fulcrum
Greatest Leader

Merivoimien tulevaisuus-ketjussa on aika paljon ollut juttua jenkkilaivaston kehityksestä, joten varmaan parempi tehdä aiheelle oma ketjunsa - ja muutenkin maailman mahtavimmat merivoimat ansaitsevat oman otsikkonsa, kun onhan sellainen tehty joillekin toisen luokan laivastoillekin...
Laivaston tavoite on 308 aluksen taisteluvoima (Battle Force). Trump lupaili vaalipuheissaan laajentavansa laivaston 350 alukseen, ja puoli vuotta sitten laivasto väläytteli jopa 355 aluksen laivastoa. Mutta kuinka monta alusta laivastolla sitten nykyään on? Se ei olekaan ihan yksiselitteinen asia ja asiasta on väännetty kättä kongressia myöten. Perinteisesti taisteluvoimaan on laskettu aseistetut sukellusveneet, lentotukialukset, pintataistelualukset, maihinnousu- ja komentoalukset, miinantorjunta-alukset, MSC:n (Military Sealift Command) taistelu- ja laivastohuoltoalukset ja aseistetut partioalukset. Noin 20% taisteluvoiman aluksista on kulloinkin reservissä tai huollossa. Tämän lisäksi laivastolla on tietysti satoja muitakin aluksia, mutta niitä ei lasketa poliittisesti tärkeään Battle Forceen joka kuvaa nimenomaan valtamerille lähetettävää sotavoimaa. Viime vuosina laskutapaa on jonkun verran muutettu, mm. sairaala-alukset lasketaan Battle Forceen jos ne ovat sotatoimialueella. Laskutavan muuttaminen on johtanut syytöksiin laivalukeman poliittisesta paisuttamisesta tilastokikkailun avulla, eroavaisuudet ovat kuitenkin pienet - käytännössä 5-10 alusta.
Viimeisin tieto löytyy US Naval Registeristä. Sen mukaan kesäkuun 26. päivänä 2017 laivaston taisteluvahvuus oli 276 alusta. Varsinaisessa aktiivipalveluksessa on 236 alusta: nämä lukemat ovat osin päällekäisiä ja molemmat listaukset sisältävät aluksia jotka eivät sisälly toiseen lukemaan.
Bonuskuva: USS Ronald Reagan ja kaksi Arleigh Burke-luokan hävittäjää.
