Uutisia Saksasta

On siellä kaikuja 30-luvulta. "Financial Times kertoo, että AfD:n Baden-Württembergin puheenjohtaja Rainer Balzer vaati, että Stuttgartin valtionoopperan on julkistettava festivaalin aikana kaikkien lavalla esiintyvien taiteilijoiden kansalaisuus ja etninen tausta."
Lähteenä HS, joka tunnetusti on puolueeton, tasapuolinen ja objektiivinen raporteissaan. Artikkelissa suorastaan vilisee sanat äärioikeisto, natsi-saksa ja rasismi.
Tietysti jos pää-uutislähteinä jollakin ovat Yle ja HS niin saahan tuosta aika raflaavan vaikutelman...
 
Oikeasti pulaa ei ole työvoimasta, vaan palkanmaksuhalusta. Tämä sama totuus toistuu kaikilla ”työvoimapula-aloilla” esim. hoitajat. Ulkomaalaisille kelpaa pienempi palkka, EU:n ulkopuolisille vielä pienempi. Siksi tarveharkinta halutaan poistaa
Tämä on täysin totta!

Vielä lisäys... kyseessä on käänteistä kapitalismia, työnantaja joutuu kilpailemaan työvoimasta rahalla (palkalla) ja sehän nyppii. Siksi ovat keksineet ratkaisuksi halpatuonnin.
 
Viimeksi muokattu:
Lähteenä HS, joka tunnetusti on puolueeton, tasapuolinen ja objektiivinen raporteissaan. Artikkelissa suorastaan vilisee sanat äärioikeisto, natsi-saksa ja rasismi.
Tietysti jos pää-uutislähteinä jollakin ovat Yle ja HS niin saahan tuosta aika raflaavan vaikutelman...
No, tuo pyyntö on nyt sentään helposti tarkistettavissa oleva fakta. Lähteeksi ilmoitettiin FT, jonka artikkeli löytyy osoitteesta https://www.ft.com/content/3188c2da-c007-11e9-9381-78bab8a70848. Vai onko sinulla tiedossa lähteitä, joissa AfD:n edustaja kiistää väitteet?
 
Räkyttäjät räkyttää äänestäjät äänestää.

« Vastaus #30 : 02.09.2019, 13:02:26 »


Saksalaislehti kertoo osavaltiovaaleista. On mielenkiintoista verrata jutussa esitettyä Saksan tilannetta Suomen vastaavaan. Hämmästyttävän paljon näyttää yhtäläisyyksiä löytyvän.

Lainaus
Saksin ja Brandenburgin osavaltiovaalit

AfD valloitti idän


Junge Freiheit 1.9.2019 juttu saksaksi

Sensaatiomainen voitto AfD:lle ja tuntuva korvapuusti hallitseville poliitikoille. Saksin 27% ja Brandenburgin 24% toivat AfD:lle historian suurimman uusien puolueiden vaalivoiton. Puolueesta on nyt tullut kansanpuolue itäisissä osavaltioissa.

Jatkuvasti joutuu hieraisemaan silmiään: AfD on vasta 6 vuotta vanha puolue. Mikään puolue ei ole koskaan saavuttanut Saksan sodanjälkeisessä historiassa ja uudelleenyhdistymisen jälkeen näin mittavaa vaalimenestystä tähän tahtiin.

AfD:n menestys on merkittävää myös siksi, että se on saavutettu lähes sulkeutuneesta yhteiskunnallisesta torjuntarintamasta huolimatta: Valtion media, joka on jo kuukausia boikotoinut AfD-poliitikkoja keskusteluohjelmissaan, yksityinen media, joka lähes poikkeuksetta uutisoi AfD-vastaisesti ja jonka toimittajista 2/3-osaa kannattaa vasemmistopuolueita, kirkot, ammattiliitot, työnantajajärjestöt ... viimeksi vielä Saksan teollisuuden liittovaltioyhdistyksen johtaja Dieter Kempf varoitti, että AfD:n menestys vahingoittaisi "maamme imagoa".

Yhtenäisrintaman uhmareaktio

Tämä epäoikeudenmukainen yhtenäisrintama, nämä vastenmieliset yhteenliittymät, natsinuijan heiluttelu, kollektiivinen kiusaaminen ja simputtaminen, ravintoloitsijoiden uhkaaminen ja pakottaminen
(he eivät vuokraa enää juuri missään tilojaan AfD:lle), äärivasemmistolaisen Antifan laajamittaiset väkivaltaiset hyökkäykset - ehkä juuri kaikki nämä seikat saivat kansalaiset itäisissä osavaltioissa äänestämään AfD:tä.

CDU ryhtyi Brandenburgissa naurettavaksi, kun se paikoitellen esitti AfD:n vastaisia vetoomuksia jopa yhdessä SED-puolueen [DDR:n valtapuolue] vasemmistolaisten perillisten kanssa. Tämä vasemmiston kanssa liittoutuminen saattoi aiheuttaa CDU:lle historiallisen romahduksen myös Brandenburgissa.

Yhä useampi kansalainen on saanut tarpeekseen ohjatusta ja valvotusta ajattelusta, ja siitä, että heille sanellaan ylhäältä, mitä demokraattiset vaalit tarkoittavat. Tähän liittyy myös se skandaalimainen havainto, että SED-perillisiä - jotka eivät ole täysin irtaantuneet marksilaisen sosialismin totalitaarisesta ideologiasta - tulisi pitää "demokraattisiin puolueisiin" kuuluvina, mutta ei AfD:ää.

CDU antautui Vihreiden panttivangiksi

CDU:n ja sosiaalidemokraattien (SPD) dramaattisen tappion, ja AfD:n voiton kannalta ratkaisevaa oli, että kansalaiset halusivat saada vaihtoehdon tärkeimmissä kysymyksissä, mitä vanhat puolueet eivät tarjoa: Laittoman joukkomaahanmuuton lopettaminen, normaalin rajavalvonnan palauttaminen, lakien noudattaminen ja järjestyksen ylläpito, ja nollakorkopolitiikan ja euron pelastamisen varjolla tapahtuvien vaivihkaisten ulosmittausten torjuminen.

AfD:n totaalisella torjumisella CDU antautuu Vihreiden panttivangiksi. Erityisesti Saksissa on selkeä ei-vasemmistolainen enemmistö. CDU:lla ja AfD:llä on osavaltion parlamentissa lähes 70% paikoista. Vihreät pystyisivät yksipuolisesti kiristämään CDU:lta mitä tahansa myönnytyksiä, oli kyse sitten tehottomista karkotuksista, poliisin toimien jarruttamisesta, ideologisista kokeiluista koulupolitiikassa tai hysteerisestä ilmastopolitiikasta.

Jos AfD jatkaa edelleen ammattimaista uudelleen organisoitumista ja keskustaan integroitumista, niin se tulee edelleen järjestelmällisesti syrjäyttämään aiempia suuria puolueita.

Suurin voittaja on demokratia

Saksin CDU-johtaja Michael Kretschmer on osoittanut, että konservatiivisella profiililla voidaan taas voittaa vaaleja. Seuraava pettymys on kuitenkin jo valmiina odottamassa: Kansalaiset äänestävät näennäisesti konservatiivista CDU:ta ja sitten heille tarjotaankin vihervasemmistolaista politiikkaa.

Näiden vaalien tärkeimmät seikat: Demokratia on suurin voittaja ja ponnahtaen noussut äänestysaktiivisuus osoittaa, että AfD:n myötä puoluepoliittinen maisema on muuttunut monimuotoisemmaksi ja eloisammaksi, kilpailu vilkastuttaa toimintaa ja rohkaisee kansalaisia käyttämään uudelleen äänestysoikeuttaan. Yhteiskunnan, etenkin median, tehtävä olisi nyt ottaa vastaan tämä äänestäjien viesti ja pitää yhteisesti huolta siitä, että yhteiskunnallinen keskustelu tulisi olemaan jatkossa laaja-alaisempaa ja oikeudenmukaisempaa.
Lihavoinnit mun.

Jutussa kuvattu yhteiskunnallinen yhteenliittymä työnantajia myöten on puhdasta korporatismia, jonka tunnettuja aiempia edustajia olivat fasistit ja natsit. Sosialistit harjoittivat aivan samanlaista totalitarismia, vaikka eräät elementit puuttuivat tai olivat merkityksettömiä. Myös EU jatkaa selkeästi samalla linjalla ja se on tärkein syypää uudelleen nousevaan totalitarismiin. Välillä vaikuttaa, että meneillään on kilpajuoksu, jossa EU-eliitti yrittää täydellistää totalitarisminsa ennen kuin koittaa se väistämätön romahdus kannatuksen sulaessa pois päättömän ja Euroopan kansoja halveksivan politiikan takia.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 02.09.2019, 13:06:47 kirjoittanut akez »

 
No, tuo pyyntö on nyt sentään helposti tarkistettavissa oleva fakta. Lähteeksi ilmoitettiin FT, jonka artikkeli löytyy osoitteesta https://www.ft.com/content/3188c2da-c007-11e9-9381-78bab8a70848. Vai onko sinulla tiedossa lähteitä, joissa AfD:n edustaja kiistää väitteet?
En minä kiistänyt mitään, vaan kommentoin lähteenä käytetyn linkin asenteellista luotettavuutta. Muun muassa juuri tällaisen vääristelevän paskajournalismin ansiosta se AfD jatkaa rakettimaista nousuaan siellä Saksassa. Kyllä se Horst ja Gretchen sielläkin ymmärtävät, että niitä natseja löytyy lähinnä toimittajien fantasioissa, ei niinkään laillisessa puolueessa.
 
tuossahan on kyseessä "analyysi", joka on aina toimittajan mielipide.
ei mikään ihme jos siinä vilisee väritettyjä uutisiakin enemmän natseja.

toimittajalla on tietysti oikeus kertoa ja vaikka huutaa oma mielipiteensä, muistetaan se.
 
Viimeksi muokattu:
Hesarikin on näköjään alentunut "Husun" tasoiseen lokaamiiseen, kaikki AfD:tä äänestäneet ovat sitten äärioikeistolaisia:sneaky:
Mutta tottakai siellä saattaa oikeasti ollakin äärioikeistoa joukossa, niinkuin kaikissa puolueissa on omat huullunsa ja rikollisensa.
 
Muun muassa juuri tällaisen vääristelevän paskajournalismin ansiosta se AfD jatkaa rakettimaista nousuaan siellä Saksassa. Kyllä se Horst ja Gretchen sielläkin ymmärtävät, että niitä natseja löytyy lähinnä toimittajien fantasioissa, ei niinkään laillisessa puolueessa.
Mikä tuossa jutussa oli mielestäsi vääristelevää paskajournalismia?
 
Mutta oliko jutussa sinun mielestäsi vääristelevää paskajournalismia?
03_vastuullistajournalismia_pysty_fin_sininencmyk-2.jpg
 
Käsitin, että Saksa poisti mahdollisuuden kantaa asetta jossain 2000-luvun alussa. Olenko väärässä? Nykyään siellä tulee pitää joustakin asekaapissa...
 
Ei EU:ssa ole unkarilaisten mielestä paskaa olla. Tässä on kyse siitä, että Unkari ei salli muslimimaahanmuuttoa alueelleen, kun taas EU:n eliitti Brysselissä haluaa suorittaa väestönvaihdon loppuun hinnalla millä hyvänsä. Seuraavaksi EU aloittaa Unkarin kiristämisen rahahanat sulkemalla. Älkää uskoko valheita siitä, että tässä olisi kyse Unkarin oikeusvaltioperiaatteesta tai lehdistön vapaudesta. Ne ovat tekosyitä. Todellinen syy löytyy muslimimaahanmuuton kieltämisestä. Siitä EU on raivoissaan.
Laittaistko linkin päätösesityksestä, jossa "EU eliitti Brysselissä" haluaa suorittaa väestönvaihdon. Vai onko kyseessä jälleen salaliitto?
 
Mikä tuossa jutussa oli mielestäsi vääristelevää paskajournalismia?
Jo aikaisemmin mainitsemani äärioikeisto- natsi-saksa- ja rasismihehkutus.
Jos journalisti kyllästää artikkelinsa omilla vasemmistolaisfantasioillaan, on kyseessä mielestäni paskajournalismi.
 
Jo aikaisemmin mainitsemani äärioikeisto- natsi-saksa- ja rasismihehkutus.
Jos journalisti kyllästää artikkelinsa omilla vasemmistolaisfantasioillaan, on kyseessä mielestäni paskajournalismi.
(Tarkoitus ei ole jankata, yritän oikeasti ymmärtää katsantokantaasi. :/ Sano vain, jos ei nappaa, niin lopetan keskustelun omaltakin osaltani.)

Minulle tulee mieleen seuraavat mahdollisuudet, joita voisit ehkä tulkita vasemmistolaisfantasioiksi:
- toteamus, että AfD on äärioikeistolainen
- se, että AfD:n toimista uutisoidaan negatiiviseen sävyyn
- AfD:n toimien vertaaminen natsi-Saksan toimiin

_Veikkaukseni_ on tuo viimeinen; menikö oikein vai täysin pieleen?
 
Laittaistko linkin päätösesityksestä, jossa "EU eliitti Brysselissä" haluaa suorittaa väestönvaihdon. Vai onko kyseessä jälleen salaliitto?
Luuletko että tuolla hakusanalla löytyy yhtäkään päätösesitystä? Tähän päämäärään liittyvät päätösesitykset verhotaan peitenimiin esim. ”taakanjako”, ”oikeusvaltioperiaate”, ”yhteiset arvot”, jne.
 
Luuletko että tuolla hakusanalla löytyy yhtäkään päätösesitystä? Tähän päämäärään liittyvät päätösesitykset verhotaan peitenimiin esim. ”taakanjako”, ”oikeusvaltioperiaate”, ”yhteiset arvot”, jne.
Eli kyseessä on siis salaliitto? jep, jep...
 
Back
Top