Uusi taistelijan ase

MAC M5 videossa nauratti, että ase haukutaan täysin, vaikka sit myönnetään ettei ole käsitellyt sitä, ei ole ampunut sillä yms.
Eli perus jenkki itkua kun se ei ole M16 ja 556, kunnon muutos vastarintaa parhaimmillaan.
 
Ja kuinkas sattuikaan: https://www.defmin.fi/ajankohtaista...smateriaalin_hankinnoissa.12757.news#e001a98f
Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut Puolustusvoimat allekirjoittamaan toimeenpanoasiakirjat Suomen ja Ruotsin käsiaseperheen yhteishankinnan valmistelusta sekä Ruotsin materiaalilaitoksen ja Saab Dynamic AB:n väliseen panssarintorjunta-aseiden puitesopimukseen liittymisestä.

Implementing Arrangement for Joint Procurement of Small Arms Family
–toimeenpanoasiakirja käynnistää valmistelut Suomen ja Ruotsin yhteishankinnaksi käsiaseperheestä, johon kuuluvat seuraavat nimikkeet: rynnäkkökiväärit, kerta- ja sarja-automaattiset kiväärit, henkilökohtaiset suoja-aseet, kertalaukaisutoimiset tarkkuuskiväärit ja sotilashaulikot. Mahdolliset tulevat hankinnat edellyttävät erillistä päätöstä.
 
mitä "henkilökohtaiset suoja-aseet" pitää sisällään? PDWt, SMGt ja Pistoolit?
 
toimeenpanoasiakirja puolestaan antaa Suomelle mahdollisuuden käyttää Ruotsin puolustusmateriaalilaitoksen ja Saab Dynamics AB:n välistä puitesopimusta panssarintorjunta-aseistusta koskien. Puitesopimus kattaa NLAW-ohjukset, Carl-Gustav 84 –singot, AT4-kertasingot ja ampumatarvikkeet

:love:
Kaikki muut kyllä ymmärrän mutta miksi AT4? Eikö se täytä saman lokeron kuin KES?
 
Jos nyt tarkasti lukee, niin tuossa ei sanota Suomen hommaavaan CG:tä ja AT4:sta. NLAW:n lisäksi nuo kuuluvat Ruotsin PV:n ja Saabin väliseen puitesopimukseen, jonka käyttöön nyt Suomellakin on mahdollisuudet. Mahdolliset puitesopimuksen mukaiset hankintapäätökset edellyttävät erillistä päätöstä. Mahdollisuus on siis olemassa mutta se ei tarkoita, että noita hommattaisiin.
 
No mitäs uutta taistelijan aseesta - ajattelin. Ja täällä ollaan Ahvenanmaan alla luolassa 🙈
Hupsis…

Mut jos asiaa kommentoi niin nämä ovat mielenkiintoisia avauksia. Uutta tavaraa voi tulla yllättävänkin laajalla skaalalla.
 
Back
Top