Ukrainan konflikti/sota

Se oli vain toteamus. Ajatusleikki siitä kun pohjalaiset humalaiset isännät kuuntelevat Bäkmanin juttuja, en usko että kovin montaa Suomen viranomaista kiinnostaa.

Sen sijaan sinulla taitaa olla jotain henkilökohtaista minua vastaan, kun valikoit minut haukuttavaksi. Julkisella foorumilla. Hmmm :unsure:

Jos sä olet jo omalla kirjoituksella tehnyt itsestäsi idiootin niin ei mun toteamus ole enään haukkumista, itsehän sinä sen aloitit, minä vain totesin ja kysyin että oliko nyt ihan varmasti järkevä kommentti?
 
No jopa on henkilökohtasta trollausta. Johtajasusi ollu hiukan pitempään kun pieni kessu laudalla. Älä auo isommilles naamaa liikaa.

Ai tämä menee niin että mitä pidempää joku on täällä ollut niin sitä pitää kumartaa? Meno kuin ryssälässä konsanaan:facepalm:
 
Ai tämä menee niin että mitä pidempää joku on täällä ollut niin sitä pitää kumartaa? Meno kuin ryssälässä konsanaan:facepalm:

Fuck off. :D Se on ihan normaalia baarissa tai laudalla, kantiksilla on varaa huudella ja kenkkuilla. Ei alokkaiden tartte tulla mestaroimaan, meillä on ylläpito sitä varten.
 
@Dr who? Jos se henkilökohtainen trollaaminen ja nillittäminen riitti jo, niin palautetaanko keskustelu ystävällisesti Ukrainan konfliktiin ;) Minun viestini liihottavat varmasti useinkin rajalla, mutta luotan että ystävämme ylläpidossa kyllä puuttuvat asiaan jos rikon annettua lentopintaa liian räikeästi.
 
Informaatiovaikuttamista ylätasolta:
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan Ukrainan kaavailemalla poikkeuslailla pyritään harhauttamaan ihmisiä ennen ensi vuonna järjestettäviä parlamentti- ja presidentinvaaleja
https://www.verkkouutiset.fi/sergei-lavrov-ukrainalaisia-hamataan-poikkeuslailla/
Ettei vaan Venäjän omalla sisäpolitiikalla olisi jotain tekemistä tämän kanssa.
Venäläisjoukot valtasivat viikonloppuna kaksi ukrainalaista tykkivenettä ja yhden hinaajan, joita kohti myös tulitettiin.
Lavrov syyttää Ukrainaa provokaatiosta ja tilanteen tahallisesta kärjistämisestä.
Kumpi valtasi ja kenen laivoja provosoiden?
 
Nyt kun kaikkien katseet on Krimin suunnalla, niin onko varma ettei missään muualla tapahdu jotain huomion ollessa Asovan merellä? Ei olisi ensimmäinen kerta kun Venäjän vasen käsi hakkaa ovella, ja oikea hiipii varjoissa varastamaan pöytähopeat.
 
Informaatiovaikuttamista ylätasolta:
Venäjää pitää osata lukea. Vaatii vain pientä hienosäätöä.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan Ukrainaan kaavailemalla poikkeuslailla pyritään harhauttamaan ihmisiä ennen ensi vuonna järjestettäviä Venäjän presidentinvaaleja. Lavrov kiittää Ukrainaa provokaatiosta ja mahdollisuudesta tilanteen kärjistämiseen.
 
Arnold neuvottelemaan True Lies tyyliin.
 

Liitteet

  • 7E3D4377-6B3C-4514-8966-812C5ED10D43.jpeg
    7E3D4377-6B3C-4514-8966-812C5ED10D43.jpeg
    83.8 KB · Luettu: 24
  • 2A867B0E-5F8F-49F8-8D44-504639E16700.gif
    2A867B0E-5F8F-49F8-8D44-504639E16700.gif
    3.4 MB · Luettu: 24
Aluksilla on aseellinen vartio, ja alukset ovat Venäjän alueella. Ei niitä ilman taistelua sieltä saa vallattua takaisin. Ja jos saisivat, tulisi vastaisku esim. ilmaiskulla ennen kuin on kotisatama edes näkyvissä.

Aivan. Tämä alusten takaisin valtaaminen oli vain yksi nopea idea. Kun pohditaan miten tuollaiseen iskuun voi vastata takaisin.

Venäjä käyttää taitavasti rajan venyttämistä. Selkeä isku. Mutta ei silti sodan kynnyksen ylittävä. Joten vastapuolella on hankalaa keksiä vastahyökkäystä.
 
Nähdäkseni ei, koska Venäjä todennäköisesti vain odottaa veruketta aloittaa sotatoimet avoimesti Ukrainaa vastaan.
Kaikkihan sen tietää, että Venäjä siellä on sotaa käynyt jo vuodesta 2014, mutta sopiva veruke ja esimerkiksi Venäjän ilma-ase voidaan ottaa käyttöön ja iskeä kohteisiin Ukrainassa. Samoin Rostovin alueella vaikuttaa koko ajan olevan maavoimien suorituskykyjä valmiina operoimaan.
Ukraina on todella ahtaalla näissä tilanteissa, joissa Venäjä vain hakee veruketta aloittaa avoimet sotatoimet Ukrainaa vastaan.

Samanlainen tilanneanalyysi on myös itselläni.

Venäjä teki sotilaallisen iskun. Ärsyttää. Mutta ei astu selkeästi sodan puolelle rajaa.

Joten ukrainalaisille jää vähän vaihtoehtoja tehdä mitään iskua, joka osoittaisi että olemme tosissamme. Mutta ei astuttaisi sodan puolelle.
 
Ukrainalla ei ole eväitä asevoimin ratkaista ongelmaa, jonka Venäjä sille on asevoimin luonut. Tämä on tällaista pientä tuuppimista Venäjän toimesta, tulee mieleen meikäläinen (tilattu) noottikriisi. Ukrainalaisten pitää ensin saada omat sukset suoraan. Olen käsityksessä, että Ukrainan johdossa ei oikein ole halua saattaa maan edun mukaisia asioita kuntoon. Alkaen oikeusjärjestelmän kyvystä tasapuolisesti tarttua eri henkilöiden tekemisiin. Menee helposti henkilökohtainen (tai lähipiirin) etu ristiin oman kansakunnan edun kanssa.

Itse pohdin tässä juuri tätä Venäjän kykyä painostaa. Tehdään sotilaallinen isku. Mutta ei astuta kuitenkaan niin paljoa yli että mentäisiin sodan puolelle.

Vaikka ukrainalaisilla olisi omat sukset ladulla voideltuina kunnolla, niin tuollaiseen tekoon on hankala vastata. Ainakaan jos ei halua sytyttää sotaa.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Back
Top