Ukrainan konflikti/sota

Ajankohta olisi sodalle erinomainen. Amerikassa odotellaan vaaleja, ja Obaman hallinto joutuu varomaan ettei sen tekemiset johda presidentiksi kelvottoman Trumpin valintaan. EU on brexit-äänestyksen jälkeen entistä heikompi ja hajanaisempi ja Turkin kanssa tehdyllä sovinnolla varmistetaan eteläinen sivusta. Euroopassa vietetään kesälomia ja katsotaan olympialaisia.

Silti luulen ja toivon ettei Putin ole hyökkäämässä, vaan kyseessä on ensisijaisesti informaatio/maskirovka-operaatio jolla on pyrkimys vahvistaa kuvaa Venäjälle kuuluvasta Krimista jota ollaan valmis tarvittaessa puolustamaan. Operaation narratiivihan kertoo Krimille hyökkäävästä Ukrainasta. Toissijainen tavoite on huutaa sutta, jotta tosipaikan tullen kukaan ei ota Venäjän valmisteluja riittävän vakavasti. Sillä kävi miten kävi, taas kerran aloite on täysin Putinin käsissä kun muu maailma istuu paikallaan ja odottaa Venäjän seuraa siirtoa.

Vähän samaa veikkaisin minäkin. Varmasti Putelta löytyisi röyhkeyttä aloittaa avoimet sotatoimet Ukrainaa vastaan, MUTTA tuo olisi todella kovan luokan eskalaatio. Ja varmasti riskit tulisivat olemaan isot.
 
USA:n suurlähellitäs Kiovassa twiittasi juuri.

1/5 the Government of the United States has not seen any evidence Russian accusations in "the invasion of the Crimea", which surely Ukraine denies.

2/5 Is not the first false accusation of Ukraine Russia made to distract attention from its own wrongdoing.

3/5 our position regarding the status of Crimea is well known. Crimea is and always will be part of the Ukraine.

4/5 we condemn the Russian occupation of Crimea and call for its immediate cessation.

5/5 Our sanctions associated with the occupation of Crimea will remain in force until Russia does not return the peninsula to Ukraine.
 
Viimeksi muokattu:
Juu ei tää hyvältä näytä... Kaikki vaan pidättää henkeä ja toivoo, että tämä on vain uhkailua/bluffia koko juttu. Toivottavasti on.
 
Luin jostain että Putin meinaa järjestää jonkun "turvallisuus" kokouksen Krimiä koskien
 
Retoriikka vaan kovenee. Nyt syytetään jo jenkkejäkin.

MOSCOW, August 11. /TASS/. The US Department of State is behind the Ukrainian authorities’ attempts to carry out terrorist acts in Crimea, Crimean Head Sergei Aksyonov said in an interview with Rossiya-24 TV Channel on Thursday.

http://tass.ru/en/politics/893707
 
Ukrainalla ei ole Krimin ja Venän suhteen mitään hätää, kun Matti hoitaa asian. Sitäpaitsi Keskisuomalaisen mukaan kyse on vain sanasodasta.....
linkki



Sarkasmit sikseen. Puhuu se vanhanen asiaakin:
"Hän ei halua arvioida vastakkainasettelun kärjistymisen todennäköisyyttä, mutta ennustaa, että sillä olisi vaikutuksensa myös Suomeen.
– Kaikella, mikä tapahtuu tuolla Ukrainan ja Krimin suunnalla, on kyllä tapana eskaloitua Itämeren alueelle. Jännitys lisääntyy, Vanhanen arvioi#
 
Jo löytyi joku suoraan puhuvakin.
Tutkija: Ukrainan hyökkäyksestä Krimille ei todisteita

Kirsti Raik Kuva: Lehtikuva
Ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Kristi Raikin mukaan ei ole näyttöä siitä, että Ukraina olisi tehnyt aseellisen hyökkäyksen Krimille.

– Ainoa mistä on jotain vahvistamattomia viitteitä on se, että joku Ukrainan kansalainen on otettu kiinni Krimillä. Se ei tarkoita, että mikään muu näistä Venäjän väitteistä olisi totta.
Venäjä väitti eilen, että Ukraina olisi yrittänyt hyökätä Krimin niemimaalle aseellisesti.

Raik arvioi, että Venäjällä voi olla monia motiiveja väittää tällaisia. Venäjä on viime aikoina siirtänyt sotakalustoaan Krimin suuntaan. Väitteillä se voi haluta oikeuttaa näitä toimia.

– Yksi tärkeä motiivi on, että halutaan luoda sellaista käsitystä, että Ukraina on syypää siihen, että jännitteet Krimillä ja Itä-Ukrainassa kiristyvät. Samalla voidaan luoda käsitys, että on Ukrainan syy, jos rauhanprosessi kaatuu.

Suomen Ukrainan-suurlähettiläs Juha Virtanen arvioi myös, että kyse on Venäjän informaatiovaikuttamisesta. Hänen mukaansa Ukrainassa toimenpiteet on tulkittu toimina heikentää maan asemaa tai häivyttää jotain muuta Venäjän toimintaa.

– Ukrainallahan on tässä kuussa oma itsenäisyyden 25-vuotisjuhla. Tuskin heillä ennen sitä on mitään haluja lähteä omiin tempauksiin.

Virtasen mukaan Venäjä on jo aiemmin väittänyt, että Krimillä olisi ollut "tunkeilijoita ja sabotaasia". Hänen mukaansa sotakalustoa Krimille on siirretty todennäköisesti osana sotaharjoituksia.

– Tietenkin tämä herättää huolta, että mistä on kyse.

Ukrainalla ei tietoa uusista aluevaltausyrityksistä

Minskin rauhansopimus on ollut jo pitkän aikaa kuollut kirjain, mutta nyt idän rauhanneuvotteluiden jatkuminen näyttää entistä epätodennäköisemmältä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti eilen, että niin sanotun "Normandian nelikon" tapaamisia on turha jatkaa. Venäjä, Ukraina, Ranska ja Saksa ovat tavanneet säännöllisesti keskustellakseen Itä-Ukrainan konfliktista. Putinin mukaan näissä tapaamisissa ei tässä tilanteessa ole mitään järkeä.

– G20-kokouksessa piti ensi kuussa olla nelikon tapaaminen. Toimet voivat liittyä siihen. Näistä toimenpiteistä ei tiedä, mitä missäkin järjestyksessä tehdään ja miksi, Virtanen sanoo.

Raik ei pidä kovin todennäköisenä, että Venäjän tavoite olisi nyt vallata uusia alueita Itä-Ukrainassa. Pikemminkin tavoite voi olla luoda maahan sisäistä sekasortoa, jolloin se voi vaikuttaa Ukrainan ulkopoliittiseen suuntautumiseen.

Virtasen mukaan uudet hyökkäykset idässä ovat mahdollisia, mutta ainakaan Ukrainassa ei ole ollut tietoa asiasta.

– Ainakaan Ukrainan tiedustelupalvelulla ei ole ollut tällaista tietoa. Tilanne rajalla on jatkunut kuten aiemminkin. Tulitauko ei ole pitänyt, mikä on huolestuttavaa.
http://www.savonsanomat.fi/ulkomaat...ksestä-Krimille-ei-todisteita/815881#cxrecs_s
 
Putinin viimeinen ilmoitus koskien Ukraina on joko bluffi tai "vaarahälytys".

Kyllä, Kremlin diktaattori ei ole tyytyväinen Donbassin asioiden laitaan. Hän ei saa rauha, kunnes kostaa "koko ohjelman edestä".
Valpastuttaa vielä sekin että omassa puheessa hän käytännössä otti etumatkan opponenteiltaan, ottamalla aseeksi argumentointi sitä että Ukraina käyttää tätä jännitystä jotta kansa ei huomaa taloustilannen tilaa. Todellisuudesa, jos joku aloittaa sodan tästä syystä -niin se on juuri Putin. Sodan syyksi sitten voi pistää talouden romahdus, jonka kohti itsemurhajan varmoilla askeleilla liikkuu Kreml. Toisaalta, onko löytyykö tälläiseen sodan rahoja, ja miten Länsi reagoi, jos toteuttuu laaja invaasio? Ja uskallakaan Putin tehdä tälläistä askelia? Jos hän tälläisen askelen tekee - tälläinen agressio voi tulla hänelle ja hänen regimelle viimeinen.
Nyky Venäjä on heikko, loukantunut ja hyvin vihainen.
On selvä, sota - on viimeinen satama loppuun varastaneille avantyristeille ja konnille. Mutta fasistiset regimet, joka, ilman muuta, edustaa putinismi, aloittaneet sotia aina. Kyllä, ne olivat niitä hävinneet, ja kärsineen romahduksesta juuri ulkopuolisesta taholta, koska faismia e voi voittaa sisältäpäin..

Päättäkö Putin hyökätä Ukrainaan - näyttää tuleva kuukausi.
Kukaan ei halua kuolla. Mutta viimeiset tapahtumat outoineen "terroriiskujen vaarattomaksi tekeminen Krimissa" nostavat poliittisen jännityisyyteen "kiehumapisteseen"

Kukaan ei tietää, mikä kalkkarokäärmen liemi muhii Putinin päässä. Ja erittäin ikävä, että maailman yhteisö taas, kuten viimevuosisadan 30 luvulla, paljastunut epäröiväksi ja pelkurimaiseksi, antamalla selvälle konnalle (podonok) kiristää itseään ja pitää päättämättömänä ja pelossa syyntakettomaan ja koko maailmalle vihaisen agressorin edessä.
Aleksandr Sotnik
http://uaway.com.ua/mnenie/11941-al...volyaya-otkrovennomu-podonku-shantazhirovat-s
 
Viimeksi muokattu:
Putin ja Venäjä toimii tasan tarkkaan saman käsikirjoituksen mukaan kuin aikoinaan Hitler ja Natsisaksa..

Ensiksi vallataan ja ryhdytään miehittämään itsenäisen naapurivaltiolta ryöstettyjä alueita. Sitten aloitetaan syytökset kyseisen alueen kansainvälisesti tunnustettua/laillista omistajaa vastaan..uhkaillaan sotilaallisilla toimilla ryöstön kohteeksi joutunutta valtiota.

Tämä on juuri Goebbels'in taktiikkaa. "Kerro vain suuria valheita niin sinua uskotaan". Juuri tämän suurempaa valhetta ei Putin voisi maailmalle kertoa!

Ulkomaat 11.8.2016 klo 11:16 | päivitetty 11.8.2016 klo 12:08
Venäjä harkitsee uusia toimia Krimin "turvallisuuden parantamiseksi"
Venäjän turvallisuuspalvelu syytti keskiviikkona Ukrainaa aseellisista hyökkäyksistä Krimin rajalla. Venäjän Mustanmeren laivasto aloittaa harjoitukset, joissa puolustetaan laivastotukikohtaa vedenalaisia hyökkäyksiä vastaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin Suomen-vierailullaan heinäkuussa 2016. Kuva: Mikhail Metzel / TASS / AOP

Venäjän presidentti Vladimir Putin on neuvotellut Venäjän turvallisuusneuvoston kanssa turvatoimien tiukentamisesta Krimin niemimaalla, kertoo Venäjän presidentinhallinto.

Kremlin viestinnän mukaan hätäkokouksen aiheena olivat "lisätoimet Krimin asukkaiden ja ja infrastruktuurin turvaamiseksi".

Venäjän puolustusministeriö kertoi torstaina, että Venäjän Mustanmeren laivasto järjestää lauantaihin kestävät harjoitukset, joissa puolustetaan Mustanmeren laivastotukikohtaa vedenalaisia hyökkäyksiä vastaan.

Venäjä syyttää Ukrainaa hyökkäyksestä
Venäjän turvallisuuspalvelu FSB syytti keskiviikkona Ukrainaa aseellisista hyökkäyksistä Krimin rajalla. FSB:n mukaan turvallisuuspalvelun työntekijä ja venäläissotilas olisivat kuolleet viime viikonloppuna yhteenotoissa ukrainalaisten kanssa.

FSB:n mukaan Ukrainan joukot olisivat tulittaneet rajan yli tarkoituksenaan päästää kaksi "sabotaasiterroristien" ryhmää Krimille. Lisäksi viikonloppuna Krimillä kerrotaan pidätetyn yksi ryhmä sabotoijia.

Ukraina on kiistänyt väitteet. Presidentti Petro Porošenko on sanonut syytöksiä provokaatioksi ja tekosyyksi uhkailla Ukrainaa sotilaallisesti.

Kommersant-lehti: Tavoitteena oli tuhota Krimin turismi
Venäläinen Kommersant-lehti kirjoitti torstaina, että väitetyn Krimin-hyökkäyksen tavoitteena olisi ollut Krimin turismin tuhoaminen.

Lehden lainaamat, nimettöminä pysyvät lähteet kertovat, että tieto olisi peräisin Venäjän Krimillä pidättämän ryhmän jäseniltä. Lehden mukaan miehet olisivat tunnustaneet, että tarkoituksena olisi ollut tehdä pommi-iskujen sarja Krimin turistikohteissa ja levittää paniikkia, mutta ei tappaa ketään.

Lähteiden mukaan kaksi ryhmän seitsemästä jäsenestä olisi saanut surmansa ja viisi olisi otettu kiinni. Osalla miehistä kerrotaan olevan Venäjän passi.
Lue myös:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

Kyseessä on täydellisesti samanlainen tapahtumien kulku..niin sisäpoliittisesti (väkivaltakoneiston avulla rakennettu diktatuuri, opposition ja vastustajien syrjäyttäminen, opposition johtajien murhat jne.) kuin myös ulkopoliittisesti ja asevoimien käytön osalta.

Oikeastaan uuden (maailman)sodan alkamisesta puuttuu enää samanlaisen liittolaisen ilmestyminen kuin aikoinaan Hitlerillä oli Stalin/Venäjä (Ribbentrop-sopimuksineen, jossa jaettiin Saksan ja Venäjän etupiirit).

Kenen kanssa Putin voisi tehdä samanlaisen sopimuksen?
- jolla siis turvaisi ainakin jossain määrin selustaansa,
- ainakin siksi aikaa että voisi ryhtyä hyökkäämään yhdellä rintamalla..(samalla tavalla kuin Hitler hyökkäsi aikoinaan Puolaan) pelkäämättä että hyökkäyksen johdosta avautuisi ikään kuin uusia rintamia/uhkia selustaan.
- Hitlerhän itseasiassa laskelmoi ettei länsimaat, siis USA, Ranska ja Englanti ryhdy Puolan vuoksi sotimaan.. Ja, näinhän osittain myös tapahtui, sillä USA ei yhtynyt Euroopan maiden sotaan Hitleriä vastaan vielä tässä vaiheessa.

Ehdokkaita tällaiseksi (koko muun maailman yllättäväksi) sopimuspuoleksi löytyy. Se on eri asia kuinka realistisia..

Todennäköisesti aivan samanlaista (kuin aikoinaan Hitler ja hänen esikuntansa teki) laskelmointia tapahtuu juuri tällä hetkellä Kremlissä.

Ainoa todella konkreettinen ero Hitlerin/II-maailmansotaan johtaneissa tapahtumissa lienee siinä että Natsisaksan taloudellinen ja sotilaallinen kapasiteetti (v. 1939) oli vihollisiin verrattuna suhteellisesti paljon vahvempi kuin mitä Putinilla/Venäjällä on tällä hetkellä.
 
Putin ja Venäjä toimii tasan tarkkaan saman käsikirjoituksen mukaan kuin aikoinaan Hitler ja Natsisaksa..

Ensiksi vallataan ja ryhdytään miehittämään itsenäisen naapurivaltiolta ryöstettyjä alueita. Sitten aloitetaan syytökset kyseisen alueen kansainvälisesti tunnustettua/laillista omistajaa vastaan..uhkaillaan sotilaallisilla toimilla ryöstön kohteeksi joutunutta valtiota.

Tämä on juuri Goebbels'in taktiikkaa. "Kerro vain suuria valheita niin sinua uskotaan". Juuri tämän suurempaa valhetta ei Putin voisi maailmalle kertoa!

Lue myös:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

Kyseessä on täydellisesti samanlainen tapahtumien kulku..niin sisäpoliittisesti (väkivaltakoneiston avulla rakennettu diktatuuri, opposition ja vastustajien syrjäyttäminen, opposition johtajien murhat jne.) kuin myös ulkopoliittisesti ja asevoimien käytön osalta.

Oikeastaan uuden (maailman)sodan alkamisesta puuttuu enää samanlaisen liittolaisen ilmestyminen kuin aikoinaan Hitlerillä oli Stalin/Venäjä (Ribbentrop-sopimuksineen, jossa jaettiin Saksan ja Venäjän etupiirit).

Kenen kanssa Putin voisi tehdä samanlaisen sopimuksen?
- jolla siis turvaisi ainakin jossain määrin selustaansa,
- ainakin siksi aikaa että voisi ryhtyä hyökkäämään yhdellä rintamalla..(samalla tavalla kuin Hitler hyökkäsi aikoinaan Puolaan) pelkäämättä että hyökkäyksen johdosta avautuisi ikään kuin uusia rintamia/uhkia selustaan.
- Hitlerhän itseasiassa laskelmoi ettei länsimaat, siis USA, Ranska ja Englanti ryhdy Puolan vuoksi sotimaan.. Ja, näinhän osittain myös tapahtui, sillä USA ei yhtynyt Euroopan maiden sotaan Hitleriä vastaan vielä tässä vaiheessa.

Ehdokkaita tällaiseksi (koko muun maailman yllättäväksi) sopimuspuoleksi löytyy. Se on eri asia kuinka realistisia..

Todennäköisesti aivan samanlaista (kuin aikoinaan Hitler ja hänen esikuntansa teki) laskelmointia tapahtuu juuri tällä hetkellä Kremlissä.

Ainoa todella konkreettinen ero Hitlerin/II-maailmansotaan johtaneissa tapahtumissa lienee siinä että Natsisaksan taloudellinen ja sotilaallinen kapasiteetti (v. 1939) oli vihollisiin verrattuna suhteellisesti paljon vahvempi kuin mitä Putinilla/Venäjällä on tällä hetkellä.

Jos joku on venäjän toimista yllättynyt niin millaisessa fantasia-maailmassa mahtaakaan tyyppi elää ...? :confused:

Taitaa oikeasti uskoa "punahilkka satuihin"? :rolleyes:
 
Back
Top