USA:n presidentti ja pressanvaalit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja JR49
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
USA:n media kauhun partaalla - Trump saattaa ohittaa heidän "olemassaolon oikeutuksensa."

http://thehill.com/homenews/administration/307413-trumps-media-feud-enters-new-era

Noin lyhyesti kyse siis on siitä, että Trumpin hallinto ei välttämättä muodosta median kanssa amerikkalaisista sarjoista tuttuja White house - reporter pooleja yms. jotka ympäri vuorokauden päivystävät presidentin jokaista liikettä ja hälyttävät kollegoitaan paikalle. Tästähän saa sadat toimittajat täysipäiväisen leipänsä ja varmaan tuhannet avustavissa rooleissa olevat. Ja media olennaisen osan prestiisiään.

On jopa mahdollista, että Trump tulee käyttämään poikkeuksellisen suoraan sosiaalista mediaa viestinnässä, sillä hänellä on siellä erittäin suuri kattavuus.

Lisäksi Steve Bannon on mukana juonimassa uusia viestintäkuvioita. Media on vihannut häntä jo aiemmin juuri vaihtoehtoisen median nimenä, ja tästä saattaisi tulla lisäharmi perinteiselle medialle.

Tässä vaiheessa tämä on vielä spekulaatiota.
 
Vietin varmaan muutaman muun palstalaisen ohella jännittävän yön katsoen Fox Newsin vaalistudiota. Monica Crowley oli yksi panelisteista ja jos oikein muistan, niin jossain vaiheessa aamuyötä häneltä joku ankkureista kysyi vähän läpällä, lähtisikö valkoiseen taloon lehdistösihteeriksi.

Juuri nyt Crowley on toinen vahva kandidaatti hommaan.

http://thehill.com/homenews/adminis...g-fox-news-monica-crowley-for-press-secretary
 
Jäi tuo Trumpin näkyvyys sosiaalisessa mediassa mietityttämään.

Twitterissä 16 miljoonaa seuraajaa, White House 13 miljoonaa, Obama 80 miljoonaa, Hillarious 11 miljoonaa

Facebookissa 15 miljoonaa seuraajaa, WH 7 miljoonaa, Obama 52 miljoonaa, Hillarious 9 miljoonaa.

Ei tuo nyt olennaisesti poikkea pimeyden ruhtinattaren luvuista.

Ehkä kuitenkin maailma on se, joka tässä on mennyt eteenpäin. Kun Obama aloitti, twitter oli lapsenkengissä ja FB olennaisesti pienempi ja kaikki muukin ei-perinteinen media. Ystävällisen median kanssa oli tietenkin helppoa tehdä yhteistyötä, eikä ollut tarvetta muuttaa mitään.

Sinänsä koomista, jos USA:n historian vanhimpana valitusta presidentistä tulisi ensimmäinen some-presidentti.
 
Olin varsin pitkään sitä mieltä, että USA:n de-facto kaksipuoluejärjestelmä, jossa puolueiden kannatus on jatkuvasti kohtalaisen lähellä 50-50 tasajakoa, on jonkinlainen demokratian irvikuva. Ja että esimerkiksi suomalainen monipuoluejärjestelmä on paljon parempi. Mutta mielipiteeni on muuttunut palttiarallaa 180 astetta tässä viimeisten 10 vuoden aikana, kun on alkanut käydä alati enemmän selväksi, että suomalainen politiikanteko on jämähtänyt hallituspuolueiden keskinäisen kinastelun ja lehmänkauppojen seurauksena mitättömäksi puuhasteluksi, jossa mitään hiemankaan suurempia päätöksiä ei saada aikaan. Tai jos saadaan, aikaa menee aivan luvattoman pitkään.

USA:n veitsen terällä keikkuvassa kaksipuoluejärjestelmässä on ainakin seuraavat kiistattomat edut:
  1. Äänestäjillä on selkeät vaihtoehdot: joko-tai.
  2. Puolueilla on jatkuva tuli takapuolen alla pyrkiä miellyttämään äänestäjiä, koska tappio vaaleissa tarkoittaa selkeän vastapuolen voittoa.
  3. Vastuu päätöksenteosta on selkeämpää: vallassa oleva puolue voi toki kinastella sisäisesti, mutta kokkeja on vähemmän kuin esimerkiksi jossain suomalaisessa sateenkaarihallituksessa / six-packissä. Tämä tukee toisaalta tehokkaampaa päätöksentekoa ja toisaalta parempaa "kuluttajansuojaa" äänestäjille (vallassa oleva puolue ei voi niin helposti vedota siihen, että äänestäjien kaipaamaa edistystä ei tapahdu, koska jotkin muut puolueet X, Y ja Z haraavat vastaan).
  4. USA:ssa käydään vaaleja sen verran usein, että edes "yksinvaltaan" pääsevän puolueen on vaikea tehdä yleisen äänestäjäkunnan karsastamia päätöksiä: vaalitappio on jo pian odottamassa nurkan takana, jos näin tekee. Tämä käytännössä estää politiikan liian jyrkät äkkikäännökset eri puolueiden valtakausien välillä.
Asioita voi siis ajatella monella tavalla. Ihan mielelläni näkisin ainakin kokeeksi Suomessa sellaisen poliittisen tilanteen, jossa on tarjolla esimerkiksi selkeästi vasemmalle tai selkeästi oikealle kallellaan oleva puolue. Nykyisinhän valtapuolueet eivät taida edes yrittää kunnolla erottua toisistaan, ja vastuu päätöksenteosta tuntuu olevan täysin olematonta. Eli ei tuo politiikan polarisaatio USA:ssa olekaan välttämättä mikään huono asia vaan kehitystä ylläpitävä voima.

Rapakon takana, jos GOP voittaa lisää paikkoja 2018 ja pääsee 60% enemmistöön, filibuster katoaa. Demarit voi säätää laittomaksi. Ei menisi koko populalle läpi mutta itse yrittäisin.

Ehkä täällä härmälässä on vaan asiat ei aivan viturallaan, kun puolueet ei erotu toisistaan ja kukaan ei keksi mitään dramaattista.

Meillä on ollut selkeästi vasuri kommaripuolue joka halusi vallankaappauksen, meillä on ollut selkeästi oikeistopuolue IKL:stä Persuihin, ja kokoomus vihreineen on perseestä, ja demarit kähmii, ja kepuihin ei voi ikinä luottaa, joten keskimäärin täällä on hyvähkö kultainen keskitie. No en kyllä itsekään usko tuota.
 
STATEMENT REGARDING TRUMP’S CLAIM OF ILLEGAL VOTING

https://truethevote.org/statement-regarding-trump’s-claim-illegal-voting

“True the Vote absolutely supports President-elect Trump’s recent comment about the impact of illegal voting, as reflected in the national popular vote. We are still collecting data and will be for several months, but our intent is to publish a comprehensive study on the significant impact of illegal voting in all of its many forms and begin a national discussion on how voters, states, and the Trump Administration can best address this growing problem.”
 
Trumpin neuvonantaja varoittaa: Jos vaalitulos muuttuu, luvassa on sisällissota
Tänään klo 00:14


Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin taloudellinen neuvonantaja, ekonomisti Stephen Moore varoittaa demokraatteja vaalituloksen haastamiseen liittyvistä riskeistä.



    • Donald Trumpin taloudellinen neuvonantaja Stephen Moore varoittaa vaalituloksen haastamiseen liittyvistä riskeistä.
    • Moore uskoo, että vaalituloksen muuttaminen johtaisi sisällissodan kaltaiseen tilanteeseen.
    • Ekonomistina kunnostautunut Moore esitti arvionsa Fox News -televisiokanavan haastattelussa, jossa hän kommentoi äänten uudelleenlaskentaa Wisconsinin osavaltiossa.



Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin taloudellinen neuvonantaja Stephen Moore uskoo vaalituloksen muuttamisen johtavan sisällissodan tapaiseen tilanteeseen. ALL OVER PRESS
Moore kertoi näkemyksistään Fox News -televisiokanavan haastattelussa.

Hänet oli kutsuttu kommentoimaan Yhdysvaltain vihreän puolueen presidenttiehdokkaan Jill Steininperjantaina vaatimaa äänten uudelleenlaskentaa Wisconsinin osavaltiossa. Ääniä ruvetaan laskemaan uudelleen tällä viikolla.

Trumpin taloudellinen neuvontajana Moore suhtautuu asiaan kriittisesti. Hänen mukaansa demokraatit eivät ole hyväksyneet vaalitulosta.

- Demokraatit elävät itsepetoksessa sen suhteen, mitä vaaleissa tapahtui. Olisi eri asia, jos vaalit olisivat ratkenneet yhdessä osavaltiossa, mutta suurelta osin Donald Trump voitti äänivyöryllä, hän toteaa.

Moore varoittaa demokraatteja tiukkasanaisesti mahdollisesta yrityksestä kumota tämänhetkinen vaalitulos.

mads.gif


- Jos demokraatit yrittävät haastaa vaalituloksen tai muuttaa sitä, luvassa on jotain sisällissodan tapaista, Moore uskoo.

Aiemmin maanantaina Michiganin osavaltio julisti viimeisenä osavaltiona virallisen äänestystuloksensa. Trumpin ja Hillary Clintonin kisa oli siellä niin tasainen, että voittajaa ei uskallettu julistaa ennen kaikkien äänten laskemista.

Trump voitti Michiganin osavaltion noin 10 000 äänellä. Tämä varmistaa Trumpille 306 valitsijamiestä Clintonin 232 valitsijamiestä vastaan. Vaalivoittoon tarvitaan 270 valitsijamiestä.
JARI HIMANEN
[email protected]

http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201611282200033451_ul.shtml

 
Onhan se hirveää jos vaalin tulosta aletaan lukita sen mukaan miten ääniä on annettu :rolleyes:

Vaan ei se muutu. Erojen äänimäärissä on todettu olevan niin isoja ( 10000 + ) ettei homma käänny ellei jotain ihan tavatonta tule julki. Nuo kolme kyseenalaistettua osavaltiota ( PA,MI,WI ) tietysti teoriassa riittäisivät 46 valitsijamiehellään kääntämään koko vaalin. Virallinen tulos lienee ollut 306-232.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: e7i
Nimitysuutisia ja huhuja.

http://www.cbsnews.com/news/donald-...rice-department-of-health-and-human-services/

HHS:n (vastaa lähinnä terveysministeriötä) johtoon anti-Obamacare poliitikko ja lääkäri Tom Price.

Kenraali Petraeus käynyt myös Trumppia tapaamassa, liittyy huhuihin ulkoministeristä. Mutta ao. huhuissa pyörii useita nimiä. Romney on ollut vahvasti kuvioissa, mutta Trumpin omat kannattajat ovat kyseenalaistaneet hänen pätevyytensä tehtävään (lähinnä lojaalisuuden puutteen takia). Mm. Trumpin vaalikampanjaa vetänyt Kellyanne Conway otti vahvasti kantaa Romneyta vastaan ja sai tiettävästi maestron itsensä kimpaantumaan. Conway on päätymässä sisäpiiristä ulkolaidalle, ei tule toimeen Bannonin ja Preibuksen kanssa.

Muutenkin siirtymävalmistelut etenevät epäkonventionaaliseen tapaan kuten kaikki Trumpin tapauksessa.

http://www.realclearpolitics.com/ar...wildly_unconventional_white_house_132455.html
 
Äärioikeiston massiiviset ja melkein väkivaltaiset hyökkäykset muita vastaan.....
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201611302200033961_ul.shtml
Järjestö: Yhdysvalloissa kirjattu lähes 900 häirintätapausta Trumpin valinnan jälkeen

Keskiviikko 30.11.2016 klo 01.39

Kirjatut tapaukset olivat lähinnä sanallista häirintää.

(ALL OVER PRESS)" style="margin-right: 0px; margin-left: 0px; padding-right: 0px; padding-left: 0px; color: rgb(102, 102, 102); text-decoration: underline;">
Rauhanomainen mielenosoitus, joka arvostelee Trumpin nimityksiä sekä retoriikkaa. (ALL OVER PRESS)
Yhdysvalloissa Donald Trumpin presidentiksi valinnan jälkeisinä päivinä kirjattiin lähes 900 tapausta, joissa esiintyi suvaitsemattomuutta ja vihaa, kertoo viharikoksia monitoroiva kansalaisjärjestö.

Yhdysvaltalaisjärjestö Southern Poverty Law Centerin mukaan monet teoista saivat todennäköisesti yllykettä Trumpin voitosta ja hänen sovinistisesta ja halveksivasta retoriikasta maahanmuuttajia, muslimeja ja naisia kohtaan. Järjestön mukaan tekojen aikana vedottiin usein Trumpin nimeen.

Järjestön mukaan kirjatut tapaukset olivat lähinnä sanallista häirintää.

Tapauksia kirjattiin lähes jokaisessa osavaltiossa.

STT
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Äärioikeiston massiiviset ja melkein väkivaltaiset hyökkäykset muita vastaan.....
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201611302200033961_ul.shtml

Niin ja mikäköhän määrä häirintää, uhkailua ja pahoinpitelyä on kohdistettu Trumpin (oletettuihin) kannattajiin? Näitä tapauksia oli paljon vaalien jälkeisten päivien "rauhanomaisten" mielenosoitusten yhteydessä.

Sitä ei tämä "kansalaisjärjestö" varmaan ole tilastoinut :)

Eihän tossa Iltalehden uutisessa kerrota keneen häirintä on kohdistunut. Teonkuvaus "yllykettä Trumpin vaalivoitosta, vedotaan Trumpin nimeen, suvaitsemattomuutta ja vihaa" voi aivan hyvin tarkoittaa tapauksia, joissa Trumpin tukijoita on häiritty ;)
 
Mielenkiintoinen kirjoitus CNN:llä amerikkalaisesta tavasta käyttää rasistikorttia.

http://edition.cnn.com/2016/12/01/opinions/democrats-the-party-who-cried-racist-talley/index.html

Trump-hässäkän yhteydessä sitä on käytetty taajaan ja täysin perusteettomasti.

Yhtymät Suomeen ovat ilmeisiä "keskustelukulttuurin" tasolla. USA:ssa on tietysti historiallinen rotusorto taustalla, joten astesävyn olettaisi olevan vakavampi kuin Suomessa. Suomessa "rasismin" henkinen esikuva on neuvostovastaisuus. Tätä vihervassarit kirkuivat kymmeniä vuosia aina kun piti saada jonkun suu tukkoon.

Kuulostaako tutulta:

"That's the price of weaponizing racism. It transforms what should be a serious accusation made only on the basis of irrefutable evidence into little more than a tool in the left's political bag of tricks, a way to undermine their opponents with the ultimate smear. The irony is that in using race in this manner, the charge of racism has lost much of its potency. The left has played that card so long on so many people in so many instances that today it is met with little more than an eye roll.
"
 
Mattiksen valinta tod. pudotti Petraeuksen samalla ulkoministeriehdokkaista, jos hän sellainen on koskaan ollutkaan. Vain Romney ja Giulianin on sanottu olevan, kahta muuta ei ole mainittu nimeltä. (Petraeusta olisi ollut muutenkin hankala valita, koska sai kahden vuoden ehdollisen tuomion salassa pidettävän materiaalin vaarantamisesta "salarakas" jupakan yhteydessä. Clinton teki samaa steroideilla ja olisi samalla mittatikulla varmaan tienannut 200 vuotta vankilaa).

http://www.realclearpolitics.com/ar...ch_for_americas_next_top_diplomat_132468.html

Trump towerin ympärille on muodostunut ennennäkemätön spektaakkeli, joka kerää yhtä lailla yleisöä kuin toimittajia. Kymmeniä "tärkeitä" henkilöitä vierailee tuolla päivittäin ja aikaansaa suurta spekulaatiota. Kukaan ei todellisuudessa esim. tiedä, missä ominaisuudessa Petraeus on ollut siellä käymässä. Neuvonantajana vai kenties kandidaattina.

Tällaista ei normaalisti ole päästy näkemään. Joku toimittaja puhui "Real life Apprentice showsta".
 
Trump vaikuttaa jo amerikkalaisten yritysten suunnitelmiin.

Carrier-tempauksen jälkeen moni amerikkalaisfirma, joka suunnittelee työpaikkojen siirtoja ulkomaille tulee varmasti harkitsemaan kahdesti nähdäkseen mitä tulevalla hallinnolla on tarjolla.

http://www.washingtontimes.com/news/2016/dec/1/carrier-coup-show-how-trump-will-lead/

USA:n yritysvero on (kommunistisen?) korkea (35 %) suuryritysten osalta, selvästi korkeampi kuin useimmissa Euroopan maissa. Verolait ovat hyvin monimutkaisia, verosuunnittelu on tuon mukaisesti hyvin aggressiivista ja tosiasiallinen veroaste on selvästi alempi kuin nimellinen 35 % ja monet maksavat paljon paljon vähemmän, kuten ulkomailla rahojaan makuuttavat Applet, Googlet ja kumppanit.

Trumpin suunnitelmissa on alentaa yritysveroa 15 %:n, joskin tässä vaiheessa vielä paljon muttia matkassa.

Muistaakseni Suomen 90-luvun alkupuolen yritysverouudistuksessa laskettiin yritysveroastetta, jonka seurauksena verokertymä kasvoi kun samalla muutettiin kirjanpitokäytäntöjä.
 
Trump vaikuttaa jo amerikkalaisten yritysten suunnitelmiin.

Carrier-tempauksen jälkeen moni amerikkalaisfirma, joka suunnittelee työpaikkojen siirtoja ulkomaille tulee varmasti harkitsemaan kahdesti nähdäkseen mitä tulevalla hallinnolla on tarjolla.

http://www.washingtontimes.com/news/2016/dec/1/carrier-coup-show-how-trump-will-lead/

USA:n yritysvero on (kommunistisen?) korkea (35 %) suuryritysten osalta, selvästi korkeampi kuin useimmissa Euroopan maissa. Verolait ovat hyvin monimutkaisia, verosuunnittelu on tuon mukaisesti hyvin aggressiivista ja tosiasiallinen veroaste on selvästi alempi kuin nimellinen 35 % ja monet maksavat paljon paljon vähemmän, kuten ulkomailla rahojaan makuuttavat Applet, Googlet ja kumppanit.

Trumpin suunnitelmissa on alentaa yritysveroa 15 %:n, joskin tässä vaiheessa vielä paljon muttia matkassa.

Muistaakseni Suomen 90-luvun alkupuolen yritysverouudistuksessa laskettiin yritysveroastetta, jonka seurauksena verokertymä kasvoi kun samalla muutettiin kirjanpitokäytäntöjä.

Mitä korkeampi veroaste on, niin sitä kannattavampaa veron kiertokin on.
 
Thanks Obama...

Työttömyys Yhdysvalloissa vähäisintä yli yhdeksään vuoteen
http://www.hs.fi/talous/art-2000004891950.html
YHDYSVALLOISSA työllisten määrä kasvoi marraskuussa ja työttömyysaste oli pienimmillään yli yhdeksään vuoteen, ilmenee työministeriön perjantaina julkaisemasta tilastosta.

Maatalouden ulkopuolella työllisten määrä kasvoi 178 000:lla, mikä oli selvästi enemmän kuin lokakuussa. Silloin työllisten määrä kasvoi 142 000:lla. Työllisten määrän vakaa kehitys kertoo siitä, että yritysten usko Yhdysvaltojen talouteen on vahva.

Työttömyysaste oli marraskuussa 4,6 prosenttia. Yhtä pieni se on ollut viimeksi elokuussa 2007. Lokakuussa työttömyysaste oli 4,9 prosenttia.

Ekonomistit arvioivat ennalta, että työllisten määrä olisi kasvanut lokakuussa 178 000:lla ja työttömyysaste olisi ollut ennallaan 4,9 prosentissa.

TYÖLLISYYDEN lisääntyminen ja työttömyyden väheneminen merkitsevät, että Yhdysvaltojen keskuspankin rahapolitiikan kiristys joulukuussa vaikuttaa yhä todennäköisemmältä.

Keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen ilmoitti marraskuun puolivälissä, että rahapolitiikkaa saatetaan kiristää verraten nopeasti, jos uudet tiedot osoittavat talouden vahvistumisen jatkuneen.

Yellen jo monta kertaa aikaisemmin vihjannut, että rahapolitiikkaa kiristetään tänä vuonna.
 
Kannatti äänestää Trumpia. Työllisyyskin lähti heti nousuun :rolleyes:
 
Kannatti äänestää Trumpia. Työllisyyskin lähti heti nousuun :rolleyes:

Jos tuo jatkuu vielä seuraavan kuukauden, niin sitten se voitaneen laskea Trumpille, ja Trumpilla on vastakkainen vaikutus, niin se kyllä näkyy välittömästi tilastoissa.

Mutta lienee selvää, että ainakin öljyteollisuuden keskuudessa syntyy työpaikkoja, kun byrokraattiset riippakivet poistuvat.
 
Jos tuo jatkuu vielä seuraavan kuukauden, niin sitten se voitaneen laskea Trumpille, ja Trumpilla on vastakkainen vaikutus, niin se kyllä näkyy välittömästi tilastoissa.

Mutta lienee selvää, että ainakin öljyteollisuuden keskuudessa syntyy työpaikkoja, kun byrokraattiset riippakivet poistuvat.

Vai onko niin että jos "vain" vanha noususuhdanne jatkuu niin Trumpilla ei ollutkaan mitään vaikutusta? Vaatinee hiukan perusteellisempaa prosessointia. Perusasetelma toki on se että uusi pressa aina saa joko syyn tai kunnian edeltäjänsä jäämistöstä johon ei ole sitten niin millään muotoa vaikuttanut.

Toivomme toki kaikille parantuvaa työllisyyttä. Työttömyys on asianosasen näkökulmasta perseestä ihan maasta riippumatta.
 
Back
Top