Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Turkista

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja opa, 13.08.2010.

 1. John Hilly

  John Hilly Kenraali

  Liittynyt:
  24.11.2014
  Viestejä:
  2,128
  Tykkäykset:
  2,278
  Pisteet:
  636
  Tämä pommi-isku on mennyt suomalaiselta medialta ohi:

  Turkish security forces arrest 26 after car bomb in Viransehir

  Over 15 people were injured and at least one person was killed when a car bomb exploded in southeastern Turkey last night. In response, Turkish security forces arrested 26 suspects.

  [​IMG]
  Viransehir, after the car bomb Photo Credit: EPA


  A 3-year-old girl was killed when a car bomb exploded near a residential building for judges and prosecutors last night (Friday) in southeastern Turkey, according to Turkish security officials. Over 15 people were injured in the explosion.

  The blast occurred in the town of Viransehir in the province of Sanliurfa near the Turkish border with Syria. Medical teams were rushed to the scene and treated the victims.

  So far, no terrorist organization has claimed responsibility for the car bomb. However, Sanliurfa Governor Gungor Azim Tuna told the state-run Anadolu agency that the Kurdistan Workers’ Party (PKK) was responsible for the attack. So far, Turkish security forces arrested 26 people suspected of being involved in the attack.

  http://www.jerusalemonline.com/news...be/26-arrested-after-car-bomb-in-turkey-26738
   
 2. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,770
  Tykkäykset:
  8,914
  Pisteet:
  1,286
  krd ja Coffee Man tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Thunderbolt

  Thunderbolt Kersantti

  Liittynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  114
  Tykkäykset:
  386
  Pisteet:
  16
  Erdogan jaksaa vieläkin heilutella natsikorttia Hollannin ja Saksan suuntaan kun ei saanut tahtoaan läpi:

  http://edition.cnn.com/2017/03/14/europe/erdogan-attacks-dutch-over-srebrenica/index.html

  Nyt hollantilaiset ovat kuulemma jo kansanmurhaajiakin- melko tekopyhä syytös kun otetaan huomioon armenialaisten holokaustin toistuva kieltäminen ja tälläkin hetkellä jatkuva kurdien vainoaminen Turkin hallinnon toimesta. Tämänkaltainen toiminta on jo itsessään hyvä syy olla sallimatta minkäänlaista AKP:n poliittista kampanjointia Euroopassa.

  Atatürk kääntyisi haudassaan jos näkisi minkälaiseksi islamistiseksi diktatuuriksi maa on vuosien varrella taantunut.
   
  Ana^Kangoo, scip10, Coffee Man ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,476
  Tykkäykset:
  4,340
  Pisteet:
  636
  Atatürk ja Erdoğan ovat ihan sama asia, jos Erdoğanilta kysytään ja muiltahan ei mitään kysellä. Maailmankuvat ehkä poikkeavat lievästi toisistaan, mutta ovat kuitenkin yhteensovitettavissa, kun kaikki eri mieltä olevat eliminoidaan...erityisesti ne joiden avulla Erdoğan pääsi kalifiksi kalifin paikalle :D

  [​IMG]

  Turkki on menossa huonoon suuntaan ja sillä on merkitystä myös länsimaille...aivan erityisesti EU:lle. Hollannin yhdistäminen Srebrenican verilöylyyn on jo todella paksu heitto, mutta Erdoğan tietää kyllä mitä on tekemässä.

  EU on jäämässä kolmen tulen väliin ja sisälläkin palaa, vaikka liberaalit veivät voiton Hollannissa...toistaiseksi.

  Elämme mielenkiintoisia aikoja...

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 6. Falangi

  Falangi Majuri

  Liittynyt:
  02.10.2016
  Viestejä:
  1,019
  Tykkäykset:
  1,811
  Pisteet:
  156
  Erdogan: kuolemanrangaistus palannee käyttöön Turkissa
  http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005132872.html
  Eipä sitä tiedä vaikka jokusen vuoden päästä Erdogan itse tuomittaisiin Turkissa hirteen ihmisoikeuksien luokkaamisesta sun muusta hauskasta... kiva sitten tietää että itsehän allekirjoitti kyseisen lain...
   
  Mustaruuti, skärdis ja Honcho tykkäsivät tästä.
 7. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,208
  Tykkäykset:
  25,031
  Pisteet:
  1,286
  Kataisen lakeija, aiemminkin ylimielisistä aivopieruistaan tunnettu Romakkaniemi ottaa kantaa Turkin tilanteeseen. Ranskan ja Saksan vika...

  https://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Romakkaniemi_EU-63061

  Tekijänoikeuksien haltijana siteeraan jutun kommenttia:

  "Uskomatonta roskaa. Ettäkö AKP:n touhu olisi jotain reaktiivista toimintaa siihen, että on todettu tosiasiana Turkin olevan vielä kaukana EU-kunnosta. Turkki on ollut "länsileirissä" esim. NATOn kautta jo 1950-luvulta saakka, sekulaarisena valtiona vielä pidempään ihan omasta aloitteestaan, mutta se olemassaoleva ja paljon EU:n jäsenyysneuvotteluja laajempi länsistatus ei ole estänyt tätä kehitystä nyt.

  EU-jäsenyyspyrkimyksillä lienee kiistatta oma toivottuun suuntaan ohjaava vaikutuksensa, mutta tällainen "kaikkivoipuuskuvitelma" niiden mustan valkoiseksi korjaavasta ihanuudesta on täydellistä epärealismia ja unelmointia. Eikö esim. case Kreikka osoita miten vaarallista on joustaa tiukoista vaatimuksista uskoen siihen, että kyllä se hyvin menee kun otetaan vain kaikki kerhoon mukaan? Ranska ja Saksa ovat olleet Turkin osalta täysin oikeassa. Eihän Turkki ole edes myöntänyt 100 vuoden takaista miljoonan armenialaisten kansanmurhaa! Ilmeisesti tällaisetkaan pikkudetaljit eivät paina yhtään Romakkaniemen ajattelussa.

  Kyllähän Brysselin hengitysilman on aiemminkin todettu aiheuttavan ajoittaista irtautumista maanpinnasta, mutta Romakkaniemen tämän ja aiempien ulostulojen perusteella vaikutus on nyt ollut erityisen voimakas.

  Seuraavaksi Romakkaniemi varmaan kertoo, että Putinin suosio ja Krimin valtaus ovat seurausta siitä, ettei Venäjän kanssa ole aloitettu EU-jäsenyysneuvotteluja..."
   
  Guderian tykkäsi tästä.
 8. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,208
  Tykkäykset:
  25,031
  Pisteet:
  1,286
  Liberaaleissa (Ruttea ja Hollannin poliittista kenttää tarkemmin tuntematta) on usein se ongelma, että he eivät jämäkästi puolusta niitä liberaaleja arvoja ulospäin silloin kun se on tarpeen. Liberaalius jätetään helposti sisäpoliittiseksi viisastelun ja paremmuuden ilmaisun välineeksi, ja sitä pidetään itsestäänselvyytenä.

  USAn osalta olen siinä mielessä vähemmän huolissani että siellä on niin vahvat demokraattiset ja oikeusvaltioperiaatteet ettei edes pahapäinen ja öykkäröivä nokkamies saa loputtomia aikaan. Lisäksi Trumpilla ei käsittääkseni ole niinsanotusti verta käsissään (sen enempää kuin mitä rauhannobelisti Obamalle välillisesti kertyi) joten en täysin sulata vertailua mm. omien kansalaistensa kerrostaloja räjäyttäneeseen ja poloniumilla vastustajia myrkyttäneeseen Putiniin taikka samaan tyyliin rajua väkivaltaa käyttävään Erdoganiin.

  Moni tätä USA:n päätöksentekosysteemiä silloin tuskaili kun Obama ei saanut juttujaan helposti läpi mutta nyt ehkä nähdään, että sille systeemille on ihan perusteensa?
   
  Coffee Man tykkäsi tästä.
 9. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,476
  Tykkäykset:
  4,340
  Pisteet:
  636
  Jo aiemmin Erdogan oli kehottanut turkkilaisnaisia hankkimaan vähintään kolme lasta. Nyt hän nosti lukua.

  - Sanon kaikille kansalaisilleni, sanon veljilleni ja sisarilleni Euroopassa. Kouluttakaa lapsenne parhaissa kouluissa, pitäkää huolta, että perheenne asuvat parhailla asuinalueilla. Ajakaa parhaita autoja. Asukaa parhaissa taloissa. Hankkikaa viisi lasta, älkää kolmea. Te olette Euroopan tulevaisuus! Erdogan sanoi.

  [​IMG]


  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703182200087810_ul.shtml
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2017
 10. VanhaPate

  VanhaPate Kapteeni

  Liittynyt:
  06.09.2010
  Viestejä:
  839
  Tykkäykset:
  1,887
  Pisteet:
  76
  Erdogan on jatkanut uhoamista jossain tapahtumassa.

  http://www.reuters.com/article/us-turkey-referendum-europe-idUSKBN16T13E
   
  John Hilly ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 11. VLF

  VLF Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  252
  Tykkäykset:
  422
  Pisteet:
  16
  Tästä ei ole tainnut vielä foorumilla olla juttua, vaikka merkittävä ja tuore juttu onkin.

  Erdo sai niukalla enemmistöllä haluamansa, eli perustuslain uudistuksen. Samalla hänen valtansa kasvoi huomattavasti. Tilanne on siinä mielessä kofliktiherkkä, että äänestystulos oli lähes 50:50 ja hävinnyt osapuoli on varma vaalivilpistä. Joitakin todisteitakin on esitelty väitteen tueksi. Otetaanpa seurantaan. Jokatapauksessa varmaa on Turkin demokratiakehityksen merkittävä romahdus.

  Hs:n juttu tämänpäiväisestä vaalivoitosta : http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005173613.html
  IL : http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704162200103638_ul.shtml
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2017
  baikal tykkäsi tästä.
 12. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,215
  Tykkäykset:
  22,002
  Pisteet:
  1,286
  Demokratiakehitys, joka oli lähinnä eurooppalaisille syötetty kuva siitä, miten Turkki etenee. Tosiasiassa mitään demokratiakehitystä ei ole koskaan oikeasti ollutkaan muuta kuin toiveissa, haaveissa ja suunnitelmissa. Siitä vain vaiettiin ja kerrottiin yksityiskohtia, jotka tukivat valittua agendaa. Tehtiin se sama mistaaki kuin Venäjänkin kanssa. Tuettiin demokraattista kehitystä.....

  Muistan elävästi, kun suomalainen EUn paisuntakomissaari kehui lallatti aikanaan Turkin edistymistä, oikein kyyneleet meinasi silmään tulla. Sitten tuli muutos.

  Turkin vaaleista tuli mieleen etsimättä -30-luvun Saksan vaalit, joissa sementoitiin Adin tyranniasema. Silloinkin ihan oikeasti äänestettiin juntta valtaan.

  Sulttaanin Turkin suuruutta komeasti esittelevä politiikka tulee jollain aikavälillä aiheuttamaan melkoisesti epäjärjestystä ja jos en väärässä liene, tulijoita vielä piisaa.
   
  Mustaruuti, skärdis, Fremen ja 7 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. VLF

  VLF Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  252
  Tykkäykset:
  422
  Pisteet:
  16
  Niinno, 51-49% vaalitulos ei ole ihan diktatuurin lukuja, vaikka muita diktatuurin elkeitä maan johdolla onkin. Koko oppositio on yhdessä rintamassa on tätä muutosta vastaan, kuten nyt myös n. 49% kansasta. Se on aika paljon ja siinä piilee kapinan riski. Mutta jos vaalitulos pysyy, niin tosiaan viimeistään nyt demokratian voi unohtaa. Olen myös samaa mieltä viimeisestä kappaleesta, uskon myös ettei 2015 jää viimeiseksi pakolaiskriisiksi...
   
  elso, krd ja Aquilifer tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  6,443
  Tykkäykset:
  10,360
  Pisteet:
  1,286
 16. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,644
  Tykkäykset:
  13,191
  Pisteet:
  1,286
  Lukemat ovat aikalailla samansuuntaiset kuin Venäjällä maaliskuussa 2000 pidettyjen presidentinvaalien kohdalla, jolloin Putin valittiin presidentiksi saatuaan 52,94 % äänistä, jonka jälkeen Putin ryhtyi toden teolla sementoimaan valtaansa siirto kerrallaan. Turkissa Erdoganilla on osaltaan "parempi" asema, koska hänen on ollut mahdollista valmistella omaa "vallankaappausta" pidemmän aikaa kuin Putin, joten siihen suhteutettuna vaalivoitto oli yllättävän niukka. Olisiko se ollut vieläkin niukempi jos vaalivilppiä ei olisi tapahtunut, nimittäin ainakin eräissä äänestyspaikoissa harjoitettiin vilppiä.

  Jotenkin sellainen tunne, että Turkissa Erdogan ryhtyy toimeen entistä raivoisammin estääkseen mahdolliset mielenosoitukset tai todellisen vallankaappausyrityksen. Käypä sitten kuinka tahansa, minullakin on tunne, että vuosi 2015 ei jää viimeiseksi pakolaiskriisivuodeksi. Jos Erdogan ottaa käyttöönsä vieläkin rajummat otteet, seurauksena voi olla Erdoganin vastustajien pako Turkista länteen. Jos Turkissa alkaa sisällissota (ainakin teoreettinen vaihtoehto), pahimmassa tapauksessa miljoonat lähtevät liikkeelle. Vaikka kumpaakaan edellisistä vaihtoehdoista ei tapahdu, Erdogan tullee kiristämään länttä pakolaisilla. Jos Eurooppa on heikko, sulttaani Erdogan voi tehdä mitä haluaa. Jos Euroopasta löytyy suoraselkäisyyttä ja johtajuutta, Erdogan jää turkkilaisten ongelmaksi. Ikävä kyllä vaihtoehdoista ensimmäinen on todennäköinen.

  vlad
   
  baikal, Fremen, Falangi ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 17. Aquilifer

  Aquilifer Kapteeni

  Liittynyt:
  05.05.2010
  Viestejä:
  663
  Tykkäykset:
  2,595
  Pisteet:
  76
  Saksassa pidettiin 30-luvulla vähän samantapaiset demokraattiset vaalit, joiden tuloksena siirryttiin demokratiasta diktatuuriin.

  Ja mites siinä sitten loppujen lopuksi kävikään?
   
  vessaharjamies, baikal ja VLF tykkäsivät tästä.
 18. elso

  elso Majuri

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  1,293
  Tykkäykset:
  862
  Pisteet:
  156
  No nämä kaatuvat aina joko ulkoisten tai sisäisten voimien seurauksena, riippuen "vahvan johtajan" häikäilemättömyydestä.

  Nykyinen Turkki tuskin lähtee hakemaan lebensraumia, joten sen nykyinen järjestelmä kaatuu sisäiseen paineeseen sitten kun sen hetki koittaa. 50/50 äänestystulos ei ainakaan lupaa kovin stabiileja aikoja, mistä seuraa, että kansaa yritetään leipoa yhteen esimerkiksi ulkoisia uhkia hyväksikäyttäen. Saa nähdä uppoaako.
   
 19. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  9,398
  Tykkäykset:
  17,535
  Pisteet:
  1,286
  Erdogan the Sultanin haaveena kyllä ilmeisesti on jonkinlainen ottomaanivaltakunta. Tosin laajeneminen tuskin suuntautuu Balkanille, vaan enemmänkin Syyriaan ja Irakiin. Saas nähdä mitä äijä vielä keksii.
   
  vessaharjamies ja baikal tykkäsivät tästä.
 20. elso

  elso Majuri

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  1,293
  Tykkäykset:
  862
  Pisteet:
  156
  Kyllähän se niin on, että ne talouspakotteet pitää ansaita. Ei sitä muuten pääse maapallon fuhrer-kerhoon.;)
   
 21. Osasto 31

  Osasto 31 Luutnantti

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  315
  Tykkäykset:
  370
  Pisteet:
  36
  Itse olen huolissani mahdollisista anti-Erdogan verkostoista joita syntyy maanpaossa olevian upseerien toimesta (ja muidenkin). Erdogan tekee omista harhoistansa vielä totta ja tämä sisältää vihollisetkin.
   
  Jukkis tykkäsi tästä.
 22. VLF

  VLF Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  252
  Tykkäykset:
  422
  Pisteet:
  16
  Jokainen diktatuuri tarvitsee vihollisen ja ulkoisten uhkien lietsonnassa myös EU saattaa olla jollain lailla tulilinjalla. Ainakin mainitut pakolaiset tulee ensimmäisenä mieleen. Turkin tilanne on oikeasti aika ikävä myös muiden kuin Turkkilaisten itsensä kannalta.
   
  vessaharjamies, Honcho, Mustaruuti ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu