USA:n presidentti ja pressanvaalit

Trump nousee ihan samoilla eväillä kuin meidän Timosoinit ja Vennamot. Ja ihan yhtä lailla heitä äänestäneet tulevat pettymään, kuin Trumpiakin äänestäneet. Vedotaan juuri siihen kansanosaan, jolle on syntyessään annettu lusikalla, jotka ovat yhteiskunnalta saaneet lusikalla, ja jotka täten ovat mielestään saaneet liian vähän. Retoriikkana käytetään sitä mikä näihin uppoaa, eli maksimissaan kolmen sanan lauseita, sillä muu on pelkkää poliittista retoriikkaa tai tyhjänpuhumista.

"Big Wall. Mexico pays!"

Tarvittaessa iskulauseet toistetaan ja nostetaan äänenvoimakkuutta.
 
Viimeksi muokattu:
Trump nousee ihan samoilla eväillä kuin meidän Timosoinit ja Vennamot. Ja ihan yhtä lailla heitä äänestäneet tulevat pettymään, kuin Trumpiakin äänestäneet. Vedotaan juuri siihen kansanosaan, jolle on syntyessään annettu lusikalla, jotka ovat yhteiskunnalta saaneet lusikalla, ja jotka täten ovat mielestään saaneet liian vähän. Retoriikkana käytetään sitä mikä näihin uppoaa, eli maksimissaan kolmen sanan lauseita, sillä muu on pelkkää poliittista retoriikkaa tai tyhjänpuhumista.

"Big Wall. Mexico pays!"

Tarvittaessa iskulauseet toistetaan ja nostetaan äänenvoimakkuutta.

Siitä muurista on päätetty jo aikoja sitten, korruptio varmaan estänyt toteutuksen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mexico–United_States_barrier

Meksikossa käydään sissällisotaa jossa kuollut jo kymmeniä tuhansia, miljoonia laittomia siirtolaisia virtaa rajan yli, tonneittain kovia huumeita virtaa rajan yli.

Meksiko tulee tavalla tai toiselle maksamaan tuon muurin.
 
Katselin juuri jenkkiohjelmaa missä kelattiin tätä Trumpin arvaamattomuutta. Hän on tosiaan puhunut melkein kaikista teemoistaan sekä puolesta että vastaan. Oli se sitten pakolaiset,armeija tai Syyria. Kukaan ei tiedä millainen sieltä tulee.
Itseasiassa valehtelun määrä on niin suurta mitä tulee kampanja rahoitukseen, bisneksiin, historiaan ettei tosikaan.

Ehkä häiritsevin oli Trumpin soitto aamutv:hen missä hän vaahtosi että Isiksen vastaisessa sodassa pitää keskittyä heidän perheisiinsä. He arvostavat elämäänsä joten se tuntuu. Ne täytyy tuhota. Ja tätä toitotti useamman kerran.
Eli ehdokkaana kaveri joka vaahtoaa tekevänsä sotarikoksia.

Trumppi on vähän kuin selkäluomi. Sellainen ruma jossa kasvaa karva. Olisi pitänyt leikata jo aikaa sitten, nyt se on kasvanut isoksi.
 
Onhan tuolla useampia ehdokkaita, jotka kannattavat kidutusta. Tai Guantanamoa. Se kertoo mielestäni riittävästi.
 
Ehkä häiritsevin oli Trumpin soitto aamutv:hen missä hän vaahtosi että Isiksen vastaisessa sodassa pitää keskittyä heidän perheisiinsä. He arvostavat elämäänsä joten se tuntuu. Ne täytyy tuhota. Ja tätä toitotti useamman kerran.
Eli ehdokkaana kaveri joka vaahtoaa tekevänsä sotarikoksia.
Trumphan puhuu vain ääneen sen, mitä suurvaltojen johto muutenkin tekee tiedustelupalveluidensa kautta.
Arvaamaton, tai pikemminkin suorapuheinen, Trump kyllä on, sanoo ääneen sen, mitä ajattelee.
 
Ohessa pohdintaa Trumpin suosiosta.

Artikkeli ei ihan pääse synteesiin asti, joten oman analyysini lopputulema on
  • Republikaanit, erityisesti ääripää ovat kokeneet jääneensä paitsioon, erityisesti nyt Obaman kaudella
  • Moititaan omaa puoluetta (sen eliittiä), että veljeillään vaan demokraattien kanssa Washingtonissa eikä ajeta omaa politiikkaa (tätä taustaa vasten näkyy mm. Tea Party nousu)
  • Trumpin suosio on monisyistä, mutta nähdäkseni perussyy on populismi, jonka taustalla kannattajat toivovat tulevan lisäksi oikeasti isoa muutosta nykyiseen asiantilaan. Ei uskota, että "virallisista ehdokkaista" olisi siihen.
Artikkelissa myös mielenkiintoinen yksityiskohta, miksi moni republikaani ei kannata Rubiota. Taustalla laajemmin vielä varmaan vähän sama case, kuin suomenruotsalainen pyrkisi pääsemään perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi.

Donald Trumpin arvoitus - näin hän sen teki
Törkeästi toisista puhuva politiikan ulkopuolinen julkkis on ennakkosuosikki presidenttiehdokkaaksi USA:n supertiistain esivaaleissa. Miten se on mahdollista?

http://www.verkkouutiset.fi/usa-vaalit/1trump arvoitus-47309
 
Onko Trump Putinin nukkuva agentti? Tuleeko Trumpin rahat Moskovasta?
Tuota pohditaan artikkelissa:

http://www.aim.org/aim-column/follow-trumps-money-to-moscow/

Sama kirjoittaja kincaid on pohtinut muunmuassa

Clinton Corruption Leads to Russian Aggression http://www.aim.org/aim-column/clinton-corruption-leads-to-russian-aggression/

Cliff Kincaid: Is the German chancellor an agent of Russia? http://www.kyivpost.com/article/opi...man-chancellor-an-agent-of-russia-356954.html

Cliff-kincaid-sees-aleister-crowley-link-in-russian-politics http://barthsnotes.com/2014/04/06/cliff-kincaid-sees-aleister-crowley-link-in-russian-politics/

Cliff Kincaid Wonders If 'Obama Is A Puppet Of Putin' http://www.rightwingwatch.org/content/cliff-kincaid-wonders-if-obama-puppet-putin


Olisko tää nyt sitä Trollausta?




 
Ulkomaat
USA:n presidenttiehdokas Putinille kuumana vaalipäivänä: "Jos hyökkäätte Suomeen..."

Kuvernööri John Kasich toisti Suomea koskevat kannanottonsa esivaalien supertiistain Town Hall -tilaisuudessaan

Ohion kuvernööri John Kasich on republikaanien presidenttikilvan neljännellä tilalla. Hän piti supertiistaina 12 osavaltion vaalien ollessa käynnissä pienimuotoisen kampanjatilaisuuden Virginian Arlingtonissa yliopiston aulassa. Verkkouutiset oli paikalla.

Tilaisuuden yllättäjä oli paikalle tullut entinen puhemies Newt Gingrich, joka ei kuitenkaan puhunut. Aiemmin tiistaina Gingrich oli sanonut Donald Trumpin voittavan ylivoimaisesti koko vaalin.

Yleisönsä joukossa olleelle ukrainalaiselle kysyjälle John Kasich vastasi, että presidenttinä hän järjestää ensimmäisen sadan päivän aikana Ukrainaan aseita, jotta maa voi puolustaa itseään.

– Ei tarvitse kulkea ympäriinsä pelottelemassa ihmisiä. Voimme olla cooleja, tyyniä ja luottavaisia. Ja meidän on kerrottava herra (Vladimir) Putinille, että kaikki nämä kehitetyt tekosyyt maan valtaamisesta venäjänkielisten asukkaiden suojaamisen nimissä - me emme mene lankaan, John Kasich sanoi.

– Jos hyökkäätte Suomeen, Ruotsiin tai mihin tahansa ystäväämme Natossa, voitte pitää sitä hyökkäyksenä meitä vastaan. Me vastaamme sen mukaisesti.

– Ei tarvitse sanoa paljon enempää. Sitä paitsi ei tule koskaan lopettaa pakotteita Putinia kohtaan siitä mitä hän teki Krimille ja tekee Ukrainassa.

Kasich on sanonut saman viestin aiemminkin. Suomessa on ihmetelty, tietääkö hän, ettei Suomi ole Nato-maa. Vastaus on: tietää.

"Mitä on tapahtumassa?"
John Kasich sanoi yleisölleen, että kun hän voittaa esivaaleissa Ohion, kaikki muuttuu. Hyvin lämminhenkisessä tilaisuudessa hän kertoi, miten kampanja on muuttanut, hidastanut häntä.

– Kun miettii mitä ihmettä tässä maassa on menossa, miksi kuulemme vihan politiikasta ja loukkauksista - mitä tapahtuu? Sitä pudistaa päätään, John Kasich tuumi.

Kasich kertoi pitkän tarinan tapaamastaan kuljetusalan kaverista, joka on hyvin turhautunut. Hän ei tiedä työpaikkansa pysymisestä, ei ole saanut palkankorotusta kymmeneen vuoteen, kuulee pankkien pelastuspaketeista ja näkee poliitikkojensa toimet. Niinpä kaveri haluaa vain heittää sisäpiiriläiset ulos.

– Jolloin ulkopuoliset tulevat, ja toteavat, ettei onnistu. Ja he tuovat lisää ulkopuolisia sisään. Ja heistä tulee vain vihaisempia.

Kasichin mukaan Amerikka on nyt kuin shakkipelaaja, joka on heittämässä nappulat lattialle.

– Mutta Donald Trumpia ei voiteta loukkaamalla häntä takaisin. Se vain suututtaa hänen kannattajiaan.

– Hänet voitetaan kärsivällisyydellä ja odottamalla oikeaa hetkeä, jolloin kaverille voidaan sanoa, että tämä voidaan hoitaa. Mutta ei heittämällä nappulat lattialle!
 
"Why does the media hate Trump?"

Googlasin ihan huvikseni taman kysymyksen kun alkoi potuttaa kaiken median (Suomi, anglo, Ruotsi, Ranska, Israel) joita nyt suraan, loytyi samantien kiintoisa artikkeli Indenpendent-lehdelta (joka myos "vihaa" Donald Trumpia..)

http://www.independent.co.uk/news/b...edia-loves-to-hate-donald-trump-a6847041.html



Selvisipa sekin mysteeri, tosin olisihan tuon voinut jo arvatakin... artikkelissa myos mielenkiintoinen flashback vuoteen 1987 ja Trumpin kirjaan 'The Art of The Deal', kantavana teemana "all publicity is good publicity"...
 
Tällainen olisi Trumplandia: "USA korostaisi voimaansa – etuja ajettaisiin sotilaallisin keinoin"
Ulkomaat Julkaistu 02.03.2016 09:52

Donald Trump korostaisi Yhdysvaltojen sotilaallista voimaa, jos hänet valittaisiin maan presidentiksi. Näin sanoo Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.

Samaan aikaan Trump presidenttinä kuitenkin painottaisi sitä, että Yhdysvaltojen ei pidä sekaantua kaikkiin maailman kriiseihin.

– Trump olisi hyvin intressikeskeinen presidentti. Yhdysvaltojen resursseja ei Trumpin mukaan saisi jakaa liiaksi sinne ja tänne, vaan omia intressejä pitää puolustaa. Ei puhuttaisi demokratian levittämisestä tai humanitaarisesta interventiosta. Väliintulot olisivat sotilaallisia ja ne tehtäisiin juuri sinne, missä Yhdysvaltojen välittömät intressit ovat.

Jos Trump menestyisi presidenttikisassa ja etenisi aina Valkoiseen taloon asti, hän korostaisi kaikin keinoin maan vahvuutta.

– Maailma muuttuisi niin, että puhuttaisiin voimapositioista. Trump on kovasti korostanut sitä, että Yhdysvalloille on tärkeää olla vahva. Se ei saa sekaantua joka asiaan, mutta kun se sekaantuu, sen pitää näyttää vahvuutta, Aaltola sanoo.

Trump on nostanut voimapolitiikkansa esimerkiksi neuvottelutaidot Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

– Trump on korostanut sitä, että hän olisi hyvä neuvottelija esimerkiksi Putinin kanssa, koska hän tuntee Putinin kielen ja osaa puhua voiman kielellä Putinille, mitä Putin kunnioittaa.

"Kuin liimassa uisi"
Trump on vaalikampanjansa aikana antanut laajan kirjon erilaisia lupauksia, ehdotuksia ja ideoita. Aaltolan mukaan realismi tulee kuitenkin vastaan.

– Kyllä se realismi aika pian iskee. Yhdysvaltain presidentin rooli on vähän kuin liimassa uisi. Hän joutuu olemaan mukana kansainvälisissä monenkeskisissä neuvotteluissa. Samaan aikaan häntä sitovat myös kongressin antamat valtuudet ja rahankäyttöluvat sekä korkeimman oikeuden päätökset. Trump joutuisi presidenttinä tekemään kompromisseja.

Osa Trumpin ehdotuksista on Aaltolan mukaan osoitus siitä, että hän haluaa eristää Yhdysvaltoja.

– Hän vastustaa hanakammin vapaakauppaa, hän on valmis tekemään muureja sinne ja tänne. Nämä asiat kertovat siitä, että hän haluaa bunkkeroida Yhdysvaltoja, ja tällä tavalla käyttää Yhdysvaltojen resursseja hyvin rajusti siellä, missä se välttämätöntä.

Skandaalit kääntyvät kannatukseksi
Aaltolan mukaan Trumpin suosion taustalla on ilmiön uutuus. Trump on onnistunut kääntämään negatiiviset ja jopa skandaalimaiset lausuntonsa ja mielipiteensä kannatuksekseen.

– Hän saa valtavasti huomiota ja tämän huomion kääntyminen kannatukseksi on uusi ilmiö. Negatiiviset, vähän skandaalimaiset lausunnot kääntyvät jollakin perversillä tavalla hänen kannatuksekseen. Hän on löytänyt jotain uutta. Ehkä se on tämä uusi maailma sosiaalisineen medioineen, jota hän pystyy käyttämään hyväksi. Hän tietää, mitä hän tekee.

Suosion taustalla on myös politiikasta vieraantuneiden joukko.

– Yhdysvalloissa on pitkään puhuttu oikeistosta ja siitä, kuinka Washington vie asioita väärään suuntaan. Myös Obaman hahmoa on demonisoitu. On paljon ihmisiä, jotka ovat alkaneet uskoa näihin tarinoihin. Trumpin taustalla on politiikasta vieraantuneiden joukko. Hän pystyy rummuttamaan juuri tälle väestönosalle ja kaappaamaan heidät mukaansa.

Aaltolan mukaan Trump on erinomaisen hyvä puhuja. Hän pystyy vakuuttamaan puheillaan juuri politiikasta vieraantuneita.

– Hän on kirotun hyvä puhumaan tällä voiman kielellä eli sillä, että hän muun muassa sallisi kidutuksen uudestaan, että hän tappaisi terroristien lisäksi terroristien perheet. Hän puhuu rajusti ja tämä vetoaa tiettyihin ihmisiin.

Aaltola ei usko, että Trumpin suosio kantaa Valkoiseen taloon asti. Täysin mahdottomana hän ei sitä kuitenkaan pidä.

– Tällä hetkellä tuntuu vaikealta ajatella niin, mutta kukapa olisi uskonut Trumpin pärjäävän tähänkään asti. Eli kyllähän se mahdollisuus siellä on.

– Tietenkin tämä on myös sellainen asia, joka demokraattipuolueessa huomioidaan. Trumpin kimppuun käydään kuin uskoen siihen, että hänellä olisi menestyksen mahdollisuuksia.
 

Yhdysvallat kaipaa johtajuutta, johtajaa jolla on selvät visiot. Obama sopisi jonkun markkinointitoimiston johtajaksi tai pienen, merkityksettömän maan presidentiksi. Mutta maailman voimakkaimman valtion johtajana pitää olla persoona joka on tehtävään sopiva.

Trump tuo kirkkaan mielensä ja common sensen valkoiseen taloon. Ilmankos mieli on terävä, sillä Trump on absolutisti - aivot pysyy kunnossa. Kaikki eivät ole. Trumpin suvaitsevaisuudesta kertoo se, että hän on antanut myydä nimellään vodkaa, vaikka ei itse juo. Vaikka Trump on ivy leaguessa opiskellut varakas liikemies joka asuu Manhattanilla hän ei missään nimessä ole unohtanut kykyä puhua suoraan ja kansanomaisesti. Trump ei ole sortunut mentaaliseen masturbointiin jossa uskotaan mieluummin monimutkaisia valheita kuin yksinkertaisia totuuksia. Juuri tähän perustuu Trumpin suosio.

Trump ei ole ideologian sokaisema. Tästä hyvänä esimerkkinä planned parenthoodin puolustaminen. Rubiota tuntuu kovasti närästävän Trumpin inhimillinen ja pragmaattinen suhtautuminen tähän asiaan.

Trumpia voisi kuvailla Nalle Wahlroosin ja Teuvo Hakkaraisen hybridiksi. Hän on älykäs, tilannetajuinen, esiintymiskykyinen persoona joka uskaltaa nousta eliittiä vastaan. Kuitenkin hän myös muistaa sen, että kansakunnat rakentuvat tavallisesta kansasta, ja uskaltaa tuoda esille kansan tietämät viisaudet.

Trumpissakin on heikkoutensa. Minun kaltainen asiallisen ja sivistyneen keskustelun ystävä ei aina pidä karkeasta kielenkäytöstä, mutta täytyy huomioida että Yhdysvaltain presidentinvaaleissa sellainen on tapana. Lisäksi kuuntelen mieluummin rumasti sanottuja totuuksia kuin kauniisti ilmaistuja valheita. Toinen juttu on Trumpin ajama protektionismi, joka on hieman kummallista... Se on sellaista old school republikaanimenoa. Paleokonservatiivista.

Marco Rubio voisi myös olla hyvä republikaaniehdokas. HS vertasi Rubiota Elina Lepomäkeen ja Wille Rydmaniin. Hieno vertaus, sillä siinä on kaksi kokoomuslaista joita oikeasti arvostan, ja tämä on paljon sanottu, sillä en arvosta ketään kokoomuslaista kokoomuslaisuuden vuoksi. Lisäksi äänestin eduskuntavaaleissa toista noista, ja en ole joutunut pettymään, mikä sekin on kuvaavaa, sillä moni jotain hallituspuolueista äänestäneistä on joutunut pettymään. Mutta hesarin vertailu oli tietenkin suhteellinen.

Cruz vaikuttaa fundamentalistikristityltä. Ei jatkoon.

Vaikka republikaanien leiri ei ole niin yhtenäinen kuin se voisi olla, niin yksi Trumpia auttava tekijä voi olla äänestysinto.

12801614_455431761309491_8146610222388425017_n.png


Clinton on selvästi parempi vaihtoehto kuin Bernie Sanders. Sanders vaikuttaa Suomen kannalta todella huonolta vaihtoehdolta - Sanders haluaa Venäjän osaksi Natoa! Ei näin. Taitaa olla samasta puusta veistetty kuin nämä kotoiset vassarit jotka vastustavat suomalaisten ja yhdysvaltalaisten puolustusyhteistyötä... Onneksi on selvää että Clintonista tulee demokraattien ehdokas.

Garri Kasparov, shakkimestari, demokratia-aktivisti ja Putin-kriitikko ei pidä Sandersista:

https://www.facebook.com/GKKasparov/posts/10154026469573307

Garry Kasparov

I'm enjoying the irony of American Sanders supporters lecturing me, a former Soviet citizen, on the glories of Socialism and what it really means! Socialism sounds great in speech soundbites and on Facebook, but please keep it there. In practice, it corrodes not only the economy but the human spirit itself, and the ambition and achievement that made modern capitalism possible and brought billions of people out of poverty. Talking about Socialism is a huge luxury, a luxury that was paid for by the successes of capitalism. Income inequality is a huge problem, absolutely. But the idea that the solution is more government, more regulation, more debt, and less risk is dangerously absurd.



Sanderskin olisi Suomessa "äärioikeistoa"
No ei todellakaan olisi. Jotain rajaa näihin juttuihin, vaikka Yhdysvalloissa politiikka onkin oikeistolaisempaa kuin Suomessa.
 
Viimeksi muokattu:

Mitt Romney: 'Donald Trump is a fraud'
One of the most senior figures in the US Republican party, Mitt Romney, has issued a scathing verbal attack on the frontrunner for the party's presidential nomination, Donald Trump.
http://www.bbc.com/news/election-us-2016-35721069

OPEN LETTER ON DONALD TRUMP FROM GOP NATIONAL SECURITY LEADERS
We the undersigned, members of the Republican national security community, represent a broad spectrum of opinion on America’s role in the world and what is necessary to keep us safe and prosperous.
...
We commit ourselves to working energetically to prevent the election of someone so utterly unfitted to the office.
http://warontherocks.com/2016/03/open-letter-on-donald-trump-from-gop-national-security-leaders/
 
Viimeksi muokattu:
Trumpissa on monia juttuja jotka arveluttavat minua.

Ensinnäkin motiivi. Miksi ihmeessä mies jolla on jo kaikkea ryhtyy pyrkimään erittäin stressaavaan ja Trumpin mittapuun mukaan huonosti palkattuun tehtävään? Muiden kandidaattien kohdalla valinta on looginen koska ammattipoliitikolle politiikka on leipätyö ja uralla yleensä pyritään eteen- ja ylöspäin.

Toiseksi kokemattomuus politiikan pelikentiltä. USA:n presidentti ei ole diktaattori vaan hän joutuu tekemään työtään yhteistyössä politiikan ammattilaisten "Washingtonin sisäpiirin" kanssa, halusi tai ei. Ulkopuolinen on aina ulkopuolinen ja jos presidentti on polttanut sillat edessään hallintokoneistonsa suuntaan niin tiestä tulee mielenkiintoinen.

Tietysti USA:ssa presidentin vaihtuessa myös virkamieskunta vaihtuu suurelta osin mutta ketä Trump voisi tärkeisiin virkoihin nimittää? Putinin tyyliin "judokavereitaan" vai kokeneita hallintoammattilaisia? Jos virkoihin nimitetään Trumpille lojaaleja ihmisiä pystymetsästä, hallinto lamautuu ainakin joksikin aikaa. Jos taas nimitetään karriäärirepublikaneja niin sukset ovat jo valmiiksi ristissä.

Kolmas juttu on sitten puheet eristäytymisestä muusta maailmasta. Mikä olisi Trumpin politiikka suhteessa Putiniin ja muihin diktaattoreihin? Tekisikö Trump näiden kanssa diilin jossa maailma jaetaan etupiireihin?

Neljäs juttu on kuinka pitkään Trumpin kiinnostus presidentin tehtäviä kohtaan kantaa? Trump on impulssiivinen tyyppi ja jos ja kun pressan homma osoittautuukin kivireen kiskomiseksi niin seuraako siitä rukkasten nurkkaan heittäminen ja laskeutuminen välinpitämättömään passiivisuuteen?

Pahin pelkoni on että USA käpertyy sisäänpäin muuriensa suojaan ja jättää Euroopan oman onnensa varaan täysin Putinin armoille. Toisaalta Trumpin kaltainen alfauros tuskin katsoo hyvällä Putinin kukkoilua vaan kurmoottaa tavalla tai toisella pikkurakin ruotuun. USA:lla kun ei ole mitään pakkoa tehdä Venäjän kanssa mitään sopimuksia muuten kuin USA:n intressejä vahvistamaan.
 
Täytyy nyt taas muistaa, että Amerikassa kukaan ei tule presidentiksi ilman vahvoja tukioita ja Trumpin taustajoukkohan on pitkälti Tea Partyyn linkitettyä väkeä, jonka populistinen sanoma ja hype taustalla ajautui enemmän tai vähemmän umpikujaan.

Trump on siis enemmän tai vähemmän taustalta kaivettu kasvo, jonka halut presidenttiyteen ovat pitkälti samat kuin Kanye Westillä. Eli oman minäkuvan pönkittäminen suurmiehenä.

Trump ei ole erityisen älykäs (ei siis tyhmäkään), verbaalisesti lahjakas tai ymmärrä politiikkaa niin pitkälle, että pystyisi rakentamaan monisyisen kampanjan. Teuvo Hakkaraiseen vertaaminen onkin erittäin osuvaa.

Palaset siis loksahtavat aika hyvin paikoilleen motiivien, kampanjan pinnallisuuden ja mielipiteiden ailahtelemisen kanssa laidasta laitaan, kun ymmärtää motiivin. Trump ei halua kuin voittaa, mitä sen jälkeen tapahtuu on miehelle loppupeleissä aika sama ja silloin maksetaan palkka lobbarreille ja kampanjaväelle, eli ajellaan sovittuja linjoja.

Taustajoukoillehan riittää pitkälti se, että Obaman linjat vedetään alas ja Amerikan eurooppalaistuminen saataisiin pysäytettyä. Teekutsu liikkeen taustallahan pyörivät suuret korporaatiot, joille yhdysvaltain asenneilmapiiri on erittäin tärkeä.
 
Vaikka republikaanien leiri ei ole niin yhtenäinen kuin se voisi olla, niin yksi Trumpia auttava tekijä voi olla äänestysinto.

12801614_455431761309491_8146610222388425017_n.png

Huhujen mukaan paljon demokraatteja on rekisteröitynyt republikaaneiksi vain siksi että pääsevät äänestämään Trumpia. Pitävät häntä helpoimpana vastustajana varsinaisissa vaaleissa. Tämän hetken gallupit ja mutu on että Rubio on ainoa republikaani joka voisi voittaa Hillaryn. Vaaleihin on kuitenkin vielä pitkä aika ja äänestäjäkunta on oikukasta.
 
Viime öinen republikaanien vaaliväittely ei tarjonnut mitään yllättävää. Kasich mainitsi taas kuinka hyökkäys Suomea ja Ruotsia vastaan on hyökkäys Yhdysvaltoja vastaan, vaikka emme kuulukkaan Natoon. Kasichista ei kuitenkaan tule republikaanien ehdokasta ja lähinnä odotellaan milloin hän luopuu kisasta.

Selkeästi todennäköisintä on, että viimeinen koitos on Trump vs Clinton. Vaikka osa republikaaneista tietenkin kampanjoi Trumpia vastaan nyt, niin kyllä osa heistä asettuu tukemaan Trumpia mikäli Trump valitaan ehdokkaaksi, tämän myös totesi Cruz, Kasich ja Rubio viime öisessä väittelyssä. Carsonhan ei tuohon väittelyyn edes osallistunut.

Ensinnäkin motiivi. Miksi ihmeessä mies jolla on jo kaikkea ryhtyy pyrkimään erittäin stressaavaan ja Trumpin mittapuun mukaan huonosti palkattuun tehtävään? Muiden kandidaattien kohdalla valinta on looginen koska ammattipoliitikolle politiikka on leipätyö ja uralla yleensä pyritään eteen- ja ylöspäin.
Minäkin olen tätä miettinyt, mutta ehkä juuri siksi, että hänellä on jo kaikkea - paitsi kokemus siitä millaista on olla politiikan mahtavimmassa asemassa?

Pahin pelkoni on että USA käpertyy sisäänpäin muuriensa suojaan ja jättää Euroopan oman onnensa varaan täysin Putinin armoille. Toisaalta Trumpin kaltainen alfauros tuskin katsoo hyvällä Putinin kukkoilua vaan kurmoottaa tavalla tai toisella pikkurakin ruotuun. USA:lla kun ei ole mitään pakkoa tehdä Venäjän kanssa mitään sopimuksia muuten kuin USA:n intressejä vahvistamaan.
Uskon että tässä on vähän sellainen juttu, että Trump on halukkaampi suojelemaan demokratiaa siellä missä sitä on jo, eikä viemään sitä sinne missä sitä ei ole ollutkaan. Trump ei varmasti pelkää laittaa kovaa kovaa vasten. Se on tosin jo pidemmän ajan trendi, että Yhdysvallat haluavat myös Euroopan panostavan puolustukseen.

Trump ei ole erityisen älykäs (ei siis tyhmäkään), verbaalisesti lahjakas tai ymmärrä politiikkaa niin pitkälle, että pystyisi rakentamaan monisyisen kampanjan. Teuvo Hakkaraiseen vertaaminen onkin erittäin osuvaa.
Trump nimenomaan on verbaalisesti lahjakas ja erinomainen esiintyjä. Trump on karismaattinen henkilö, sellainen joka luontaisesti ottaa tilan haltuun. Verratkaa vaikka Rubioon. Asetelma usein näyttää siltä, että Rubio suorastaan kerjää Trumpin huomiota.

Jos Rubio tai Cruz haluaa oikeasti haastaa Trumpin, niin sitä ei verbaalisella nokkeluudella tehdä.

Teuvo Hakkarainen oli kaukaa viisas. Joissain piireissä toki ei viisauksia hyväksytä, jos niiden esittäjä ei ole trendikäs.. Onneksi meidän presidentti hyväksyy.

1454557650848


Trumpin esille ottaminen kun puhutaan taustajoukoista ja lobbareista on nimenomaan outoa. Trump ei muuten saa juurikaan lahjoituksia Super PACeilta. Katsotaanpa miten Super PACit ja muut PACit on lahjoittaneet jäljellä oleville ehdokkaille:

Clinton 57.5 miljoonaa dollaria.
Cruz 49.6
Rubio 34.2
Carson 10.1
Kasich 6.9
Trump 1.8
Sanders 0.1

http://www.nytimes.com/interactive/2016/us/elections/election-2016-campaign-money-race.html

Esimerkiksi finanssisektori on tukenut hyvin voimakkaasti Clintonin kampanjaa. Trumpin osalta onkin onkin tuettu lähinnä Trumpin vastaisia kampanjoita... Goldman Sachs Puts Worker Linked to Donald Trump on Leave

"A financial adviser who was recently highlighted in an article in The New York Times as the only Goldman Sachs employee to contribute to Donald J. Trump’s presidential campaign has been placed on administrative leave, according to people familiar with the matter.

As of last week, for instance, Goldman employees had contributed more than $199,000 to the campaign of Senator Marco Rubio of Florida, a Republican, and more than $94,000 to that of Hillary Clinton, a Democrat. By contrast, Mr. Trump, who is largely financing his own campaign, has not actively solicited donations from Wall Street."

Rubiolla muuten on teekutsuliiketaustaa.

 
Jos Trumpista tulee presidentti, ihan mielenkiintoista nähdä missä määrin uho laantuu realismin tieltä.

Ja mielenkiintoista nähdä, miten USAn ulkosuhteet jatkossa menevät. Mutta kokonaisuudessaan Trumpin pääsy näinkin hyviin asemiin osoittaa sen, ettei USAssa voi tapahtua isojakin muutoksia nopeasti. Oli miten oli, niin puolustusmielessä väitän että Viro ja Puola ovat tehneet oikean ratkaisun NATO-jäseninä korostaessaan kahdenvälisiä suhteita USA:n kanssa samalla rakentaen omaa puolustustaan isolla panostuksella.

Toisaalta Trump on tehnyt aika räväköitä "all-in" vetoja henkilökohtaisessa elämässään, omaisuuden ollessa välillä rajusti miinuspuolellakin. Obaman (yli?)varovaisuuteen verrattuna muutos siis voi olla aika suuri.
 
Back
Top