Ukrainan konflikti/sota

Se perämoottoreilla vauhditettu lasikuitupaatti oli nimitykseltään kai pioneeriuisko?

Merivoimille väsättiin sittemmin alumiinirakenteinen Meriuisko ja siitä jatkokehitettiin vähän yksinkertaisempi Rannikkouisko. Nuo Ukrainan paatit ovat joko Meri- tai Rannikkosellaisia. En tunne ominaisuuksia sen vertaa, että osaisin tehdä eroa. Jurmo on sitten saman jatkumon viimeisin askel.
Veneistä en mitään tiedä... Mutta aikoinaan pinohiirillä oli toissa Korian sillan yläjuoksun puolella Kouvolan puolella veneitä varastossa... Siellä sitte näillä syöksyveneillä tuli juhannuksena kaljakelluntaa harjotettua... piti nääs ilman kaljaa vahdata ettei Kallioniemen lavalta juhannustansseista lähe kukaan kellumaan... ja tää ei ollu Hannu Salaman käsikirjotus... Muistaakseni sillon oli perässä se suora-akselinen unkarin ihme... Kovacks , tai jotain sinnepäin....
 
Jos yleensä koko äijä on edes hengissä. Eikö ollut niin, että kyseinen herra ei ollut paikan päällä voitonpäivän paraatissa, jos oikein muistan?
Aika uskomatonta jos se kuoli siinä iskussa ja näillä velikullilla oli valmiina video äänestyksestä ”ihan vaan varalta”. Olikohan niitäkin eri versioita. Putin ja Gera kahdestaan. Putin ja Shoigu kahdestaan. Tuskin Gera ja Shoigu kahdestaan 😆
 
IMG_5105.jpeg

🇺🇦 ⚓️ Detailed information!

On the night of May 19, 2024, the Defense Forces of Ukraine hit the Russian missile ship "Zyklon" of project 22800 in Sevastopol.

The Naval Forces of the Armed Forces of Ukraine, together with their comrades, continue to bring our Victory closer.

Public Relations Service of the Command of the Naval Forces of the Armed Forces of Ukraine

 
EU on hyväksynyt suunnitelman ryssän jäädytetyn omaisuuden tuottojen käyttöön Ukrainan sotaponnisteluihin.
Tämä noin 3 miljardia vuodessa on ihan hyvä avaus ja tärkeä symbolisesti, vielä pitää saada pari nollaa lisää jatkossa.
Tiedä sitten millaisia mutkia vielä on kunnes raha oikeasti on käytössä.

 
Venäjä möyhentää Ukrainan asemia rajan läheisyydessä
Palataan 2014 taktiikoihin, jolloin homma ratkaistiin juuri rajan takaa pommituksilla, joihin Ukraina ei silloin voinut vastata. Kymmenen vuoden jälkeen samat vellihousut ovat taas selittämässä, miten Ukrainan pitäisi sotia.

Onneksi Ukrainalla on omaakin tuotantoa nykyään sekä jopa joukkoja, jotka voi lähettää rajan taakse.
 
Ukraina julkaisi olikohan tämän kuun alussa apin, johon kaikkien kutsuntaikäisten tulee päivittää tietonsa. Tähän mennessä miljoona rekisteröinyt ja 700k päivittänyt tietonsa. Olisi hyvä jos tuolta edes ykkösprosentteja päätyisi vahvuuteen.

Defense Ministry: 700,000 draft-aged men update military documents after launch of online app.

Over 1 million military-aged men have registered in the mobile application Rezerv+, while 700,000 have updated military documents via it as of May 21, the Defense Ministry reported. Ukraine has made steps to update the legal framework around conscription to ramp up mobilization this year. Zelensky signed a new law on mobilization on April 16.
 
Nyt niin paljon hoetaan kieltoa iskeä venäjälle länsimaisilla aseilla, että eiköhän se lupa ole jo annettu. Enää puuttuu Biden tv:ssä kertomassa, että aseapu oikeasti loppuu jos ei Ukraina pysy rintamassa [ja sitten lähetetään lisää ammuttavaa].
 
Mikä on se mystinen läntinen ase, millä ei saa ampua Venäjälle, jota kaikki hokee? Jos Venäjä ampuu tykistöllä, raketinheittimillä Ukrainalle, miksi eivät ammu vastaavilla aseilla takasin?
Pelkästään Gmlrs olisi todella kova juttu. Mutta heti perään Atacms, jonka kantamalla on ainakin tusinan verran lentotukikohtia venäjällä. Storm shadow, Jdam, Glsdb yms. ei olisi pahitteeksi. Ukraina ampuu kyllä venäjänkin puolelle gradeilla ja varmaan tykistölläkin.
 
Pelkästään Gmlrs olisi todella kova juttu. Mutta heti perään Atacms, jonka kantamalla on ainakin tusinan verran lentotukikohtia venäjällä. Storm shadow, Jdam, Glsdb yms. ei olisi pahitteeksi.

Noita kaikkiahan niillä jo on. Mikä estää?
 
Noita kaikkiahan niillä jo on. Mikä estää?
GPS häirintä, maalien puute, maalien tärkeysjärjestys on matala, ei ole järkevä käyttää noita aseita jonnekin rajan takaiseen maaliin, kun tärkeämpi on tukea rintamataisteluita...
Eli loppuen lopuksi, ei taida edes kyse olla kuin jostain yksittäisestä asejärjestelmästä ja sillekin onko oikeasti maaleja kantaman päässä?
 
Back
Top