Ukrainan suurvaltapelissä Suomi on tarjolla vaihtorahaksi

Kyllä Suomen täytyy itse pitää itsestään huolta, ei saa laskea puolustusta vieraan avun varaan! Historiassa on nähty, kuinka pikku maat joutuvat yhtenään pelinappuloiksi ja vaihdonvälineiksi. Menen jopa niin pitkälle, että kysyn: Mistäs sitä tietää, jos Putinin piironginlaatikosta löytyy mm. Merkelin allekirjoitus salaisesta asiakirjasta, jossa mainitaan nimeltä Ukraina sekä muutama muu maa? :eek: :cool: :foliohattu

Itse näkisin NATO-jäsenyyden hyötyinä ainakin sen, että saataisiin satellittikuvia esim. joukkojen siirroista ym. epäilyttävästä, kun istutettaisiin edes yksi majuri sinne pääesikuntaan, vai missä lienee noita kuvia katselevat. Tietysti voihan olla, että noita kuvia saadaan, tai saataisiin, jo nyt hankittua jostain. Tuolloin em. syy mitätöityy ainakin osittain.

Myöskin kalustoa saataisiin ostaa halvemmalla, oliko nyt jopa -30%? Luultavasti olisi ainakin vähän edullisempaa, se näkyisi heti Puolustusvoimien kalustohankintojen määrässä(tai sitten hankintamäärärahoja laskettaisiin sen edun verran :mad:).

Huonoa olisi ainakin viilenevät suhteet Venäjään. Itse alan kyllä miltei kallistua tuohon Presidentti Niinistön näkemykseen, että nykyinen strateginenasemamme "aidan päällä" ei välttämättä ole lainkaan huono (tai sitten olemme yhä punainen maa sekä idän, että lännen kartoissa :cool:), mutta Puolustusvoimamme ovat kyllä nykyisellään pahasti sekä kalustollisesti, että varusteellisesti retuperällä! (pl. keihäänkärki)

Mielestäni Venäjä voisi hyvän tahdon eleenä myydä meille halvalla "rautaa"! :D Varmasti hiljentäisi NATO:n haikailut ainakin vuosikymmeneksi.

Onneksi en joudu liittymisasiasta(kaan) päättämään, helppoa se ei ilman kristallipalloa ole!
 
En luottaisi svedujen lupauksiin pysytellä yhdessä Suomen kanssa poissa NATO:sta.

NATO:ssa, EU:ssa, EMU:ssa ja muissa vastaavissa on kyse muustakin kuin jonkun ministerin puolihuolimattomasta lupauksesta seistä toisten rinnalla. Hyvin on rintama kestänyt eteläisten valuuttaunionijäsentenkin tukemisessa, vaikka moisesta ei ole edes EMU-sopimuksessa artikloja.

Ruotsalaiset varjelevat omaa nahkaansa ja se on ihan oikein. Meidän pitää vain tajuta se. Ja nyt puhun siis virallisesta Ruotsista, en kansalaisista, joilta on paljonkin apua saatu.

Facts of Life:

1) 1918 ruotsalaiset väärensivät Mannerheimin Saariston vapaajoukolle lähettämän käskyn pitää Ahvenanmaan ja miehittivät sen itse. Mannerheim lähetti joukolleen ohjeet Tukholman kautta (ruotsalaiset häipyivät vähin äänin, kun suivaantunut Marski laittoi suhteittensa avulla keväällä Ahvenanmaalle saksalaisen joukko-osaston (Mecklenburgisches Jäger-Bataillon Nr. 14), joka miehitti saaren.
2) 1939 Ruotsin hallitus julisti peloissaan puolueettomuuttaan ja kansalaisten reagoidessa hallitus pyrki tukahduttamaan vapaaehtoisten värväyksen. Puolustusministeri ja pääministeri olivat kauhuissaan vapaaehtoisrekrytoinneista ja kielsivät kirjoittamasta niistä lehdissä. Kun lehjti-ilmoitus "Finlands sak är vår" ilmestyi, oikeusministeri puuttui asiaan, jolloin lainkuuliaiset ruotsalaiset putosivat pelistä: uusia ilmoittautumisia ei enää tullut.
3) Helmikuun lopussa 1940 Ruotsin hallitus toimi konsulttina Kollontai-neuvotteluissa ja väärensi sekä Tannerille että Kollontaille annettavia datoja, koska sen mielestä Suomen oli tehtävä rauha heti ehdoilla millä hyvänsä (Ruotsi pelkäsi joutuvansa sotaan, jos länsimainen interventio tulisi Ruotsin läpi). Ruotsi ilmoitti Kollontaille, että Suomi tekee rauhan ja ehdot hyväksytään Moskovassa - Tannerilla oli kuitenkin vaatimuksia, joihin Neuvostoliitto länsimaiden interventiota pelätessään oli suostuvainen.
4) Helmikuun lopussa Ruotsi antoi peloissaan julkilausuman, ettei se auta Suomea. Varmuudeksi Ruotsin kuningas vahvisti julkilausuman muutamaa päivää myöhemmin.
Tämä oli valtava helpotus Venäjälle. Tanner sanoi Ruotsin pääministeri Hanssonille suoraan, että Ruotsin kuninkaan ja hallituksen julistukset maksoivat Suomelle Viipurin ja Sortavalan.
5) Ruotsi ilmoitti 27.2. 1940 estävänsä kauttakulun liittoutuneiden joukoilta, vaikka Kansainliitto oli siihen jopa päätöslauselmassaan velvoittanut. Suomi yritti vielä niinkin myöhään kuin 11.3. pyytää kauttakulkuoikeutta.
6) Ruotsalaiset ilmoittivat Moskovaan, että Suomen ulkoasiainvaliokunta oli hyväksynyt kaikki reunaehdot (piti paikkansa) - samanaikaisesti, kun Paasikiven valtuuskunta Moskovassa oli saamassa läpi tiettyjä lievennyksiä. Näin mm. Enson tehtaat jäivät Neuvostoliittoon.

Ruotsi paljasti kaikki Suomen kortit. Niin paljon se pelkäsi.

Mannerheim ei ollut sinisilmä. Hän sanoi hyvissä ajoin presidentille ja pääministerille käsityksenään, että Ruotsi ei ole hyvä välittäjä, koska se haluaa vain pelastaa oman nahkansa. Marsalkka ehdotti välittäjäksi Amerikan Yhdysvaltoja. Lisäksi ylipäällikkö ehdotti, että jos Ruotsi otetaan, sitä pitää painostaa tarjoamalla Ahvenanmaata Hangon ja Karjalan sijasta.

Huh huh, tästä olisi vielä pitkä matka Etyjiin...

Kaiken voitte itse lukea kirjasta Diplomaattien talvisota (Jakobson)

Ja juu tiedän, eniten me sieltä materiaalia saimme eri kanavia pitkin. On siellä hyvää porukkaa. Mutta valtiovaltana... En lähtisi marjaan.
 
Back
Top