Uutisia Norjasta

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
RÖLLIKKÄ
Helge menee romuksi (kuten saattoi olettaa).

Epäselvää on, että miten tilanne paikataan. Kallista se on norjalaisillekin.

 

vilval

Kapteeni
Nou komments https://www.nrk.no/urix/kurdisk-forsker_-mulla-krekar-er-populaer-blant-unge-kurdere-i-irak-1.14631187 Jeg drikker alibaba caffe just ny som satans bra kaffe. Helvetes perkele när sådana nyheter kommer fra forskare.
 

Tups

Kapteeni
Norjan rannikkovartioston ulkovartiolaiva Pohjoisnavalla:


Taitaa olla eka kerta kun viisseiska nähdään noilla leveysasteilla...
 

Fremen

Respected Leader
Vähän isompi affena... kuvaaja luuli ensin 'jättiloheksi', mutta vähän oli ylimääräistä varustusta. Harvinainen vieras, vaikkakin pienen näköinen yksilö, ja varsin kaukana kotivesiltään Karibialta... #ilmastonmuutostietysti

ps. hieno kuva jota NRK ei anna linkata joten laitan linkin:pps. Wiki: "Miekkakalan metsästys on suosittua urheilua, jossa niiden liha on sivuseikka."

#hohhoijaa
 

vilval

Kapteeni
Tässä jo aiemmin mauttomuuden rajoilla käyneenä sorrun keventämään tunnelmaa talviurheilu aiheisella Youtube videolla jossa Venäjän Hiihtoliiton
johtaja Hjelenä Välbe(siis se hiihtäjä 90-luvulta) on tupakilla(Northugilla) tämä siis pitää sisällään huumoria jota SuomiFinland Oy on vailla.
 

Fremen

Respected Leader
Tässä jo aiemmin mauttomuuden rajoilla käyneenä sorrun keventämään tunnelmaa talviurheilu aiheisella Youtube videolla jossa Venäjän Hiihtoliiton
johtaja Hjelenä Välbe(siis se hiihtäjä 90-luvulta) on tupakilla(Northugilla) tämä siis pitää sisällään huumoria jota SuomiFinland Oy on vailla.
Fremotstøyende løpe... siitä lähtee... :D
 

Fremen

Respected Leader
Keskiviikkona tuli vähän enemmän vettä täällä päässä, lämpötila oli päivällä 9 asteen paikkeilla. Oli vähemmän mukavaa olla ulkotöissä, uudet Salomonin GTX:t vieläkin kosteat... :alien:. Ja siis sade alkoi vasta puolenpäivän maissa, ja loppui iltaysiin mennessä, melkein 50milliä jääkylmää vettä niskaan siinä välissä... munatkin hölskyivät, noh se vähä mitä niistä reserviläisen ressukoista oli tossa vaiheessa jäljellä:).

Onsdag ble en våt dag på #Østlandet
Aller mest nedbør målte vi i Rygge i Østfold. Kartet viser de høyeste 24-timers målingene i hvert fylke.
 

hansai

Supreme Leader
Norjan turvallisuuspalvelu varoittaa: Äärioikeisto voi tehdä terrori-iskun muslimeja, juutalaisia tai poliitikkoja vastaan
PST:n arvioon iskun todennäköisyydestä vaikuttaa se, että useat henkilöt ovat ilmaisseet tukensa moskeijaiskijöille.

 

Raakku

Kapteeni

Norja kielsi Isis-palaajilta maahantulon

Veikko Jarmala | 14.09.2019 | 10:31- päivitetty 14.09.2019 | 10:39

Norja peruutti 15 aiemmin Norjassa oleskeluluvalla asuneen Isis-palaajan luvat.

Toukokuussa Norjan oikeusministeri Jøran Kallmyr ohjeisti, että ennen lähtöään Syyrian tai Irakiin maassa oleskeluluvalla asuneita ei enää päästetä takaisin maahan, ja tämä koskee niin miehiä kuin naisiakin. Heidän oleskelulupansa on nyt peruutettu ja heidät karkotetaan, jos he ovat jo ehtineet palata takaisin Norjaan.
Ennen uutta ohjeistusta Norja oli oikeusministerin mukaan velvollinen ottamaan vastaan kaksi vuotta poissa olleet Isis-palaajat, joilla oli ollut esimerkiksi turvapaikkaoikeuden perusteella oleskelulupa Norjassa. Heidän oleskelulupansa olisi ollut vieläkin voimassa.
– Ainoastaan puuttui se, että emme olleet evänneet heidän oleskelulupaansa. Jos he saapuvat Schengen-alueelle, heidät pidätetään ja otetaan kiinni maahanmuuttolain rikkomisesta, sanoi Kallmyr Norjan yleisradiolle NRK:lle.
Uuden ohjeistuksen myötä maasta karkotettiin heti neljä oleskeluluvalla palannutta ja nyt on karkotettu yhteensä 15 henkilöä. joilla on Isis-kytköksiä.
Norjasta on lähtenyt noin 100 oleskeluluvalla maassa asunutta Syyrian ja Irakin islamilaisten ääriryhmien riveihin. Heistä 60 on Norjassa oleskeluluvan omanneita muiden maiden kansalaisia.

Hyvä päätös. Ja samanlaisen saisivat tehdä täälläkin.
 

vilval

Kapteeni
Olematta asiantuntija, Karsten Warholm 400 metrin aidoissa on sotaisassa juoksukunnossa.Sanotaan että varmaa kulta Norjaan.
 

hansai

Supreme Leader

Venäjän Tu-142-kone kuvattuna USA:n sotalaivan kannelta Trident Juncture-harjoituksen aikana Norjanmerellä. LEHTIKUVA / AFP
Norjan kenraali myöntää: Emme pysty puolustautumaan

KASPERI SUMMANEN |
01.10.2019 | 07:10- päivitetty 01.10.2019 | 07:46

Asevoimien operaatiopäällikkö sanoo Venäjää arvaamattomaksi.
Kenraaliluutnantti Rune Jakobsenin mukaan Norjan asevoimat tarvitsee kipeästi lisää resursseja.
– Jos haluamme kyetä sekä osallistumaan Naton toimintaan että pitää puolustuksemme kotona uskottavana, tarvitsemme yhden prikaatin lisää, Norjan asevoimien operaatiopäällikkö Rune Jakobsen toteaa VG:lle.

Hänen mukaansa Norjan armeija on nykyisellään liian pieni hoitaakseen edes minimivastuunsa, eli puolustamaan Norjan aluetta siihen saakka, että apu saapuu.
– Mikäli jatkamme nykyisillä resursseilla, tarkoittaa se, että me emme pärjää liittolaisten saapumiseen asti. Tämä on korjattava ensimmäiseksi, Rune Jakobsen toteaa.

Hänen mukaansa Venäjä pyrkii viestimään voimaa arktisilla alueilla ja estämään Natoa toimimasta siellä.

Kenraaliluutnantti korostaa, että kaikilla valtioilla on oikeus käyttää kansainvälisiä vesialueita. Venäjä pyrkii kuitenkin toisinaan lähettämään jyrkkiäkin viestejä. Venäjän sotilaskoneet ovat tehneet esimerkiksi harjoitushyökkäyksiä norjalaisia sotilaskohteita, kuten Bodøn lentotukikohtaa ja Vardøn tutka-asemaa vastaan.
– Tähän liittyy paljon arvaamattomuutta. Ennakoimattomia harjoituksia, Skripal-isku, sekaantuminen demokraattisiin prosesseihin, Jakobsen listaa.
Kaikki tämä luo hänen mukaansa epävarmuutta lännessä ja maalaa epäselvän kuvan siitä, mihin Venäjä pyrkii.

 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Provokaatio Länsimaalla.

Venäjän erikoisjoukot ovat operoineet hiljattain sekä Norjan Huippuvuorilla että manner-Norjassa, norjalainen Aldrimer uutisoi. Venäläisten Spetsnaz-joukkojen kerrotaan tiedustelleen avainkohteita ja sijoittaneen valvontalaitteita Norjan alueelle. Toiminta on osunut samaan aikaan Venäjän pohjoisen laivaston harjoitusten kanssa.

Venäjän Norjan suurlähetystö on reagoinut väitteisiin jyrkästi.

Aldrimer.no:n artikkelissa esitetyt tiedot Venäjän erikoisjoukkojen väitetystä toiminnasta Länsimaalla (Huippuvuorilla) ovat valeuutinen, suurlähetystö kommentoi Facebookissa.

Venäjän lähetystön mukaan kyse on provokaatiosta, jolla pyritään ”maalaamaan viholliskuvaa Venäjästä” sekä tukemaan pyrkimyksiä saada lisää resursseja Norjan puolustusvoimille.
https://www.verkkouutiset.fi/venajan-erikoisjoukkojen-vaitetaan-operoineen-norjassa/
 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Putler provosoi ja uhittelee - halua öljyhintojen nousevaan. Sama se on aina tehnyt Lähi-Idässä.
 

vilval

Kapteeni
Tämä ei taaskaan liity suoranaisesti mihinkään mutta uutisessa on puhe cowboy henkisistä henkilöistä Huippuvuorilla joka on yhteissaari(Nor/ Rus). Tässä tapauksessa jääkarhujen lisääntymistä oli häiritty ymmärtääkseni, voiko friimanni tulkata mitä huippuvuorien cowboyt ovat??
 
Viimeksi muokattu:

Herman30

Greatest Leader
Lahjoittaja
Kyse on Huippuvuorille tulevista kausituristiyrittäjistä joista osa ei toimi vastuullisesti ja toimivat maksamatta veroa ja muuta pakolista.
Näin minä sen ymmärrän, tuosta tekstistä.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS

Nargö

Luutnantti
Tämä ei taaskaan liity suoranaisesti mihinkään mutta uutisessa on puhe cowboy henkisistä henkilöistä Huippuvuorilla joka on yhteissaari(Nor/ Rus). Tässä tapauksessa jääkarhujen lisääntymistä oli häiritty ymmärtääkseni, voiko friimanni tulkata mitä huippuvuorien cowboyt ovat??
Huippuvuoret eivät ole Norjan ja Venäjän yhteisaluetta vaan Norjalle kuuluva alue. Huippuvuorten asemaa koskevassa sopimuksessa mukana olevilla valtioilla (joita on kymmeniä) on kuitenkin oikeus harjoittaa siellä elinkeinotoimintaa.
 
Top