Samuel Gawith Pure Latakia on oikein namoista. Dunhill Aperitif, no, se on vähän sellainen vaalean virginian ja latakian välimuoto: ihan hyvää, jos ilmaiseksi saisi, mutta ensiksi mainittu voittaa koska vain.Samuel Gawith.Dunhill...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Samuel Gawith Pure Latakia on oikein namoista. Dunhill Aperitif, no, se on vähän sellainen vaalean virginian ja latakian välimuoto: ihan hyvää, jos ilmaiseksi saisi, mutta ensiksi mainittu voittaa koska vain.Samuel Gawith.Dunhill...
41v. Ikävä kyllä aina on makea maistunut. Työterveydessä olin pari kuukautta sitten jossa otettiin verikokeet ja muut perusjutut. Kerroin huonosta ruokavaliosta. Terveydenhoitaja sanoi, että näillä arvoilla voit vapaasti syödä miten tähänkin asti. Syön siis myös aika epäterveellisesti. Äsken söin noin kilon ribsejä. Mäkkärin autokaistaa ja muuta mättöä tulee syötyä useampana kertana viikossa. Kotiruoka/ulkona syöminen noin 50/50%.
Tässä samalla yritän keksiä säästöjä joten ulkona syöminen ja nuo energiajuomat täytyisi saada veke. Nyt se on mun aamupala kun saan avata jääkylmän battery tölkin. Olen ollut joskus viime vuonna joitakin kuukausia ilman eikä minkäänlaisia vieroitusoireita esiintynyt. Näin ollen voisin vaikkapa nyt huomenna aloittaa uuden elämän.
Ja minä tunnen läskien syöjiä, jolla on hyvät koleroliarvot, ja pumppu, vaikka polttavat tupakka, ei ihan hirveästi tietenkään.Toivottavasti et ole linja-autonkuljettaja. Pyysin ko. ammatissa työskentelevältä parikymppiseltä kaveriltani, joka on kyllä ihan hoikka pakastepizza-mäkki-hese-dieetistä huolimatta, että hän lupaisi ottaa salaatin seuraavalla kerralla mäkissä käydessään. Vetosin siihen, että asiakkaat pääsevät nauttimaan kyydistä pidempään, kun pumppu ei petä kesken kaiken.![]()
Ei ole, vaan määristä.Geeneistä se on kiinni.
Vaikka noin kauniisti muotoilet asian, niin olet hyvin oikeassa... historiallisena faktana lisäksi, jos selvisit hengissä Kolymaan saakka, niin kylkiluut paistoi siinä vaiheessa todennäköisesti jo valmiiksi esiin.Ei ole, vaan määristä.
Ryssät, ehkä jopa ryssäläismoskovalaisuuteen tottuneen ukrainalaiset, ovat oppineet korvaamaan normaalin ravinnon tarjoamat sokerit viinan tarjoamilla tyhjillä hiilihydrääteillä.
Tai, kysymys, oletko koskaan nähnyt yhdysvaltalaistyyppistä, läskiä, alkoholistiryssää?
**
Jos teet oikeasti fyysisesti raskasta työtä, niin voit syödä mitä tahansa... läskiä, hirveitä hiilarilukemia... ja susta ei tule läskiä.
Jos lapioit märkää hiekkaa 12h päivässä, niin voit syödä mitä tahansa ja susta ei tule McDonalds-maskottia.
Sä voit lapioida jäätynyttä maata Kolymassa 18h vuorokaudessa, ja suun kylkiluut paistaa ihon läpi.
Ymmärtäkää se, että kuluttavaa työtä tekevät voivat syädä mitä tahansa paskaa, rasvaa, luuta ja se ei näy läskinä mahassa.
Esimerkki: pohjoiskarjalaiset söivät hyvin rasva- ja lihapainotteista ravintoa aina 20. vuosikymmenen puoliväliin asti, ja eivät kärsineet sydän- ja verisuonisairauksista...
Mutta toisen maailmanpelin jälkeen, kun moottorivehkeet tulivat hevosten tilalla, sydän- ja verisuonisairaiudet räjähtivät kasvuun. Niin, miksiköhän?
Suomalaiset punaiset (vuodelta '18) ja bolshevistiset neuvostokansalaiset sekä talvi- ja jatkosodan suomalaiset sotavangit lähetettiin vartavasten Kolymaan kusipäisyytensä takia.Vaikka noin kauniisti muotoilet asian, niin olet hyvin oikeassa... historiallisena faktana lisäksi, jos selvisit hengissä Kolymaan saakka, niin kylkiluut paistoi siinä vaiheessa todennäköisesti jo valmiiksi esiin.
Vittumainen mesta, suomalaisiakin siellä käytetty... lähes Kamtšatkassa saakka kuitenkin. Etelän-serkut tietää kokemuksesta tänkin... suomenkielistä sivua eipi löydy
![]()
Kolõma – Vikipeedia
et.wikipedia.org
Ryssät, ehkä jopa ryssäläismoskovalaisuuteen tottuneen ukrainalaiset, ovat oppineet korvaamaan normaalin ravinnon tarjoamat sokerit viinan tarjoamilla tyhjillä hiilihydrääteillä.
Tämä kaikki on totta, mutta sukupolvesta toiseen jatkuva riippuvuus rupeaa vaikuttamaan geeneihin ja venäläiset ovat olleet sukupolvesta toiseen alkoholisteja.varmaankin Venäjällä juodaan paljon viina, ja huonoa kaiken lisäksi, ja kuollaan varhain siksi, mutta alkoholistit ympäri maailma ovat samanlaisia.
Riippuvuuteen synnyssä syy on geeneissämme. Esim.alkoholiriippuvuuden, kenties jopa ahmimiseen ja sokeririippuvuuteen eli ylipäänsä kaiken nautintoja tuovan riippuvuuteen. Eri vaiheessa esim. alkoholin suhteessa avainasemassa vaikuttavat eri geenit ja niiden luomat endofenotyypit. Yhdet nostaa riskia, esim.geenit, jotka vastaavat elimistön stressireaktioista tai geenit, jotka vaikuttavat taipumuksen etsimään uusia tuntemuksia. Sitten on olemassa geenit, jotka nostavat mahdollisuuksia rakastua esim.alkoholiin, jos juominen kerran alkanut.
Tähän kuuluvat geenit, jotka säätelevät endorfiinien päästöä ja muita opioidireseptoreita.
Ihminen siis monimutkainen kokonaisuus kaikkea.
Riippuvuuksia on kaikkialla, ei ainoastaan venäläisillä.
Pitää vielä vähän harkita.Historian vai kemian?![]()
Oman kokemuksen perusteella suomalaiset alkoholistit ovat kaiken kokoisia, ikäisiä ja taustaisia.Tämä kaikki on totta, mutta sukupolvesta toiseen jatkuva riippuvuus rupeaa vaikuttamaan geeneihin ja venäläiset ovat olleet sukupolvesta toiseen alkoholisteja.
Mutta venäläiset (ja myös suomalaiset pitkälti!) alkoholistit näyttävät näin ainakin pinnallisesti tarkasteltuna olevan hoikkia ellei Kolyma-kuntoisia; kun taas esimerkiksi yhdysvaltalaiset juopot ovat lihavia. En usko yleisen elintason olevan selittävä tekijä.
Jos rupeavat väittelemään tottumuksesta (kirjoitan tämän, koska ukrainalaiset eivät olleet juoppoja ennen Moskovan vaikutusta; Euroopan mittakaavalla olivat melko pidättyväisiä itse asiassa), niin lähet käytännässä väittämään, että Moskovan ja Kiovan Rusin historiat ovat yhtä tai kulkevat ainakin lomittain.
Venäjän kylissä juotiin jopa enemmän kuin kaupungeissa, laimennettua pirttua myyttiin traktireissa ja kapakoissa, ja se oli hyvin kannannatta liiketoiminta, ja kaupoissa misään ei saanut myydä alkoholia, siksi juotiin jopa niin paljon että 1914 tsaari laittoi kuivan lain voimaan. Sitten vallankumouksen jälkeen taas juopoteltu, mutta 1919 Leninin käskystä oli pakko laittaa taas kuivan lain. Myöhemmin sen perutettiin joskus 23-24 luvulla, samoihin aikoihin oli Suomessakin kuiva laki, ja USAssakin.rupeavat väittelemään tottumuksesta (kirjoitan tämän, koska ukrainalaiset eivät olleet juoppoja ennen Moskovan vaikutusta; Euroopan mittakaavalla olivat melko pidättyväisiä itse asiassa), niin lähet käytännässä väittämään, että Moskovan ja Kiovan Rusin historiat ovat yhtä tai kulkevat ainakin lomittain.
Kyllä. Samoin Venäjällä, ja uskon että missä tahansa. Tietenkin Venäjällä on paljon huonoa viina juova ja vähän syövä alkoholisti laihtuu nopeammin jo sen takia että jatkuvasti aliravittu ja tekee kuolemaa, mutta alkoholismi on sairaus ja siihen voi sairastua olipa minkänäköinen tahansa, jopa urheileva, komea ja varakas, jos saa geneettisen taipumuksen ja yksinkertaisesti altistaa itseään liika alkoholille.Oman kokemuksen perusteella suomalaiset alkoholistit ovat kaiken kokoisia, ikäisiä ja taustaisia.
Ehkä tulokulma oli tähän asiaan väärä ja ehkä selittävä tekijä juoppojen painolle on sittenkin yleinen elintaso.Oman kokemuksen perusteella suomalaiset alkoholistit ovat kaiken kokoisia, ikäisiä ja taustaisia.
nimimerkillä otsa hiessä sinun potilaasi raahattava
Se mistä kirjoitat on modernia aikaa. Ennen Moskovan vaikutusta, ei lopulta hävinneen Kiovan Rusin Ukrainassa juotu juurikaan alkoholia. Siitäkään huolimatta, että idässä ja lännessä niin tehtiin.Venäjän kylissä juotiin jopa enemmän kuin kaupungeissa, laimennettua pirttua myyttiin traktireissja kapakoissa, ja se oli kannannatta, juotiin jopa niin paljon että 1914 tsaari laittoi kuivan lain voimaan. Sitten vallankumouksen jälkeen taas juopoteltu, mutta 1919 Lenin käskystä oli pakko laittaa taas kuivan lain. Myöhemmin sen perutettiin joskus 23-24 luvulla, samoihin aikoihin oli Suomessakin kuiva laki, ja USAssakin.
Ukrainalaiset eivät juoneet perinteisesti niin paljon kun Venäjällä.
Osittain tipaton tammikuu. Tarkoitus aloittaa loppiaisen jälkeen, eli lykätä alkua viikolla.Onko foorumilaisilla jo mielessä uudenvuodenlupaukset? Tipaton tammikuu?
Ota siihen garam mukaan niin tulee makuakin! Tässä on oma reseptini, kuivalla kuumahkolla pannulla paahdettuna pari minuuttia, ja sitten mortteliin, ja kunnon nuijahierontakäsittely. Sitten paperipussiin, ja kuivaan valolta suojaan, säilyy kuukausia.Ota siihen haram mukaan niin tulee edes vähän itsensä kiusaamista.
Ota siihen garam mukaan niin tulee makuakin! Tässä on oma reseptini, kuivalla kuumahkolla pannulla paahdettuna pari minuuttia, ja sitten mortteliin, ja kunnon nuijahierontakäsittely. Sitten paperipussiin, ja kuivaan valolta suojaan, säilyy kuukausia.
Eli (sorry että on englanniksi) tässä on toimiva kotitekoinen Garam Masala. Ja fragrantti, ja käytä suomalaista juustokuminaa...
1 tsp cumin seeds
1 tsp coriander seeds
1 tsp fennel seeds
1 tsp celery seeds
1 tsp black peppercorns
1 tsp ground turmeric
EDIT: jos toi viimeinen, eli (mauste)kurkuma jää veke, ei mitään hätää.
Wiki: Nimensä se on saanut heprean sahramia tarkoittavasta sanasta karkam. Usein kurkumaa onkin käytetty sahramiväärennöksiin, koska kurkuman juuresta saatava väri on hyvin samanlainen. Maku ja tuoksu eivät tietenkään ole lainkaan samaa luokkaa. Sahramin pehmeä öljyinen maku vapauttaa arominsa välittömästi, kun taas kurkuman maku on kitkerä ja raaka.
Kyllä! Mutta noihin voi lisätä mitä tahansa tomaateista kookosmaitoon, lohesta kalkkunaan, ja hyvältä maistuu... Suomi on maailman suurin kuminan viejä, ja suomalaisen (juusto)-kuminan suurin ostaja on Intia.Näistähän on monta varianttia. Aika lähellä Ras el Hanout'ia mennään. Tai Itse tehtyä red curry -seosta.
Jos saan suositella tuohon kasvislasagneen seuraavaa (Maillard-reaktio) - raasta sipuli, porkkana, juuriselleri ja juuripersilja, purista nyrkissä vesi niistä pois mahdollisimman huolellisesti. Ruskista öljyssä keskilämmöllä polttamatta, mausta suolalla, pippurilla, yrteillä, juustokuminalla, korianterilla, chilillä ja valkosipulilla ruskistettaessa.
Suola auttaa poistamaan lisää nestettä, ja tiivistää makuja tässä keskeisessä vaiheessa.
Lisää itse pilkottuja kokonaisena tölkitettyjä tomaatteja (paljon enemmän makua kuin siinä valmiissa rikkoutuneista tehdyssä jämämurskassa).
Näin saat hyvin makua tohon vegaani-settiin. Etkä joudu turvautumaan Knorrin myrkky-kuutioihin.
Ota siihen haram mukaan niin tulee edes vähän itsensä kiusaamista.