USA:n presidentti ja pressanvaalit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja JR49
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Euroopan politiikassa on jotain epäonnistunutta joka tapauksessa. Siitä kertoo Brexit. Pian näemme, onko Yhdysvalloissa muutoksenhalua nimenomaan Trumpiin.

Tätä ei Euroopan eikä länsimaiden politiikot ylipäätään halua tunnustaa että ne on kussut koko homman oikein kunnolla.

Toisaalta tuskin kukaan vallassa oleva ryhtyy keikuttamaan venettä sanomalla että olemme tehneet vuosikymmenet ihan väärää politiikkaa, siihen tarvitaan Trumpin kaltainen mies jolla on rahaa ja kanttia kun poliittisesti niin korrekti suvaitsevaisto lauma silmittömästi vihaa heidän valtaseman horjuttajaa ja itseluottamus kestää kuunnella vihapuhetta jota tämä itsensä niin hyvien ja niin kauniiden arvojen kannattajat suustaan päästävät.

Mailmaa on muuttaneet, ei syrjäytyneiden laumat, vaan rikkaat ja koulutetut jotka ovat havainneet yhteiskunnalliset epäkohdat joihin tarvitaan muutos, näin on ollut jokaisessa vallankumouksessa, kuin 30 luvun laman lopettaneen politiikon kohdalla, Franklin Delano Roosevelt ei ollut syrjäytynyt vallankumouksellinen vaan upporikas periä.
 
Viimeksi muokattu:
Eiköhän sitä yhtälailla aikoinaan kauhisteltu Ronnie Reaganin ehdokkuutta ja sitten tämän ensimmäisen presidenttikauden sotaisia puheita. Olisiko uutisointityyli sitten vähäsen muuttunut kun toisella kaudellaan alkoi lähentyä Gorbaa ja puheet Neuvostoliitosta pahan valtakuntana lakkasivat.

Aivan täysin samalla tavalla. Ei eroa mitenkään. Reagan suunnitteli pahaa "tähtien sotaa" ja niin edelleen oli uhka maailmanrauhalle ja ydinaseriisunnalle.

Maailma olisi toisenlainen jos silloin olisi ollut presidenttinä joku vätys.
 
Mitä luulette, kuinka kauan menee Trumpilta...?
https://en.wikipedia.org/wiki/Impeachment_in_the_United_States#Impeachment_of_a_U.S._President
Impeachment of a U.S. President
The law of presidential powers and duties is ill-defined. Justice Robert H. Jackson wrote in 1952 that there is "a poverty of really useful and unambiguous authority applicable to concrete problems of executive power as they actually present themselves."[5] Two U.S. Presidents have been impeached by the House of Representatives—Andrew Johnson in 1868 and Bill Clinton in 1998—both later acquitted at trials held by the Senate. While articles of impeachment against Richard Nixon were passed by the House Judiciary Committee in 1974,[6] Nixon resigned the Presidency before the impeachment resolutions could be considered by the full House.[7]

When an impeachment process involves a U.S. President, the Chief Justice of the United States is required to preside during the Senate trial.[8] In all other trials, the Vice President would preside in his capacity as President of the Senate. Some academics have suggested that due to an omission in the Constitution, the Vice President also would preside over his or her own impeachment trial,[9] but the logic of this argument has been questioned.[10]

https://en.wikipedia.org/wiki/Impeachment#United_States
Impeachable offenses
In the United States, impeachment can occur both at the federal and state level. The Constitution defines impeachment at the federal level and limits impeachment to "The President, Vice President, and all civil officers of the United States" who may be impeached and removed only for "treason, bribery, or other high crimes and misdemeanors".[21] Several commentators have suggested that Congress alone may decide for itself what constitutes a "high crime or misdemeanor", especially since Nixon v. United States stated that the Supreme Court did not have the authority to determine whether the Senate properly "tried" a defendant.[22] In 1970, then-House Minority Leader Gerald R. Ford defined the criterion as he saw it: "An impeachable offense is whatever a majority of the House of Representatives considers it to be at a given moment in history."[23]
 
Demokraateilla on puoluekokous ehdokkaan asettamisineen ensi viikolla:

original.jpg
 
Edelleenkin Eurooppalaiaíset ovat sitä mieltä ainakin tutkijat ettei ole aikomustakaan pistää latin latia puolustukseen vaan kun ongelmia tulee niin nostetaan kädet pystyyn ellei Yhdysvallat auta, eli vanha totuus pätee edelleen "lahettäkää ne ne******ne tänne jottta meidän ei tarvitse tehdä mitään jsa liata käsiämme juomme mieluummin viiniä. Aika rasistista.

http://www.hs.fi/paivanlehti/23072016/a1469164249311

Tutkija: Trump antaa Nato-lausunnolla siimaa Venäjälle
Presidenttiehdokas Donald Trump antoi ymmärtää, että Yhdysvallat ei välttämättä ole sitoutunut Baltian ja muiden Nato-maiden yhteiseen puolustukseen.
Anneli Ahonen




© RAFAEL MARCHANTE / REUTERS
1469164254668

Naton sotilaita osallistui vuosikymmenen suurimpaan sotaharjoitukseen lokakuussa 2015 Portugalissa.
Kuuntele
VOIKO Yhdysvallat jättää Baltian maan yksin Venäjän hyökkäyksen uhatessa, mikäli sotilasliiton jäsenmaksut ovat jääneet vajaiksi?

Tätä kysymystä pakottaa pohtimaan Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokas Donald Trump.

Vaikka Trump olisikin tosissaan Nato-kommenteissaan, hänen olisi hyvin vaikea kääntää Yhdysvaltojen ulkopoliittista linjaa edes presidenttinä, arvioi Baltian politiikan professori Andres Kasekamp Tarton yliopistosta.

Artikkeliin liittyvät
”Virossa kommenttia on pidetty hälyttävänä. Nyt hän kuitenkin käy vaalikampanjaa ja puhuu kuin liikemies, joka yrittää kääriä lyhyen tähtäimen voittoja”, Kasekamp muistuttaa.

Trump antoi torstaina julkaistussa The New York Times -lehden haastattelussa ymmärtää, että hänen johdollaan Yhdysvallat ei olisi automaattisesti sitoutunut Nato-maiden yhteiseen puolustukseen.

Yhdysvaltain sotilaallinen tuki esimerkiksi Baltian maille riippuisi Trumpin mukaan siitä, ovatko ne maksaneet osuutensa Naton kustannuksista.

Hän ei sanonut suoraan mitä Yhdysvallat tekisi, mikäli Venäjä hyökkäisi tilanteessa, jossa Baltian maat eivät olisi suorittaneet osuuttaan maksuista.

TRUMPIN kannanottoa voi katsoa puhtaasti kysymyksenä rahasta ja osana pitkää keskustelua, jossa Yhdysvallat on toivonut Naton eurooppalaisilta jäsenmailta suurempaa panosta.

”Trumpin versio tästä oli äärimmäinen”, Kasekamp toteaa.

Tähän Trumpin näkemykseen on myös toimivia vasta-argumentteja: Viro on itse asiassa täyttänyt hyvin Naton maksuvaatimukset. Liettua puolestaan on palauttanut yleisen asevelvollisuuden.

”Viro maksaa puolustuskuluja kaksi prosenttia bruttokansantuotteestaan Naton vaatimusten mukaan ja Latvia ja Liettua tekevät niin lähitulevaisuudessa”, Kasekamp huomauttaa.

JOS taas kommenttia tulkitsee Naton periaatteiden murentamisena, se on huolestuttava osana vaalikampanjaakin.

”Se osoittaa uskomatonta tietämättömyyttä ja välinpitämättömyyttä läntisistä arvoista, joita Natoon liittyy”, sanoo Viron International Centre for Defence and Security -keskuksen vanhempi tutkija, entinen suurlähettiläs Pauli Järvenpää.

JÄRVENPÄÄN mukaan jossain vaiheessa Trump pitää alkaa ottaa vakavasti, vaikka toistaiseksi auki on sekä presidentinvaalien tulos että se, toteuttaisiko Trump sanojensa mukaista politiikkaa Yhdysvaltojen johdossa.

”Jos näin kävisi, syntyisi epäilys siitä, että Yhdysvallat ja Nato eivät pidäkään sopimuksista kiinni”, Järvenpää lisää.

”Se romuttaisi koko toisen maailmansodan jälkeisen puolustusajattelun lännessä.”

KOMMENTILLAAN Trump sekä antaa siimaa Venäjälle että ajaa itsensä vähemmistön joukkoon EU:n ja Naton yhteistyössä, katsoo Liettuan Vytaytas Magnus -yliopiston vieraileva professori ja entinen suurlähettiläs Alpo Rusi.

Rusin arvion mukaan EU:n ja Yhdysvaltojen suhde on todellisuudessa vahvistumassa ja siitä oli merkkejä jo Varsovan huippukokouksessa kaksi viikkoa sitten. Kokouksessa Nato päätti lähettää Puolaan ja Baltian maihin noin tuhat sotilasta kuhunkin. Puolassa johtovaltiona toimii Yhdysvallat, Virossa Britannia, Latviassa Kanada, Liettuassa Saksa.

KOLME tekijää lisää maailmanpolitiikan epävarmuutta seuraavien puolen vuoden aikana. Turkin asema Natossa on Rusin mukaan heikko ja sitä heiluttavat sotilaskaappauksen yrityksen jälkimainingit, Yhdysvaltojen vaalitulos ei ole selvillä ja Britannia lähdössä EU:sta. Nämä kaikki heijastuvat myös Suomen turvallisuuteen.

”Suomen turvallisuus riippuu ratkaisevasti kansainvälisen järjestelmän kehityksestä eikä niinkään Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä suhteista”, Rusi toteaa.

Rusin mukaan epävarmuus on niin vakavaa, että se pakottaa Naton vahvistamaan rivejään. Tällöin Saksa nousee uuteen asemaan sekä EU:ssa että Natossa. Britannia taas tiivistää yhteyttään Eurooppaan Naton kautta
 
Wikileaks uhosi ja sitten toteutti.

9 Leaked Emails the DNC Doesn’t Want You to See
Tom Cahill | July 23, 2016

20,000 new emails released by WikiLeaks on Friday show multiple examples of the Democratic National Committee coordinating with the Clinton campaign and major media figures to both build up Hillary Clinton and trash Bernie Sanders, all while claiming neutrality to the public. But the astonishingly deep level of collaboration and coordination has still gone unreported.

http://usuncut.com/politics/dnc-leaks-9-emails/
 
Clinton on valintansa tehnyt: varapresidenttiehdokkaaksi ”tylsyyden perikuva”

Saara Tunturi STT, AFP, Aamulehti, Reuters

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton, 68, on valinnut varapresidenttiehdokkaansa. Clinton valitsi rinnalleen Virginian osavaltion senaattorin Tim Kainen, 58.

Clinton tviittasi olevansa innoissaan valitessaan varapresidenttiehdokkaakseen miehen, joka on omistanut elämänsä muiden puolesta taistelemiselle. Kaine on toiminut Virginian senaattorina vuodesta 2012.

Kainea pidetään keskitien demokraattina. Hänellä on vankkaa kokemusta niin puolustus- kuin ulkopolitiikasta. Kainen oletetaan auttavan Clintonia saamaan lisäkannatusta miesäänestäjiltä, espanjalaisilta ja Virginian asukkailta.

Kaine puhuu espanjaa, minkä uskotaan olevan suuri hyöty Yhdysvaltojen espanjankielisten äänten saamisessa. Espanjaa puhuvien osuus on maassa niin suuri, että heidän äänensä voivat ratkaista koko kisan pääsystä Valkoiseen taloon. Kainen uskotaan muutenkin tasaisuudellaan olevan hyvä lisä Clintonin kampanjaan, joka on kärsinyt kolhuja muun muassa sähköpostiviesti-kohun takia.

Kainen on sanonut julkisuuteen, että hän pitää itseään tylsänä, ”tylsyyden perikuvana”.

– Rakastan sitä hänessä. Hän ei ole koskaan hävinnyt yhtään vaalia. Hän oli maailmanluokan pormestari, kuvernööri ja senaattori, ja hän on yksi kaikkein arvostetuimmista senaattoreista, joita maassamme on, Clinton sanoi.

Demokraattien liberaalisiipi ei ole ollut tuoreeltaan tyytyväinen valintaan muun muassa siksi, että Kaine on ajanut Aasian vapaakauppa-sopimusta, uutistoimisto Reuters kirjoittaa.

Peittosi monta muuta ehdokasta

Uutistoimiston mukaan Clinton soitti Kainelle 40 minuuttia ennen asian virallistamista. Tämän jälkeen Clinton kertoi valinnastaan presidentti Barack Obamalle. Kaine peittosi kaksi muuta finalistia loppumetreillä. He olivat Reutersin mukaan newjerseyläissenaattori Cory Booker ja maatalousministeri Tom Vilsack.

Taakse jäivät myös senaattori Elizabeth Warren ja kaksi Obaman hallinnossa mukana olevaa poliitikkoa Julian Castro ja Thomas Perez.


23806142-730x498.jpg

Hillary Clinton valitsi varapresidenttiehdokkaakseen senaattori Tim Kainen, 58.

http://www.aamulehti.fi/maailma/cli...arapresidenttiehdokkaaksi-tylsyyden-perikuva/

 
Aivan täysin samalla tavalla. Ei eroa mitenkään. Reagan suunnitteli pahaa "tähtien sotaa" ja niin edelleen oli uhka maailmanrauhalle ja ydinaseriisunnalle.

Maailma olisi toisenlainen jos silloin olisi ollut presidenttinä joku vätys.

Reagan oli erittäin kokenut hallintomies, Kalifornian kuvernööri. En vertaisi Trumpiin ihan sukkana. Vielä 1989 hänen kausiensa jälkeen Yhdysvallat oli sosiaalisesti erilainen paikka kuin nyt. Talous nousi mutta eriarvoisuus ei ollut ihan samanlaista kuin nyt. Trumpismi nousee siitä, mitä Amerikalle tapahtui sen jälkeen. Maa on jakautunut, tuloerot kasvaneet, monilla ei ole mitään tulevaisuutta. Globalisaatio puree sielläkin.
 
Wikileaks uhosi ja sitten toteutti.

9 Leaked Emails the DNC Doesn’t Want You to See
Tom Cahill | July 23, 2016

20,000 new emails released by WikiLeaks on Friday show multiple examples of the Democratic National Committee coordinating with the Clinton campaign and major media figures to both build up Hillary Clinton and trash Bernie Sanders, all while claiming neutrality to the public. But the astonishingly deep level of collaboration and coordination has still gone unreported.

http://usuncut.com/politics/dnc-leaks-9-emails/

Turkin meileissäkään ei ollut yhtään Putinin tukijaa. WikiLeaks vaikuttaa valinneen ilmansuuntansa.
 
Kaikkien pasifistien ja risupartaradikaalien ylipappi Michael Moore on varma, että Trump voittaa ja pyytää kuplaa heräämään. Hän on kyllä peijakkaan älykäs.

Kirjoitus on nautittavan räväkkä ja tarkoitettu tietenkin, että demokraattien kampanjatoimisto lakkaa puuhastelemasta.

http://michaelmoore.com/trumpwillwin/

Mietinkin jossain vaiheessa että jos Trump voittaa niin Moorella ei tule olemaan pulaa aineistosta seuraavaa dokkariaan varten. :rolleyes:
 
Mielestäni hyvä analyysi Yleltä

Hillary Clinton rikkoo lasikaton

Yhdysvaltain demokraattien maanantaina alkava puoluekokous sai uutta virtaa Trumpin rajusta linjapuheesta. Demokraatit näkevät Yhdysvaltain todellisuuden aivan toisenlaisena kuin republikaanien presidenttiehdokas.

Demokraattien presidenttiehdokkaaksi pian nimitettävä Hillary Clinton kampanjoi viikonloppuna Floridassa.Kuva: Rhona Wise / EPA

Sanders tapaa täällä Philadelphiassa ennen puoluekokouksen alkua omat puoluekokousedustajansa, joita on kaikkiaan lähes 1 900.

On mielenkiintoista kuulla, miten Sanders evästää tukijansa.

Selvää on, että sen paremmin Sanders itse kuin hänen tukijansakaan eivät kokoussalissa aseta kyseenalaiseksi Hillary Clintonin valintaa puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Sandersille riittää, että monet hänen linjauksensa otetaan mukaan demokraattien vaaliohjelmaan.

Näitä ehdotuksia ovat muun muassa minimipalkan korotus ja maksuton korkeakoulutus pienituloisten perheiden lapsille.

Kokoussalin ulkopuolella Sandersin kannattajat aikovat vaalitappion tuskaa purkaa.

Erilaiset Sandersia tukeneet ryhmät järjestävät mielenosoituksia, joissa demokraattien puolue-eliitti saa kuulla kunniansa.

Sandersia tukeviin mielenosoituksiin odotetaan osallistuvan yli 30 000 ihmistä.

Philadelphian kaduilla tapahtuu muutenkin.

Mieltä osoitetaan aseväkivaltaa vastaan, ilmastonmuutoksen ja uusiutuvan energian puolesta, maahanmuuttolakien uudistamisen puolesta ja poliisien mustia kohtaan kohdistamaa väkivaltaa vastaan.

Varapresidenttivalinnallaan Hillary Clinton osoitti, että Sandersin kannattajien lohduttamista enemmän häntä kiinnostaa voitto marraskuun vaaleissa.

Clintonin valinta Tim Kaine on demokraattien pitkän linjan politrukki, joka esimerkiksi suhtautumisessa aborttiin vetää katolisena tiukempaa linjaa kuin puolueen vasen laita.

Virginian senaattori Kaine on myös Sandersista poiketen vapaakaupan kannattaja.


Hillary Clinton esitteli varapresidenttiehdokkaansa senaattori Tim Kainen vaalijuhlassa Miamissa Floridassa 23. heinäkuuta. Kuva: Rhona Wise / EPA

Tim Kaine oli kuvernööreistä ensimmäinen, joka vuonna 2008 asettautui tukemaan Barack Obamaa, ja Kainen nimi oli esillä jo saman vuoden varapresidenttispekulaatioissa.

Hillaryn Clintonin taustavoimana on poliittisen strategian mestari Bill Clinton, ja Billin laskelmien mukaan Hillaryn voitto on varma, jos Kainen kotivaltio Virginia saadaan taakse.

Bill Clinton on arvioinut, että jos Trump ei voita Virginiaa, häntä ei valita, vaikka hän voittaisi keskeiset vaa´ankieliosavaltiot Floridan ja Ohion.

Demokraattien puoluekokouksessa on odotettavissa aivan päinvastainen arvio Yhdysvaltain tilasta kuin Donald Trumpin linjapuheessa muutama päivä sitten.

Trump maalasi Yhdysvalloista kuvan maana, jossa kaikki on rempallaan.

Väkivalta riehuu kaupungeissa, poliisisurmat ovat arkipäivää, ja rajojen ulkopuolelta uhkaa terrorismi.

Presidentti Barack Obama kommentoi perjantaina Trumpin puhetta sanomalla, että hän ei tuosta vuodatuksesta tunnista maata jossa elää.

Demokraattien puoluekokous tulee Trumpista poiketen korostamaan vahvaa taloutta ja muita asioita, joita puolue pitää Obaman hallinnon saavutuksina.

Pelkästään nykytodellisuutta kehumalla demokraatit eivät kuitenkaan pärjää.

Bernie Sandersin menestys esivaaleissa osoitti, että myös demokraattien piirissä on paljon tyytymättömyyttä poliittisen eliitin tehottomuuteen saada hyvinvointia aikaan.


Hillary Clinton kättelemässä kannattajiaan Floridan kansainvälisessä yliopistossa Miamissa 23. heinäkuuta.Kuva: Rhona Wise / EPA
http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltain_demokraatit_koolle_donald_trumpin_sahkoistamina/9046410
 
Tieto oli ja tällä forumillakin povattu, että Hillary on skandaaliherkkä. Toivottavasti tuo wikileaks olisi kaikki mitä on.
Vaikea ajatella tilannetta jossa Putin johtaa sekä Venäjää että Usaa. Onneksi presidentti ei USAssa ole diktaattori. Vielä.
 
Tieto oli ja tällä forumillakin povattu, että Hillary on skandaaliherkkä. Toivottavasti tuo wikileaks olisi kaikki mitä on.
Vaikea ajatella tilannetta jossa Putin johtaa sekä Venäjää että Usaa. Onneksi presidentti ei USAssa ole diktaattori. Vielä.

Skandaaliherkkä? Jos niistä välittää. Mutakampanjassa hänestä on saatu tosi vähän kaivettua. Trumpin ei tarvitse piitata, sillä hän on skandaali koko ajan. Mielenkiintoista mutta kukaan ei aseta samanlaisia odotuksia häneen.

Virassa ei voi valehdella ihan samalla tavalla kuin Trump mutta vaalit ovat vaalit.
 
En pidä kummastakaan ehdokkaasta. McCain olisi ollut aikanaan mieleiseni. Mutta voin heitä vertailla.

Trump on tietoisesti valinnut linjan, jossa hän lupaa kaikkea mukavaa. Kun hän mylväisee, että päättäjien, virkamiesten ja suuryhtiöiden kähminnän täytyy loppua ja heidän pitää viimeinkin ajaa kansan etua, tunnelma on katossa.

Molemmat ehdokkaat ovat tehneet virheväittämiä, mutta Trump ei juuri piittaa siitä, koska show myy. Esimerkiksi Dallasin poliisiampumisten jälkeen Trump sanoi: ”Yksitoista Yhdysvaltain kaupunkia on räjähtämispisteessä. Kovia marsseja kaikkialla Yhdysvalloissa. Vihaa! Ja sen aloitti raivohullu. Ja jotkut ihmiset vaativat hänen muistokseen hiljaista hetkeä. Tappajan muistoksi!”

Johan tuosta nousee trumpismiveri. Saastaiset vihervassarit!

Väitteet vain eivät ole totta. Tuollaisia joukkomarsseja ei ollut missään eikä hiljaista hetkeä vaadittu poliisien ampujan muistoksi. Trumpille sillä ei ole merkitystä.

Entä Clinton? Eivätkö demokraatit osaa propagandaa? Kaikkialla luki, että Trump rakentaa 20 metriä korkean muurin Meksikon rajalle. Ui ui ui. Mutta mitä Trump siis sanoi?

Hän sanoi, että rakennetaan iso muuri, mutta tehdään siihen todella iso, kaunis portti, josta kaikki laillisesti tulevat ihmiset pääsevät kulkemaan.

Pikkuisen eri asia ja enemmänkin symbolinen juttu.
 
Back
Top