VanhaPate
Respected Leader
KUOLETTAVA "BUKEFALOS": miten Ukrainassa valmistettu BTR-4 iskee Venäjän miehittäjiin
PTAB-2,5M: Luomisesta nykyaikaiseen käyttöön drooneilla
BTR-4 "Bukefalos" on ukrainalainen nelivetoinen kahdeksanpyöräinen panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo, jonka on kehittänyt Harkovan konetekninen suunnittelutoimisto. Se on varustettu tehokkaalla 30 mm:n tykillä ja 7,62 mm:n PKT-konekiväärillä. Taistelumoduuliin on asennettu myös AG-17, joka kykenee ampumaan 30 mm:n kranaatteja. Tarvittaessa siihen voidaan asentaa panssarintorjuntaohjusjärjestelmä.
"Bukefalosin" panssari kestää suurikaliiperisten konekiväärien osumat. Miehistönkuljetusajoneuvo pystyy ylittämään vesistöesteitä ja sillä on korkea maasto-ominaisuus. Nämä ovat Ukrainassa valmistetun panssaroidun miehistönkuljetusajoneuvon tärkeimmät ominaisuudet, jota muun muassa käyttää 56. erillinen Mariupolin moottorijalkaväkiprikaati.
Vänrikki Serhii Lipko osallistui vuonna 2023 täysimittaisen sodan aikana valmistetun BTR-4:n testaukseen. Lisäksi Armiya TV:n kuvausryhmä onnistui kuvaamaan "Bukefalosin" ylittämässä vesistöestettä.
PTAB-2,5M: Luomisesta nykyaikaiseen käyttöön drooneilla
Tässä videossa käsittelemme PTAB-2.5M-panssarintorjuntailmapommien historiaa ja kehitystä. Aloitamme niiden syntytaustan tarkastelulla ja kerromme rynnäkkölentokoneiden taistelusta panssarivaunujen kanssa. Siirrymme sitten PTAB-2.5-ilmapommien käyttöönottoon Neuvostoliitossa ja ilmapommien nimeämisperinteisiin Neuvostoliitossa. Erityistä huomiota kiinnitämme PTAB-2.5-, PTAB-2.5M- ja PTAB-2.5KO-ilmapommien sarjaan sekä RBK-250-kyllästyskasetin ilmestymiseen, sen ominaisuuksiin ja käyttöön.
Tarkastelemme yksityiskohtaisesti PTAB-2.5M-ilmapommia, sen panssarin läpäisykykyä, nykyaikaista käyttöä Venäjän armeijassa, rakenteita ja sytyttimen toimintaperiaatetta. Keskustelemme sytytysjärjestelmän puutteista ja PTAB-2.5M:n toisesta elämästä pudotuksina. On tärkeää tietää, miksi PTAB-2.5M:n vakiovalmistesytytintä ei pitäisi käyttää ja mitä tulee tehdä, jotta PTAB-2.5M:ää voidaan käyttää pudotuksena. Lopuksi puhumme PTAB-2.5M-pudotusten tehokkuudesta eri kohteita vastaan.
0:00 Intro
0:12 PTAB-2.5M, syntytausta.
0:28 Rynnäkköilmailun taistelu panssarikorpuksia vastaan
1:28 PTAB-2.5-ilmapommien käyttöönotto Neuvostoliitossa
2:52 Ilmapommien nimeämisperinteet Neuvostoliitossa
3:06 PTAB-2.5-, PTAB-2.5M- ja PTAB-2.5KO-ilmapommien sarja
4:14 RBK-250-yksittäisen pommikasetin ilmestyminen, yleiskatsaus, ominaisuudet ja käyttö
5:25 PTAB-2.5M, ilmapommin yleiskatsaus
5:42 PTAB-2.5M-ilmapommin panssarin läpäisy
6:02 PTAB-2.5M:n nykyaikainen käyttö Venäjän armeijassa
6:52 PTAB-2.5M-panssarintorjuntailmapommin rakenne
8:36 PTAB-2.5M:n sytytin, yleiskatsaus, rakenne ja toimintaperiaate
14:13 PTAB-2.5M:n sytytysjärjestelmän puute
15:19 PTAB-2.5M:n toinen elämä pudotuksina
16:15 Miksi PTAB-2.5M:n vakiovalmistesytytintä ei tulisi käyttää
18:13 Mitä tehdä PTAB-2.5M:n käyttämiseksi pudotuksena
19:48 Mihin kohteisiin PTAB-2.5M-pudotuksia voidaan käyttää
ÄLÄ TEE TÄTÄ!
Video ei ole opetusmateriaali eikä kehota mihinkään toimintaan.
Kaikki, mitä teette, teette omalla harkinnallanne ja vastuullanne.
Muistutus siviileille!
Ukrainan rikoslain 263 §:n mukaan ampuma-aseiden (paitsi sileäpiippuisten metsästysaseiden), taisteluammusten, räjähteiden tai räjähdyslaitteiden hallussapito, säilyttäminen, hankinta, luovutus tai myynti ilman lainmukaista lupaa on rangaistava vankeudella kolmesta seitsemään vuoteen.
Ukrainan rikoslain mukaan henkilö voidaan saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen laittomasta aseiden, taisteluammusten tai räjähteiden käsittelystä (263 §) sekä ampuma-aseiden laittomasta valmistamisesta, muuntamisesta tai korjaamisesta tai niiden merkintöjen laittomasta poistamisesta tai muuttamisesta taikka taisteluammusten, räjähteiden tai räjähdelaitteiden laittomasta valmistamisesta (263 §).
Uudelleenintegraatioministeriö muistuttaa! Miinojen ja ammusten käsittely on vaarallista. Älkää sivuuttako varoitusmerkkejä älkääkä koskeko epäilyttäviin esineisiin, älkääkä ottako kuvia sotilasajoneuvojen vieressä. Jos löydätte vahingossa jotain, ilmoittakaa siitä numeroon 101 tai 102 ja varoittakaa muita. Varovaisuutenne ja tietoinen suhtautumisenne voivat pelastaa henkiä!