Uutisia Itävallasta

PSB 5500

Ylipäällikkö
Itävallan puolustusvoimat

Maassa on yleinen asevelvollisuus, joka on vapaahtoisena mahdollista myös naisille. Palveluaika oli ennen 8 kuukautta, mutta vuodesta 2006 lähtien vain 6 kuukautta. Itävallan puolustusvoimien upseerit ovat saksankielisen Wikipedian mukaan tätä mieltä:

Durch die auf sechs Monate reduzierte Grundausbildung sind die Grundwehrdiener nach Meinung der Österreichischen Offiziersgesellschaft jedoch nicht mehr feldverwendungsfähig.

Lyhyesti suomennettuna: He eivät ole enää rintamalle palvelukelpoisia niin lyhyellä koulutusajalla.

Vertaan joitakin tilastotietoja Itävallassa ja Suomessa.
Itävalta
Sikäli kommentoin mutulla tuota Suomen reserviläisten määrää että eikö ole kuitenkin isompi?
 

soittaja

Kapteeni
Jatkan hieman:

Tietolähde mm. Wikipedia Suomen puolustusvoimat
Saksankielinen Wikipedia Finnische Streitkräfte,
Budesheer - Militär der Republik Österreich
 

Coffee Man

Respected Leader
Keskiviikkona otettiin kiinni yhteensä yhdeksän ihmistä, joista viisi on urheilijoita. Itävallan poliisin mukaan kiinniotetuista urheilijoista kaksi on Itävallasta, kaksi Virosta ja yksi Kazakstanista. Yksi urheilijoista saatiin kiinni rysän päältä, eli kun hän oli neula kätensä sisässä tekemässä verensiirtoa. Urheilijoita epäillään veritankkauksesta.

bloodbag.jpg


Kummallakaan ei ole mainittavaa menestystä maastohiihdon maailmancupista, mutta kaksikko ylsi yllättäen Seefeldin MM-laduilla parisprintissä kuudenneksi.

https://www.iltalehti.fi/hiihdon-mm-2019/a/6923113b-6304-470a-90b8-505919730f70
 

Herman30

Greatest Leader
Yksi kiinniotetuista virolaisista on Andreas Veerpalu, Andrus Veerpalun poika. Andrusiakin on epäilty aikanaan dopingista.

7. huhtikuuta 2011 Viron hiihtoliitto ilmoitti, että Veerpalulta 29. tammikuuta otetussa dopingnäytteessä oli havaittu liian korkeita kasvuhormonitasoja[3]. Hän sai kolmen vuoden kilpailukiellon.[4] Myöhemmin Kansainvälinen hiihtoliitto pidensi Veerpalun kilpailukieltoa vuodella, kun hän oli ollut vuoden 2012 Otepään maailmancup-kilpailun yhteydessä testaamassa suksia Viron maajoukkuehiihtäjille.[5] Syyskuussa 2011 Veerpalu valitti kilpailukiellostaan urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS), vedoten muun muassa kasvuhormonitestin epäluotettavuuteen. Maaliskuussa 2013 CAS kumosi Veerpalun kilpailukiellon. CASsin mukaan Wadan asettamat kasvuhormonitestin raja-arvot eivät olleet luotettavia.
 

Mortti

Kenraali
Itävallassa pidetty sotilaskisa, jossa mukana toisaalta amerikkalaisia mutta toisaalta myös venäläisiäkin.
 
Viimeksi muokattu:

soittaja

Kapteeni
Suuret oopperatanssiaiset Wienissä

Vuotinen suuri tapahtuma oli eilen illalla. Katsoin sen maksutelevision kanavalta 3Sat. Siihen osallistui noin 5500 vierasta juhlapuvuissaan. Soitti Wienin oopperan orkesteri.

Se voitti näyttävyydellään, laajuudellaan ja pukujen loisteellaan Suomen itsenäisyyspäivänä olleet Presidentin Linnan juhlat selvästi. Itävalta oli sentään entisen keisarikunnan pääkaupunki.

Lisäys: Oopperan suuriin tanssiaisiin osallistui sivusta katsojana kulttuurin ja politiikan näkyviä henkilöitä. Heitä haastateltiin suorassa televisiolähetyksessä samaan tapaan kuin Suomessa linnan juhlissa. Liitopresidenttiä haastateltiin heti ohjelman alkuosassa.
 
Viimeksi muokattu:

Coffee Man

Respected Leader
Sybille Geissler johtaa ääriaineksia tarkkailevaa yksikköä Itävallan kotimaan tiedustelupalvelussa. Pian sen jälkeen kun äärioikeistolainen vapauspuolue FPÖ nousi vuoden 2017 lopulla hallitukseen ja sai johdettavakseen muun muassa sisäministeriön, alkoi tapahtua.

Sisäministeriön FPÖ:ta edustava johtava virkamies pyysi Geissleria luovuttamaan ministeriölle listan niistä tiedonantajista, jotka olivat soluttautuneet Itävallan äärioikeistolaiseen liikkeeseen.

Geissler kollegoineen kieltäytyi. Muutama viikko myöhemmin aseistettu poliisi teki ratsian Geisslerin toimistoon ja kantoi mukanaan laatikko- ja kovalevykaupalla sekä kotimaisia tietoja että tietoja, jotka oli saatu kansainvälisen tiedusteluyhteistyön hedelmänä useiden vuosien aikana, kirjoittaa New York Times.Ratsian seuraukset ovat olleet vakavia. Itävallasta on tullut tiedustelun paariavaltio, jolle liittolaiset eivät enää anna tietoja. Niiden pelätään päätyvän suoraan Venäjälle.

Itävallan turvallisuuspalvelun työntekijät kertovat, että he eivät suojele enää tiedonantajiaan ja tietojaan vihamielisiltä valtioilta vaan myös omalta hallitukseltaan.

Eurooppalaiset liittolaiset ja Yhdysvallat eivät enää anna kaikkia tiedustelutietoja Itävallalle.

– Mietimme hyvin tarkkaan mitä tietoja jaamme itävaltalaisten kollegojemme kanssa, koska emme voi olla varmoja, mihin tiedot päätyvät, kertoo New York Timesin haastattelema korkea-arvoinen eurooppalainen tiedusteluvirkailija.

Ääriaineksia seuraavan yksikön johtaja Sybille Geissler kertoo, että hän ei saa enää kutsuja eurooppalaisten kollegoiden kokouksiin.

Viime vuoden heinäkuussa Euroopassa jahdattiin venäläistä diplomaattia, jonka epäiltiin olevan vakooja. Eurooppalaisilla tiedusteluorganisaatioilla on epävirallinen tietojen vaihtoon tarkoitettu foorumi Club de Berne. Siihen kuuluu 28 EU-maata sekä Norja ja Sveitsi.

Suomen Supo jakoi asiasta tietoa muille tiedustelupalveluille Club de Bernen kautta. Supon muistioon oli New York Timesin mukaan merkitty: Ei Itävallalle.
 

Teräsmies

Respected Leader
Itävallan parlamentti on antanut epäluottamuslauseen maan hallitukselle. Keskustaoikeistolaisen Kansanpuolueen vähemmistöhallitus joutuu eroamaan.

Epäluottamuslausetta tukivat sosiaalidemokraatit sekä oikeisto-populistinen Vapauspuolue, joka oli aiemmin Kansanpuolueen hallituskumppani.

Itävallan hallituskriisi johtuu runsas viikko sitten julki tulleesta videosta, jolla varaliittokansleri Heinz-Christian Strache näyttää halukkaalta ottamaan vastaan lahjontaa venäläiseltä oligarkilta.

Austria's parliament has removed Chancellor Sebastian Kurz from office in a special parliamentary session. His previous coalition ally, the far-right Freedom Party (FPÖ), backed the no-confidence motions brought by the opposition Social Democrats (SPÖ). The FPÖ had become embroiled in a political scandal caused by a secret video, which ended the coalition. Austria's president named Vice Chancellor Hartwig Löger as the interim leader.
 

Itävallan entisen liittokanslerin avustaja vei väärällä nimellä kovalevyjä tuhottavaksi: Syyttäjä selvittää, oliko levyillä todisteita Ibiza-skandaalista
Sebastian Kurzin toimistosta tuotiin salaa tuhottavaksi viisi kovalevyä pian sen jälkeen, kun Itävallan hallitusta ravistellut Ibiza-video oli tullut julki.
 

PSS

Ylipäällikkö

Itävallan entisen liittokanslerin avustaja vei väärällä nimellä kovalevyjä tuhottavaksi: Syyttäjä selvittää, oliko levyillä todisteita Ibiza-skandaalista
Sebastian Kurzin toimistosta tuotiin salaa tuhottavaksi viisi kovalevyä pian sen jälkeen, kun Itävallan hallitusta ravistellut Ibiza-video oli tullut julki.
Olisi kysynyt Hesarilta konsulttiapua kovalevylle olevan datan tuhoamiseen läppäriä vasaroimalla.
 

Teräsmies

Respected Leader
Vienna has voted, giving the social democratic SPÖ a clear win with 42%. Not only did the party defend its historic leading position in the Austrian capital, but it even managed to gain 2.6 percentage points, even before the final vote count.
 
Top