuva Ukrainan väestön ikäjakaumasta selittänee aika paljon, miksi nuorempia miehiä ei olla kutsuttu palvelukseen.

IMG_2193.png
 
Päivän luvut:
434659993_771422168504197_131697963602028119_n.jpg
 
Tämä foorumilla aikaisemminkin ollut kuva Ukrainan väestön ikäjakaumasta selittänee aika paljon, miksi nuorempia miehiä ei olla kutsuttu palvelukseen.

Katso liite: 96315
Toivottavasti tämä lopettaa nuo huutelut, että miksi sitä eikä tätä tehdä kun meillä ja tuollakin tähdään näin. Politiikassa ei kannata ikinä turhaan miettiä mikä on esim. oikeudenmukaista tai missä iässä miehen teoreettinen kunto on parhaimmillaan. Politiikassa siirto kannattaa tehdä siihen suuntaan mikä on kokonaisuuden kannalta järkevää. Tuolta 20-25 ikäluokasta ei irtoa väkeä, ja jos irtoaisi, niin niitä kannattaa säästellä.
 
Back
Top