Uutisia Kiinasta

Delta on saanut ilmaa siipiensä alle Kiinassa. Hämmästyttäisi jos se ei leviä isoissa kaupungeissa nopeasti.

Tulvatilanne on uutispimennossa. En hämmästyisi jos koronatilannekin menisi piakkoin osittaiseen uutissulkuun.

Tulvien + deltan yhdistelmä voi heikentää sijoittajien näkemyksiä Kiinan tämän vuoden tuloksista.


Saavatpahan kiinalaisetkin osansa.
 
Kiinalla on ongelma. Sata kertaa Koijaamoa suurempi kiinteistökehitysyhtiö Evergrande on konkurssin partaalla. Ongelmat heijastuvat jo muihinkin saman sektorin yrityksiin. Kiinan viranomaiset ovat kertoneet lainaajille, että Evergrande ei pysty maksamaan ensi viikolla erääntyviä korkoja.

 
Kiina on kova painostamaan. Kiinalle oli tärkeää pysyä Maailmanpankin 2018 Doing Business -raportissa sijalla 78 eikä pudota sijalle 85.

Asianajotoimisto WilmerHale toteaa, että Maailmanpankin työntekijät etsivät lukuisia vaihtoehtoja Kiinan sijoituksen parantamiseksi pääjohtaja Jim Yong Kimin pyynnöstä.

Työntekijät loivat muun muassa mallinnuksen, jossa Taiwanin ja Hongkongin talousluvut ja yhteiskunnan avoimuutta kuvaavat määreet sisällytettiin manner-Kiinan pisteytykseen.

Hongkong on Kiinalle kuuluva erityishallintoalue ja Taiwan saarivaltio, jota Kiina pitää omana maakuntanaan.

Johtaja Georgieva ilmoitti selvityksen mukaan, että näin ei voida kuitenkaan tehdä poliittisista syistä.

Esillä oli ollut myös vaihtoehto, että Peking ja Shanghai olisivat saaneet muita kiinalaiskaupunkeja korkeammat pisteet Kiinan kokonaisluokituksessa.

Lopulta Maailmanpankki löysi järjestelyn, jossa se myönsi Kiinalle lisäpisteitä talouselämää ja yritystoiminnan aloittamista koskevista lakimuutoksista.

Lopputulos oli se, että Kiina pysyi vuoden 2018 raportissa haluamallaan sijalla 78 sen sijaan, että olisi pudonnut sijalle 85.

Georgievan neuvonantaja Simeon Djankov oli kertonut Maailmanpankin johdon olleen tyytyväinen ratkaisun löytymiseen, selvityksessä todetaan.

 
Kiina on kova painostamaan. Kiinalle oli tärkeää pysyä Maailmanpankin 2018 Doing Business -raportissa sijalla 78 eikä pudota sijalle 85.



Kaikki Kiinan tilastot ovat olleet muokattuja kymmeniä vuosia, noihin ei voi luottaa yhtään...
 

Olisikohan Kiinan hyökkäyksellä Taiwaniin seuraukset luokkaa Krimin valtaus potenssiin 10? Veikkauksia?
Eli varsin olematon vaikutus Kiinalle?
 

Olisikohan Kiinan hyökkäyksellä Taiwaniin seuraukset luokkaa Krimin valtaus potenssiin 10? Veikkauksia?

Taiwanilla on varsin voimakkaat asevoimat itsellään. Lisäksi tuossa justiinsa näin uutisen että jenkeillä on ollut joukkoja Taiwanissa jo yli vuoden, joten ilmeisesti siellä on tarkoitus myös puolustaa Taiwania. Siis asevoimilla on tarkoitus, maan johdosta ei oikein tiedä...

 
Yksi kelpo kohde olisi Kiinan ylikuormitettu sähköverkko, tuhoamalla jakeluasemat voisi saada selkeitä etuja... :unsure:

Tai ainakin heikennettyä kansansuosiota operaatiota kohtaan. Mutta näkisin että tuo sota ratkaistaan merellä. Jos noilla MTO:illa saadaan upotettua tarpeeksi kuljetusaluksia, niin kiina vetää koko pumpun pois.
 
Yksi hyvä keino Taiwanille olisi myös muokata rannikkoalueet sellaisiksi että maihinnousu olisi maksimaalisen vittumaista.
 
Jos Kiinan hyökkäys olisi epäonnistumassa, Taiwan saanut merkittävää tuhoa aikaan Kiinassa esim. sähköverkon suhteen ja Kiina menettämässä kasvonsa, niin turvautuisiko Kiina ydinaseisiin?
 
Jos olisin Taiwanin sotilasjohdossa, olisin sijoittanut huomattavan määrän rahaa pitkän matkan risteilyohjuksiin ja etukäteen maalittanut ne Kolmen Rotkon Patoon.

Kiina ilmoitti aikoinaan että pitäisi tuollaista iskua samana kuin joukkotuhoaseiden käyttöä mikä tarkoittaisi muutaman miljoonan asteen hellettä Taipeissa.
 
Kiina ilmoitti aikoinaan että pitäisi tuollaista iskua samana kuin joukkotuhoaseiden käyttöä mikä tarkoittaisi muutaman miljoonan asteen hellettä Taipeissa.
Tuollaisen iskun on arvioitu aiheuttavan ainakin samaa luokkaa olevan uhrimäärän kuin mitä toisesta maailmansodasta kokonaisuudessaan tuli, koska Kolmen Rotkon Padon jälkeisellä valuma-alueella on puoli miljardia asukasta ja puolet Kiinan teollisuudesta ja huomattava määrä sotilastukikohtia. Sinänsä Taiwanin johdolle voisi olla hyvä hankkia suorituskyky tuhota ohjuksin Kolmen Rotkon Pato ja tehdä Taiwanin valtaamisesta tuollainen MAD-tilanne. Tärkein olisi saada vielä tuon päälle Peking uskomaan, että Taiwan on valmis MAD-tilanteeseen, jos se tarkottaisi sitä että Kiina saa sellaisen vahingon että sen korjaaminen vie siltä sellaiset resurssit että sen supervalta-toiveet pistetään jäähylle seuraavaksi vuosisadaksi.
 
Nyt on Taiwanin varustauduttava kun vielä on aikaa.

Ei saa totuttautua siihen että taas niitä koneita tulee ja kohta lähtevät pois. Koko ajan on oltava valmiina torjumaan isompi hyökkäys.

Ensimmäinen kone joka ylittää rajan pitää uskaltaa ampua alas. Vaikka siitä tulee suuri kriisi niin se on tehtävä, muutoin tilanne pahenee entisestään.
 
Back
Top