Uutisia Turkista

Tämä pommi-isku on mennyt suomalaiselta medialta ohi:

Turkish security forces arrest 26 after car bomb in Viransehir

Over 15 people were injured and at least one person was killed when a car bomb exploded in southeastern Turkey last night. In response, Turkish security forces arrested 26 suspects.

carbombtukeykilled18.jpg

Viransehir, after the car bomb Photo Credit: EPA


A 3-year-old girl was killed when a car bomb exploded near a residential building for judges and prosecutors last night (Friday) in southeastern Turkey, according to Turkish security officials. Over 15 people were injured in the explosion.

The blast occurred in the town of Viransehir in the province of Sanliurfa near the Turkish border with Syria. Medical teams were rushed to the scene and treated the victims.

So far, no terrorist organization has claimed responsibility for the car bomb. However, Sanliurfa Governor Gungor Azim Tuna told the state-run Anadolu agency that the Kurdistan Workers’ Party (PKK) was responsible for the attack. So far, Turkish security forces arrested 26 people suspected of being involved in the attack.

http://www.jerusalemonline.com/news...be/26-arrested-after-car-bomb-in-turkey-26738
 
Erdogan jaksaa vieläkin heilutella natsikorttia Hollannin ja Saksan suuntaan kun ei saanut tahtoaan läpi:

http://edition.cnn.com/2017/03/14/europe/erdogan-attacks-dutch-over-srebrenica/index.html

Nyt hollantilaiset ovat kuulemma jo kansanmurhaajiakin- melko tekopyhä syytös kun otetaan huomioon armenialaisten holokaustin toistuva kieltäminen ja tälläkin hetkellä jatkuva kurdien vainoaminen Turkin hallinnon toimesta. Tämänkaltainen toiminta on jo itsessään hyvä syy olla sallimatta minkäänlaista AKP:n poliittista kampanjointia Euroopassa.

Atatürk kääntyisi haudassaan jos näkisi minkälaiseksi islamistiseksi diktatuuriksi maa on vuosien varrella taantunut.
 
Erdogan jaksaa vieläkin heilutella natsikorttia Hollannin ja Saksan suuntaan kun ei saanut tahtoaan läpi:

http://edition.cnn.com/2017/03/14/europe/erdogan-attacks-dutch-over-srebrenica/index.html

Nyt hollantilaiset ovat kuulemma jo kansanmurhaajiakin- melko tekopyhä syytös kun otetaan huomioon armenialaisten holokaustin toistuva kieltäminen ja tälläkin hetkellä jatkuva kurdien vainoaminen Turkin hallinnon toimesta. Tämänkaltainen toiminta on jo itsessään hyvä syy olla sallimatta minkäänlaista AKP:n poliittista kampanjointia Euroopassa.

Atatürk kääntyisi haudassaan jos näkisi minkälaiseksi islamistiseksi diktatuuriksi maa on vuosien varrella taantunut.

Atatürk ja Erdoğan ovat ihan sama asia, jos Erdoğanilta kysytään ja muiltahan ei mitään kysellä. Maailmankuvat ehkä poikkeavat lievästi toisistaan, mutta ovat kuitenkin yhteensovitettavissa, kun kaikki eri mieltä olevat eliminoidaan...erityisesti ne joiden avulla Erdoğan pääsi kalifiksi kalifin paikalle :D

639712587958.jpg


Turkki on menossa huonoon suuntaan ja sillä on merkitystä myös länsimaille...aivan erityisesti EU:lle. Hollannin yhdistäminen Srebrenican verilöylyyn on jo todella paksu heitto, mutta Erdoğan tietää kyllä mitä on tekemässä.

EU on jäämässä kolmen tulen väliin ja sisälläkin palaa, vaikka liberaalit veivät voiton Hollannissa...toistaiseksi.

Elämme mielenkiintoisia aikoja...

trump-erdogan-putin-100~_v-gseagaleriexl.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Erdogan: kuolemanrangaistus palannee käyttöön Turkissa
http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005132872.html
Erdogan kertoi allekirjoittavansa mahdollisen lain kuolemanrangaistuksesta epäröimättä, mikäli parlamentti hyväksyy asian ensi kuussa.

Turkin parlamentti palauttanee kuolemanrangaistuksen, sanoi presidentti Recep Tayyip Erdogan lauantaina. Erdoganin mukaan parlamentti hyväksynee asian ensi kuun kansanäänestyksen jälkeen. Kansanäänestyksessä päätetään presidentin valtaoikeuksien laajentamisesta.

– Marttyyrien ja heinäkuun epäonnistuneen vallankaappauksen uhrien perheiden ei tarvitse olla huolissaan, Uskon, että jos Jumala suo, huhtikuun 16. päivän äänestyksen jälkeen parlamentti tulee toteuttamaan vaatimuksenne kuolemanrangaistuksen palauttamisesta, Erdogan sanoi puhuessaan Canakkalessa Länsi-Turkissa.

Erdogan kertoi allekirjoittavansa mahdollisen lain kuolemanrangaistuksesta epäröimättä.

EU on toistuvasti varoittanut Turkkia kuolemanrangaistuksen palauttamisesta. EU:n mukaan tämä merkitsisi loppua Turkin jäsenyyshaaveille.

Eipä sitä tiedä vaikka jokusen vuoden päästä Erdogan itse tuomittaisiin Turkissa hirteen ihmisoikeuksien luokkaamisesta sun muusta hauskasta... kiva sitten tietää että itsehän allekirjoitti kyseisen lain...
 
Kataisen lakeija, aiemminkin ylimielisistä aivopieruistaan tunnettu Romakkaniemi ottaa kantaa Turkin tilanteeseen. Ranskan ja Saksan vika...

https://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Romakkaniemi_EU-63061

Tekijänoikeuksien haltijana siteeraan jutun kommenttia:

"Uskomatonta roskaa. Ettäkö AKP:n touhu olisi jotain reaktiivista toimintaa siihen, että on todettu tosiasiana Turkin olevan vielä kaukana EU-kunnosta. Turkki on ollut "länsileirissä" esim. NATOn kautta jo 1950-luvulta saakka, sekulaarisena valtiona vielä pidempään ihan omasta aloitteestaan, mutta se olemassaoleva ja paljon EU:n jäsenyysneuvotteluja laajempi länsistatus ei ole estänyt tätä kehitystä nyt.

EU-jäsenyyspyrkimyksillä lienee kiistatta oma toivottuun suuntaan ohjaava vaikutuksensa, mutta tällainen "kaikkivoipuuskuvitelma" niiden mustan valkoiseksi korjaavasta ihanuudesta on täydellistä epärealismia ja unelmointia. Eikö esim. case Kreikka osoita miten vaarallista on joustaa tiukoista vaatimuksista uskoen siihen, että kyllä se hyvin menee kun otetaan vain kaikki kerhoon mukaan? Ranska ja Saksa ovat olleet Turkin osalta täysin oikeassa. Eihän Turkki ole edes myöntänyt 100 vuoden takaista miljoonan armenialaisten kansanmurhaa! Ilmeisesti tällaisetkaan pikkudetaljit eivät paina yhtään Romakkaniemen ajattelussa.

Kyllähän Brysselin hengitysilman on aiemminkin todettu aiheuttavan ajoittaista irtautumista maanpinnasta, mutta Romakkaniemen tämän ja aiempien ulostulojen perusteella vaikutus on nyt ollut erityisen voimakas.

Seuraavaksi Romakkaniemi varmaan kertoo, että Putinin suosio ja Krimin valtaus ovat seurausta siitä, ettei Venäjän kanssa ole aloitettu EU-jäsenyysneuvotteluja..."
 
EU on jäämässä kolmen tulen väliin ja sisälläkin palaa, vaikka liberaalit veivät voiton Hollannissa...toistaiseksi.

Liberaaleissa (Ruttea ja Hollannin poliittista kenttää tarkemmin tuntematta) on usein se ongelma, että he eivät jämäkästi puolusta niitä liberaaleja arvoja ulospäin silloin kun se on tarpeen. Liberaalius jätetään helposti sisäpoliittiseksi viisastelun ja paremmuuden ilmaisun välineeksi, ja sitä pidetään itsestäänselvyytenä.

USAn osalta olen siinä mielessä vähemmän huolissani että siellä on niin vahvat demokraattiset ja oikeusvaltioperiaatteet ettei edes pahapäinen ja öykkäröivä nokkamies saa loputtomia aikaan. Lisäksi Trumpilla ei käsittääkseni ole niinsanotusti verta käsissään (sen enempää kuin mitä rauhannobelisti Obamalle välillisesti kertyi) joten en täysin sulata vertailua mm. omien kansalaistensa kerrostaloja räjäyttäneeseen ja poloniumilla vastustajia myrkyttäneeseen Putiniin taikka samaan tyyliin rajua väkivaltaa käyttävään Erdoganiin.

Moni tätä USA:n päätöksentekosysteemiä silloin tuskaili kun Obama ei saanut juttujaan helposti läpi mutta nyt ehkä nähdään, että sille systeemille on ihan perusteensa?
 
Jo aiemmin Erdogan oli kehottanut turkkilaisnaisia hankkimaan vähintään kolme lasta. Nyt hän nosti lukua.

- Sanon kaikille kansalaisilleni, sanon veljilleni ja sisarilleni Euroopassa. Kouluttakaa lapsenne parhaissa kouluissa, pitäkää huolta, että perheenne asuvat parhailla asuinalueilla. Ajakaa parhaita autoja. Asukaa parhaissa taloissa. Hankkikaa viisi lasta, älkää kolmea. Te olette Euroopan tulevaisuus! Erdogan sanoi.

erdogan_against_germany__marian_kamensky.jpeg


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703182200087810_ul.shtml
 
Viimeksi muokattu:
Erdogan on jatkanut uhoamista jossain tapahtumassa.

Erdogan warns Europeans 'will not walk safely' if current attitude persists | Reuters
r

Turkish President Tayyip Erdogan said on Wednesday that Europeans across the world would not be able to walk safely on the streets if they kept up their current attitude.

Turkey has been embroiled in a row with Germany and the Netherlands over the barring of campaign appearances by Turkish officials seeking to drum up support for an April referendum on boosting Erdogan's powers.

"If Europe continues this way, no European in any part of the world can walk safely on the streets. We, as Turkey, call on Europe to respect human rights and democracy," Erdogan said at event for local journalists in Ankara.

(Reporting by Ece Toksabay and Tuvan Gumrukcu; Editing by Nick Tattersall)
http://www.reuters.com/article/us-turkey-referendum-europe-idUSKBN16T13E
 
Tästä ei ole tainnut vielä foorumilla olla juttua, vaikka merkittävä ja tuore juttu onkin.

Erdo sai niukalla enemmistöllä haluamansa, eli perustuslain uudistuksen. Samalla hänen valtansa kasvoi huomattavasti. Tilanne on siinä mielessä kofliktiherkkä, että äänestystulos oli lähes 50:50 ja hävinnyt osapuoli on varma vaalivilpistä. Joitakin todisteitakin on esitelty väitteen tueksi. Otetaanpa seurantaan. Jokatapauksessa varmaa on Turkin demokratiakehityksen merkittävä romahdus.

Hs:n juttu tämänpäiväisestä vaalivoitosta : http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005173613.html
IL : http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704162200103638_ul.shtml
 
Viimeksi muokattu:
varmaa on Turkin demokratiakehityksen merkittävä romahdus

Demokratiakehitys, joka oli lähinnä eurooppalaisille syötetty kuva siitä, miten Turkki etenee. Tosiasiassa mitään demokratiakehitystä ei ole koskaan oikeasti ollutkaan muuta kuin toiveissa, haaveissa ja suunnitelmissa. Siitä vain vaiettiin ja kerrottiin yksityiskohtia, jotka tukivat valittua agendaa. Tehtiin se sama mistaaki kuin Venäjänkin kanssa. Tuettiin demokraattista kehitystä.....

Muistan elävästi, kun suomalainen EUn paisuntakomissaari kehui lallatti aikanaan Turkin edistymistä, oikein kyyneleet meinasi silmään tulla. Sitten tuli muutos.

Turkin vaaleista tuli mieleen etsimättä -30-luvun Saksan vaalit, joissa sementoitiin Adin tyranniasema. Silloinkin ihan oikeasti äänestettiin juntta valtaan.

Sulttaanin Turkin suuruutta komeasti esittelevä politiikka tulee jollain aikavälillä aiheuttamaan melkoisesti epäjärjestystä ja jos en väärässä liene, tulijoita vielä piisaa.
 
Demokratiakehitys, joka oli lähinnä eurooppalaisille syötetty kuva siitä, miten Turkki etenee. Tosiasiassa mitään demokratiakehitystä ei ole koskaan oikeasti ollutkaan muuta kuin toiveissa, haaveissa ja suunnitelmissa. Siitä vain vaiettiin ja kerrottiin yksityiskohtia, jotka tukivat valittua agendaa. Tehtiin se sama mistaaki kuin Venäjänkin kanssa. Tuettiin demokraattista kehitystä.....

Muistan elävästi, kun suomalainen EUn paisuntakomissaari kehui lallatti aikanaan Turkin edistymistä, oikein kyyneleet meinasi silmään tulla. Sitten tuli muutos.

Turkin vaaleista tuli mieleen etsimättä -30-luvun Saksan vaalit, joissa sementoitiin Adin tyranniasema. Silloinkin ihan oikeasti äänestettiin juntta valtaan.

Sulttaanin Turkin suuruutta komeasti esittelevä politiikka tulee jollain aikavälillä aiheuttamaan melkoisesti epäjärjestystä ja jos en väärässä liene, tulijoita vielä piisaa.

Niinno, 51-49% vaalitulos ei ole ihan diktatuurin lukuja, vaikka muita diktatuurin elkeitä maan johdolla onkin. Koko oppositio on yhdessä rintamassa on tätä muutosta vastaan, kuten nyt myös n. 49% kansasta. Se on aika paljon ja siinä piilee kapinan riski. Mutta jos vaalitulos pysyy, niin tosiaan viimeistään nyt demokratian voi unohtaa. Olen myös samaa mieltä viimeisestä kappaleesta, uskon myös ettei 2015 jää viimeiseksi pakolaiskriisiksi...
 
Niinno, 51-49% vaalitulos ei ole ihan diktatuurin lukuja, vaikka muita diktatuurin elkeitä maan johdolla onkin. Koko oppositio on yhdessä rintamassa on tätä muutosta vastaan, kuten nyt myös n. 49% kansasta. Se on aika paljon ja siinä piilee kapinan riski. Mutta jos vaalitulos pysyy, niin tosiaan viimeistään nyt demokratian voi unohtaa. Olen myös samaa mieltä viimeisestä kappaleesta, uskon myös ettei 2015 jää viimeiseksi pakolaiskriisiksi...

Lukemat ovat aikalailla samansuuntaiset kuin Venäjällä maaliskuussa 2000 pidettyjen presidentinvaalien kohdalla, jolloin Putin valittiin presidentiksi saatuaan 52,94 % äänistä, jonka jälkeen Putin ryhtyi toden teolla sementoimaan valtaansa siirto kerrallaan. Turkissa Erdoganilla on osaltaan "parempi" asema, koska hänen on ollut mahdollista valmistella omaa "vallankaappausta" pidemmän aikaa kuin Putin, joten siihen suhteutettuna vaalivoitto oli yllättävän niukka. Olisiko se ollut vieläkin niukempi jos vaalivilppiä ei olisi tapahtunut, nimittäin ainakin eräissä äänestyspaikoissa harjoitettiin vilppiä.

Jotenkin sellainen tunne, että Turkissa Erdogan ryhtyy toimeen entistä raivoisammin estääkseen mahdolliset mielenosoitukset tai todellisen vallankaappausyrityksen. Käypä sitten kuinka tahansa, minullakin on tunne, että vuosi 2015 ei jää viimeiseksi pakolaiskriisivuodeksi. Jos Erdogan ottaa käyttöönsä vieläkin rajummat otteet, seurauksena voi olla Erdoganin vastustajien pako Turkista länteen. Jos Turkissa alkaa sisällissota (ainakin teoreettinen vaihtoehto), pahimmassa tapauksessa miljoonat lähtevät liikkeelle. Vaikka kumpaakaan edellisistä vaihtoehdoista ei tapahdu, Erdogan tullee kiristämään länttä pakolaisilla. Jos Eurooppa on heikko, sulttaani Erdogan voi tehdä mitä haluaa. Jos Euroopasta löytyy suoraselkäisyyttä ja johtajuutta, Erdogan jää turkkilaisten ongelmaksi. Ikävä kyllä vaihtoehdoista ensimmäinen on todennäköinen.

vlad
 
Saksassa pidettiin 30-luvulla vähän samantapaiset demokraattiset vaalit, joiden tuloksena siirryttiin demokratiasta diktatuuriin.

Ja mites siinä sitten loppujen lopuksi kävikään?
 
Saksassa pidettiin 30-luvulla vähän samantapaiset demokraattiset vaalit, joiden tuloksena siirryttiin demokratiasta diktatuuriin.

Ja mites siinä sitten loppujen lopuksi kävikään?

No nämä kaatuvat aina joko ulkoisten tai sisäisten voimien seurauksena, riippuen "vahvan johtajan" häikäilemättömyydestä.

Nykyinen Turkki tuskin lähtee hakemaan lebensraumia, joten sen nykyinen järjestelmä kaatuu sisäiseen paineeseen sitten kun sen hetki koittaa. 50/50 äänestystulos ei ainakaan lupaa kovin stabiileja aikoja, mistä seuraa, että kansaa yritetään leipoa yhteen esimerkiksi ulkoisia uhkia hyväksikäyttäen. Saa nähdä uppoaako.
 
Erdogan the Sultanin haaveena kyllä ilmeisesti on jonkinlainen ottomaanivaltakunta. Tosin laajeneminen tuskin suuntautuu Balkanille, vaan enemmänkin Syyriaan ja Irakiin. Saas nähdä mitä äijä vielä keksii.
 
Erdogan the Sultanin haaveena kyllä ilmeisesti on jonkinlainen ottomaanivaltakunta. Tosin laajeneminen tuskin suuntautuu Balkanille, vaan enemmänkin Syyriaan ja Irakiin. Saas nähdä mitä äijä vielä keksii.

Kyllähän se niin on, että ne talouspakotteet pitää ansaita. Ei sitä muuten pääse maapallon fuhrer-kerhoon.;)
 
Itse olen huolissani mahdollisista anti-Erdogan verkostoista joita syntyy maanpaossa olevian upseerien toimesta (ja muidenkin). Erdogan tekee omista harhoistansa vielä totta ja tämä sisältää vihollisetkin.
 
Jokainen diktatuuri tarvitsee vihollisen ja ulkoisten uhkien lietsonnassa myös EU saattaa olla jollain lailla tulilinjalla. Ainakin mainitut pakolaiset tulee ensimmäisenä mieleen. Turkin tilanne on oikeasti aika ikävä myös muiden kuin Turkkilaisten itsensä kannalta.
 
Back
Top