Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei pidä unohtaa Kreikkaa jonka mielessä on varmasti jotain muuta kuin savimajojen räjäyttelyä, kiitos naapurinsa. Motivaatio, koulutus, yms unohtaen on Kreikan armeija pysynyt vahvana läpi vaikeiden vuosien eikä luultavasti kumartaisi EU maista kuin Puolalle. Siis puhuttaessa puhtaasti paperivahvuuksista.Ei kai tuo mikään uutinen ole, tuntuu että koko euroopan asevoimat (ehkä poislukien Suomen) ovat nykyään mitoitettu käymään pelkästään ambomaa-sotia kevyesti aseistettuja alkuasukkaita vastaan.
Hänen mukaansa valtioiden oikeus tehdä itsenäisesti omat turvallisuuspoliittiset valintansa on paitsi Naton myös USA:n politiikan yksi keskeisistä kulmakivistä. Periaate koskee hänen mukaansa myös oikeutta sotilaalliseen liittoutumiseen, eikä muutosta siihen ole myöskään Trumpin hallinnon aikana näköpiirissä.
Berliinissä tiistaina järjestetyssä Berlin Foreign Policy Forumissa puhunut Gottemoeller esitti näkemyksensä vastauksena Suomen entisen pääministerin, kansanedustaja Alexander Stubbin (kok.) esittämään kysymykseen.
Stubb tiedusteli vuosittaisessa seminaarissa, voisivatko Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tehdä sopimuksen, joka sulkisi Nato-jäsenyyden mahdollisuuden muun muassa Suomelta, Ruotsilta, Georgialta ja Ukrainalta.
”Suvereniteetti on loukkaamaton”
Vuonna 1975 allekirjoitettu Helsingin Etyk-päätösasiakirja ja vuonna 1990 annettu Pariisin julistus muodostavat Gottemoellerin mukaan yhä Euroopan turvallisuusarkkitehtuurin kantavan perustan.
Hän korostaa valtioiden suvereniteetin, alueellisen koskemattomuuden ja kansainvälisen oikeuden noudattamisen olevan kestäviä perusperiaatteita, joiden noudattamiseen kaikkien osapuolten on syytä suhtautua vakavasti.
Lännen ja Venäjän väliselle vuoropuhelulle olisi Gottemoellerin mielestä hyvät edellytykset nykyisten rakenteiden puitteissa. Erityisen tärkeää olisi hänen mukaansa keskustella siitä, mitä Venäjän strategiassa ja sotilasdoktriinissa tapahtuneet muutokset käytännössä tarkoittavat.
Gottemoeller sanoo ymmärtävänsä, että myös Venäjällä kannetaan huolta esimerkiksi tietyistä läntisistä asejärjestelmien kehityshankkeista. Selventävät keskustelut voisivat hänen mukaansa aikanaan johtaa uusien aserajoitussopimusten solmimiseen Venäjän ja lännen välillä.
Kansainvälisen terrorismin torjumiseksi hän toivoo yhteistyötä Venäjän kanssa.
– Emme silti voi kääntää selkäämme niiltä haasteilta, joita Venäjä itse Euroopan turvallisuudelle muodostaa, hän toteaa.
Rose Gottemoeller aloitti suurlähettiläs Alexander Vershbow’n seuraajana Naton kakkospaikalla lokakuussa. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut muun muassa Yhdysvaltain varaulkoministerinä.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Rose Gottemoeller Nato Suomi-58326
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Rose Gottemoeller Nato Suomi-58326
Jenkkien tankit saapuivat saksaan. Kauaa eivät poissa olleet,jos kolmevuotta sitten viimeiset lähti. Saksassa välietappi kohti Naton itärintamaa
Junien yhteispituus 14km.
https://www.thelocal.de/20170106/us-tank-brigade-arrives-in-north-germany-for-eastern-deployment/amp
Laitan tämä toisesta ketjusta tänne:
USA toimitti Saksaan panssaritekniikkaa NATOn vahvistamiseksi сообщает Deutsche Welle.
Bremerhaveniin saappui 87 tankkia, 144 rynnäkköpanssarivaunua, 18 telatykistöä ja 419 Humvee autoa. Lähi viikoina (2 vkoa) nämä ja 4000 amerikkalaista sotilasta sijoitetaan NATO:n 7 maihin Eestista Bulgariaan.
Vuonna 2016 USA kasvatti tuen NATOn liittolaisille Euroopassa nelinkertaiseksi - 3,4 miljardin dollariin.
Värityksestä päätellen matkaavat elokuiseen vehnäpeltoon.
No tuskinpa Suomessakaan pystytään torjumaan vihollinen sillä miehistömäärällä millä rajaa valvotaan. Valvonta ja torjunta kun on kaksi eri asiaa.
Kyllä kummalta tuntuu, kun Suomi täällä pohjoisessa, pystyy(?) pitämään ihan yksin 1300 km rajaa valvottuna, Nato-maat euroopassa paniikissa rukoilee USA:lta vahvistuksia.
Tarkistapa vahvuudet akselilla Baltia - Puola, vertaa niitä Suomeen ja sen lisäksi ota huomioon maantiede (ml. Kaliningrad) ja Venäjän asevoimien vahvuuksien suuntautuminen. En usko että asia herättää tämän jälkeen ihan yhtä suurta kummastumista. Etenkin Baltian on todella fiksua saada nuo kynnyspataljoonat.
No tottakai, jos aletaan pilkkua viilaamaan. Kyllä nuo Nato-prikaatitkin, mitkä siirtyy puolaa, Saksaan jne. erittäin paljon auttaa pitämään rajan koskemattomana.