Uusi taistelijan ase

thales-ccw-68mm-australia-1300x731.jpg

In collaboration with Army Headquarters (AHQ), Thales Australia has revealed to DTR that it is developing a next-generation individual weapon chambered in 6.8mm calibre.

With emerging threats and concerns over the lethality of the 5.56mm round as the drivers, AHQ commissioned Thales to undertake two desktop feasibility studies: one focussed on producing a higher pressure round chambered in a 7.62mm NATO size cartridge, the other which investigated the ability of the barrel, chamber and bolt assembly to handle the associated increased chamber pressures.

Presented to AHQ in Q3 2020, both studies concluded that it is feasible to develop a weapon incorporating these attributes to address the emerging threats and the 5.56mm round’s shortcomings and form the core of what AHQ calls the Close Combat Family of Weapons (CCFOW). AHQ proceeded to work up the business case to develop a 6.8mm individual weapon, with Army Minors funding allocated to seed a domestic development program that would produce an Australian equivalent to the US Army’s 6.8mm Next Generation Squad Weapon (NGSW).
 
Haluaisin toisen smg/pdw luokan tuotteen mutta olen samaa mieltä sen laittamisesta AR koneeseen.

Tuon saa kuulemma myös 4,6 mm piipulla, jos asiakas tahtoo:

 
Eli lopputulos on se, että 1890-luvun alussa ruotsalais-norjalainen Gevärskommittén kehitti maailman parhaan kivääripatruunan (6,5x55) ja sen jälkeen on vuorossa ollut vaan harhapolkuja. Samalla olisi pärjännyt läpi kylmän sodan ja pitkälle tulevaisuuteen hyödyntäen vanhoja ampumatarvikevarastoja... Seuraavaksi varmaan hoksataan että sarkakangas on ylivertainen taistelijan asumateriaali... ;)
 
Viimeksi muokattu:
1GjK8ey.jpg


Kuva on hieman suttunen, mutta onko tuo tukimiehen ase G3? Kuva on vuosituhannen alkupuolelta. Tässä hieman parempi

ONtXfVt.jpg


 
Eli lopputulos on se, että 1890-luvun alussa ruotsalais-norjalainen Gevärskommittén kehitti maailman parhaan kivääripatruunan (6,5x55) ja sen jälkeen on vuorossa ollut vaan harhapolkuja. Samalla olisi pärjännyt läpi kylmän sodan ja pitkälle tulevaisuuteen hyödyntäen vanhoja ampumatarvikevarastoja... Seuraavaksi varmaan hoksataan että sarkakangas on ylivertainen taistelijan asumateriaali... ;)
Meilläkin oli 6.5 Arisakat käytössä jo sata vuotta sitten..
 
Eiköhän ne ole jo hävitetty samoin kuin carcanot ja muut vähemmälle käytölle jääneet järjestelmät.
Pyssyjeesuksen tällä viikolla julkaistussa videossa peltiheikistä Ian sanoi että Carcanot ja muuta matskua vaihdettiin päikseen Steneihin jenkkiläisen firman kansa. Ehkä Arisakat kuului tuohon kasaan.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Ja tähän asti ei ole pystynyt?

Ainoa järkisyy, minkä keksin on se, että noilla aseilla ei voi ampua kovia ja merkkiväri on sitä varten. Ettei kukaan ala alokaskoulutuksessa ampumaan kovilla vahingossa tai tahallaan.

Itsekin näkisin, että kouluttajien on kyettävä hoitamaan homma huolimatta aseen väristä. Ja jos kovia ampuva ase värjätään oranssiksi, niin joku idiootti tulee ennen pitkään ampumaan jonkun ihan vain sen takia, kun luuli että "oranssit on vaarattomia aseita".
 
Onko mielipiteitä, millaisella piipunpituudella Suomen tulevat aseet pitäisi olla ja miten niitä tulisi jakaa joukoille?

Kaikki samalla piipunpituudella, ja jos, niin millä? 14,5 tuumaisella? 16 tuumaisella?

Jos taas hankitaan eri pituuksia, niin miten ne jaetaan? Jääkäreille pidemmät ja tukeville aselajeille lyhyemmät? Näinhän USMC:llä oli jossakin vaiheessa, kunnes sitten M4:t vietiin etulinjaan ja M16:t annettiin huoltojoukoille.

Ajoneuvoissa matkustettaessa ja rakennuksia vyörytettäessähän lyhyempi piippu on eduksi. Mutta jääkö esim. reilu 10 tuumainen auttamattomasti liian lyhyeksi vai pitäisikö piipun olla ainakin 14,5 tuumainen? Jaettaisiinko metsäjääkäreille pidempi kuin panssarijääkäreille ja kaupunkijääkäreille?

Tuossa yläpuolisessa TFB:n linkissä oli mielenkiintoinen tieto Ranskasta:

Did you know that the total contract with Heckler & Koch was worth EUR 168 million (USD 177 million)? The breakdown of deliveries is as follows: 38,505 units will be the HK416F Standard version and 54,575 units will be of the HK416F Short version. So the majority of the French HKs will be the HK416F (Court) Short, with an 11″ barrel.

Maallikkona kuvittelen, että lyhyempipiippuinen ase voisi olla marginaalisesti halvempi. Tosin kaasujärjestelmälle se asettaa sitten taas omat haasteensa, ja käsittääkseni lyhytpiippuisen aseen [lukon] elinikä voi jäädä lyhyemmäksi.
 
Kaikki samalla piipunpituudella, ja jos, niin millä? 14,5 tuumaisella? 16 tuumaisella?
Omasta mielestäni pitkällä piipulla ei meidän olosuhteissamme saavuteta kovin suurta hyötyä (taisteluetäisyydet ovat keskimäärin varsin lyhyitä, viime sodissammekin tyypillisesti alle 150 metriä, vaikka käytössä oli pitkää kiväärinpatruunaa ampuvat aseet; jolloin nopeusedusta ei ole niin suurta hyötyä), lyhyt piippu on käytännöllisempi. 12,5-14,5 tuumaa siis, alle 12 tuuman mennessä lähtönopeuden lasku ei enää ole lineaarista vaan kiihtyvää, joten sen alle ei enää kannata mennä.

Vaunumiehistöjen aseprojektissahan taitaa tulla Sakolta oikein lyhytpiippuinen PDW-arska, siitähän on ollut jotain kuviakin myös.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top