Ukrainan konflikti/sota

Kuinkahan Suomi olisi vastaavassa tilanteessa toiminut? mitä arvelette?
Siis että olisi ensin annettu Ryssän miehittää Ahvenanmaa, ja sitten yritettäisiin itse muina miehinä livahtaa omilla aluevesillä Saaristomeren kautta Selkämerelle, ja venäläinen sanoisi njet?
Pelkäänpä, että ihan samalla tavalla olisi siinä tilanteessa käsketty toimia...
 
Jos joskus pääsisin jyvälle siitä, mitä Ukrainassa tapahtuu todella, rakentaisin samalla nerokkuudella ikiliikkujan.

No, keväällä on vaalit. Poroshenkoa pukkaa.
 
Lisäyksenä tuohon, olisihan se helv...in suuri häpeä ja nöyryytys, jos antaisi taistelematta riisua itsensä aseista. Milläs naamalla sen jälkeen isänmaassa oleskelisi..?

Pitää taistella. Se on paras strategia. Onhan se jo Ukrainassakin nähty, mihin johtaa se, ettei tee mitään. Kaikki menee, viipale viipaleelta kuitenkin. Kun tekee, eteneminen hidastuu tai loppuu.
 
Tässä se jenkkien viesti oli...

Sotilasasiantuntija: Venäjän toimet Ukrainassa uhkaavat Suomeakin

HEIKKI HAKALA | 11.11.2018 | 10:14

Tutkijan mukaan Nato voisi lähettää laivasto-osaston Ukrainaan.

Venäjän yhä aggressiivisempi toiminta Krimin puolella sijaitsevalla Asovanmerellä loukkaa amerikkalaisasiantuntijan mukaan kansainvälistä oikeutta ja muodostaa vakavan uhan Ukrainalle.
– Kysymys Asovanmerestä ei kuitenkaan rajoitu tähän – pelissä on muutakin kuin Ukraina, Yhdysvaltain armeijan sotilasakatemian professorina pitkään toiminut Stephen Blanktoteaa Atlantic Council -ajatushautomon julkaisemassa kirjoituksessaan.

– Kansainvälinen yhteisö ei voi sallia Venäjälle oikeutta siepata maa-aluetta, liittää sitä itseensä ja sitten väittää valheellisesti, että se on aina ollut ja venäläinen ja tulee sellaisena pysymään. Se avaisi oven uusille uhkayrityksille kautta entisen Neuvostoliiton ja jopa tsaarin imperiumin vaarantaen jokaisen valtion Suomesta Bulgariaan, Blank jatkaa.

Ennen helmikuussa 2014 toteuttamaansa kuuluvan Krimin valtausta Venäjä oli kunnioittanut Ukrainan oikeuksia Asovanmerellä. Maiden välisen sopimuksen mukaan kaikki merta koskevat erimielisyydet tulisi ratkaista molempien osapuolten yhteisymmärryksessä. Nyt Venäjä rikkoo sopimusta systemaattisesti, minkä presidentti Vladimir PutinBlankin mukaan kuitenkin kiistää.

Krimille ilman Ukrainan suostumusta rakennettu Kertšinsalmen silta suunniteltiin tarkoituksellisesti niin matalaksi, että osa Ukrainan kauppalaivastosta ei enää pysty liikennöimään Asovanmeren rannikolla sijaitsevasta Mariupolin satamasta Mustallemerelle, Blank sanoo.

– Vastoin kansainvälistä oikeutta [Venäjä] on myös julistanut, että se tulee estämään jokaisen Naton yrityksen lähettää laivoja Asovanmerelle siinäkin tapauksessa, että Ukraina olisi ne sinne kutsunut, hän huomauttaa.

Naton laivasto-osasto Mariupoliin?
Venäjä voi Blankin mukaan nyt uhata Ukrainaa maakohteisiin kohdistuvalla laivaston tulenkäytöllä, maihinnousuoperaatiolla tärkeään Mariupolin satamakaupunkiin tai muualle Ukrainan rannikolle ja uudella maahyökkäyksellä, jota venäläiset sota-alukset tukisivat Asovanmereltä käsin.

Koska Ukrainalla ei ole nykytilanteessa riittäviä resursseja vastata Venäjän uuteen uhkaan, Blank kehottaa Yhdysvaltoja antamaan aseapua tarpeellisten maa-, meri- ja mahdollisesti myös ilmasuorituskykyjen luomiseksi.

– Yhdysvaltain suurlähettiläs Kurt Volker on ilmaissut Washingtonin halukkuuden tarjota Ukrainalle lisää aseistusta. Tämä lausunto on nyt syytä panna täytäntöön, Blank toteaa.

Venäjälle ja kaikille muille on hänen mukaansa tehtävä selväksi, että Yhdysvallat on valmis puolustamaan Mustallamerellä ja Asovanmerellä merenkulun vapautta ja Ukrainan suvereniteettia. Ihanteellista hänen mielestään olisi, että Nato lähettäisi Ukrainan hallituksen kutsusta laivasto-osaston Mariupoliin ja osoittaisi siten, että Venäjä ei uhkauksistaan huolimatta kykene sitä estämään.

Naton laivasto-osaston lähettäminen olisi Blankin mukaan samalla presidentti Vladimir Putinille selvä viesti siitä, että Venäjä on omilla toimillaan tuonut Naton Ukrainaan, vaikka juuri sen Putin on pyrkinyt kaikin keinoin välttämään.

https://www.verkkouutiset.fi/sotilasasiantuntija-venajan-toimet-ukrainassa-uhkaavat-suomeakin/
 
Tässä se jenkkien viesti oli...

Olen samaa mieltä. Tätä on katsottu Krimistä asti. Ei provosoiduta, neuvotellaan... ja sitten meni Krim. Siten ollaan sormi pyllyssä ja meni pala Itä-Ukrainaa. Jotain tuli takaisin, kun vapaaehtoiset menivät sinne suurin piirtein siviiliautoilla ja käsiaseet mukana. Kiova ei halunnut antaa niille edes raskaita aseita. Sen sijaan UA jätti kalustoa puun alle venäläisille.

En luota Poroshenkoon yhtään.
 
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön lausunto Kertshinsalmen tilanteesta
Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 47/2018
26.11.2018


Suomen valtiojohto seuraa Kertshinsalmen tapahtumia tarkasti ja olen keskustellut tilanteesta pääministeri Sipilän ja ulkoministeri Soinin kanssa. Jännitteen lieventämiseksi tulee Venäjän sallia vapaa merenkulku sitoumustensa mukaisesti ja ryhtyä toimiin ukrainalaisalusten ja niiden miehistön palauttamiseksi.

Epävakaus alueella on jatkunut pitkään ja eskalaation riski on korkea. Sen takia on ensiarvoisen tärkeää, että kansainvälinen yhteisö reagoi tapahtumiin viipymättä. YK:n turvallisuusneuvoston hätäistunto on tarpeellinen, jotta tilanne saadaan pikaisesti vakautettua. Riippumaton kansainvälinen tutkimus tapahtumien kulusta on myös tarpeen.


http://www.president.fi/Public/default.aspx?contentid=380151&culture=fi-FI
 
Esimerkiksi Asovanmerellä Venäjän ylivoima on niin murskaava, ettei Jäntti usko tilanteen kärjistyvän siellä.
Kääntäisin katseen Ukrainan väestöön ja levottomuuksiin, mitä tapahtuneen vuoksi on syntynyt, Jäntti sanoo.

"Näyttää olevansa herra talossa"

Jäntti pitää mahdollisena, että tapahtuma voi olla paikallisten toimijoiden aikaansaama tilanne. Kyseessä voi kuitenkin olla myös Venäjän tarkoituksellinen toimi.
– Venäjä haluaa näyttää olevansa herra talossa tällä kolkalla, Jäntti kuvailee mahdollista tavoitetta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...a-tahattomiakin-seurauksia/7180464#gs.CjPeTv4
 
On tässä positiivisiakin asioita kun Venäjä "näyttää todelliset karvansa". 2014 pakotteiden alkamisen aikaan täällä itkettiin kuinka paljon vinti kärsii kun Venäjä on tärkeä kauppakumppani..
Huomasin Grani.ru yhden kommenteista, en tiedä Iragista miten ajattollahit toimineet, pitääkö paikkansa?

"Jopa hullut iranilaiset ajattollahit eivät antaneet käskyä ampua vierasmaalaisia sotilaslaivoja (vaikka olisi ihan sammuneita ja virran mukaan tuottuja heidän aluevesiin), ne ovat pidättäneet ne ja seuraavana päivänä palauttaneet amerikkalaisille laivastoneen kaikkineen kuten olikin.
Sulkea Hormuzin salmi ja ampua kohti laivoja ne säännöllisin välein uhkavat, mutta käytännössä ne eivät uskalla realisoida uhkaukset, koska eivät ole lopullisesti seonneita ja ymmärttävät että tämä olisi jo sota, (koko maailmaa kohtaan, sota, jota ne häviävät.

Joten hulluden tasoltaan putinin Venäjä ylitti Iranin, sijoittuen samalla samalle tasolle P-Korean kanssa. Vain nämä kaksi maata ammuskelevat ja miehettävät vieraita sotilaslaivoja, kuten myös käyttävät kemiallisia aseita, poliittisia murhia ja uhittelevat muuttaa USA:ta "säteileväksi tuhkakasaksi".
P-Korea kauan sitten ja oikeutetusti on taloudellinen izgoi, roistovaltio, jonka kohtaa käytetty tuntuvat sanktiot. Toivon että samanlainen sanktioiden pakettia lähitulevaisuudessa asetetaan Venäjällekin, totaalinen kaupallinen embargo (inc.öljy,kaasu, metallit), kytkemista pois maailman finanssi järjestelmästä, kaikken korkeateknologian myyntikielto sinne, henkilökohtaiset sanktiot kaikille regimen kanssa työskenteleville ja sotilalliselle johtdolle."

Muuten asiallinen. Roistovaltio mikä roistovaltio.
Putte pilkkaa jo kaikkia avoimesti, koska kaikki nielevät hänen ryökeyttä. Putte myöhästyy tahallaan tapaamisista, ja sadistisesti antaa muiden odottaa häntä. Miksei kertakaan aloitettu tapaamista ilman häntä? Olisi pitänyt aloitaa, pitää ja sitten eikun ottamaan yhteistä kuva, viis sitä että gopnik vovaPootin olisi jo lähellä ja tulossa. Ja sitten sanoa, että voi voi, "me ollaan jo pitäneet tapaamista, emme tienneet tulitteko te lainkaan, mutta saatte te toki tulla yhteen otokseen jos sopii".

Länsimaiden päättäjien pitää vihdoinkin tajuta, mikä bandittimainen ajattelutapa on. Putte haluaa kustaa kaiken päälle, koska elää uskossa ettei kukaan voi mitään hänelle..mutta kun voi! Samalla olisi näytetty malli tasaarvosta.
Yhden kerran aloitetaan neuvotteluja ilman häntä, ja kerrotaan että "ohi on" tai "tulkaa vain sinne omalle paikalle" kun ohimenneen. Niin siinä botoksisen pilkallinen saatanallinen hymy hyytyy..
Kriminaalien mentaliitetti on ymmärrettävä, ensin on tajuttava mitä se on, on tajuttava ettei siellä Kremlin kriminaalien kyypesässä pätee samat moraalikäsitykset kun Länsimaissa. Ja että bandiitit ymmärttävät vain voiman päälle.

Siinä missä länsimaiden johtajat ajattelevat "olipa epäkohteliasta" tälläinen myöhästyminen,
bandittien ja moraalisten ääliöiden keskuudessa ajatellaan "hän paskantaa halusi teidän päälle, meidän putin, koska hän on kova (krutoi) , ja siksi hän on parempi kun te, nynneröt, kova ja voimakas johtaja paskat välittää myöhästeleeko hän vai ei, hän saa tehdä mitä huvittaa, senkun odotatte"..

Jos putte valehtelee ja jää kiinni valheista, länsimaalainen ajattelutapa "voi miten sopimatonta ja häpeällistä", niin roistot ajattelee: "hahaha, putin "razvodit ih kak lohov" heitä, (loh on slängi ja tarkoittaa ihmistä jota helppo hujata, jota kuuluu hujata, slangisana on kriminaali maailmasta, hujarin on oltava ylpeä teosta, omasta taitavuudesta ja erinomaisuudesta. ja ehdottomasti halveksia hujatun), ja tämä on vain todistus että putin on krutoi (kovis), tämä on vasta voima, Ja miten komeasti hän käsitteli heitä, hahaha..ne lohit saaneet mitä ansaineet, näin niitä pitääkin"..
 
Viimeksi muokattu:
Olisihan noita keinoja NATOlla periaatteessa kun se hallitsee suvereenisti Atlanttia ja Välimerta: maa-ja ilmajoukkojen kasvattaminen Baltiassa sekä Patriotteja ja metoja Viroon, ase- ja tiedustelukykyä Ukrainalle. Lopuksi Bosporin salmi on NATO-maan (toistaiseksi)hallinnassa. Venäjän laivaston purjehtiminen salmen läpi voidaan estää ja eristää Venakot mustalle merelle. Sitten ruuvia voi kiristää estämällä kauppalaivojen kulku.

Tässä on toki riskinsä ja se testaisi Turkin lojaliteetin liitossa. Huonoimmassa tapauksessa Turkki voisi toki kieltäytyä ja heikentää näin NATOn toimivaltaa. Parhaassa tapauksessa blokki aiheuttaisi menetyksiä Venäjälle niin että niiden olisi pakko neuvotella ja lopettaa aggressio ainakin hetkeksi Ukrainaa kohtaan. Venäjä on tässä todellisuudessa se jolla on eniten hävittävää ja mustanmeren herruuden saamikseksi sekä Venakoiden laivaston toiminnan vuoksi Putin on kosiskellut Erdogania tanssiin, luulen ma.
 
Olisihan noita keinoja NATOlla periaatteessa kun se hallitsee suvereenisti Atlanttia ja Välimerta: maa-ja ilmajoukkojen kasvattaminen Baltiassa sekä Patriotteja ja metoja Viroon, ase- ja tiedustelukykyä Ukrainalle. Lopuksi Bosporin salmi on NATO-maan (toistaiseksi)hallinnassa. Venäjän laivaston purjehtiminen salmen läpi voidaan estää ja eristää Venakot mustalle merelle. Sitten ruuvia voi kiristää estämällä kauppalaivojen kulku.

Tässä on toki riskinsä ja se testaisi Turkin lojaliteetin liitossa. Huonoimmassa tapauksessa Turkki voisi toki kieltäytyä ja heikentää näin NATOn toimivaltaa. Parhaassa tapauksessa blokki aiheuttaisi menetyksiä Venäjälle niin että niiden olisi pakko neuvotella ja lopettaa aggressio ainakin hetkeksi Ukrainaa kohtaan. Venäjä on tässä todellisuudessa se jolla on eniten hävittävää ja mustanmeren herruuden saamikseksi sekä Venakoiden laivaston toiminnan vuoksi Putin on kosiskellut Erdogania tanssiin, luulen ma.

Korjaas poika kirjoitusvirheet ja vähän äkkiä!
 
Täytyy tutkia tapahtumat huolellisesti. Sotalait antavat mahdollisuuden pitää väen aisoissa, jos joku sattuisi olemaan kyllästynyt korruptioon ja haluaisi uutta verta touhuun. Tämä on Venäjän provokaatio, koska he siellä ovat voimatoimin ne alukset ottaneet. Mutta mitä tapahtui sitä ennen, on vielä epäselvää. Oliko rauhallinen kulku vai jotain nokittelua. Ukrainan mukaan etukäteen tiedotetttua reittiä on asiallisesti menty.
 
Onkohan tässä koko Ukraina-keississä loppujen lopuksi kyse vain siitä, että yritetään mahdollisimman paljon valtiota epävakauttamalla saada aikaan vallankumous tai sellainen äänestystulos, että Janukovitsch 2.0 pääsee valtaan ja laittaa pisteen Ukrainan länsisuuntaukselle.

Eli ei ole tarkoitus miehittää Ukrainaa, vaan yksinkertaisesti painostaa niin kauan, että hallinto vaihtuu venäjämieliseksi Kiovassa
 
Back
Top