Uutisia Myanmarista

hansai

Supreme Leader
BAN
YK: Myanmarissa on meneillään muslimien etninen puhdistus

”Kun sotilaat löytävät yli kymmenvuotiaita poikia, he tappavat heidät”, sanoi Rakhinesta paennut nainen Lalu Begum CNN:lle

Kaakkois-Aasiassa sijaitsevan Myanmarin armeija on tekemässä rohingya-muslimien etnistä puhdistusta. Näin sanoo YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n Bangladeshin-johtaja John McKissick. Hän puhui asiasta Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle ja yhdysvaltalaiselle uutiskanavalle CNN:lle.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat jo viikkoja raportoineet uudesta vainoaallosta rohingya-väestön asuttamassa Rakhinen osavaltiossa, joka sijaitsee lähellä Bangladeshin rajaa. Rakhinessa näyttää olevan meneillään pahin verenvuodatus sitten vuoden 2012, jolloin muslimien ja buddhalaisten välillä oli yhteenottoja.

Rakhinesta on paennut jopa 30 000 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Tuhannet heistä ovat paenneet rajajoen yli Bangladeshiin.

Pakolaiset ovat kertoneet esimerkiksi murhista, kidutuksesta ja raiskauksista.

”He ampuivat vaimoni. Hän oli 25-vuotias ja seitsemännellä kuukaudella raskaana. Suojauduin kanavaan kaksivuotiaan poikani kanssa, jota lyötiin kiväärinperällä”, kertoi Rakhinesta paennut Mohammad Ayaz AFP:lle.

Ayazin mukaan sotilaat olivat tappaneet hänen kylästään ainakin kolmesataa miestä, joukkoraiskanneet kymmeniä naisia ja sytyttäneet palamaan noin kolmesataa taloa.

”Kun sotilaat löytävät yli kymmenvuotiaita poikia, he tappavat heidät”, sanoi Rakhinesta paennut nainen Lalu Begum CNN:lle. ”Kun he näkevät kauniita naisia, he pyytävät heiltä vettä, ja sitten he menevät taloon ja raiskaavat heidät.”

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch julkaisi viime maanantaina uusia satelliittikuvia, joiden mukaan Rakhinen osavaltiossa on poltettu taloja viime viikkoina. Järjestö on laskenut kuvista ainakin 1 250 tuhottua taloa. Järjestö kertoi aiemmin sadoista palaneista taloista.

Myanmarin viranomaiset ovat BBC:n mukaan sanoneet, että rohingyat ovat itse sytyttäneet talojaan. Väitettä on vaikea todentaa, koska alueelle ei pääse. Myanmarin armeija on sulkenut pääsyn sinne ulkopuolisilta.

Tämänhetkinen kriisi alkoi siitä, kun joukko aseistettuja ihmisiä hyökkäsi kolmelle poliisin vartioasemalle 9. lokakuuta. Iskuissa kuoli poliiseja. Viranomaiset ovat sanoneet epäilevänsä teoista rohingya-kapinallisia.

Nyt Myanmarin viranomaiset ovat rankaisemassa kollektiivisesti rohingya-vähemmistöä iskuista, sanoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International torstaina julkistamassaan lausunnossa.

Sen mukaan Bangladesh ei ole päästänyt kaikkia Myanmarista tulevia vainottuja pakenemaan rajan yli.

”Kun he pakenevat kollektiivista rangaistusta Myanmarista, Bangladeshin viranomaiset tunkevat heitä takaisin”, sanoi Amnestyn Etelä-Aasian-johtaja Champa Patel järjestön tiedotteessa.

Kriisin vuoksi rapistuu myös Nobelin rauhanpalkinnolla palkitun Aung San Suu Kyin maine oikeuden puolustajana. Suu Kyi on nykyisin Myanmarin vaikutusvaltaisin poliitikko, sillä hänen johtamansa puolue nousi hallituspuolueeksi vuosi sitten pidettyjen vaalien jälkeen.

Entinen sotilasdiktatuuri Myanmar on demokratisoitunut nopeasti viime vuosina, ja kansan rakastamalla Suu Kyilla katsotaan olleen siinä tärkeä rooli. Armeijan kirjoittama perustuslaki takaa tosin kaikesta huolimatta armeijalle yhä paljon valtaa.

Nyt länsimaat alkavat olla huolissaan siitä, pystyykö Suu Kyin hallitus hoitamaan meneillään olevan kriisin, kertoi uutistoimisto Reuters keskiviikkona nimeämättömiin diplomaattilähteisiin viitaten.

Reutersin lähteiden mukaan esimerkiksi Yhdysvaltojen YK-surlähettiläs Samantha Power oli suljettujen ovien takana todennut, että voi olla vaarallista antaa Myanmarin jatkaa uudistusten tiellä omin päin kuten sen on tähän asti annettu tehdä.

Suu Kyi puolestaan vastasi kritiikkiin sanomalla, että hänen maataan kohdellaan ”epäreilusti”, Reuters kertoi.

Myanmarissa eli entisessä Burmassa on meneillään muitakin kriisejä. Entisessä Britannian siirtomaassa on enemmistökansan, burmankielisten buddhalaisten lisäksi yli 130 muuta etnistä ryhmää, joista osa sotii hallitusta vastaan omilla kotiseuduillaan.

Viime päivinä hallitus ja kapinallisryhmät ovat taistelleet keskenään Myanmarin pohjoisosassa. Siellä tuhansien ihmisten kerrotaan paenneen taisteluja rajan yli Kiinan puolelle Yunnanin maakuntaan.

http://www.hs.fi/m/ulkomaat/a1480040835668


Vanha, laittomien maassa olevien bangladeshiläisten ongelma on näköjään saanut jo armeijan liikkeelle.

2014 kun viimeksi maassa kävin rohinqya ongelma oli jo "kuuma". Paikallisilta sai hieman erilaisen kuvan näistä "muslimeista" kuin mitä täällä lehdistö tarjoaa.
Olivat lopen kyllästyneitä heidän röyhkeyteen ja rikolliseen toimintaan.

Hankala tilanne rohingyaoille, kun oma maakaan ei ota vastaan, miksiköhän?

Pohjoisosan tapaus on hieman samanlainen. Juntta aikanaan salli kiinalaisen Wa-heimon siirtyä burman puolelle pyörittämään tuottoisaa "kemian kauppaa".

Myanmarin armeijalla on monta " rintamaa" aktiivisena..
 
Burmalainen munkki Ashin Wirathu kertoo haastattelussa parin vuoden takaa että mikä on hänen mielestään meisinki. Jotenkin jos tätä nykytilannetta katsoo niin tuntuu että rauhan henget ovat päättäneet tarttua aseisiin. Samaa polarisoitumista tapahtuu niin täällä lännessä kuin aasiassa ja muualla. Jotku pitävät kyseistä munkkia rikollisena, toiset taas pelastajana. Pitkään on kytenyt tämäkin konflikti ja tuntuu seuraavaan maailmantilanteen jalanjälkiä vahvasti. Kannattaa tutustua :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Ashin_Wirathu
https://en.wikipedia.org/wiki/969_Movement

 
YK-lähteet: Jopa 1 000 muslimia tapettu Myanmarissa – Buddhalaismunkit osoittivat mieltään avustuslaivalle
”Ei meitä kiinnosta, että he haluavat tukea ihmisiä, jotka kärsivät”,
sanoi buddhalaismunkki U Thuseiktha uutistoimisto Reutersille.

81b0d30644e240a7aa0c5464e3edf728.jpg

Rohingya-kansaan kuuluvat pakolaiset jonottivat terveystarkastukseen ja saadakseen ilmaista vauvanruokaa Kutupalangin pakolaisleirillä Cox’s Bazarissa Bangladeshissa viime sunnuntaina. (KUVA: MOHAMMAD PONIR HOSSAIN / Reuters)

Myanmarin suurimman kaupungin Yangonin satamaan saapui torstaina laiva, jonka lastina oli 500 tonnia ruokaa ja hätäapua lähes 70 000:lle vainoja paenneelle ihmiselle.

Avustuslaivaa oli vastassa kymmeniä mielenosoittajia, jotka osoittivat mieltään Luoteis-Myanmarin rohingyakansaa ja laivan lähettänyttä Malesiaa vastaan.

”Ei meitä kiinnosta, että he haluavat tukea ihmisiä, jotka kärsivät”, sanoi buddhalaismunkki U Thuseiktha uutistoimisto Reutersille malesialaisiin viitaten.

Ainakin 69 000 rohingyaa on paennut lokakuussa alkaneita Myanmarin asevoimien hyökkäyksiä. Niissä on kuollut vähintään satoja, ilmeisesti yli tuhat ihmistä.

”Tähän asti on puhuttu sadoista kuolleista. Arvio on luultavasti alakanttiin – kyse saattaa olla jopa tuhansista uhreista”, nimettömänä puhunut YK-virkamies sanoi keskiviikkona uutistoimisto Reutersille.

Riippumattomien tietojen saaminen Rakhinen osavaltiosta on hyvin vaikeaa. Vaikeakulkuisessa osavaltiossa liikkuminen on rajoitettu. Ajan hengen mukaisesti Myanmarin hallitus on leimannut YK:n raportit ”valeuutisiksi”.

”[YK:n] uhriluku on paljon suurempi kuin meidän lukemamme. Meidän pitää tarkistaa luvut”, sanoi presidentin tiedottaja Zaw Htay Reutersille.

Hänen mukaansa alle sata ihmistä on kuollut asevoimien operaatioissa rohingyataistelijoita vastaan.

Myanmarin raju vastaisku alkoi lokakuussa sen jälkeen, kun yhdeksän poliisia kuoli rohingyataistelijoiden iskussa raja-asemalle.

Neljä kuukautta kestänyt hyökkäys saattaa YK:n mukaan täyttää etnisen puhdistuksen tunnusmerkit.

YK ihmisoikeuskomissaarion raportin mukaan Bangladeshiin paenneet rohingyat kertovat joukkomurhista ja -raiskauksista. Raportin mukaan kyse on todennäköisesti rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Satelliittikuvista voi nähdä tuhottuja kyliä, ja Bangladeshiin päätyneillä pakolaisilla on tuoreita viilto- ja ampumahaavoja.

Ihmisoikeuskomissaarin julkaisemattomassa raportissa on yksilöitynä 182 kuolemaa ja 186 katoamistapausta, jotka YK:n mukaan edustavat ”jäävuoren huippua”.

Pääministeri Aung San Suu Kyin hallitus sanoi viime viikolla aloittavansa tutkinnan ihmisoikeuskomissaarin väitteistä. Se on tähän asti kiistänyt väitteet.

Nobelin rauhanpalkinnon voittanutta Aung San Suu Kyitä on arvosteltu voimakkaasti lännessä, koska hän ei ole ainakaan julkisesti yrittänyt hillitä rohingyakansan vainoa.

Aung San Suu Kyillä ei ole valtaa maata vuosikymmeniä hallinneeseen sotilasjunttaan, vaikka juntta on suostunut demokraattisiin uudistuksiin viime vuosina.

Noin 1,1 miljoonaa rohingyamuslimia asuu Rakhinen osavaltiossa Luoteis-Myanmarissa apartheidia muistuttavissa olosuhteissa.

Myanmarissa on pitkälti toistasataa virallista vähemmistökansallisuutta. Rohingyat ovat jääneet virallisten luokitusten ulkopuolelle. Heitä ei pidetä Myanmarin kansalaisina vaan laittomina maahanmuuttajina, vaikka he ovat asuneet seuduilla vuosisatojen ajan.

Rohingyojen vainoa ovat edistäneet Myanmarin buddhalaisnationalistiset munkit.

Myös useimmat torstain mielenosoittajat olivat kovan linjan buddhalaismunkkeja, joilla oli ”Ei rohingyoja” -kylttejä.

”Me haluamme tehdä selväksi, että täällä ei ole rohingyoita”, sanoi munkki Thuseitta uutistoimisto AFP:lle. Hän kuului äärikansallismieliseen Myanmarin isänmaallisten munkkien liittoon.

Myanmarissa on vastustettu myös sitä, että avustuskuljetuksen rohingyoille oli järjestänyt muslimimaa Malesia. Myanmar on vaatinut, että rohingyoille tarkoitetyt avustukset jaetaan tasan Rakhinen osavaltion muslimien ja buddhalaisten kesken.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005081755.html?ref=rss
 
Mykkänen on ensimmäinen joka mainitsee provosoinnin mahdollisuuden asioiden taustalla.

Kävin kolme vuotta sitten Rakhinen eteläisessä naapurissa ja kohde valinta johtui jo silloin hyvin kireästä tilanteesta natiivien ja rohingyojen välillä. Paljon oli puhetta rohien tekemistä varkauksista, raiskauksista yms. perseilystä.

Jäi jotenkin fiilis jo silloin, että taitavat ajan kanssa saada mitä tilaavat ja natiivit eivät käännä poskeaan...


Ihmisoikeudet pöydällä Mykkäsen tapaamisessa Suu Kyin kanssa

Väkivaltaisuudet muslimivähemmistöä vastaan varjostavat Myanmarin eli entisen Burman kehitystä kohti demokratiaa. Verenvuodatus on tahrannut myös demokratiataistelun ikonin ja rauhannobelisti Aung San Suu Kyin mainetta.

Suu Kyin torstaina tavannut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok) kertoi ottaneesta puheeksi huolestuttavat tapahtumat Rakhinen osavaltiossa.
– Totesin, ettei tällaista väkivaltaa voi hyväksyä riippumatta siitä, onko se ollut provosoitua vai ei. Tämä vaikuttaa koko Myanmarin demokratiaprosessin uskottavuuteen, Mykkänen kertoi puhelimitse pääkaupunki Naypyidawista.
YK:n viimeviikkoisen raportin mukaan Myanmarin sotilaat ovat surmanneet todennäköisesti satoja rohingya-muslimeja ja syyllistyneet monenlaisiin julmuuksiin. Kymmeniätuhansia on paennut naapurimaahan Bangladeshiin.
Myanmarin viranomaiset ovat kyseenalaistaneet väitteet. Hallituksen mukaan asevoimat vastaavat rohingya-militanttien hyökkäyksiin.
Suomi haluaa tukea demokraattisia uudistuksia

Mykkänen oli korostanut Suu Kyille, että Rakhinen tapahtumista pitää järjestää osapuolista riippumaton rikostutkinta. Suu Kyin mukaan Myanmarin omat tutkimukset pitää ensin saada valmiiksi. Tämä ei Mykkäsen mukaan saisi kestää liian pitkään.
– Emme ole tyytyväisiä siihen tapaan, millä Myanmarin hallitus on tähän tilanteeseen toistaiseksi puuttunut, Mykkänen sanoi.
Ministeri korosti samalla, että Myanmarin ensimmäisistä vapaista vaaleista on kulunut vasta vähän yli vuosi. Epäillyt ihmisoikeusloukkaukset pitää hänen mukaansa nostaa pöydälle, mutta ”hauraan tasapainon” toinen puoli on tarve tukea nuorta siviilihallintoa ja demokratiauudistuksia.
Suomi tukee Myanmarissa kehitysyhteistyövaroin muun muassa opettajankoulutusta ja rauhanvälitystä. Mykkäsen mukaan nykyisessä tilanteessa ei olisi vastuullista vetää tukea tällaiselta toiminnalta.
Suu Kyin virallinen asema on valtiokansleri. Häntä pidetään Myanmarin tosiasiallisena poliittisena johtajana, vaikka perustuslaki estää hänen valintansa presidentiksi.
http://www.sss.fi/2017/02/ihmisoikeudet-poydalla-mykkasen-tapaamisessa-suu-kyin-kanssa/
 
Lähi aikoina on uutisoitu näyttävästi, kuinka rohingya muslimit joutuvat pakenemaan Myanmarista massiivisin joukoin. Tähän asti kukaan ei ole kuitenkaan uutisoitu väkivaltaisuuksien perimmäistä syytä.
No nyt on ja jälleen taustalta paljastuu islam ideologian väkivaltaisuus.
#stopomiinmuroihinkusemiselle!

Rohingya-muslimeiden Arsa-kapinallisryhmä jatkaa kasvuaan Burmassa
Ryhmä on sanonut tehneensä hyökkäykset, jotka roihauttivat väkivaltaisuudet Rakhinen osavaltiossa.
MAAILMA STT 11:05 0

Mohammad Omarin nimellä esiintyvä mies kertoo aiemmin ylittäneensä rajan Burmasta Bangladeshiin myydäkseen tupakkaa. Nyt hän ylittää rajan hakeakseen täydennystarvikkeita rohingya-muslimeiden Arsa-kapinallisryhmälle, joka vastustaa Myanmarin turvallisuusjoukkoja.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman Omarin mukaan ryhmän uusia tulokkaita koulutetaan ja aseistetaan Burmanja Bangladeshin rajan tuntumassa Rakhinen osavaltiossa, jossa taistelut kapinallisten ja Burman turvallisuusjoukkojen välillä kiihtyivät jälleen viime kuun lopulla. AFP ei ole pystynyt varmistamaan Omarin henkilöllisyyttä.

Väkivaltaisuudet kiihtyivät sen jälkeen, kun osavaltiossa hyökättiin poliisiasemille. Arsa on ottanut nimiinsä hyökkäykset, joita on raportoitu seuranneen Myanmarin turvallisuusjoukkojen vastaoperaatio. Yli 100 000 syrjityn rohingya-muslimin on arvioitu jättäneet kotinsa väkivaltaisuuksien takia ja satojen on kerrottu saaneen surmansa.

Kansainvälisen Crisis Group -tutkimuslaitoksen mukaan Arsaa johtavat Saudi-Arabiassa asuvat rohingya-muslimit. Asia Times -lehden haastatteleman Arsa-ryhmän edustajan mukaan ryhmä on kouluttanut taistelijoita vuodesta 2013 asti. Ryhmä teki ensimmäisen hyökkäyksensä kuitenkin vasta viime vuoden lokakuussa, BBC kertoo.

Hyökkäyksessä kuoli useita poliiseja, ja viimekuisen hyökkäyksen tavoin se johti väkivaltaisuuksien kiihtymiseen. Kuukausia kestäneiden väkivaltaisuuksien aikana kymmeniätuhansia ihmistä pakeni Bangladeshiin ja lukuisia sai surmansa.

YK on sanonut uskovansa Myanmarin armeijan syyllistyneen tuolloin etniseen puhdistukseen alueella. Sekä Burman hallitus että armeija ovat kiistäneet asian.

Burman hallitus pitää Arsaa terroristiryhmänä ja on syyttänyt sitä umpimähkäisistä murhista. Hallituksen mukaan ryhmä on myös polttanut sekä rohingya-muslimeiden että muiden etnisten ryhmien edustajien koteja. Jotkut rohingya-muslimeista ovat vuorostaan syyttäneet ryhmää armeijan provosoinnista, joka on johtanut kostotoimiin.

Ryhmä itse on sanonut puolustavansa rohingya-muslimeita Burman turvallisjoukoilta sekä Rakhinen osavaltiossa enemmistönä olevilta buddhalaisilta. Asia Timesin haastattelema ryhmän edustaja on myös kiistänyt, että Arsalla olisi yhteyksiä jihadistiryhmiin.

Ryhmän on raportoitu kasvavan.

Muun muassa AFP:n haastattelemien siviilien kertomusten perusteella useiden Bangladeshiin paenneiden rohingya-perheiden miespuolisia jäseniä on jäänyt Burmaan liittyäkseen Arsan riveihin. Myös AFP:n haastattelema Omar väittää, että kymmeniä miehiä oli liittynyt hänen yksikköönsä vain kahden päivän aikana. Miehet olivat hänen mukaansa tulleet pakolaisleireiltä Bangladeshista.
 
Nykyiset väkivaltaisuudet alkoivat 25. elokuuta, kun Arsa hyökkäsi poliisien vartioasemiin. Ensimmäisenä päivänä 12 turvajoukkojen jäsentä ja 59 militanttia kuoli. Kyseessä oli joukon suurin hyökkäys tähän mennessä. He olivat aseistautuneet veitsin, kepein, keihäin ja kotikutoisin pommein.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201709132200387344_ul.shtml

Väkivalta Myanmarin rohingya-muslimeja kohtaan on jälleen yltynyt ja ajanut YK:n arvion mukaan alle kolmessa viikossa peräti 370 000 ihmistä kodeistaan rajan yli Bangladeshiin. Vastaavasti viime vuoden lokakuussa alkaneen edellisen väkivalta-aallon seurauksena yli 80 000 rohingyaa lähti pakolaisiksi.

Syynä on Myanmarin armeijan systemaattinen hyökkäys rohingyoja kohtaan. Ihmisiä on tapettu, raiskattu ja pahoinpidelty. Kokonaisia kyliä on poltettu maan tasalle.

Tämä on surkuhupaisaa...

strasbourg-aung-san-suu-kyi-recoit-son-prix-sakharov-23c2a0ans-apres0_0.jpg


YK:n ja ihmisoikeusjärjestöjen vuoden sisään laatimat raportit alueelta ovat hyytävää luettavaa. Naisia ja tyttöjä on joukkoraiskattu jopa kuoliaaksi. Kaikenikäiset ihmiset ovat saaneet todistaa vierestä, kun heidän perheenjäsentensä kurkut on leikattu auki. Ihmisiä on suljettu koteihinsa ja poltettu elävältä. Vastasyntynyt vauva on poljettu kuoliaaksi.

Tänään Suu Kyi ilmoitti tiedottajansa välityksellä, että hän ei aio osallistua syyskuun lopulla järjestettävään YK:n yleiskokoukseen.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201709132200389504_ul.shtml

 
Lähi aikoina on uutisoitu näyttävästi, kuinka rohingya muslimit joutuvat pakenemaan Myanmarista massiivisin joukoin. Tähän asti kukaan ei ole kuitenkaan uutisoitu väkivaltaisuuksien perimmäistä syytä.
No nyt on ja jälleen taustalta paljastuu islam ideologian väkivaltaisuus.
#stopomiinmuroihinkusemiselle!

Tuossa yllä yritin helmikuussa jo kertoa, että asiat eivät välttämättä ole sitä mitä täällä annetaan ymmärtää.
 
Itsekin mietin,vaan en enää miksi Juntta taipui Nobelneidon tahtoon alunperin. Selitykset silloin ei olleet riittäviä tai uskottavia. Epäilys alkoi nousta siitäkin, kun näin Nobelneidon kaltaisen kloonin kävelevän pitkin myanmarin katuja. Samannäköinen, vähän nuorempi, samanlaiset henkivartija ja hännystelijat mukana. Nouseva tähti. Sillon tajusin että tuo on poptähti. Ei mikään oikea suurmies/nainen.

Joten Juntta ei taipunut oikeasti koskaan Aung San Suu Kyin tahtoon.
He ostivat hänet. Uskokaa pois. Siitä on kyse.
 
Lähi aikoina on uutisoitu näyttävästi, kuinka rohingya muslimit joutuvat pakenemaan Myanmarista massiivisin joukoin. Tähän asti kukaan ei ole kuitenkaan uutisoitu väkivaltaisuuksien perimmäistä syytä.
No nyt on ja jälleen taustalta paljastuu islam ideologian väkivaltaisuus.
#stopomiinmuroihinkusemiselle!

Varmasti tässäkin kiistassa on kaksi osapuolta, mutta rohingyat näyttäisivät olevan etnisen puhdistuksen kohteena, eikä kepeillä ja keihäillä varustetut sissitkään taida ihan heti voiton puolelle päästä :D

maxresdefault.jpg


Eiköhän tämä ole taas sellainen uskonnollinen ja etninen vihan kierre, missä enemmistö mättää ja vähemmistö kärsii.

Rohingyat ovat kansa ilman valtiota, vaikka he ovat asuneet läntisen Myanmarin eli nykyisen Rakhinen osavaltion alueella sukupolvien ajan. Ennen nykyisen kriisin alkua heitä arvioitiin olevan noin miljoona. Buddhalaisenemmistöisessä 55 miljoonan asukkaan Myanmarissa heidän tilanteensa on tukala. Valtio ei tunnusta heitä kansalaisikseen ja pitää heitä laittomina maahanmuuttajina Bangladeshista.

Bangladesh taas pitää heitä laittomina maahanmuuttajina Myanmarista. Virallinen pakolaisstatus oli UNHCR:n mukaan annettu vain reilulle 33 000 ihmiselle. Bangladeshissa oli jo alkuvuodesta YK:n pakolaisviraston UNHCR:n arvion mukaan yli 230 000 rohingyaa ja nyt määrä on siis yli tuplaantunut.
 
Itsekin mietin,vaan en enää miksi Juntta taipui Nobelneidon tahtoon alunperin. Selitykset silloin ei olleet riittäviä tai uskottavia. Epäilys alkoi nousta siitäkin, kun näin Nobelneidon kaltaisen kloonin kävelevän pitkin myanmarin katuja. Samannäköinen, vähän nuorempi, samanlaiset henkivartija ja hännystelijat mukana. Nouseva tähti. Sillon tajusin että tuo on poptähti. Ei mikään oikea suurmies/nainen.

Joten Juntta ei taipunut oikeasti koskaan Aung San Suu Kyin tahtoon.
He ostivat hänet. Uskokaa pois. Siitä on kyse.

En jaa näkemystäsi.
Juntta on kupannut maata vuosikymmeniä ja johto alkaa olla iäkästä. Vuoden -88 mellakoiden jälkeen myanmar nousi muunkin maailman tietoisuuteen ja kansainvälinen sekä aasian maiden painostus alkoi jo tuntua juntankin mielissä. Vaalit oli luvattu ja oma etu oli turvattu kiinteällä armeijan määrällä hallinnossa. Lisäksi Aung Sang Suu Kyi oli periaattessa pelattu pois pelistä( presidentin vaatimukset).

Mietipä kuka tekisi vastaavan valinnan elämälleen kuin Aung Sang Suu Kyi, vain rahan takia?
 
Itsekin mietin,vaan en enää miksi Juntta taipui Nobelneidon tahtoon alunperin. Selitykset silloin ei olleet riittäviä tai uskottavia. Epäilys alkoi nousta siitäkin, kun näin Nobelneidon kaltaisen kloonin kävelevän pitkin myanmarin katuja. Samannäköinen, vähän nuorempi, samanlaiset henkivartija ja hännystelijat mukana. Nouseva tähti. Sillon tajusin että tuo on poptähti. Ei mikään oikea suurmies/nainen.

Joten Juntta ei taipunut oikeasti koskaan Aung San Suu Kyin tahtoon.
He ostivat hänet. Uskokaa pois. Siitä on kyse.

Ostivat hiljaiseksi ja saihan siitä hyvän keulakuvan, joka meni läpi kuin väärä dollari :D

hillary.jpg


f-myanmar-b-20170830-870x741.jpg
 
Varmasti tässäkin kiistassa on kaksi osapuolta, mutta rohingyat näyttäisivät olevan etnisen puhdistuksen kohteena, eikä kepeillä ja keihäillä varustetut sissitkään taida ihan heti voiton puolelle päästä :D

maxresdefault.jpg


Eiköhän tämä ole taas sellainen uskonnollinen ja etninen vihan kierre, missä enemmistö mättää ja vähemmistö kärsii.

Rohingyat ovat kansa ilman valtiota, vaikka he ovat asuneet läntisen Myanmarin eli nykyisen Rakhinen osavaltion alueella sukupolvien ajan. Ennen nykyisen kriisin alkua heitä arvioitiin olevan noin miljoona. Buddhalaisenemmistöisessä 55 miljoonan asukkaan Myanmarissa heidän tilanteensa on tukala. Valtio ei tunnusta heitä kansalaisikseen ja pitää heitä laittomina maahanmuuttajina Bangladeshista.

Bangladesh taas pitää heitä laittomina maahanmuuttajina Myanmarista. Virallinen pakolaisstatus oli UNHCR:n mukaan annettu vain reilulle 33 000 ihmiselle. Bangladeshissa oli jo alkuvuodesta YK:n pakolaisviraston UNHCR:n arvion mukaan yli 230 000 rohingyaa ja nyt määrä on siis yli tuplaantunut.

Ihan vastaavaahan on juntan toimesta käynnissä myös muutamalle muulle etniselle vähemmistölle, mutta he eivät nouse framille. Vain tämä yksi, erään uskonnon edustajat ovat framilla.
 
En jaa näkemystäsi.
Juntta on kupannut maata vuosikymmeniä ja johto alkaa olla iäkästä. Vuoden -88 mellakoiden jälkeen myanmar nousi muunkin maailman tietoisuuteen ja kansainvälinen sekä aasian maiden painostus alkoi jo tuntua juntankin mielissä. Vaalit oli luvattu ja oma etu oli turvattu kiinteällä armeijan määrällä hallinnossa. Lisäksi Aung Sang Suu Kyi oli periaattessa pelattu pois pelistä( presidentin vaatimukset).

Mietipä kuka tekisi vastaavan valinnan elämälleen kuin Aung Sang Suu Kyi, vain rahan takia?

Myös Aung Sang Suu Kyi alkaa uhkaavasti ikääntymään. Ehkä se vain kyllästyi tappelemaan ja otti mitä sai. Onhan maailmassa muutakin valuuttaa kun raha...esimerkiksi korkea mutta vain nimellinen virka.

En tosin sitä väitä että tietäisin Aung Sang Suu Kyin mielenliikkeistä yhtään mitään :D

Mielenkiintoiseen paikkaan täti on nyt kuitenkin joutunut ja tuskin se asialle mitään mahtaa, jos ei halua takaisin vankilaan tai arestiin.
 
Viimeksi muokattu:
En jaa näkemystäsi.
Juntta on kupannut maata vuosikymmeniä ja johto alkaa olla iäkästä. Vuoden -88 mellakoiden jälkeen myanmar nousi muunkin maailman tietoisuuteen ja kansainvälinen sekä aasian maiden painostus alkoi jo tuntua juntankin mielissä. Vaalit oli luvattu ja oma etu oli turvattu kiinteällä armeijan määrällä hallinnossa. Lisäksi Aung Sang Suu Kyi oli periaattessa pelattu pois pelistä( presidentin vaatimukset).

Mietipä kuka tekisi vastaavan valinnan elämälleen kuin Aung Sang Suu Kyi, vain rahan takia?

En usko että hän teki valinnan elämälleen rahan takia. Uskon että hän vastusti junttaa ja oli aito Myanmarilaiseen henkeen kuuluva "oppositioaktiivi". Uskon että Nobel tuli syystä. Se ei poista sitä että hänet on ostettu. Eikä sitä että valta ja raha turmelee.
 
Ihan vastaavaahan on juntan toimesta käynnissä myös muutamalle muulle etniselle vähemmistölle, mutta he eivät nouse framille. Vain tämä yksi, erään uskonnon edustajat ovat framilla.

Se on ainakin ihan varmaa että joitakin piirejä kiinnostaa vain yksi vähemmistö ja tästäkin asiasta on noussut melkoinen älämölö :D

aung-san-suu-kyi.jpg.size.custom.crop.1086x724.jpg
 
Aikaisemmin postaamani Ashin Wirathun haastattelu on entistä osuvampi. Selvästikkään Buddhistit sekä muslimit eivät tule keskenään toimeen samojen rajojen sisällä. Tosin samassa lauseessa voisi varmaan vaihtaa toisen osapuolen mihin tahansa niin loppupäätelmä olisi sama.
 
Jos todellinen rauhanuskonto, buddhalaiset, kyrvähtävät muslimeihin noin pahasti, niin oma veikkaukseni menee siihen että muslimit saavat nyt mitä ovat tilanneet. Kansi se buddhalaisenkin riisikupissa...
 
Yli 20 000 kovan linjan islamistia marssii rohingyojen puolesta Bangladeshissa

Myanmarin vähemmistökansan kohtelu on saanut aikaan valtavia mielenilmauksia ympäri erityisesti islamilaista maailmaa Marokosta Indonesiaan.

Bangladeshin poliisi kertoo lisänneensä joukkojensa määrää pääkaupungissa Dhakassa. Syy on islamistisen Hefazat-e-Islami-ryhmän järjestämä mielenosoitus.

- Tähän mennessä mielenosoitukseen on liittynyt 20 000 ihmistä, poliisikomentaja Mahmud Haq sanoo AFP:lle.

Fundamentalistijärjestön oman väitteen mukaan määrä on moninkertainen. Sosiaalisessa mediassa julkaistujen kuvien perusteella massat täyttävät useita katuja. Poliisi pelkäsi, että tilanne voi kärjistyä väkivaltaiseksi.

Mielenosoittajien tarkoitus oli marssia Myanmarin lähetystölle ja piirittää se. Poliisijoukot estivät aikeen, mikä aiheutti "jännitteen", mutta mielenosoittajat ovat alkaneet hitaasti poistua paikalta.

Vaikka mielenosoittajien määrä jäi alemmaksi kuin Hefazat-e-Islamin omat toiveet, kyseessä oli selvästi viime perjantaista 15 000 ihmisen mielenosoitusta suurempi kokoontuminen. Myös tuolloin tapauksen järjestivät islamistijärjestöt, joista osa vaatii Bangladeshin hallintoa julistamaan naapurivaltiolleen sodan.

Mielenosoittajat vastustavat Myanmarin vähemmistökansan, islaminuskoisten rohingyojen kohtelua. Jo 410 000 ihmistä on reilussa kolmessa viikossa jättänyt kotinsa ja paennut Bangladeshiin. Syynä ovat Myanmarin armeijan kovat otteet. Kymmeniä tai satoja rohingya-kyliä on poltettu ja ihmisiä tapettu.

Rohingyoihin kohdistettu väkivalta, jota YK:n pääsihteeri ja ihmisoikeuskomissaari pitävät etnisenä puhdistuksena, on saanut aikaan valtavia mielenilmauksia ympäri erityisesti islamilaista maailmaa Marokosta Indonesiaan.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201709182200400516_ul.shtml
 
Tuollahan saattaa kuumentua ihan kunnolla vielä.... onneksi on hieman "mannerta" välissä

Chechen leader Ramzan Kadyrov at odds with Russia as he calls for protests over killings of Rohingya Muslims

Ramzan Kadyrov, head of Russia's mostly Muslim Chechnya republic, has brought tens of thousands of his citizens to the streets to protest against violence toward the Rohingya and said he will oppose Moscow if it backs the Burmese government.

In a live Instagram video on Saturday, Mr Kadyrov said he wanted to send his security forces to Burma but couldn't because “that's the prerogative of the state”.

“If I had my way, if it was possible, I'd even carry out a nuclear strike on them, to destroy those people who are killing children, women, the elderly,” Mr Kadyrov said.

“Even if Russia will support those devils who are committing crimes today, I'm against the position of Russia,” he added, referring to reports that Moscow has prevented the United Nations Security Council from condemning the violence in Burma.

The suggestion he could oppose the Kremlin line was unusual for Mr Kadyrov, who has in the past declared himself Vladimir Putin's “foot soldier”.

Burma has in the past been a major purchaser of Russian weapons.

Hundreds of people have died and tens of thousands of Muslim Rohingya refugees have fled Burma as the military has cracked down on both insurgents and civilians.

Maria Zakharova, the foreign ministry spokeswoman, on Monday said Moscow had expressed its concern over the situation in Myanmar and denied Russia has blocked a UN security council resolution on the topic. But Russia and China did block a security council statement on Burma in March, according to diplomats involved.

Tens of thousands of people attended a rally on Monday in the regional capital Grozny where Mr Kadyrov, speaking Russian rather than Chechen, called for “punishment of the guilty and an international investigation of crimes against humanity” in Burma, accusing world leaders and the media of “looking on silently”.

The day before, hundreds of protestors chanted “Buddhists are terrorists” outside the Burmese embassy in Moscow following an Instagram post in which Mr Kadyrov called the violence there a “genocide”.

The ultraconservative strongman, who has been accused of human rights violations including a campaign of torture against gay men earlier this year, complained that the Burmese government was refusing to let journalists and human rights organisations into Rohingya areas.

On Monday, police detained 17 people outside the Burmese embassy in Moscow. Local media reported they had written a letter to the ambassador calling for an end to the “Muslim genocide”.
http://www.telegraph.co.uk/news/201...-kadyrov-odds-russia-calls-protests-killings/
 
Pyhää sotaa...tästäkö se lähtee..

Malaysian IS members carrying out 'holy war' against Myanmar government

MELAKA: A number of Malaysians backed by the Islamic State (IS) militant group is engaging the Myanmar government in a “holy war” purportedly to defend the oppressed Rohingya Muslims in Rakhine State.

Federal police Special Branch’s Counter-Terrorism Division assistant director Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay said in reality, the IS is employing the Rohingya issue as a platform to recruit new members to carry out its terrorist acts.

Ayob said IS also shared images of oppressed Rohingya people online to evoke sympathy and lure people to be part of the terror group.

“At the same time, we have intelligence information on the possibility of Indonesians involved in militant activities in their country,” Ayob told reporters after the launch of the ‘IS Threat to Youths Awareness Seminar’ here yesterday.

The event was officiated by Melaka Chief Minister Datuk Seri Idris Haron.

Ayob said Myanmar’s proximity to Malaysia was an opportunity for IS to spread their influence in Rakhine.

“Myanmar is closer to Malaysia than Syria and the southern Philippines. And now Rakhine has become their latest destination to carry out their ‘jihad’.”

Ayob revealed on Sept 10, a cendol seller from here was arrested on suspicion of promoting IS militancy through the printing and distribution of IS flags. The 38-year old man was also planning to take part in IS activities in the Philippines and Rakhine.

In a related development, Ayob said the recruitment of new members was still ongoing despite the head of Southeast Asia IS, Muhamad Wanndy Mohamad Jedi, from Melaka, was killed in a drone attack in Raqaa, Syria in April.

He said as of now there were four Malaysians in Syria believed to be actively recruiting Malaysians - Bernama
https://www.nst.com.my/news/nation/...rying-out-holy-war-against-myanmar-government
 
Back
Top