Uutisia Saudi-Arabiasta

Puhujan kieltä lukuunottamatta tämä video voisi olla ihan yhtä hyvin jokseenkin mistä tahansa länsimaasta. Taisivat vähän nuolaista ennen kuin tipahtaa Saudi-Arabiassa orastavan modernisoitumisen suhteen; video suututti viranomaiset ja kuntosali suljettiin.

Mutta silti hyvä muistutus siitä, että pitkälti tavallisia ihmisiä siellä saudeissakin kaapujen alla elää.
 
Puhujan kieltä lukuunottamatta tämä video voisi olla ihan yhtä hyvin jokseenkin mistä tahansa länsimaasta. Taisivat vähän nuolaista ennen kuin tipahtaa Saudi-Arabiassa orastavan modernisoitumisen suhteen; video suututti viranomaiset ja kuntosali suljettiin.

Mutta silti hyvä muistutus siitä, että pitkälti tavallisia ihmisiä siellä saudeissakin kaapujen alla elää.


Tämä länsimaissa ison osan ajastaan viettävä yläluokka ei ole enemmistö ja heistä löytyy myös suurimmat terrorin rahoittajat maailmasta.
 
Onkohan öjymääräarvio näyttänyt kenttien loppusuoran olevan menossa kun visio 2030 ohjelmaa pukkaa?
 
Uudistusten vauhti tuo mieleen Sinuhe Egyptiläisen ja Farao Ekhnatonin. Toivottavasti olen väärässä.
 
Pidän huhuja hyökkäyksestä palatsiin uskottavina, mahdollisesti yritys murhata kruunuprinssi, liikaa uudistuksia enemmistön makuun.

Noup. Enemmistö halajaa uudistuksia, alle 25-vuotiaiden osuus väestöstä on yli puolet. Uudistuksia ajava kuninkaallinen tulee käsittääkseni tarvitsemaan vielä asevoimiensa lojaliteettia, koska kenellä kiväärit sillä valta. Epäilemättä erilaiset vahapiitit tekevät parhaansa kapuloidessaan rattaita. Kaikki mausteet kunnon hiijenhoijakkaan kyllä valmisteilla.

Tuolla maan äärellä voittaa aina kovempi, joka harvoin on kivempi, se pitäisi jo uskoa, esimerkkejä löytyy lähimenneisyydestä viljalti. Tuolla päin maailmaa se kaikkein kovin on ääretön sekasorto, joka on pahempi kuin hirmuisinkaan diktaattori. Jos homma simahtaa, niin Euroopan toreilla tavataan. Näin se vaan menee.

Mutta eihän meidän kande lähteä Ranskan vetämiin siirtomaajuttuihin mukaan, ei ei, ei koske meitä. Kyllä vaan vi--u koskee, kun tulijoiden määrä mitataan miljoonissa.

No, toivottavasti maalaan isokieroa seinään aivan turhaan.
 
Ranskan vetämässä armeijaorganisoitumisessa meidän ei tarvitse olla mukana. Ne suunnat ulkomailla joissa Ranska on sotkeutunut mukaan se voi ihan rauhassa muiden kaveriensa kanssa kahinoida.
Suomella on puolustusvoimat maan puolustamista varten. Jos Ranskaa pitää kaverina puolustaa Euroopassa, siihen on välineitä jo olemassa ja uusia ei tarvita. Espanja, Italia, Saksa ja Benelux ovat Ranskan parhaat maamiinat aivan samoin kuin Suomi on Ruotsin paras maamiina.

Otsikon keskustelun mukaisesti hiekkamaissa ei tule rauhaa niin kauan kuin sikäläinen heimokulttuuri johtaa tapahtumia. Se kannattaa hyväksyä että asia ei ole meidän käsissämme ja keskitytään vaan EU ulkorajojen sulkemiseen.
.
 
6 mins ·

Saudi Arabia teloittaa sapelilla leikkaamalla ihmisoikeus naisaktivistin pään irti. Ainoa asia mikä erottaa Saudit isis:stä, on se että he ovat saaneet perustaa aikoinaan valtion, minkä Suomikin tunnustaa. Saudit ovat onnistunut isis, jotka ovat lännen liittolaisia.
Islamin sunnyinsija ja miljoonien muslimien pyhiinvaelluskohde. Saudeihin ei pysty koskemaan, muuten koko maailman muslimit ovat kimpussasi.
Isis halusi perustaa täysin samanlaisen valtion, mitä kauhistelimme, mutta kun Saudit ovat käytännössä isis, niin mediammekin kertoo meille kuinka edistysmielinen uusi kuningas on, kun sallii pari naista rattiin ja kansalle elokuvateattereita.
Saudit ovat maapallon perseenreikä, mikä ansaitsisi pikaisesti demokratiapommeja.

YJC.IR

Saudi Arabia beheads female activist in public: Report
TEHRAN, August 19 - Saudi Arabian sources are reporting public beheading of a female activist, who had spent three years in detention for criticizing the kingdom's rulers.
 
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201808222201152118_ul.shtml

UUTISET

Uutiset | Ulkomaan uutiset
Saudi-Arabia vaatii kuolemantuomiota mielenosoituksia järjestäneelle, 29-vuotiaalle aktivistinaiselle - ”hirvittävää”
Tänään klo 9:42
Israa al-Ghomghamia syytetään mielenosoitusten lietsomisesta. Syytteiden joukossa ei ole väkivaltaista toimintaa.



Saudi-Arabian yleinen syyttäjä hakee kuolemantuomiota kuudelle ihmisoikeusaktivistille, kertovat ihmisoikeusjärjestöt. Syytettyjä vastaan on nostettu syytteet salamyhkäisessä terrorismioikeudessa.
Syytettyjen joukossa on Israa al-Ghomgham, 29, joka on ensimmäinen ihmisoikeustyöstä kuolemantuomion mahdollisesti saava nainen Saudi-Arabiassa.Häntä vastaan on nostettu syytteet muun muassa mielenosoitusten lietsomisesta sekä moraalisen tuen antamisesta mellakoijille.
- Mikä tahansa teloitus on kamala, mutta se että kuolemantuomiota vaaditaan Israa al-Ghomghamin kaltaisille aktivisteille, joita ei edes syytetä väkivaltaisesta käyttäytymisestä, on hirvittävää, Human Rights Watchin Lähi-idän johtaja Sarah Leah Whitson sanoi lausunnossaan.
Aktivistiryhmien mukaan oikeudenkäynti jatkuu yhä. He kiistivät sosiaalisen median huhut, joiden mukaan syytetyt olisi jo teloitettu.

Saudi-Arabian hallitus ei ole Reutersin mukaan kommentoinut tapausta.Kuningaskunnassa on viety viime aikoina läpi useita kruununprinssi Mohammed bin Salmanin ajamia uudistuksia, joiden joukossa ovat olleet elokuvien tuominen teattereihin ja naisten ajokiellon kumoaminen. Samanaikaisesti lukuisia hallituksen kanssa erimielisiä aktivisteja ja älymystön edustajia on pidätetty vuoden aikana.

Myös aviomies halutaan teloittaa
Israa al-Ghomgham on tunnettu shiiamuslimiaktivisti, joka johti ja dokumentoi vuonna 2011 alkaneita joukkomielenosoituksia Qatifissa, maan itäosassa. Hänet ja hänen aviomiehensä Moussa al-Hashem pidätettiin Newsweekin mukaan joulukuussa 2015. Myös aviomiehelle haetaan kuolemantuomiota.
Saudi-Arabian väestöstä noin 95 prosenttia on sunnimuslimeja ja viisi prosenttia shiioja. Shiiat asuttavat erityisesti maan itäosaa.
Saudi-Arabia on aiemmin teloittanut shiia-aktivisteja syytteiden perusteella, jotka ihmisoikeusjärjestöjen mukaan ovat olleet poliittisesti motivoituja. Saudi-Arabia näkee shiiojen liikehdinnän vaarallisena ja syyttää naapurimaataan ja verivihollistaan Irania levottomuuksien lietsomisesta.
Viimeinen kuuleminen Ghomghamin tapauksessa pidetään lokakuun lopulla, jolloin tuomari joko vahvistaa tai kaataa kuolemantuomion. Jos kuolemantuomio pysyy voimassa, kuningas Salman bin Abdulaziz ratifioi sen ennen toimeenpanoa.Teloitukset tehdään Saudi-Arabiassa mestaamalla.
NINA DALE
 
Hiekka hiertää sortseissa, liian hyvästä vitsistä matkapalkinto (jopa 5v) jonka saa kustantaa itse (jopa 700 000€):
Vaikka olisi kuinka vitsi suussa syntynyt, Saudi-Arabiassa kannattaa pitää kieli keskellä suuta. Maassa saattaa joutua pitkäksi aikaa kiven sisään, jos onnistuu verkkosatiirillaan suututtamaan vallanpitäjät.

Telegraph kirjoittaa, että nettisatiiria ei kannata enää liiemmin viljellä hiekan peittämässä kuningaskunnassa. ”Yleistä järjestystä häiritsevät” satiiriksi tarkoitetut tuotokset voivat tuottaa jopa viiden vuoden vankeustuomion sekä 3 miljoonan rialin (noin 700 000 euroa) sakot.

Toimenpide on suunnattu toisinajattelijoita vastaan. Maassa on käynnissä vallan uusjako, jota kruununprinssi Mohammed bin Salman ei halua vääräleukojen häiritsevän. Viranomaiset todennäköisesti määrittelevät halunsa mukaan, mitkä tuotokset häiritsevät yleistä järjestystä.

Jo viime syksystä lähtien saudeja on kannustettu antamaan ilmi toisiaan some-käyttäytymisen perusteella. Tähtäimessä on terroristirikoksiin liittyvä toiminta, sen tarkemmin määrittelemättä. Sopivan väljästi tulkittuna mikä tahansa mikä ei miellytä hallintoa voidaan kyllä tulkita terroristiseksi.
https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/...paivitys-voi-tuoda-5-vuotta-vankeutta-6739475
 
Uutisten lomaan vähän analyysiä.

 
Tunnettu saudi-arabialainen toimittaja Jamal Khashoggi meni tiistaina Saudi-Arabian konsulaattiin Istanbulissa viemään avioeropapereita eikä häntä ole sen jälkeen nähty. Khashoggi on luultavasti edelleen konsulaatissa tai hänet on mahdollisesti salakuljetettu Saudi-Arabiaan, hän on arvostellut kruununprinssiä ja Saudi-Arabian sotaa Jemenissä.
We still do not know what has happened to Jamal Khashoggi. The Saudi journalist, who has contributed numerous articles to The Washington Post’s Global Opinions section, has not been seen since he entered the Saudi consulate in Istanbul on Tuesday afternoon to finalize papers regarding a divorce. Khashoggi is a prominent commentator, familiar to a generation of Middle East correspondents seeking insight into the intrigues of Riyadh. In recent years, he had turned into a critic of the kingdom’s leadership and relocated to Washington in a kind of self-imposed exile.

Turkish authorities insist that Khashoggi, 59, is being held in the consulate, as do his friends. “We have talked with some Turkish authorities and the police,” Turan Kislakci, an associate of Khashoggi, told my colleagues. “I think 100 percent that he is inside.”

But Saudi officials deny they have detained the journalist, claiming in an emailed statement to my colleagues that Khashoggi is not in the building.

“We were going to marry this week,” said Khashoggi’s fiancee, who spoke on the condition of anonymity, to my colleagues in Istanbul on Wednesday. She added that her spouse-to-be had been concerned about going to the consulate. “Of course he was worried. How comfortable can one be if he is not liked by his country?"

“We have been unable to reach Jamal today and are very concerned about where he may be,” said The Post’s international opinions editor, Eli Lopez, in a statement Thursday. “We are monitoring the situation closely, trying to gather more information. It would be unfair and outrageous if he has been detained for his work as a journalist and commentator."


In Washington, analysts and former diplomats who are generally supportive of Saudi Arabia expressed their disquiet. “The only logical explanations are that the Saudi government is either keeping him in the consulate building or has kidnapped him and taken him to Saudi Arabia,” wrote Elliott Abrams, a former official in the George W. Bush administration. Abrams warned that “the reputation of the current Saudi government will be harmed irreparably.”

Such detentions have become more conspicuous under the kingdom’s young crown prince, Mohammed bin Salman. Since taking de facto power in a shake-up last year, Mohammed has detained feminist activists and billionaire magnates alike. Saudi authorities even briefly held the sitting Lebanese prime minister in a Riyadh hotel last year. All of this came as Mohammed promised to open up Saudi Arabia’s conservative society and wean itself off of oil dependence.

Post columnist Jason Rezaian, a journalist who spent many months in unjust Iranian detention, puzzled over the nature of Mohammed bin Salman’s reforms. “Troubling developments from the community of activists inside the country, however, tell a vastly different story. Those pushing for change — whether they are women’s rights activists, journalists or ethnic minorities — report being systematically harassed by the authorities,” Rezaian wrote. “With every supposed reform comes a wave of fresh arrests, prison sentences and increasingly repressive behavior.”

The crown prince, Rezaian noted, is a frequent target of Khashoggi’s columns. “At each turning point . . . Jamal has offered readers of The Post insightful commentary and sharp criticism about the seemingly impenetrable country," he wrote.


The geopolitical backdrop to Khashoggi’s disappearance is worth considering. Turkish President Recep Tayyip Erdogan has presided over a sweeping purge of the country’s civil society and government ever since a botched coup attempt in 2016. Yet Turkey has also become something of a sanctuary for Arab dissidents of various stripes.

In 2013, after a military coup unseated Egyptian President Mohamed Morsi and brutally crushed his Muslim Brotherhood, a host of Egyptian dissidents and Islamist politicians took up residence in Istanbul. Erdogan remains a staunch critic of Egyptian President Abdel Fattah al-Sissi, the former army officer who ousted Morsi.

Sissi has counted on the support of Saudi Arabia and the United Arab Emirates, two Persian Gulf monarchies that have actively worked against Islamist political parties across the Arab world. In a column for The Post, Khashoggi rebuked the “intolerant hatred” shown by the Saudis and Emiratis “for any form of political Islam.” He argued “there can be no political reform and democracy in any Arab country without accepting that political Islam is a part of it.”

That’s a position welcomed by Erdogan, who once hoped his brand of religiously tinged democratic politics would be embraced by the Arab world. Instead, his rule has grown more autocratic, and the Middle East has been consumed by a series of wars and bitter geopolitical disputes. That includes the standoff between the Saudis, Emiratis and their allies on one side and Qatar on the other.

Turkey flew troops and food supplies into Qatar last year and still maintains a military base in Doha. Meanwhile, the Qataris pledged to inject $15 billion worth of investment in Turkey’s flagging economy in August. Some analysts read Ankara’s moves — coupled with Erdogan’s overtures to Iran over the past year — as a riposte to the emergence of a U.S.-backed Middle East bloc including the Saudis, Emiratis and even Israel.

Amid the chaos of the region’s politics, Khashoggi urged the kingdom conduct itself with “ethics” and “dignity”— and therefore called on Saudi Arabia to draw down its war in Yemen.

Khashoggi also wrote about the pain of seeing friends arrested or otherwise forced into silence. “I have left my home, my family and my job, and I am raising my voice,” he wrote in his first column for The Post, where he openly worried about facing arrest if he returned. “To do otherwise would betray those who languish in prison. I can speak when so many cannot. I want you to know that Saudi Arabia has not always been as it is now. We Saudis deserve better.”

https://www.washingtonpost.com/worl...p-middle-east-rivalry/?utm_term=.398ee8b7e679
 
Ilmaan on heitetty epäilyjä, että Khashoggi on surmattu ja paloiteltu ruumis on kuljetettu ulos konsulaatista.

https://www.middleeasteye.net/news/...shoggi-was-killed-consulate-report-1250529206

A senior Turkish police source told MEE that police believed that Khashoggi, a prominent critic of the Saudi government, was "brutally tortured, killed and cut into pieces" inside the consulate after visiting the building on 2 October.
"Everything was videotaped to prove the mission had been accomplished and the tape was taken out of the country," the source said.
 
Viimeksi muokattu:
Ilmaan on heitetty epäilyjä, että Khashoggi on surmattu ja paloiteltu ruumis on kuljetettu ulos konsulaatista.

https://www.middleeasteye.net/news/...shoggi-was-killed-consulate-report-1250529206

A senior Turkish police source told MEE that police believed that Khashoggi, a prominent critic of the Saudi government, was "brutally tortured, killed and cut into pieces" inside the consulate after visiting the building on 2 October.
"Everything was videotaped to prove the mission had been accomplished and the tape was taken out of the country," the source said.


Ei ole mahdollista, Saudeissa on nyt vallassa uudistusmieliset. :rolleyes:
 
  • Tykkää
Reactions: Tex
Hahaahah, juunäi on. :D "Uudistimme maamme vielä vähän enemmän persläveksi. Eivät meinanneet uskoa, mutta kyllä tämän paskastanin vielä karmeammaksi saa, asummehan me suuret perslävet täällä. Me osaamme kyllä."
 
Salamurhia ulkomailla.

Korkea-arvoiset turkkilaisviranomaiset ovat tulleet siihen tulokseen, että saudiarabialainen kriittinen toimittaja Jamal Khashoggi salamurhattiin Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa ja että murhakäsky tuli kuningaskunnan korkealta oikeustaholta.

Asiasta kertoi New York Times, joka on haastatellut viranomaisia. Yksi heistä kuvaili operaatiota hyvin suunnitelluksi ja nopeaksi: Khashoggi surmattiin kahden tunnin sisällä sen jälkeen, kun hän saapui konsulaattiin viime viikon tiistaina. Surmatyön teki saudiarabialaisten agenttien 15-henkinen ryhmä.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/84157fdf-abc5-449f-a5ad-d4c26579bb7e_ul.shtml?utm_campaign=uutisboksi_201808&utm_source=kl

Mutta tekijät paljastuvat nopeasti. Eri asia, saadaanko oikeuteen.
 
Back
Top