Uutisia Ruotsista

Ruotsin turvallisuuspoliisin tiloihin pääsyt taistelukaasua?

Katso liite: 93449

Fosgeeni on myös yleinen raaka-aine muoviteollisuudessa. Sitä voi päätyä ilmaan vaikka muovin palaessa tai ylipäänsä klooriyhdisteiden hajotessa. Olisiko siivousfirma löytänyt jostain halvan erän vanhentunutta vessanpöntönpesuainetta? :LOL:
 

Juuri korjattu Kiirunan malmirata on taas poikki. Paikallinen poliisi epäilee uutislähteen mukaan sabotaasia. Rata on siis Narvik-Kiiruna ja tuolla luulisi olevan joukkojen kuljetuksellekin merkitystä. Malmia kertynyt joulukuusta asti ja hintalappu per päivä noin 8.8 m euroa kaivokselle.

“The investigation will take time given the conditions that exist with extensive damage over a large geographical area in difficult-to-access terrain,” the police says.
 
Sitä luulisi että kun Ruotsissa ollaan ja rahaa on ja tuo malmi tuo sitä vielä lisää, niin tuollainen rata olisi tehty niin hyvin kuin suinkin että ei siellä junat suistu itsekseen. Sikäli ajatuksia herättävä tapaus tämä..

Kyllähän noita suistumisia sattuu kaikissa maissa aina joskus. Ja vahingot ovat herkästi isot, koska veturinkuljettajan on usein vaikea huomata sitä jos muutama vaunu pitkän tavarajunan perällä on suistunut kiskoilta ja pomppii ratapölkkyjen päällä. Eli juna minkä vaunuja on suistunut saattaa ehtiä kulkemaan pitkiä matkoja ennen kuin se pysähtyy. Vaunujen suistumisesta ei tule mitään välitöntä indikaatiota veturiin kuin vasta siinä tapauksessa jos junan läpi kulkeva jarrujohto (paineilmajohto) katkeaa.

Suistumisvaurioita pahentaa lisäksi se, että nykyään hyvin monilla radoilla on betoniset pölkyt. Betonisiin pölkkyihin tulee säröjä sen seurauksena, kun junan pyörä pomppii niiden päällä, minkä vuoksi ne tässä Ruotsin tapauksessakin menivät pitkältä matkalta kaikki vaihtokuntoon. Puisiin pölkkyihin sen sijaan tulee yleensä vain pintavaurio.

Tuon Malmiradan ensimmäisen suistumisen jälkeen raidetta korjattiin hyvin epäedullisissa oloissa eli kovan pakkasen ja runsaan lumen keskellä. Ja vaikka korjatulla radalla sallittiin normaalin 30 tonnin akselipainon sijasta vain 25 tonnin akselipaino, niin ei se ehkä kovin suuri yllätys ole, että korjattu rata silti petti junan alla.

Pitkään on kaavailtu, että Malmiradalle tehtäisiin kaksoisraide jotta sinne mahtuisi enemmän junia kulkemaan ja jotta vikaherkkyys vähenisi. Kyseessä on kuitenkin maasto-olojen takia hyvin kallis hanke minkä vuoksi sitä on lykätty.
 
Taitaa olla jo niin arkipäivää, että ei nouse oikein missään esille
Uutisissa tuli pieni juttu ja ainakaan IS:stä piti etsimällä etsiä

Tukholmassa räjähti kolmannen kerran noin vuorokauden aikana

RUOTSISSA Tukholman ympäristössä räjähti tiistai-iltana jo kolmannen kerran noin vuorokauden aikana. Viimeisin räjähdys vaurioitti kerrostaloa Farstan alueella Tukholman eteläosassa.

Rakennuksen asukkaat evakuoitiin tikasauton avulla sortumisvaaran vuoksi. Kaikkiaan rakennuksesta evakuoitiin noin kymmenen ihmistä. Kymmenkunta ihmistä vietiin niin ikään sairaalaan tarkastettavaksi, mutta vakavista vammoista ei ole kerrottu.

Yksi rappukäytävä ja useita ovia tuhoutui räjähdyksen vuoksi. Lisäksi useissa asunnoissa uskotaan olevan vaurioita.


– On liian aikaista sanoa tarkalleen, mikä on räjähtänyt, mutta monet ovat soittaneet kovista pamahduksista. Olemme päättäneet evakuoida rappukäytävän, jossa räjähdys tapahtui, kertoi poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl.


Pelastuslaitoksen edustajan Oscar Davilan mukaan räjähdys tapahtui neljännessä kerroksessa. Rappukäytävässä on romahtamisvaara, ja myös julkisivu on osittain romahtanut.


KAKSI ihmistä sai lieviä vammoja Larsbergissa Lidingön alueella Tukholman lähellä sattuneessa räjähdyksessä varhain tiistaina, kertoi poliisi. Räjähdys tapahtui kerrostalon ulkopuolella aamuneljän tietämissä.


Rakennuksen julkisivu vahingoittui räjähdyksessä ja ikkunoita särkyi. Poliisin edustajan Per Fahlströmin mukaan loukkaantuneet saivat vammoja lasinsirpaleista.


Poliisin mukaan ketään ei tiistaina ollut otettu kiinni tapauksen vuoksi.


Larsbergin räjähdys sattui vain joitakin tunteja sen jälkeen kun viisi ihmistä oli saanut lieviä vammoja Tukholman eteläosassa sijaitsevassa Fagersjön kaupunginosassa kerrostalon rappukäytävässä tapahtuneessa räjähdyksessä. Fagersjön räjähdys sattui maanantai-iltana.

– Tutkimme luonnollisesti erittäin tarkasti, onko näiden kahden räjähdyksen välillä yhteys, mutta siitä on liian varhaista vielä sanoa mitään, Fahlström sanoi tiistaina.
 
Ruotsissa Tyresössä poliisi ratsasi islamilaisen "kulttuuri"keskuksen ja joitakin asuntoja. Ukkoja kiinni ja läjä aseita takavarikoitiin. Ruotsin lehdistö ei aseista kerro juurikaan, mutta muualla liikkuvien huhujen mukaan pelkästään AK-47 olisi lähtenyt poliisin mukaan kaksinumeroinen määrä. Ei ole oikein hyvää linkkiä, mutta uutiset eiliseltä ja tältä päivältä löytyvät Ruotsin lehdistöstä helposti.
 
Ruotsissa Tyresössä poliisi ratsasi islamilaisen "kulttuuri"keskuksen ja joitakin asuntoja. Ukkoja kiinni ja läjä aseita takavarikoitiin. Ruotsin lehdistö ei aseista kerro juurikaan, mutta muualla liikkuvien huhujen mukaan pelkästään AK-47 olisi lähtenyt poliisin mukaan kaksinumeroinen määrä. Ei ole oikein hyvää linkkiä, mutta uutiset eiliseltä ja tältä päivältä löytyvät Ruotsin lehdistöstä helposti.
Tässä yksi linkki
 
Ruotsi ei auta pakolaisleireillä Koillis-Syyriassa olevia ruotsalaisia palaamaan kotiin.

"Olemme tutkineet asiaa ja päättäneet, että Ruotsilla ja Ruotsin hallituksella ei ole velvollisuutta toimia näiden ihmisten kotiuttamiseksi. He ovat vapaaehtoisesti päättäneet mennä sinne [Syyriaan] liittyäkseen äärijärjestö Isisiin", Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström sanoi.

Suomi ei kuitenkaan ole tehnyt yhtä ankaraa linjausta kuin Ruotsi.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner sanoi maanantaina, että Suomi tekee kaikkensa lasten kotiuttamiseksi Syyrian pakolaisleireiltä.

 
Ravintolassa ammuttu rynnäkkökiväärillä. Noh, sattuuhan sitä...


Lukijakuva Expressenistä:
Katso liite: 95483

Ravintolassa syönyt mies ammuttiin kuoliaaksi ehkä kalašnikovin kaltaisella aseella​


Ehkä se oli konekivääri :rolleyes:
 
Back
Top