Uutisia Itävallasta

Bushmaster

Greatest Leader
Taas kerran kansalaiset äänestävät väärin ja se kyllä kerrotaan isosti ...kovin on taas kerran Putin kuvioissa mukana..? :rolleyes:

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/norbert hofer itavalta-50832

Itävallan Hoferia nimitellään natsiksi – "on vajaaälyistä kuvata häntä sellaiseksi"
SAMI METELINEN
21 minuuttia sitten(päivitetty 8 minuuttia sitten)
Ulkomailla Itävallan vapauspuolueen presidenttiehdokkaasta ja mahdollisesta presidentistä maalataan äärioikeistolaista kuvaa.


  • Norbert Hofer.

    (Lehtikuva/AFP)
FPÖ:n Norbert Hofer on mahdollisesti nousemassa Itävallan presidentiksi. Sunnuntain presidentinvaalien toinen kierros oli niin tiukka, että vasta maanantaina laskettavat kirjeäänet ratkaisevat lopullisen tuloksen. Varsinaisten äänten valossa Hofer olisi voittamassa sitoutumattoman vihreän ehdokkaan Alexander Van der Bellenin.

Maailmalla Hoferin mahdollinen voitto on tulkittu äärioikeiston ja jopa natsismin voitoksi. Itävallassa FPÖ on vuosikymmenten saatossa tutuksi tullut puolue, joka on aikojen saatossa ollut sekä liittovaltion että osavaltioiden hallituksissa. Osa tulkitsee sen äärioikeistolaiseksi puolueeksi, mutta harvat tutkijat kuitenkaan natsipuolueeksi.

– Norbert Hoferei ole missään tapauksessa natsi. On vajaaälyistä kuvata häntä sellaiseksi ja se on kontraproduktiivista, jos haluaa, että [Alexander] Van der Bellen voittaa, äärioikeistoa ja oikeistopopulismia tutkiva Innsbruckin yliopiston poliittisten tieteiden professori Reinhold Gärtner sanoi Tiroler Tageszeitunginhaastattelussa.

Gärtnerin mukaan Hofer on tiukasti oikealla, mutta ei äärioikeistolainen. Haastattelussa hän huomautti, että Itävallan vapauspuolue FPÖ on sisältänyt äärioikeistolaisia elementtejä, mutta puolue on myös erottanut liian radikaaleja ihmisiä puolueensa toiminnasta.

Hofer on FPÖ:n matillista siipeä, mutta linja on vahvan kansallismielinen. Hän on kampanjoinut teemalla "Flagge zeigen" eli "liput esiin", mikä kiteyttää hänen kansallismielisen linjansa.

Hänen nettisivujensa mukaan henkilö, joka rakastaa Itävaltaa, valitsee Norbert Hoferin, koska hän "on ainoa, joka suojelee kansakuntaa ja sen kulttuuria, arvoja, perinteitä ja turvallisuutta uudelta kansainvaellukselta". Hoferin mielestä "itävaltalaisilla on oikeus kotimaahansa".

Oikeistopuolue flirttailee äärielementtien kanssa
Hoferin puolueen, FPÖ:n, linja on vahvasti oikeistolainen. Se pohjaa aatteensa kansallismielisyyteen, mutta on esimerkiksi Suomen perussuomalaisiin verrattuna myös taloudellisesti oikealla. Puolue kannattaa matalia veroja, sosiaaliturvaan rajoitettua pientä hyvinvointivaltiota ja suhtautuu positiivisesti vapaaseen markkinatalouteen ja yksityistämiseen.

1990-luvulta lähtien puolueen keskeinen sanoma on ollut itävaltalaisen kansallisen kulttuurin suojeleminen. Samalla agendalle tuli maahanmuuttokriittisyys. Puolueen tulkinnan mukaan laaja sosiaaliturva ja vapaa humanitäärinen maahanmuutto ei ole yhdistettävissä.

Puolue on kuitenkin aikojensa saatossa houkutellut riveihinsä äärielementtejä, jotka ovat esittäneet rasistisia näkemyksiä. Äärioikeistolaisista virtauksista puolue ei ole koskaan päässyt eroon, sillä puolue on vanhastaan ollut kansallismielisten aatteiden yhteenliittymä. Niinpä puolueella on tiiviit yhteydet edelleen olemassa oleviin toisen maailmansodan veteraanien toverijärjestöihin ja saksalaismielisiin nationalistisiin järjestöihin.

Puolue ei ole vastaavien kansallismielisten puolueiden kaltaisesti päässyt eroon kytköksistään erilaisiin toisen maailmansodan aikaisiin ja sitä edeltänyttä maailmaa ylistäviin seuroihin. FPÖ:n puolueaktiiveja on puhunut SS-veteraanien juhlissa, ja useiden on nähty tekevän natsitervehdyksiä. Puheet natsi-ajasta ovat toisinaan olleet vähätteleviä. Monet tulkitsevat yhteistyön kansallismielisten järjestöjen kanssa kuitenkin perinteiden ylläpitämiseksi pikemmin kuin fasististen aatteiden ylläpitämiseksi.

– Saksalaiskansallismielisyys on kansantarua. Kukaan ei enää tosissaan ajattele Anschlussia, kuvailee saksalaisen Frankfurter Allgemeine ZeitunginWienin kirjeenvaihtaja Stephan Löwenstein analyysissään.

Itävallalle historia on kansallismielisyyden näkökulmasta kiusallinen. Maa oli ennen ensimmäistä maailmansotaa eurooppalainen suurvalta. Ennen toista maailmansotaa Adolf Hitler liitti Itävallan Saksaan, ja suuri osa itävaltalaisista juhli Anschlussia. Toisen maailmansodan jälkeen Itävaltaa miehittivät liittoutuneet, mukaan lukien Neuvostoliitto. Itävallassa natsi-menneisyyden kanssa ei tehty samalla tavoin tiliä kuin Saksassa. Sen sijaan syylliseksi leimattiin vain ja ainoastaan Saksa.

Maa kykeni välttämään kommunistisen vallankumouksen, mutta ei integroitunut länteenkään. Kylmän sodan aikainen historia oli Itävallalle varsin samanlainen kuin Suomenkin. Itävalta oli idän ja lännen välimaastossa ja sekä itä- että länsitiedustelun polttopiste.

Putinin syliin
Sama harmaan vyöhykkeen sijainti näkyy edelleen itävaltalaisessa politiikassa. FPÖ on sen entisen puheenjohtajan Jörg Haiderin ajoista saakka muuttunut vahvasti länsi- ja amerikkalaisvastaiseksi. Samaan aikaan se on luonut tiiviit kytkökset Vladimir Putinin Venäjään. FPÖ on muiden eurooppalaisten kansallis-konservatiivisten puolueiden mukana vastustanut euroa, EU-integraatiota, Venäjän vastaisia pakotteita ja hyväksynyt Venäjän Krimin valloituksen. Maassa asuu paljon serbejä, ja venäläismielisyys on taannut puolueelle serbiäänestäjien tuen.

Muiden vastaavien eurooppalaisten puolueiden mukana puolue on islam-vastainen ja pyrkii estämään uusien humanitääristen maahanmuuttajien tulemisen maahan. Samaan aikaan puolueen aatteessa on keskeisellä sijalla kansallisuuden ja kansallisen kulttuurin korostaminen.

FPÖ on moninainen puolue. FPÖ kalastelee myös perinteisemmän oikeiston vesillä. Se on tehnyt paljon työtä kiillottaakseen imagonsa perinteiseksi oikeistopuolueeksi. Se kuuluu edelleen liberaaleihin kattojärjestöihin. Talouspoliittisella linjallaan se houkuttelee äänestäjikseen myös liberaalioikeistolaisia. Puolue kuvaa itseään sanalla "freiheitlich", jonka voi suomentaa "libertaariseksi".

Frankfurter Allgemeine Zeitungin Wienin kirjeenvaihtaja Löwenstein huomauttaa, että radikaali tai äärioikeistolainen puolue ei kuitenkaan ole, koska sen tavoitteena ei ole demokraattisen järjestelmän kumoaminen, eikä se ole ikinä toiminut sellaisten tavoitteiden edistämiseksi, ei edes silloin, kun se on ollut hallituksessa.

– Natsileimasin pitäisi laittaa piiloon ja alkaa tarkastella todellisia poliittisia tarkoitusperiä ja tekoja kuten minkä tahansa puolueen kohdalla, Löwenstein kirjoittaa.


 

Huhta

Greatest Leader
Hofer ei sittenkään yltänyt voittoon. Itävalta saa sen sijaan vihreän presidentin.

http://yle.fi/uutiset/itavallassa_oikeistopopulisti_tunnusti_tappionsa_-_uusi_presidentti_on_alexander_van_der_bellen/8901564

Ulkomaat 23.5.2016 klo 17:18 | päivitetty 23.5.2016 klo 18:03
Itävallassa oikeistopopulisti tunnusti tappionsa - uusi presidentti on Alexander van der Bellen
Itävallan uusi presidentti on vihreiden Alexander van der Bellen. Hän sai äärimmäisen tiukassa ääntenlaskussa 50,3 prosenttia äänistä. Oikeistopopulistinen Norbert Hofer tunnusti vaalitappionsa sosiaalisessa mediassa.

Alexander Van der Bellen Kuva: Lisi Niesner / EPA

Itävallan presidentinvaalit olivat äärimmäisen tiukat ja niiden lopullinen tulos ratkesi vasta maanantaina laskettujen ennakkoäänien perusteella. 72-vuotias professori van der Bellen sai 50,3 prosenttia äänistä ja Vapauspuolueen Norbert Hofer 49,7 prosenttia.

Van der Bellen sai lopulta vain yli 31 000 ääntä enemmän kuin Hofer. Vapauspuolueen Hofer tunnusti vaalitappionsa Facebookissa.

– Olen luonnollisesti surullinen. Älkää kuitenkaan lannistuko, sillä panostus vaalikampanjaani ei ole mennyt hukkaan, Hofer kirjoittaa päivityksessään.

Vaalituloksen ratkaisivat maanantaina lasketut runsaat 700 000 ennakkoääntä. Ennen ennakkoäänien laskemista Hofer ja van der Bellen olivat hyvin tasoissa.

Sunnuntaina vaaliuurnilla Hofer sai 51,9 prosenttia äänistä ja van der Bellen 48,1 prosenttia. Ehdokkaiden äänimäärän ero oli tuolloin 144 000.

Vielä huhtikuussa vaalien ensimmäisellä kierroksella Vapauspuolueen Hofer keräsi suurimman potin 35,05 prosentilla äänistä. Taloustieteen professori, vihreän puolueen van der Bellen sai toiseksi eniten ääniä, 21,3 prosenttia.

72-vuotias Van der Bellen on kuitenkin viime viikkoina kirinyt 45-vuotiasta Hoferia kiinni.

Itävallan perinteisesti suuret puolueet, sosiaalidemokraattinen SPOe ja keskustaoikeistolainen OeVP saivat seurata presidentinvaalien toista kierrosta ensimmäisen kerran sitten vuoden 1945.

Presidentillä on Itävallassa pitkälti edustuksellinen rooli. Presidentti ottaa kuitenkin vastaan liittokanslerin valan ja hän voi hajottaa hallituksen. Hän toimii myös puolustusvoimien ylipäällikkönä ja edustaa maata ulkomailla, vaikkei hänellä ole ulkopoliittista päätösvaltaa.
Ville Niinistön mukaan "suvaitsevaisuus voitti ahdasmielisyyden". Voihan sen näinkin sanoa, Van der Bellen nimittäin on itse pakolaisvanhemmille syntynyt.

http://yle.fi/uutiset/ville_niinisto_itavallan_vaaleista_suvaitsevaisuus_voitti_ahdasmielisyyden/8901922

Kotimaa 23.5.2016 klo 17:59 | päivitetty 23.5.2016 klo 18:00
Ville Niinistö Itävallan vaaleista: "Suvaitsevaisuus voitti ahdasmielisyyden"
Niinistön mukaan presidentinvaalien tulos on tärkeä toivon viesti koko Euroopalle. Vaaleissa olivat vastakkain oikeistopopulisti ja vihreä ehdokas.


Ville Niinistö. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Tutustu Yle Uutisten kehitysversioon. Kokeile ja anna palautetta!
Siirry palveluun

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö iloitsee Itävallan vaalituloksesta. Niinistön mukaan vaalien tulos on tärkeä toivon viesti koko Euroopalle.

– Itävallan presidentinvaalitulos on tärkeä viesti Euroopan suunnasta ja antaa toivoa tulevaisuudesta. Vihreiden Van der Bellenin voitto äärioikeistolaisesta vastaehdokkaastaan osoittaa, että meillä on mahdollisuus yhteiseen tulevaisuuteen, jossa puolustetaan jokaisen ihmisarvoa ja avointa yhteiskuntaa, Niinistö sanoo.

Niinistön mielestä on tärkeää, että Euroopassa pystytään ratkomaan aikamme ongelmat ja että ihmisiä ei aseteta toisiaan vastaan.

– Itävallan presidentinvaalit muodostuivat keskeiseksi kamppailuksi Euroopan suunnasta. Usko ihmiseen ja suvaitsevaisuus voittivat ahdasmielisyyden ja sulkeutuneisuuden. Tämä antaa meille eurooppalaisille toivoa siitä, että voimme ratkaista aikamme ongelmat yhdessä, Niinistö sanoo.

Itävallan presidentinvaaleissa vihreiden Alexander Van der Bellen voitti oikeistopopulisti Norbert Hoferin äärimmäisen niukasti.
 

Minuteman

Eversti
Veikkaan että vihervasemmisto tulee antamaan uusia ulottuvuuksia käsitteelle huono voittaja. Ensimmäisenä unohdetaan että kyse oli prosentin osista ja seuraavaksi yritetään murjoa "väärin" ajattelevat - ja äänestäneet - marginaaliin.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Itävallan presidentinvaalit olivat äärimmäisen tiukat. professori van der Bellen sai 50,3 prosenttia äänistä ja Hofer 49,7 prosenttia.
Enpä paljoa Ville Niinistönä juhlisi näinkin vaarallista lopputulosta voittona. Mielestäni maa on vaarallisessa tilassa kun selkeästi puolet väestöstä ei tunnusta "voittanutta" omaksi presidentikseen. Puolet väestöstä kun on selkeästi toisen laidan mielipidettä, niin sellainen saattaa rohkaista jo ääritekoihin. Mahdollisella toiminnalla kun on kuitenkin puolen kansan kannatus vaikkei sitä erikseen enää kysyttäisikään.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Hofer ei sittenkään yltänyt voittoon. Itävalta saa sen sijaan vihreän presidentin.

http://yle.fi/uutiset/itavallassa_oikeistopopulisti_tunnusti_tappionsa_-_uusi_presidentti_on_alexander_van_der_bellen/8901564Ville Niinistön mukaan "suvaitsevaisuus voitti ahdasmielisyyden". Voihan sen näinkin sanoa, Van der Bellen nimittäin on itse pakolaisvanhemmille syntynyt.

http://yle.fi/uutiset/ville_niinisto_itavallan_vaaleista_suvaitsevaisuus_voitti_ahdasmielisyyden/8901922
Äärivihervasemmisto voitti :confused:
 

Korsumajuri

Kapteeni
Myös meillä seuraavissa pressa vaaleissa. Presidentin puolisona tulee olemaan kuubalainen parturi-kampaaja joka laivalla sylki ja raapi naisen kasvoja tanssilattialla.
Sauli Väinämö Niinistö ottaa eron vaimostaan ja kihlaa Nexar Antonio Floresin? :) Flores on Ecuadorista ja eikös tytöillä aina välillä tunteet kuumene kissatappeluksi asti?

Jos istuva presidentti päättää jatkaa toiselle kaudelle, haastajalla ei ole mahdollisuuksia. Silleen se Suomessa menee. Kausi pitäisi lyhentää neljään vuoteen, esim. 12 vuotta Tiltua oli aivan liikaa. Ymmärrän että Saukki on monen mieleen, mutta kiitos minulle riitti jo tämä näyttö. Voitaisiin kokeilla seuraava kausi ilman presidenttiä. Itävallassakin ( <- huomatkaa aasinsilta takaisin aiheeseen) presidentin virka on lähinnä symbolinen. Ulkopolitiikan voi todistetusti laittaa ulko- ja pääministerien vastuulle.
 
Viimeksi muokattu:

Aquilifer

Eversti
Aika vähällä huomiolla Suomessa meni nämäkin pressanvaalit. Kuitenkin noin Eurooppalaisittain aika tärkeät, sillä ne osoittivat eräänlaisena indikaattorina sen, mihin Euroopassa ollaan menossa. Vanhat sosialistipuolueet putosivat jo ekalla kierroksella, koska kukaan ei enää jaksa uskoa niiden paskasanomaan, ja toiselle kierrokselle menivät oikeastaan molemmat ääripäät, maahanmuuttokriittiset ja hurmos-suvaitsevaiset.

Miehet äänestivät pääsääntöisesti maahanmuuttokriittisiä, naiset virheitä. Samoin työläisväki, sinikaulusduunarit, äänesti mamukriittisiä, ja koulutetumpi valkokaulusväki äänesti taas suvaitsevamman politiikan puolesta. Tästä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä. Hämmästyttävintä kaikessa tässä on kuitenkin taas se, että suvaitsevamman politiikan puolesta äänestivät edelleen ne, joilla on moisen politiikan seurausten ansiosta eniten menetettävää, eli nimenomaan naiset ja koulutetut. Naiset äänestävät siis edelleen pitkälti tunnepohjalta, ja koulutettu väki kuplansa sisältä. Kun verokarja, duunarit, tässä tapauksessa 86% heistä, äänestää tiukemman politiikan puolesta, luulisi sen nyt jo soittavan kelloja edes jossain. Mitäs luulette, käykö näin?

Huolestuttavinta on kuitenkin se, että yksi ratkaiseva tekijä oli myös laillistettujen mamujen äänestyskäytös. Siinä vaiheessa kun yhteiskunnassa aletaan olla siinä pisteessä, että mamujen antama äänimäärä alkaa vaikuttaa äänestysten tuloksiin, ollaan jo jännän äärellä.

http://gatesofvienna.net/2016/05/the-demographics-of-the-austrian-presidential-election/#more-39745
 

Aquilifer

Eversti
http://www.krone.at/Oesterreich/146.9_Prozent_Wahlbeteiligung_in_WaidhofenYbbs-Ministeriumspanne-Story-511598

Itävaltalaiset äänestivät presidentinvaalissa ennätysmäisen vilkkaasti. Äänensä antoi yli 70%. Itävaltalainen Krone-lehti kertoo tänään Waidhofenin vaalipiiristä, jossa äänestysprosentti oli peräti 146,9. Piirin 9026 äänioikeutetusta asukkaasta kävi tilaston mukaan äänestämässä 13 262. Ensimmäisellä kierroksella voittaja oli maahanmuuttokriittinen Hofer, nyt toisella kierroksella vihreiden Van der Bellen. Lehden mukaan sisäministeriön on selvitettävä virhe mahdollisimman nopeasti ja vedenpitävästi, jotta se ei toimisi sytykkeenä ilmassa liikkuville väitteille vaalimanipuloinnista.

Niinpä niin, se oikea vaalitulos saadaan kyllä aina aikaiseksi, jos kansa äänestää väärin. Neuvostoliitossa äänestysprosentti oli aina jotain 99.8%, Euvostoliitossa pannaan paremmaksi, äänestysprosentti 146,9%...
 

Bushmaster

Greatest Leader
http://www.krone.at/Oesterreich/146.9_Prozent_Wahlbeteiligung_in_WaidhofenYbbs-Ministeriumspanne-Story-511598

Itävaltalaiset äänestivät presidentinvaalissa ennätysmäisen vilkkaasti. Äänensä antoi yli 70%. Itävaltalainen Krone-lehti kertoo tänään Waidhofenin vaalipiiristä, jossa äänestysprosentti oli peräti 146,9. Piirin 9026 äänioikeutetusta asukkaasta kävi tilaston mukaan äänestämässä 13 262. Ensimmäisellä kierroksella voittaja oli maahanmuuttokriittinen Hofer, nyt toisella kierroksella vihreiden Van der Bellen. Lehden mukaan sisäministeriön on selvitettävä virhe mahdollisimman nopeasti ja vedenpitävästi, jotta se ei toimisi sytykkeenä ilmassa liikkuville väitteille vaalimanipuloinnista.

Niinpä niin, se oikea vaalitulos saadaan kyllä aina aikaiseksi, jos kansa äänestää väärin. Neuvostoliitossa äänestysprosentti oli aina jotain 99.8%, Euvostoliitossa pannaan paremmaksi, äänestysprosentti 146,9%...

Näin se "avoin arvoyhteisö demokratia" toimii....:confused:
 
Viimeksi muokattu:

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Näin se "avoin arvoyhteisö demokratia" toimii....:confused:
Onko sinulla jotain erityistä nimenomaan avoimia arvoyhteisödemokratioita vastaan? Nythän on kuitenkin niin, että nimenomaan niissä mahdolliset epäselvyydet tuodaan julki, asiat selvitetään ja tarvittaessa oikaistaan, mutta muissa yhteiskuntamuodoissa niin ei niinkään.

"Van der Bellen ilmoitti luopuvansa heti väliaikaisesti Vihreiden jäsenyydestä, koska hän haluaa olla puoluerajat ylittävä liittopresidentti.

– Tästä illasta lähtien teen töitä Norbert Hoferin äänestäjien vakuuttamiseksi."
(HS).

The Kronen Zeitung, commonly known as the Krone, is Austria's largest newspaper. Its political positioning is socially right wing and economically left wing. The Kronen Zeitung has often been accused of abusing its near monopoly to manipulate public opinion in Austria. Its many critics blame its populist style and emphasis on the topic of immigration for allegedly spreading "fear" and "hatred" among its readers. The paper is also known for being very Eurosceptic.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Onko sinulla jotain erityistä nimenomaan avoimia arvoyhteisödemokratioita vastaan? Nythän on kuitenkin niin, että nimenomaan niissä mahdolliset epäselvyydet tuodaan julki, asiat selvitetään ja tarvittaessa oikaistaan, mutta muissa yhteiskuntamuodoissa niin ei niinkään.

No joo...olet oikeassa! Itävallassa sentään saattaa jopa näin tapahtua ....:solthum:
 

Geronimo

Ylipäällikkö
Nyt Hesarikin tunnustaa sen minkä @Bushmaster on kirjoituksissaan jo pitkään tuonut esiin vihervassarius on finiito ja poissa muodista.
http://www.hs.fi/paivanlehti/25052016/a1464062040443

Politiikan valtavirta valuu kohti oikeaa äärilaitaa – Lähes puolet itävaltalaisista oli valmis äänestämään äärioikeistolaisen puolueen ehdokasta
Itävallan vaalitulos paljasti, mihin Eurooppa on matkalla.
 

baikal

Supreme Leader
Ihmeen vähän olette kommentoineet Itävallan äänestysprosentteja. Onhan tuo uskovitumaton show. Keski-eurooppalainen valtio, jonka äänestystouhu ylittää Venäjän jo heittäen käänteineen ja banaanivaltiotkin tuntevat myötähäpeää.......pitäisikö etyj-tarkkailijoiden ryhtyä valvomaan jäsenmaidensa vaaleja tarkemmin?:rolleyes:

Ennen kuin loppurypistys on päädyssä, näemme näköjään kaikenlaista.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Ihmeen vähän olette kommentoineet Itävallan äänestysprosentteja. Onhan tuo uskovitumaton show. Keski-eurooppalainen valtio, jonka äänestystouhu ylittää Venäjän jo heittäen käänteineen ja banaanivaltiotkin tuntevat myötähäpeää.......pitäisikö etyj-tarkkailijoiden ryhtyä valvomaan jäsenmaidensa vaaleja tarkemmin?:rolleyes:

Ennen kuin loppurypistys on päädyssä, näemme näköjään kaikenlaista.
Mitäs sitä sen enempää kommentoimaan kun "avoimessa, minulla on Eu- unelma, demokratiassa" väärinkäytökset tutkitaan ja syylliset saavat rangaistuksen? :rolleyes:..ihan niinkuin Suomessakin tehtäisiin ? Miten joku Itävalta olisi poikkeus...? :confused:
 
Ihmeen vähän olette kommentoineet Itävallan äänestysprosentteja. Onhan tuo uskovitumaton show. Keski-eurooppalainen valtio, jonka äänestystouhu ylittää Venäjän jo heittäen käänteineen ja banaanivaltiotkin tuntevat myötähäpeää.......pitäisikö etyj-tarkkailijoiden ryhtyä valvomaan jäsenmaidensa vaaleja tarkemmin?:rolleyes:
Mitäs kummallista Itävallan äänestysprosenteissa nyt on? Ensimmäinen kierros 68,5 %, toinen kierros 72,7 %. Lähde: Wikipedia.
 
Top