Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Itävallasta

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Jantteri, 12.12.2010.

 1. Jantteri

  Jantteri Korpraali

  Liittynyt:
  23.05.2010
  Viestejä:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  Itävalta supistaa panssaroitujen ajoneuvojen vahvuuksia. Ainakin Unkari kiinnostunut osasta kalustoa. Kannattaisikohan Suomen kiinnostua esim Leoista ? Onkohan kuinka loppuunajettuja.

  http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?190860-austrian-army-to-cut-it-s-quot-tanks-quot-by-50
   
 2. Radar

  Radar Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  772
  Tykkäykset:
  78
  Pisteet:
  76
  Ei kannata. Suomi ei varustaudu sotaa varten...
   
 3. Mainos 4. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Itävallan puolustusministeri torjuu ilmavoimien lakkautuksen
  yle 2.1. klo 15:05

  Itävallan sosiaalidemokraattinen puolustusministeri Norbert Darabos torjuu jyrkästi puolueen piiristä nousseen ehdotuksen maan torjuntahävittäjäkaluston myymisestä. Darabosin mukaan Itävallan puoluettomuuteen kuuluu myös kyky valvoa ja puolustaa ilmatilaansa.

  Sosiaalidemokraattinen kansanedustaja Günther Kräuter on ehdottanut ilmavoimien 18:n Eurofighter-hävittäjän myymistä valtion menojen säästämiseksi. Kräuterin mukaan Itävalta on pieni keskieurooppalainen valtio, jolla ei ole vihollisia. Ilmatilan valvonta voitaisiin hänen mielestää hoitaa ostopalveluna naapurivaltioilta.

  Puolustusministeri Darabosin mukaan Itävalta on puolueeton valtio, joka on sitoutunut maaperänsä ja ilmatilansa puolustamiseen. Ilmatilan valvontaa ei tästä syystä voida ulkoistaa, eikä ostopalvelu tulisi välttämättä ajan oloon edes omia ilmavoimia halvemmaksi.

  Itävallan asevoimia odottaa ankara säästökuuri valtiontalouden saneerausohjelman takia. Puolustusministeri Darabos on jo ilmoittanut, että kaksi kolmasosaa varastossa olevasta panssarikalustosta romutetaan lähivuosina. Itävallassa on keskusteltu myös siirtymisestä ammattiarmeijaan, mutta Darabosin mukaan palkka-armeijan perustaminen on nykyoloissa liian kallista.
   
 5. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Kolme viimeistä virkettä on ihan kuin meiltä!
  Sieltähän saisi taas halpaa Leoa, tais olla vitoseen päivitettyjä. Itävallassa kattelin että kyllä on kaikessa hyvin huollettua kalustoa, joten varmaan nämäkin.
  Ausseiltahan olisi saanut laivauskulujen hinnalla ilmaiseksi...
  Aargh...
   
 6. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Saattaisi ykkösleopardia saada Australiaa lähempääkin käytännössä ilmaiseksi, tai ainakin romuraudan hinnalla. Nämä Itävallan vaunut ovat kuitenkin ihan myyntiartikkeli kun käytettyjen varastot eri suunnilla hupenevat. A4-mallia noiden Itävallan vaunujen on kaikissa minun näkemissäni lähteissä mainittu edelleen olevan. Joku varmaan kohta todistaa minun olevan väärässä :a-grin:

  Paljon olisi käyttökelpoista ja -kuntoista käytettyä tavaraa maailmalla tyrkyllä ja psv-osasto kaipaisi pientä täydennystä.
   
 7. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,451
  Tykkäykset:
  6,584
  Pisteet:
  1,286
  2A4 mallia. Jos jotakin vielä tarvitaan lisäksi, niin noita Kurassier tankkeja voisi harkita. Eivät kestä hirveästi mitään, mutta voisivat olla hyödyllisiä maahanlaskuja torjumaan, ehkä myös rannikkotykistön vahvistukseksi, Tiedä sitten, että voisiko noille keksiä vieläkin sotaisampia käyttötarkoituksia nykyaikana...

  Ja ennen kuin kukaan sanoo asiasta: SS-72.
   
 8. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Ulkomaat 23.1.2013 klo 15:16
  Itävaltalaiskenraali haluaa armeijaa välttelevät verolle

  Kenraalin mielestä erityisvero olisi oikeudenmukainen, koska palveluksesta vapautetut voivat ansaita palkkaa samalla kun heidän ikätoverinsa suorittavat asepalvelusta.

  Itävaltalainen kenraali haluaa erityisveron armeijaa vältteleville nuorille miehille. Kenraali Kurt Raffetsederin mielestä asepalveluksesta vapautetut voisivat Sveitsin mallin mukaan maksaa erityisveroa tiettyyn ikään asti.

  Raffetsederin mielestä tämä olisi pelkästään oikeudenmukaista, sillä palveluksesta vapautetut välttyvät armeijaelämän rasituksilta ja voivat lisäksi ansaita palkkaa samaan aikaan kun heidän ikätoverinsa hikoilevat palveluksessa.

  Itävallan kansa torjui viime sunnuntain kansanäänestyksessä asevelvollisuuden lakkauttamisen. Käytännössä ikäluokasta kuitenkin vain noin puolet suorittaa nykyisin puolivuotisen varusmiespalveluksen.
   
 9. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Ulkomaat 1.2.2013 klo 16:56
  Itävalta modernisoi asevoimiaan raskaalla kädellä

  Kaksi kolmasosaa nykyisistä panssariajoneuvoista romutetaan ja palvelukseen jäävät peruskorjataan.

  Itävalta aikoo lähivuosina uudistaa raskaalla kädellä asevoimiaan. Tavoitteena on nykyistä pienempi, mutta paremmin varustettu armeija, kertoo Itävallan yleisradioyhtiö ORF.

  Hallituksen ilmoituksen mukaan lähivuosina uudistetaan erityisesti maavoimia. Kaksi kolmasosaa nykyisistä panssariajoneuvoista romutetaan ja palvelukseen jäävät peruskorjataan.

  Pandur-pyöräajoneuvojen uudistamiseen on varattu noin 30 miljoonaa euroa. Telaketjuilla varustetut Ulan-panssarivaunut saavat nykyistä paremman suojan miinoja vastaan. Parempi suojaus räjähteitä vastaan on tärkeää erityisesti Lähi-idän ja Balkanin rauhanturvaoperaatioissa.

  Asevoimien uudishankintojen listalla on miinanraivausajoneuvoja, tiedustelulennokkeja ja uusia tietokonejärjestelmiä.

  Asevoimien johto valittaa, ettei kaikkia hankkeita ole mahdollista toteuttaa halutussa ajassa määrärahojen puutteen takia. Itävallan puolustusmenot kuuluvat Euroopan pienimpiin, maanpuolustukseen käytetään vuosittain vain noin 0,6 prosenttia bruttokansantuotteesta.
   
 10. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,652
  Tykkäykset:
  3,179
  Pisteet:
  636
  Tästä nyt jo muuten hetki aikaa, mutta "Itävalta sanoi “Ja” yleiselle asevelvollisuudelle".

  http://ulkopolitist.wordpress.com/2013/01/23/itavalta-sanoi-ja-yleiselle-asevelvollisuudelle/
   
 11. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Vissiin kyllästyneet ajalemaan teloilla pitkin tuntureita.

  Minulla kun tuo saksan kieli on vähän hakusessa, mutta näyttäisi kuitenkin siltä, että heillä olisi about samat kamat kuin meillä nyt RA-aikana. Tai itse asiassa vähemmän, kun reservi on pienempi ja tykistöäkin näyttäisi olevan vähemmän. Onhan siinä se geopoliittinen asemakin tietty; kukaan naapurivaltio ei uhkaa, joten miksi ihmeessä ei stenettaisi ...

  http://www.bundesheer.at/organisation/gliederung/lask.shtml
   
 12. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  ja tuolta kaluston kuvia: http://www.bundesheer.at/waffen/index.shtml
   
 13. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 13.3.2013 klo 18:53
  Itävallan ilmavoimat harjoitteli evakuointia Suomesta

  Itävalta kehittää lentävää sotilassairaalaa. Hoitajia ja lääkäreitä koulutettiin toimimaan kylmässä ja lumessa Lappeenrannan lentokentällä.

  Itävallan ilmavoimat testasi keskiviikkona siirrettävän kenttäsairaalan toimintaa Lappeenrannan talvisissa ja lumisissa olosuhteissa. Itävalta on varustanut yhden Hercules-kuljetuskoneen siirrettäväksi kenttäsairaalaksi, jolla voidaan aloittaa sotilaiden ja siviilien lääkinnällinen hoito jo kriisialueilla. Samalla koneella voidaan evakuoida kansalaisia.

  Hercules-koneen päällikkö Bernhard Staudacher ottaa valokuvia Lappeenrannan lentokentällä kylmästä ja talvisesta maisemasta. Kuin tilauksesta kentällä on alkanut sataa lunta juuri ennen koneen tuloa.

  - Edellisen kerran kävin täällä vuonna 1999 Lappeenrannan ilmailunäytöksessä, tosin silloin ei tultu Herculeksella, sanoo leveästi hymyilevä Staudacher.

  Koneen päällikön kaipuu Lappeenrantaan ratkaisi Itävallan ilmavoimien harjoituspaikan.

  Samaan aikaan koneen perärampista kannetaan paareilla kuvitteellisia potilaita, joita on hoidettu koneessa lennon aikana. Kone olisi valmis viemään kaksi tehohoitoa vaativaa potilasta tai yhdeksän lievemmin loukkaantunutta hoitoon Itävaltaan.

  - Olemme kehittämässä lentävää hoitoyksikköä ja koulutuksessa olevat lääkärit ovat nyt ensimmäistä kertaa Itävallan ulkopuolella, jatkaa Bernhard Staudacher.

  Seuraavaksi keväiselle Välimerelle

  Itävallan ilmavoimien harjoituksessa Lappeenrantaan on perustettu kuvitteellinen tukikohta, josta evakuoidaan potilaita ja johon tuodaan potilaita kriisialueilta.

  Ensi viikolla vastaava tukikohta perustetaan Rodokselle Kreikkaan, jotta henkilökunta voi harjoitella toimintaa myös lämpimissä olosuhteissa.

  - Tarvittaessa kone on lähtövalmiina oikeaan tehtävään kahden tunnin kuluttua avunpyynnöstä, mutta hieman kauemmin kuluu tarvittavien lupien saamiseen sotilaskoneelle, sanoo kenraali Gerhard Grimm.

  Hercules-koneen ruumaan siirretään tarvittaessa kontti, joka sisältää täydellisen sairaalavarustuksen vuodepaikkoineen. Yksikkö voidaan rakentaa myös Airbusin matkustajakoneisiin, koska laitteet voidaan irrottaa kontista nopeasti.
   
 14. Mainos 15. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle 14.2.2014 klo 12:18
  Itävallan sotaharjoitus herättää kritiikkiä
  Harjoitukset ovat liian suuret ja kalliit, moittivat Itävallan tiedotusvälineet. Armeijan mukaan puolustustaito kärsii, jos harjoituksissa ei ammuta kovilla.

  Itävallassa meneillään oleva laajahko sotaharjoitus on herättänyt arvostelua maan lehdistössä. Pohjois-Itävallan harjoitukseen osallistuu 2 000 sotilasta, tykistöä ja kymmeniä panssariajoneuvoja.

  Arvostelu sai uutta pontta tiistaina, kun kaksi sotilasta loukkaantui vakavasti maastokuorma-auton ulosajossa. Alustavan tutkimuksen mukaan syynä onnettomuuteen oli liiallinen vauhti mutkaisella tiellä, kertoo Itävallan yleisradioyhtiö ORF.

  Turvallisuuspuutteiden lisäksi asevoimia on arvosteltu rahan tuhlaamisesta harjoituksen ammunnoissa. Niihin on varattu kaksi miljoonaa euroa.

  Harjoituksen johtajan mukaan kovapanosammunnat ovat kuitenkin välttämättömiä joukkojen valmiustason säilyttämiseksi.

  Itävallan armeijaa on vaadittu supistamaan menojaan valtion kassakriisin takia. Armeijan johdon mukaan Itävallan puolustusmenot ovat jo nyt Euroopan pienimpiä ja uudet leikkaukset olisivat maan puolustuskyvylle tuhoisia.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 16. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,805
  Tykkäykset:
  4,853
  Pisteet:
  1,286
  Kiitos Merkelille suoraselkäisestä Euroopan johtamisesta!

  Nyt Itävallassa on sitten nousemassa presidentiksi ainakin nimellisesti "äärioikeistolainen" Norbert Hofer. Tosin mahtaisiko tämä äärioikeistolainen kuitenkin edustaa pikemminkin jotakin Halla-Ahon kaltaista perussuomalaista kuin todellista äärioikeistoa? Mies on koulutukseltaan lentotekniikan insinööri, joten luulisi miellyttävän ainakin tätä foorumia.

  Mielenkiintoista on myös, että mielipidekyselyt menivät presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella täysin pieleen. Olisiko ollut pientä manipulaatiota kyseessä? Joka tapauksessa media on nyt pidättäytynyt tekemästä ennusteita toiselle kierrokselle.

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001184267.html

   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2016
  Lone Soldier, Old Boy, Bushmaster ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 17. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,667
  Tykkäykset:
  21,400
  Pisteet:
  1,286
  Kaikki jotka ovat eri linjoilla Eu:n sosialistisen menneisyyden /nykyisen Eu- politbyro politiikan kanssa ovat "äärioikeistoa"?..nämä nykyiset Eu uskovaiset häpeävät menneisyyttään ja yrittävät peitellä sitä hakemalla ja tutkimalla muiden taustoja jotka "yllättäen" julistetaan "äärioikeistolaisiksi" ja "putinisteiksi"?:confused: ....mitä täälläkin Eu:n pikku Puuha -Petet ovat suu sosialismi- vaahdossa meuhkaamassa ja julistamassa Eu:n yhtenäisyyden vihollisiksi...?
  Menneisyyden ote ei näistä Eu politrukeista ole koskaan periksi antanut. Entinen Punainen on nykyään vihreää sekä sateenkaaren värejä ja moraalista dekadenssia.

  "Mielenkiintoisen" sosialistisen menneisyyden omaavaa ja jakomielitautista porukkaa onkin Eu:n liittovaltiota rakentamassa...:rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2016
  Lone Soldier ja Passi tykkäsivät tästä.
 18. Minuteman

  Minuteman Eversti

  Liittynyt:
  12.05.2014
  Viestejä:
  1,953
  Tykkäykset:
  3,311
  Pisteet:
  316
  Eihän tämän pitäisi yllättää ketään? Ainahan valtaapitävät esiintyvät maltillisina tolkun ihmisinä kun taas heidän näkemyksensä kyseenalaistavat ja haastavat ovat vaarallisia äärimmäisyysihmisiä. Näin on aina ollut ja näin on aina oleva.

  Kehitys vaan vaati näitä "ääri" ihmisiä: Kulttuuri alkaa tuhoutua siinä vaiheessa kun se päättää olevansa valmis ja ryhtyy keskittymään uuden luomisen sijaan olemassaolevan säilyttämiseen. Silloin kun dystopia korvaa ihmisten mielissä utopian eletään jo viimeisiä aikoja.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 19. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,667
  Tykkäykset:
  21,400
  Pisteet:
  1,286
  Eli se joka kaiken haluaa turvata se kaiken menettää...?
   
  Lone Soldier ja Jukkis tykkäsivät tästä.
 20. Passi

  Passi Majuri

  Liittynyt:
  19.10.2014
  Viestejä:
  1,254
  Tykkäykset:
  1,484
  Pisteet:
  156
  Itävalta saattaa saada EU:n ensimmäisen äärioikeistolaisen presidentin
  Äänestys päättyi klo 18 Suomen aikaa ja äärioikeistolaisen vapauspuolueen ehdokas on aavistuksen edellä.

  "Ensimmäisten ovensuukyselyjen mukaan vapauspuolueen Norbert Hoferon saamassa 50,2 prosenttia äänistä ja vihreiden Alexander Van der Bellen 49,8 prosenttia.
  Lopulliset tulokset ilmoitetaan kuitenkin vasta maanantaina, kun postiäänetkin on laskettu"


  "Liittopresidentin rooli on Itävallassa paljolti edustuksellinen, mutta perustuslaki mahdollistaa myös todellisen vallankäytön. Hofer on muun muassa vihjannut hajottavansa tarvittaessa hallituksen, jos Itävallan maahanmuuttopolitiikka ei muuten kiristy."

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016052221604147_ul.shtml


   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 21. Korsumajuri

  Korsumajuri Kapteeni

  Liittynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  522
  Tykkäykset:
  596
  Pisteet:
  76
  Kun Jörg Haiderin johtama Vapauspuolue voitti Itävallan vaalit vuonna 1999, EU:n valtaapitävät pistivät pystyyn torikokouksen ja sanktioita väärin äänestäneelle Itävallalle. Lipposen kokdemarihallitus liittyi koulukiusaajiin, koska on kivempaa olla isojen joukossa potkimassa pientä kuin toisen pienen tukena. Onko luvassa uusi sanktiokierros nyt, jos itse belsebuubi nousee Aatun kotimaan symboliseksi johtajaksi? Jännitys tiivistyy, vai tiivistyykö sittenkään...
   
  PSB 5500, Lone Soldier ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 22. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,667
  Tykkäykset:
  21,400
  Pisteet:
  1,286
  Kansa vaan on niin tyhmää kun ei ymmärrä äänestää oikein...:rolleyes:
   
  PSB 5500, Lone Soldier, Jukkis ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu