USA:n presidentti ja pressanvaalit

Lähettääköhän kokoomus ehdokkaan veljespuolue republikaanien puoluekokoukseen jossa nimetään trump ehdokkaaksi? Esitteleeköhän ne trumpille monikulttuurista unelmaa?

Orpo on toki jo totuuden ääneen sanonut http://www.kokoomusnuoret.fi/blogit/2012/09/pahat-republikaaniset-aateveljet/

"tuoreessa Nykypäivässä Petteri Orpo kuvaili demokraatteja aatemaailmaltaan läheisemmäksi"


Onhan se tullut selväksi millainen agenda on Kokoomuksella ja muilla puolueilla työn alla... :facepalm: "Isänmaallinen vihervasemmistolainen sekoomus allianssi" (poislukien vielä "toistaseksi" PS)
 
Iowan esivaali polkaisee Yhdysvaltain presidenttikisan käyntiin
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1454294861734.html
==============================================================
Nyt se taas alkaa...
Saas nähdä tuleeko Trumpista pressa. Amerikassa on kaikki (myös vaaleissa) mahdollista.


Mielenkiitoiset vaalit tulossa.... Media-rapa tulee roiskumaan ihan tuelta näissä turnajaisissa :)

Eihän sitä Ronlad Reaganistakaan pitänyt pressa tulla mutta toisin kävi ....
 
http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/845411/Iowalaiset+kokoustavat+jopa+kodeissa+ja+tallilla

"Demokraattien vaalikokouksissa tietyn ehdokkaan kannattajat kerääntyvät fyysisesti samaan ryhmään – mikä mahdollistaa ryhmän vaihtamisen. Jos ehdokas ei saa tuekseen 15 prosenttia kokouksen äänestäjistä, häntä ei lasketa mukaan ja tukijat vapautetaan toiselle ehdokkaalle. Sen jälleen voidaan ryhmittyä jälleen uudelleen"


Nää yhdysvaltojen huutoäänestykset ja avopallot on kyllä jotain aivan omaa luokkaa https://en.wikipedia.org/wiki/Caucus https://en.wikipedia.org/wiki/Iowa_caucuses

presidential-primary.jpg

220px-2008_Wash_State_Democratic_Caucus_15.jpg


Kuinkahan tässä tuo vaalisalaisuus varsinki pienellä paikkakunnalla?


Ja kaiken kukkuraksi on vielä näitä suurmufteja "Lisäksi on olemassa superdelegaatteja, jotka saavat äänestää kesän puoluekokouksissa miten haluavat. He ovat yleensä puolueen merkittäviä jäseniä"
 
http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/845411/Iowalaiset+kokoustavat+jopa+kodeissa+ja+tallilla

"Demokraattien vaalikokouksissa tietyn ehdokkaan kannattajat kerääntyvät fyysisesti samaan ryhmään – mikä mahdollistaa ryhmän vaihtamisen. Jos ehdokas ei saa tuekseen 15 prosenttia kokouksen äänestäjistä, häntä ei lasketa mukaan ja tukijat vapautetaan toiselle ehdokkaalle. Sen jälleen voidaan ryhmittyä jälleen uudelleen"


Nää yhdysvaltojen huutoäänestykset ja avopallot on kyllä jotain aivan omaa luokkaa https://en.wikipedia.org/wiki/Caucus https://en.wikipedia.org/wiki/Iowa_caucuses

Kuinkahan tässä tuo vaalisalaisuus varsinki pienellä paikkakunnalla?

Ei ole tarkoituskaan olla mitään vaalisalaisuutta. Ideana on että toisesta ryhmästä tai päättämättömien keskuudesta voi yrittää vongata hyvillä perusteluilla porukkaa oman ehdokkaan jengiin. Vähän tuollainen punakaartimainen meininki nykykatsojan silmässä :D mutta tietyllä tapaa demokratiaa alkuperäisimmillään. Anglosaksisissa maissa poliittisia prosesseja ei useinkaan lähdetä helpolla uudistamaan vaikka ne olisivat kuinka muinaisia. Briteissä taidettiin viimeisestä kolkasta lakkauttaa feodaalijärjestelmä joku vuosi sitten?
 
Viimeksi muokattu:
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1454205884893.html

Yhdysvaltain presidenttikisan esivaalit käynnistyvät ensi viikolla. Donald Trump on vahvoilla republikaanien ehdokkaaksi. IS kävi Yhdysvaltain ”trumpmaisimmalla” alueella ja kysyi, miksi juuri hän

Nyt puhuvat Donald Trumpin kannattajat: ”Opettajien tulisi saada pitää luokassa asetta”

Hellevi Mauno

Kuvittelin että juttu kertoisi Donald Trumpin kannattajista mutta juttuhan kertookin Hellevi Maunon asefetissiä muistuttavasta traumaattisesta suhteesta kaikkeen ampuma-aseisiin etäisestikin liittyvään.
 
Ulkomaat
Iowan todellinen voittaja on Marco Rubio – ratkaisiko tämä mainos Trumpin häviön?
Sami Metelinen

Teksasin senaattori Ted Cruzin ykkössija Iowan vaalikokouksissa ei ollut yllätys, mutta Marco Rubion tulos oli.



Mielipidemittausten perusteella näytti pitkään siltä, että Yhdysvaltojen republikaanipuolueen presidenttiehdokkuudesta on tulossa kisa kahden poliittisen eliitin karttaman ehdokkaan, miljardöörisijoittaja Donald Trumpin ja sooloilijana tunnetun Teksasin senaattorin Ted Cruzin välille.

Iowan maanantaiset vaalikokoukset muuttivat asetelman kertaheitolla. Yllätys ei ollut Ted Cruzin ykkössija. Hän on ollut herännäiskristittyjen vahvana alueena tunnetun Iowan uskonnollisten voimahahmojen suosikki.

Yllätys oli poliittisessa eliitissä yhteistyökykyisenä pidetyn Marco Rubion nousu lähes tasoihin Trumpin kanssa. Rubio sai vaalikokouksissa 23,1 prosenttia annetuista äänistä ja seitsemän edustajaa presidenttiehdokkaan lopulta valitsevaan puoluekokoukseen. Trump sai niin ikään seitsemän valitsijamiestä ja niukasti paremman tuloksen äänissä: 24,3 prosenttia. Ykkössijan vei Cruz 27,7 prosentin äänisaaliilla ja kahdeksalla valitsijamiehellä.

Rubion pyrähdysmäinen nousu kolmen kärkeen Iowassa oli aistittavissa viimeisimmissä mielipidemittauksissa, joissa hän jatkuvasti paransi asemiaan.

Lopulta Iowassa uuden asetelman ratkaisivat ehdokkaita vastaan suunnatut antimainokset ja vaalitapa. Vaalikokouksien luonteeseen kuuluu, että mielipidevaikuttajat pystyvät viime hetkellä puhumaan ympäri äänestäjiä tukemiensa ehdokkaiden taakse itse kokouspaikalla. Se on tuottanut ennenkin yllätyksiä Iowassa mielipidetiedusteluihin nähden.

Sunnuntaina Iowassa ilmestyvissä lehdissä kuten suurimmassa Des Moines Registerissä julkaistiin etusivun mainos, joka oli suunnattu Trumpia vastaan. Mainoksessa kiinnitettiin huomiota Trumpin menneisyydessä esittämiin liberaaleihin linjauksiin, jotka ovat myrkkyä konservatiiviselle republikaanien valtavirralle.

Mainoksessa muistutettiin, että Trump on kertonut olevansa abortin kannattaja, kannattavansa veronkorotuksia, kannattavansa rajoituksia aselakeihin, kannattavansa perhesuunnittelua, kannattavansa julkista terveydenhoitovakuutusta ja kannattavansa laittomille maahanmuuttajille reittiä kansalaisuuteen.

Toisin kuin amerikkalaisessa liberaalissa mediassa ja eurooppalaisissa medioissa on esitetty, Trump ei ole republikaanien oikeistolaista tai konservatiivista laitaa, vaan aiempien näkemystensä perusteella selvästi liberaali. Tätä vastaan republikaanien valtavirta pyrkii hyökkäämään. Trump on tehnyt valtavasti töitä osoittaakseen, että hän on todellinen konservatiivi. Iowassa työ ei riittänyt.

Iowalaislehdissä julkaistun Trump-vastaisen mainoksen oli maksanut Our Principles Pac -niminen organisaatio. Kyseessä on niin sanottu Super Pac (political action committee) eli järjestö, joka kerää rahoitusta jonkun ehdokkaan hyväksi tai jotain vastaan. Kyseinen Super Pac on viime vaalien republikaaniehdokas Mitt Romneyn avustajan Katie Packerin perustama Trumpin ehdokkuutta vastaan taisteleva ryhmittymä.

Rubion asemaa Iowassa paransi se, että hän haastoi osavaltion kampanjassa Cruzin nimenomaan uskonnollisen oikeiston keskuudessa. Myös Cruz kohdisti omat hyökkäyksensä Iowassa loppuvaiheessa enemmän Rubiota kuin Trumpia vastaan. Näin vaalikokousten alla vahvistui konservatiivisiksi miellettyjen Rubion ja Cruzin vastakkainasettelu ja liberaaliksi leimattu Trump pelattiin sivuun.

Iowalla on merkitystä jatkon kannalta. Muiden republikaaniehdokkaiden, erityisesti Floridan ex-kuvernööri Jeb Bushin heikko menestys, korostaa kolmen kärjen asetelmaa. Jatkossa presidenttiehdokkuudesta taistelevat Cruz, Trump ja Rubio. Cruz saanee voitollaan puhtia ja rahaa omaan kampanjaansa, mutta seuraavana vuorossa olevassa New Hampshiressa Cruzilla ei ole ollut paljon kannatusta.

Enemmän liberaaleihin arvoihin kallellaan olevassa Yhdysvaltojen koilliskolkassa Trump on dominoinut mielipidemittauksia hyvin selvästi. Hänellä on ollut viimeaikaisissa mielipidemittauksissa keskimäärin yli 20 prosenttiyksikön etumatka toisena tuleviin Cruziin ja Rubioon nähden New Hampshiressa.

Myös New Hampshiren jälkeen tulevassa Etelä-Carolinassa Trumpin johto on ollut 15 prosenttiyksikön luokkaa toisena tulevaan.

Cruzin mahdollisuudet ykköspaikkaan Iowassa ovat olleet mielipidemittausten mukaan selvät koko ajan. Yhtä selvää mielipidemittausten perusteella on se, että tulevissa osavaltioissa Cruzin asema on paljon heikompi ja Trumpilla on ollut selvä ykkössija.

Rubion osakkeet nousevat jatkossa Iowan menestyksen perusteella. Silloin kisasta tulee lopulta Rubion ja Cruzin tai Rubion ja Trumpin välinen mittelö. Toistaiseksi Trumpin asema muualla kuin Iowassa ja Teksasissa on ollut hyvin vahva.

--------------------------------------------------------------------------------------
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1454378425539.html
Kommentti: Unohtakaa Trump ja Cruz, nyt jyrää Rubio

Republikaanien presidenttikisa on nyt kolmen kauppa, ja Marco Rubiota ympäröi voittajan aura, kirjoittaa Ilta-Sanomien ulkomaan uutisten tuottaja Jari Alenius.
– Tänä iltana tämän mahtavan osavaltion ihmiset lähettivät selkeän viestin. Olemme ottaneet ensimmäisen askeleen kohti näiden vaalien voittoa.

Ei, puhuja ei ole Ted Cruz eikä varsinkaan Donald Trump, vaan Yhdysvaltain republikaanien presidenttikisan ensimmäisen erän kolmanneksi sijoittunut Marco Rubio.

Rubio piti kannattajilleen tiistaiaamuna Suomen aikaa perinteisiä poliittisia kliseitä vilisseen kiitospuheen. Ja osui joka sanalla todennäköisesti oikeaan.

Yhdysvaltain vaalivuoden aloittaneen Iowan esivaalin tuloksista ei pitäisi tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta alustava arvaus on, että Rubio raivaa vielä tiensä republikaanien presidenttiehdokkaaksi.

Rubio selitti itse miksi:

– Tätä ei muka pitänyt ikinä tapahtua. Kuukausien ajan sanottiin, että meillä ei ole mitään mahdollisuuksia. Että meillä ei ole tukea ja että hiukseni eivät ole tarpeeksi harmaat, Rubio sanaili voitonriemuisena.

Selkeä tuloslista
Iowassa voittaa perinteisesti republikaanien konservatiivisin oikeistoänkyrä. Neljä vuotta sitten hän oli Rick Santorum, tänä vuonna Ted Cruz. Cruzin kampanja kantaa varmasti pitemmälle kuin Santorumin aikoinaan, mutta Cruzin suurimpana esteenä presidenttitiellä on hänen äärikonservatiivisuutensa. Sen kanssa hänellä tulee ongelmia seuraavissa esivaaleissa.

Donald Trumpille Iowan kakkostila on takaisku. Trump nousee vielä, eikä kisan ykkösnimeä pidä missään tapauksessa aliarvioida, mutta Trumpin voittamaton imago koki ensimmäisen kolauksen.

Siksi Rubio. Hänen luonnehdintansa Iowan tuloksesta oli osuva: Jos nousee mielipidemittausten selvästä altavastaajasta aivan Trumpin kantaan kolmanneksi ja tekee sen vielä epätyypillisellä kannatusalueellaan, sillä on Yhdysvaltain vaalikamppailun logiikassa valtava merkitys.

Vielä suurempi merkitys on Iowan republikaanikisan kokonaistuloslistalla: Jeb Bush 2,8 prosenttia äänistä, sijoitus kuudes. John Kasich 1,9 prosenttia äänistä ja kahdeksas. Chris Christie 1,8 prosenttia ja kymmenes. Karu totuus on, että tällaisilta sijoituksilta ei ole käytännössä koskaan modernina aikana noustu voittoon.

Siksi Rubio. Hänellä on nyt kliseisesti sanottuna tuhannen taalan paikka jyrätä republikaanien niin sanotun maltillisen siiven ykkösehdokkaaksi haastamaan vaikea Cruz ja kiistelty Trump. Republikaanien presidenttikisa on nyt kolmen kauppa. Ja Rubiota ympäröi voittajan aura.

Huono uutinen Clintonille
Rubion menestys on huono uutinen Hillary Clintonille, joka pyristeli demokraattien kisassa Bernie Sandersia vastaan. Jos oletetaan että Clinton kuitenkin raivaa tiensä demokraattien ehdokkaaksi ja saa vastaansa Rubion varsinaisissa vaaleissa ensi marraskuussa, asetelmat olisivat hyvin toisenlaiset verrattuna siihen, että Clintonia vastassa olisi Cruz tai Trump.

Rubio on kuubalaisten siirtolaisten poika ja ensimmäisen kauden senaattori Floridasta. Ensin mainittu tarkoittaa, että Rubiolla on mahdollisuudet perinteisesti demokraatteja tukevan, kasvavan latinoäänestäjäkunnan keskuudessa, ja jälkimmäinen tarkoittaa, että hänellä on etulyöntiasema tärkeässä niin sanotussa vaa’ankieliosavaltiossa. Floridassa on ennenkin ratkottu Yhdysvaltain presidenttikisaa.

Kun republikaanien esivaalikisa etenee, äänestäjien laskelmointi lisääntyy, ja tällaisilla asioilla on merkitystä. Rubio voi nousta viehättämään republikaaneja ja laajempiakin äänestäjäkuntia, koska hän vastustaa Yhdysvaltain nykymenoa yhtä paljon kuin Cruz tai Trump, mutta häneltä puuttuu kulmikkain riidanhalu.

--------------------------------------------------------------------

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/170162-tassa-republikaanien-todellinen-voittaja
Ulkomaat
|
Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016
Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden valinta on käynnistynyt Iowan esivaalilla. Republikaaneista eniten ääniä, 28 prosenttia, sai Ted Cruz. Donald Trump sai 24 ja Marco Rubio noin 23 prosenttia.

Esivaalien todellinen voittaja ei kuitenkaan ole Cruz, arvioivat sekä Politico että Vox. Voittaja ei myöskään ole Trump.

Sen sijaan itse asiassa Rubio on se, joka on tällä hetkellä kovimmassa nosteessa.


Vox-lehti selittää, että esivaaleissa asiat eivät ole niin yksinkertaisia, että ensimmäiseksi tullut olisi pärjännyt parhaiten ja toiseksi tullut toiseksi parhaiten. Sen sijaan kyse on siitä, millaista kannatusta ”poliittinen maailma” ehdokkailta odottaa.

Kyse on siis siitä, että Rubio onnistui tekemään vaikutuksen poliittiseen kenttään. Hänen odotettiin saavan 15–17 prosentin kannatuksen, kun toteutunut kannatus oli 23 prosenttia. Tämän seurauksena Rubio saa jatkossa paljon huomiota sekä medialta että lahjoittajilta, Vox selittää.

Rubio on kolmikosta selvästi kovimmassa nosteessa, toteaa Politico. Sen sijaan sekä Cruzin että Trumpin kannatus osoittaa pikemminkin alaspäin.

Rubio piti tuloksen jälkeen puheen, joka Politicon mukaan muuttui käytännössä voitonpuheeksi. Rubio sanoi, että Iowan tulos on ”tärkeä ensiaskel kohti [Hillary] Clintonin voittamista”.

Demokraateissa Hillary Clinton näyttäisi täpärästi päihittäneen Bernie Sandersin. Molemmat saivat noin 49 prosenttia äänistä.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rubio voi olla näiden vaalien yllättäjä: Nuori latinotaustainen konservatiivi jolla on poliittista pelisilmää, republikaanisen puoueen järjestöjyrien tuki ja osaa pitää sordiinoa päällä sen verran ettei ärsytä maltillisia äänestäjiä.

Wikipediasta:

Marco Antonio Rubio (s. 28. toukokuuta 1971 Miami, Florida) on yhdysvaltalainen republikaanipuolueen poliitikko ja Floridan senaattori vuodesta 2011.[1]

Rubio valmistui Floridan yliopistosta vuonna 1993, minkä jälkeen hän opiskeli oikeustiedettä Miamin yliopistossa ja valmistui vuonna 1996. Opintojensa aikana Rubio työskenteli republikaanipoliitikko Ileana Ros-Lehtiselle, joka oli ensimmäinen edustajainhuoneeseen valittu latinalaisamerikkalainen nainen.[1]

Rubio pyrki ja valittiin senaattiin vuoden 2010 vaalissa Mel Martinezin erottua tehtävästä. Hänen vastaehdokkaansa oli Charlie Crist.[1] Rubio on toiminut konservatiivisessa Teekutsuliikkeessä.[2] Hän vastustaa muun muassa samaa sukupuolta olevien avioliittoa, ilmastonmuutoksen vastaisia toimia ja aseenkanto-oikeuteen puuttumista.[1]

Huhtikuussa 2015 Rubio ilmoitti pyrkivänsä republikaanien presidenttiehdokkaaksi vuoden 2016 presidentinvaaliin.[2]
 
Nippelitietoa

Kaksissa edellisissä rebublikaanien esivaaleissa Iowalaisten suosikki ei yltänyt ehdokkaaksi.

Valittu tummennettu
  • 2008 (January 3): Mike Huckabee (34%), Mitt Romney (25%), Fred Thompson (13%),John McCAIN (13%), Ron Paul (10%), Rudy Giuliani (4%)
  • 2012 (January 3): Rick Santorum (25%), Mitt Romney (25%), Ron Paul (21%), Newt Gingrich (13%), Rick Perry (10%), Michele Bachmann (5%)
 
Jälleeen kerran suomalainen media kertoo miten viimeiseksi tullut onkin suurin voittaja...?

Viimeiseksi? Kyllä siellä oli liuta ynnämuita republikaaneja mukana. 11kpl taisi olla tarkka luku. Rubiolle tulos oli hyvä koska hän sai naamansa esiin ennakkoon tasapäisestä massasta ja säilyi uskottavasti hengissä ollen nyt tolkun mies nro1 kahta hihhulipopulistia haastamassa. Kuten usein todetaan ei vaalia voi voittaa vielä Iowassa. Hävitä sen kyllä voi ja päitä alkoikin heti putoilla. Ainakin yksi yrittäjä luopui kummassakin puolueessa. Vasta maaliskuussa ollaan viisaampia sen suhteen kuka tätä hommaa vie.
 
Hienoa että vihdoinkin kenialaisen kommunistin ylipäällikkyys loppuu. Nyt kun vielä äänestäjät äänestäisivät niin paljon "väärin" että seuraava POTUS on rebublikaani, niin juhlat alkakoon.

Jos taasen Hitlery Clinttonista tulee pressa se on kuolinisku vapaalle maailmalle ....
 
Rubiota kannattaa oikeasti pitää silmällä. Iowan vaalitulos kerryttää takuulla kannatusta koska tämä näyttö parantaa uskottavuutta ja moni äänestäjä joka vieroksuu Trumpin ja Cruzin räyhätyyliä hypppää mielellään Rubion vankkureihin.

Pitäkää mielessä että demokraattisissa järjestelmissä vähintään yhtä tärkeää kuin kerätä kannatusta on välttää millekään inhokilistalle joutumista ja ainakin Suomesta käsin katsottuna Rubiota ei laajemmalti inhota. Trumpin ja Cruzin kohdalla pressanvaalin voisivat ratkaista ne maltilliset republikaanit jotka mielummin jättävät äänestämättä tai äänestävät heitä vastaan demokraatien ehdokasta.

Pelkään pahoin että jos republikaanien ehdokkaana on äärilaidan känkkäränkkä niin valkoinen talo menee heittämällä demokraateille. Clinton tulee ratsastamaan häpeilemättä sukupuolellaan ja keräämään enemmistön naisten äänistä yli puoluerajojen. Rubio taas pystyisi ainakin periaatteessa imuroimaan latinoiden ja mahdollisesti muiden "ei-wasp:ien" äänet. Maltillinen keskikenttä ratkaisee nämäkin vaalit.
 
Rubiota kannattaa oikeasti pitää silmällä. Iowan vaalitulos kerryttää takuulla kannatusta koska tämä näyttö parantaa uskottavuutta ja moni äänestäjä joka vieroksuu Trumpin ja Cruzin räyhätyyliä hypppää mielellään Rubion vankkureihin.

Pitäkää mielessä että demokraattisissa järjestelmissä vähintään yhtä tärkeää kuin kerätä kannatusta on välttää millekään inhokilistalle joutumista ja ainakin Suomesta käsin katsottuna Rubiota ei laajemmalti inhota. Trumpin ja Cruzin kohdalla pressanvaalin voisivat ratkaista ne maltilliset republikaanit jotka mielummin jättävät äänestämättä tai äänestävät heitä vastaan demokraatien ehdokasta.

Pelkään pahoin että jos republikaanien ehdokkaana on äärilaidan känkkäränkkä niin valkoinen talo menee heittämällä demokraateille. Clinton tulee ratsastamaan häpeilemättä sukupuolellaan ja keräämään enemmistön naisten äänistä yli puoluerajojen. Rubio taas pystyisi ainakin periaatteessa imuroimaan latinoiden ja mahdollisesti muiden "ei-wasp:ien" äänet. Maltillinen keskikenttä ratkaisee nämäkin vaalit.

Viestittelin tänään Iowalaisten tuttujen kanssa ja sieltäkin tuli sen suuntaista kommenttia että Cruz on republikaanien kannalta vähintään yhtä huono vaihtoehto kuin Trump. Jos republikaanit mielivät voittaa vaalin niin tarvitaan tosiaan maltillisempi ehdokas jolla on vähän vihamiehiä ja mielellään myös sopiva etninen tausta. Juuri nyt todellakin näyttää että Rubio on tuossa asetelmassa vahvoilla. Paitsi jos Cruz/Trump onnistuu sittenkin pitämään piikkipaikan päätyyn saakka. Kyllä saa Rubiokin harkita tulevina viikkoina huolella puheitaan jotta luopuvien ehdokkaiden kannatus ei lipsahda kilpailijoille.
 
Hienoa että vihdoinkin kenialaisen kommunistin ylipäällikkyys loppuu. Nyt kun vielä äänestäjät äänestäisivät niin paljon "väärin" että seuraava POTUS on rebublikaani, niin juhlat alkakoon.

Jos taasen Hitlery Clinttonista tulee pressa se on kuolinisku vapaalle maailmalle ....
When You win, You loose. :p
 
Uskon yhä, että Yhdysvaltain kansa valitsee johtajakseeen Donald Trumpin. Trump osoittaa, että länsimaisen sivistysvaltion johtajan ei tarvitse olla nöyristelevä ovimatto. Trump palauttaa Yhdysvaltain presidentille sen kuuluvan arvovallan ja karismaattisuuden. Trump ei ole mikään Merkel, joka miellyttääkseen äänestäjiä jauhaa diipadaapaa millon mistäkin aiheesta. Faktat pöytään ja hyssyttelylle stoppi!

Obama on kyllä ollut yllättävän sotaisa Nobelin rauhanpalkinnon voittajaksi, eli ei hänkään mikään puunhalaaja ole ollut, mutta ehkäpä se kertoo kyseisestä palkinnosta...

trump-make-america-great-again.jpg
 
Olen ikäni ihmetellyt mikä letakka Suomessa nousee, kun Usassa on presidentinvaalit. Oletan, että amerikkalaiset ovat varsin pystyviä valitsemaan presidentin iha ite ja omin voimin. En ole juuri kuullut, että amerikkalaiset olisivat kyselleet esim. suomalaisten mielipidettä asiassa.....koskaan.

Jollain monimielisellä tavalla näyttää siltä, että Trump pelaa Hillaryn pesään, saa nähdä sitten. Vedonlyöntikertoimien mukaan Hillary voittaa.

Yhdysvallat ei muuten siivoa esim. ulkopoliittisia tai suurstrategisia huoneentaulujaan sen mukaan, kuka voittaa vaalit vaan kulloinenkin Valittu noudattaa huoneentaulua. Piste.
 
Duoda-duoda...

Ulkomaat
"Vladimir Putin on gangsteri ja roisto" - presidenttiehdokas lupaa eristää Venäjän
Juha-Pekka Tikka
29.1.2016

Republikaanien kärkinimiin kuuluva Marco Rubio sanoo eristävänsä Venäjän diplomaattisesti, jos hänet valitaan presidentiksi.


Marco Rubio on USA:n senaatin ulkoasiainvaliokunnan vaikutusvaltainen jäsen. Republikaanien presidenttigallupeissa hän on kolmannella sijalla.

The Guardian kertoo Rubion retoriikasta Venäjän suhteen. Hän sanoo presidenttinä asettavansa Moskovalle uusia pakotteita.

– Minun hallinnossani ei tule olemaan pyyntöjä eikä tapaamisia Vladimir Putinin kanssa. Häntä kohdellaan sinä mitä hän on - gansteri ja varas, Marco Rubio sanoi vaalitilaisuudessaan Iowassa.

Rubion mukaan uusia pakotteita olisivat viisumikiellot ja ylimmän johdon varojen jäädytykset. Rubio puhuu myös Venäjän jättämisestä kansainvälisen pankkijärjestelmän ulkopuolelle.

– Kun olen presidentti, Amerikka puhuu selvää kieltä Vladimir Putinista. Hän ja hänen roistonsa tulevat USA:n taloudellisen painostuksen kohteiksi.

Marco Rubio puhui Vladimir Putinista selvää kieltä jo marraskuussa republikaanien tv-väittelyssä, josta alla oleva video on. Rubio sanoi Venäjän presidenttiä järjestäytyneen rikollisen hahmoksi, joka ymmärtää vain voimaa.

________________________________________________________

Donald Trump on pelle ja muistuttaa epäilyttävästi demokraattien troijan hevosta joka on karannut käsistä. Kun trumpin aikaisempia puheita on skannattu niin sieltä on löytynyt kaikenlaista republikaanisessa maailmassa epäilyttävää homoavioliiton puoltamisesta aselakien tiukentamiseen AWB:n saakka.

USA:n pressanvaaleilla on oikeasti merkitystä Suomenkin asioihin, kauhuskenaario olisi se, että valkoiseen taloon asettuisi demari joka syöksisi kiiluvasilmäisessä sosialismissaan USA:n talouden ja siinä sivussa maailman talouden syöksykierteeseen joka olisi se viimeinen niitti Suomellekin. EU ei kovin montaa iskua enää kestä ja vassaripressan johtama USA katsoisi passiivisena vierestä miten Putin imaisisi asevoimin puoli Eurooppaa etupiirikseen.
 
Tämä kertoo jotain tulevasta vaalista?

Btw: Millainen olisi suomalaisten mielipide tällä hetkellä jos saataisiin täysin ulkopuolisen tekemä tutkimus samasta aiheesta suomessa?

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/170701-bbc-viha-herasi-usassa-jarisyttava-viesti-poliitikoille

BBC: Viha heräsi USA:ssa – Järisyttävä viesti poliitikoille

  • Kuva: EPA / All Over Press
    17.52377369.jpg

    Arkistokuva. Kyselyt paljastavat amerikkalaisten vihan ja turhautumisen muun muassa poliitikkoihin, BBC kertoo.

ULKOMAAT
Viha ja turhautuminen on kasvanut Yhdysvalloissa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Laajassa jutussaan BBC käsittelee tekijöitä, jotka ovat saaneet kansalaiset pettymään poliitikoihin ja aiheuttaneet mullistuksen yhteiskunnassa.

Kyselyistä amerikkalaisen kiehuvat tunteet paljastuvat selvästi. Joulukuussa 2015 tehdyn kyselyn mukaan 69 prosenttia amerikkalaisista on melko tai hyvin vihaisia siihen, miten asiat ovat Yhdysvalloissa. Sama osuus kertoo olevansa vihaisia siksi, että poliittinen järjestelmä näyttää toimivan vain rahan ja vallan sisäpiiriläisille, esimerkiksi Wall Streetilla ja Washingtonissa toimiville.

Kyselyistä paljastuu murskaava viesti poliitikoille. 89 prosenttia republikaaneista ja 72 prosenttia demokraateista sanoo luottavansa halitukseen ”vain joskus” tai ”ei koskaan”, BBC kertoo. Kuusi kymmenestä kokee, että hallituksella on liikaa valtaa.

Toisaalta nyt käynnissä olevan presidenttiehdokkuustaiston osaanottajat ovat tarttuneet tähän turhautumiseen.

Yksi syy turhautumiselle on talouden tila. Vaikka Yhdysvallat on toipunut taantumasta, monet amerikkalaiset tuntevat talouden vaikeat ajat arjessaan. Brookings-instituutin tutkijan William Galstonin mukaan keskiluokka kokee, että sekä eliitissä että maahanmuuttajissa on ”roistoja”, jotka käyttävät järjestelmää hyväkseen.

Maahanmuutto on myös yksi selittävä tekijä, BBC kertoo. Vuosikymmenten saatossa Yhdysvaltain väestössä on tapahtunut mullistus kymmenien miljoonien maahanmuuttajien tultua maahan. BBC:n mukaan Yhdysvallat on myös aiempaa vahvemmin kahtiajakautunut. Demokraattien ja republikaanien näkemykset ovat aiempaakin kauempana toisistaan.

 
Viimeksi muokattu:
Ulkomaat
Nytkö se tapahtui? Donald Trumpin kannatus romahti gallupissa
Sami Metelinen

Miljardöörisijoittaja Donald Trumpin valtakunnallinen kannatus on saattanut romahtaa Iowan vaalikokousten jälkeen.


Tuoreimmassa valtakunnallisessa kannatusmittauksessa Donald Trumpin kannatus on pudonnut yhdeksän prosenttiyksikköä edellisestä joulukuun mittauksesta.

Kyseessä on demokraattipuolueeseen kallellaan olevan Public Policy Pollingin tutkimus.

Mittauksen mukaan Trump olisi edelleen suosituin republikaanien presidenttiehdokas 25 prosentin kannatuksella, mutta Teksasin senaattori Ted Cruz ja Floridan senaattori Marco Rubio ovat lähestulkoon ottaneet Trumpin etumatkan kiinni. Molemmille mitattiin 21 prosentin kannatus.

Kyseessä on ensimmäinen maanantaisten Iowan vaalikokousten jälkeinen valtakunnallinen mielipidemittaus. Eri mittauslaitosten välillä on suuria eroja sen perusteella, miten otanta tehdään. Vasta, kun on julkaistu useampia uusia valtakunnallisia mielipidemittauksia, voi tulkita, onko Trumpin valtakunnallinen kannatus oikeasti romahtanut.

Tutkimuksen mukaan Trumpin vaikeudet näkyvät ennen kaikkea erittäin konservatiivisiksi itsensä kokevien ehdokkaiden keskuudessa. Trumpin vastustajat ovat käyttäneet hyväkseen hänen ennen presidenttiehdokkuuttaan esittämiä liberaaleja ajatuksia. Cruzia ja Rubiota pidetään Trumpia oikeistolaisempina ja konservatiivisempina ehdokkaina.

Seuraavana esivaaliosavaltiona vuorossa olevassa New Hampshiressa Trump kuitenkin dominoi vahvasti.

CNN:n ja WMUR:n kokonaan Iowan vaalikokousten jälkeen tehdyssä mielipidemittauksessa Trump on säilyttänyt kannatuksensa edelliseen mittaukseen nähden 29 prosentissa. Rubion kannatus on noussut kahdeksalla prosenttiyksiköllä 18 prosenttiin. Cruzin kannatus on noussut yhdellä prosenttiyksiköllä 13 prosenttiin. New Hampshiressa menestyvät myös Ohion kuvernööri John Kasich 12 prosentin kannatuksella ja Floridan ex-kuvernööri Jeb Bush 10 prosentin kannatuksella.

Myös muissa Iowan vaalikokousten jälkeisissä mielipidemittauksissa Trump on säilyttänyt asemansa selvänä ykkösenä New Hampshiressa.

Ehdokkaiden kannatukseen on odotettavissa suurempaa heiluntaa kuin aiemmin. Viimeisimmän esivaalin tulos vaikuttaa aina ehdokkaiden kannatuksen kehitykseen. Cruzin voitto ja Rubion kolmas sija Iowassa näyttävät vahvistaneen molempien kannatusta sekä New Hampshiressa että valtakunnallisesti. Sen sijaan Trumpin jääminen kakkoseksi on saattanut kääntää hänen kannatuksensa laskevalle uralle. Jos Trump kykenee voittamaan New Hampshiren esivaalin näyttävästi, se luo valtakunnallisestikin jälleen uudet odotukset sen suhteen, kenellä on mahdollisuudet voittoon.

Jos Rubion kannatusnousu jatkuu yhtä vahvana kuin CNN:n ja WMUR:n kannatusmittauksessa ensi tiistaina pidettävistä New Hampshiren esivaaleista on tulossa Trumpin ja Rubion välinen mittelö.
 
Back
Top