Uusi Miss Suomi aikoo käydä armeijan

Museo

Eversti
Onko älykkyydellä käyttöä työelämässä?
En tiedä, mutta tyhmyydellä ainakin tuntuu olevan. Misseiltäkin edellytetään jonkinlaista institutionalisoitua tyhmyyttä. Joku niitä silti palkkaa, ehkä ovat toisten mielestä ainakin muodollisesti päteviä.
 

baikal

Supreme Leader
Tämä on aihe, jota aina sadepäivien rattona pohdin. Edellisestä sodasta on se 70 vuotta. Se on hienoa. Mutta sitten otsani kurtistuu pikkuhiukkasen, kun pohdin sotajohtamista ja siviilijohtamista.

Missä määrin Puolustusvoimilla on ollut painetta "siviilimäistää" sotajohtamisopintoja? 70 v. on riettaan pitkä aika ja välillä näyttää siltä, että Elinkeinoelämän kontaktit ovat lujia. Kategorisesti voidaan toki todeta miehissä, että homma on jees. Mutta edelleen, 70 rauhan pitkää vuotta on eletty ja ovatko siviilijohtamisen tarpeet vaikuttaneet sotilasjohtamisen opintoihin? Sitä kautta valikoitaviin henkilöihin ja edelleen asenteisiin?

Muistan elävästi, kun meitä kahtapuolta silloin 35 ikävuotta täyttäneitä roikaleita ilmoittautui palvelukseen. Miten kirotun kujalla osa vakiokantaväestä oli, kun piti kohdata jo aikuisia miehenrökäleitä. Osalta se tietysti onnistui ja osa oli selkeästi epämukavuusalueellaan.

Vaikeita juttuja, johtaminen ei ole helppoa. Erityisen vaikeaa se on silloin, kun johdettavana ei olekaan asuntovelkainen möllykkä, joka on valmis vaikka kääntymään rullalle esimiehensä edessä. Kun taas tuo möllykkä on tilanteessa, jossa tarosalla on hengenlähtö, hänen johtamisensa onkin "erilaista". Olisin toivonut rutosti, että edellisen sotahössäkän johtamisen opit ja kokemukset olisi voitu laahata piiiiitkäään....koska ihminen ei juurikaan muutu, vaikka toisin mielellään väitetään. Rankan torjuntavoittosarjan tuottama ABC olisi/on edelleen täyttä kamaa. Minun luomissa silmänaloissa olen huomannut, että jotain on kadotettu.

Tästä ei tarvi kenenkään vetää herneitä nenään, koetin käsitellä vakavaa aihetta hieman kevyesti, kuin ohut untuvapeitto, joka hipaiseen verskin neitsyen morsiusvuoteessa paljaita kankkuja.

Olen ollut tilaisuudessa johtaa monenlaista porukkaa ja siitä on jalostunut pari pointtia: ole valmis menemään ensin...aina, esimerkin voima on hirmuinen. Ja kohtele johdettaviasi tasapuolisesti ja rehellisesti ja varaudu olemaan yksinäinen.
 

TT

Eversti
Myönnetään, luulin että kiukaalle ei tule liikaa löylyä, mutta Baikalin kammottavat heitot... tuli jo mieleen vanhojen Jallujen ja Rattojen journalistinen linja... mutta sitten paikallisen mielenterveyden pelasti wanha TV:stä tuttu oppimus maamme lyriikan monisäikeyksisyydestä:
 
Top