Uutisia Itävallasta

hansai

Supreme Leader
Itävallan presidentti: Päähuivi kaikille naisille

Tänään klo 10:41

Itävallan liittopresidentti aiheutti hämmennystä ehdottaessaan, että kaikki naiset käyttäisivät päähuivia solidaarisuussyistä.


Vihreiden riveistä presidentiksi noussut van der Bellen ehdotti päähuivia kaikille itävaltalaisnaisille. EPA

Sata päivää Itävallan presidenttinä toiminut Alexander van der Bellen, 73, otti kantaa musliminaisten huivinkäyttöön.

Van der Bellenin mukaan Itävallassa syrjitään päähuivia käyttäviä naisia aivan liikaa. Hän ehdottikin syrjintään itävaltalaisia hämmentävää ratkaisua, kirjoittaa Bild-lehti.

- Jos syrjintä jatkuu, koittaa vielä päivä, jolloin joudumme pyytämään kaikkia naisia käyttämään päähuivia solidaarisuudesta uskonnollisten syiden takia huivia käyttäville naisille, van der Bellen sanoi maaliskuun lopussa keskustellessaan koululaisten kanssa.

ORF-kanava käsitteli eilen illalla keskusteluohjelmassa van der Bellenin ehdotusta. Itävaltalaislehtien mukaan van der Bellen olisi ottanut keskusteluissaan koululaisten kanssa esiin tanskalaisten toiminnan natsi-Saksan miehityksen aikana.

- Jos muistan oikein, niin tanskalaiset tekivät Saksan miehityksen aikana vastaavaa: ei-juutalaiset alkoivat käyttää myös Daavidin tähteä, van der Bellen oli sanonut.
http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201704272200112718_ul.shtml
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
- Jos syrjintä jatkuu, koittaa vielä päivä, jolloin joudumme pyytämään kaikkia naisia käyttämään päähuivia solidaarisuudesta uskonnollisten syiden takia huivia käyttäville naisille,

Eivät Wienin portit vielä ole kaatuneet.

On se jännä juttu tuo juutalaisiin ja Suomessakin evakoihin vertailu. Minä en usko että nuo vertailijat kuten tuo presidentti ja mm. Tarja Halonen ovat suuriakaan Israelin ystäviä:

Jos muistan oikein, niin tanskalaiset tekivät Saksan miehityksen aikana vastaavaa: ei-juutalaiset alkoivat käyttää myös Daavidin tähteä, van der Bellen oli sanonut.
 
Viimeksi muokattu:

fulcrum

Respected Leader
Eikö tuo otsikko nyt ole aika klikkihuorausta? Eihän pressa noin sanonut, vaan sanoi että musliminaisia syrjitään huivin takia.
 

Vääpeli

Respected Leader
- Jos syrjintä jatkuu, koittaa vielä päivä, jolloin joudumme pyytämään kaikkia naisia käyttämään päähuivia solidaarisuudesta uskonnollisten syiden takia huivia käyttäville naisille, van der Bellen sanoi
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Mistähän tuossa oli alkujaan kyse? Huiveista vaiko burkhoista?

Eli siis hän uhkaa että jos ei syrjintä lopu niin hän (tai joku) pakottaa kaikkia naisia käyttämään huivia. Näin minä sen lausunnon ymmärrän.

Uudemman kerran kun ajattelen niin noin minäkin nyt ymmärrän. Tulkitsen siis että presidentti varoittelee. Positiivista syrjintää siis kun estetään vähemmistön syrjiminen enemmistöä syrjimällä. Mutta eikö tuollaisen uhan vuoksi pitäisi toimia ja kieltää ääriuskonnolliset symbolit kuten on Saksassa ja Itävallassa kielletty hakaristitkin? Sirppiä ja vasaraa ei valitettavasti eikä DDR:n symboleja (mutta se oli kai sitä "parempaa väkivaltaa" )

1930-luvun juutalaiset eivät tehneet itsestään numeroa. Eivät he halunneet esille mutta silti heistä tehtiin vihollisia ja syypäitä kaikkeen pahaan. Heitä on turha kenenkään ottaa politiikan välineiksi asiassa jossa tietyt uskontoon liittyvät tahot burkhia käyttäen haluavat että he näkyvät kaduilla ja joutuvat sen vuoksi huomion kohteeksi. Kaduilla tapahtuvalle trollaukselle on tietysti syynsä koska islamistit haluavat levittää muslimipelkoa.

Vertaisin siis islamisteja natseihin. Molemmat halusivat ja haluavat symboleillaan huomiota.

Juutalaisvertaukset ovat tökeryyden huippua.
 
Viimeksi muokattu:

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
RÖLLIKKÄ
Laitetaanpa tänne, kun on nimenomaan Itävaltaan liittyvä asia.

Aikovat jo luopua Eurofightereista. Vaikka tuskin ovat hirveästi lentäneet. Liian kallista...

http://www.defense-aerospace.com/ar...-fighter-as-eurofighter-retirement-looms.html

VIENNA --- Austrian Defense Minister Doskozil is looking for a cheaper alternative to the Eurofighter.

In the Ministry of Defense, they will tell you nothing on the subject. No wonder: the SPÖ Defense Minister Hans Peter Doskozil is likely to announce the end for the Eurofighter -- a flight hour costs up to 80,000 euros.

Austria’s searches have determined that airspace monitoring can be handled by only one system in the future -- this task is currently shared by the Eurofighter with the Saab 105 Ö. Here are the possible successors:

■ Leonardo M 346 jet trainer: Would probably the most cost-effective solution; the Italian jet can also be armed, and its flight hour comes to only 10,000 to 15,000 euros. But Leonardo cannot climb at supersonic speeds; as Georg Mader emphasizes. And Doskozil had explicitly said that the airspace had to be monitored with supersonic jets.

[Therefore] According to experts, two alternatives remain:

■ Gripen: The Swedish jet was originally already in the running against the Eurofighter. But since the latest variant is not much cheaper, used or older versions would have to be ordered.

■ F 16 Fighting Falcon: The same is true of Lockheed's US jet, of which over 4,570 copies have already been sold.
 

baikal

Supreme Leader
- Jos syrjintä jatkuu, koittaa vielä päivä, jolloin joudumme pyytämään kaikkia naisia käyttämään päähuivia solidaarisuudesta uskonnollisten syiden takia huivia käyttäville naisille, van der Bellen sanoi

Onneksi syrjinnän kohteena olevat miehet sentään käyttävät housuja, eikä mitään hiekkaerämaan beduiinihameita. Siinä äkkiä jodlaava itävaltalaisjätkä huomaisi polvihousun vaihtuvan mekkoon. :rolleyes: Mäkihyppääjillä näkisimme täysin uudenlaisen innovaation, kun jätkät lentää humppaisevat beduiinivermeissä vähän saatanan pitkälle. Tosin lentäväthän nuo jo haalarissakin....mutta sitten vasta riittäisi äimisteltävää. Samoin eräkulttuuriin saataisiin uudistusta ja rikastelua. Mitä ovatkaan metsästystorvien joutavat pihahtelut! Pah. Rikastettu malli mehtuutorvesta olisi luonnollisesti raikkaasti räklättävä AK-versio, jolla puhallettaisiin reippaita sarjoja patruunatilanteen sallimissa rajoissa mehtuutorven sijaan....

Ja joku vielä kehtaa epäillä, etteikö kulttuurin rikastaminen ole hyödyllistä ellei peräti suotavaa. :p
 

jurppi

Ylipäällikkö

Vaalien tulos näyttää selvältä..Oikeisto ja keskusta voittaa, äärivasemmistö häviää.
YLE 15.10.2017
Itävallan sunnuntaisten parlamenttivaalien voittajia ovat oikeistolaiset puolueet. Tulosennusteiden mukaan konservatiivinen Itävallan kansanpuolue ÖVP nousee maan suurimmaksi puolueeksi, ja on nostanut kannatustaan 24 prosentista 31,7 prosenttiin.

Itävallan toiseksi suurimmaksi puolueeksi nousi ensi ennusteissa oikeistolainen Vapauspuolue, mutta ääntenlaskun edetessä sen ohi näyttivät menevän sosialidemokraatit.

Kun 97,7 prosenttia äänistä oli laskettu, Vapauspuolue oli saamassa 26 prosenttia äänistä ja sosialidemokraatit 26,9 prosenttia. Tämän mukaan vapauspuolueen kannatus olisi noussut noin 6 prosenttia ja demarien kannatus pysynyt suunnilleen ennallaan.

Oikeiston tärkeimpinä vaaliteemoina oli maahanmuuton rajoittaminen ja ulkomaalaisille myönnettävien tukien leikkaaminen.
 

e7i

Majuri
Itävaltalaiset äänestivät turvallisuuden, tasa-arvon, edistyksen ja hyvinvoinnin puolesta pimeää keskiaikaa vasten.

Loistava tulos edistyksille ja isänmaallisille voimille.

Vihreät ilmeisesti lensi ulos eduskunnasta.

Nuori tuleva pääministeri ilmoittaa ensimmäisessä haastattelussaan, ettei aio tehdä Soineja.

http://www.krone.at/593677

Kurz: „Werde nicht Linie in Asylfrage ändern“
 

hansai

Supreme Leader
Aiemmin EU-boikotissa

ÖVP ja FPÖ ovat hallinneet yhdessä aiemminkin vuodesta 2000 lähtien. Tuolloin 14 Euroopan maata, Suomi mukaan lukien, julisti Itävallan boikottiin Euroopan unionin perusarvojen rikkomisesta. Syynä olivat vapauspuolueen edustajien antamat avoimet natseja myötäilevät ja ulkomaalaisvastaiset lausunnot. FPÖ:n johdossa toimi tuolloin Jörg Haider. Boikotti Itävaltaa vastaan kesti seitsemän kuukautta ja häiritsi EU:n toimintaa.

Tällä kertaa vastaavaa pöyristymistä ja eristämistä ei ole luvassa. Eurooppa on kokonaisuudessaan astunut viime vuosina oikealle ja ulkomaalaisvastaisuus on lisääntynyt monessa muussakin maassa erityisesti vuoden 2015 pakolaiskriisin vuoksi. Itävallassa äärioikeisto on ollut voimakas jo pitkään, ja ihmiset ovat tottuneita siihen.

- Oikeiston iskusanat ovat pelottavalla tavalla normaaliutta, jota vastaan tuskin kukaan lähtee kaduille, saksalainen Spiegel-lehti kirjoitti.

Wienissä sunnuntai-iltana järjestetty mielenosoitus oikeiston nousua vastaan keräsikin paikalle vaivaiset 350 ihmistä.


NINA DALE
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710162200463102_ul.shtml
 

jurppi

Ylipäällikkö
Oliko Ylen juttu noin puutteellinen??
Suurin uutinenhan oli vihreiden lähes täydellinen floppi. Saattaa mennä tarkastuslaskennan kautta ratkaisu ylittävätkö edes äänikynnystä...

Tottahan suurin osa tänne kirjoittavista ymmärtää ettei suomalainen media lähde jakamaan uutisia joissa vihreät katoavat jonkun EU-maan poliittiselta kartalta.. Mutta omalla kohdallani vihreät mahtuvat hyvin tuohon mainitsemaani äärivasemmistoon..
 

Stagideus

Majuri
Nyt on hyvä. Kenenkään on muutenkaan ihan turha vinkua yhtään mitään, Itävallan kautta ovat kulkeneet käytännössä kaikki Balkanin reittiä tulleet siirtolaiset, joista osa tietenkin jäänyt maahan.
 

hansai

Supreme Leader
Rainio-Niemi ei kuitenkaan usko, että Kurzin nousu olisi ainoastaan nuorten äänestäjien ansiota. Hänen mukaansa Kurz käsittelee teemoja, kuten maahanmuutto- ja turvapaikanhakijakysymykset, jotka ovat äänestäjille tärkeitä.

– Samaan aikaan hän on saanut hyvin paljon ääniä vanhemmilta ihmisiltä, jotka ovat kyllästyneet FPÖ:n rumaan kielenkäyttöön. Hänen linjansa on tiukka, mutta hänen on sanottu ”asiallistaneen” maahanmuuttokeskustelun Itävallassa. Tällä maineella hän on varmasti ratsastanut näissä vaaleissa.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005410826.html?ref=rss
 
Top