Uutisia Uudesta-Seelannista

Jaahas...polemiikkia riittää. Allekirjoittanut ei totea aiheeseen tällä haavaa muuta kuin että silkka latvakakkonenhan tuo juippi on ollut eikä taatusti ole käynyt täysillä valoilla. Tässä olisi ollut ehkäpä mielenterveyshenkilöstölle ja heidän kanssaan viranomaisille toiminnan paikka jo aiemmin. Ihmeellistä ettei kukaan ole missään vaiheessa huomannut mitään saatikka sitten puuttunut asiaan. Syvältä hanurista on tämä(kin) tapaus ja hyvin kusi mies taas ammunnan harrastajien muroihin, nimittäin Toiminta-ampujien palstalla kerrottiin seuraavaa:

Toiminta-ampujat kirjoitti:
Ehkä eniten tuossa risoo se, että juuri tätä se sekopää manifestinsa mukaan halusi. Tekstin mukaan valitsi aseet tekovälineeksi, koska se aiheuttaisi asekiellon, joka puolestaan hänen sairaassa päässään johtaisi johonkin kansannousuun. Siitä en tiedä, mutta ilmeisesti terrorismi toimii kun sai noin helposti tahtonsa läpi. VMP!

Itse en ole tuota manifestia lukenut enkä aiokaan mutta mikäli tässä on perää niin melkoisen kylmäävää touhua. Joku taas spekuloi jo aiemmin josko käytetyt aseet olivat laillisia vaiko eivät. No, yhdessä kuvassa oleva rumpulipas tuskin ainakaan sellainen on (ellei sitten jossain valmisteta 7 patruunan rumpulippaita...epäilen vahvasti). Toimareiden palstalla yksi jäsen sai NZ:n poliisiin yhteyksiä omaavalta tutkijana toimivalta tuttavaltaan seuraavanlaista dataa:

Toiminta-ampujat kirjoitti:
Uusi Seelanti - kontaktini välitti tietoa ammuskelusta :

Well, as far as we can tell one individual (identified as Brenton Harrison Tarrant, an Australian) has been apprehended and charged with one count of murder but more charges will follow. 3 others also arrested but one appears to have armed himself and gone to one of the scenes to ‘help Police’. It isn’t yet clear about the other 2.

Tarrant had armed himself with about 5 or more weapons in his vehicle. He drove to the mosque on Deans Avenue around 130pm and walked inside during their Friday prayers and started shooting. The bulk of the fatalities are from this site (around 41). He left this site and proceeded into the city. At some point he was rammed off the road by Police and arrested. IEDs were found in or under his vehicle.

At this stage it isn’t clear about the second attack at the mosque in Linwood. Initial reports state multiple attackers entered. Around 8 died here.

Tarrant live-streamed his Deans Ave mosque attack. This has been taken down but there are places hosting the torrent. Tarrant also posted a manifesto to Scribd. Basically, his biggest issue is muslims coming into ‘Western Lands’ and outbreeding Europeans.

And that is fairly much all I know at this time. More information is dribbling in.

There hasn’t been much (or any) info on the weapons used, but I watched the video. He initially used a shotgun (perhaps a Benelli) and then switched to several military-style semi-automatics (which are legal in NZ). However, he was using full 30-found magazines, which are not legal here. There has been no information as yet on how he obtained the weapons, either legally or not.
KeljuK


OK. Ensimmäisenä pisti silmään sekä näön- että kuulonsuojauksen puute ampuma-aseita käytettäessä (yhdellä kaverilla oli toki aurinkolasit naamalla). Itselläni soi juuri nyt The Beatles...

edit. Lainauksia muokattu siistimmiksi
 
Viimeksi muokattu:
Mutta näin ne asiat menevät. Aikansa paukkuu toiseen suuntaan yksien vatipäiden toimesta niin väistämättä toisen puolen vatipäät jossain vaiheessa rientävät kentälle samoilla keinoilla:(.

Tästä nyt sitten seuraa vihapuhelakeja ja valvontaa. Joka taas suututtaa ihmisiä yhä enemmän. Ja toisella puolella huudetaan sekä kostoa että "katsokaa nyt.ne tappaa muslimit".

Lopputuloksena kaikki vihaavat toisiaan aiempaa enemmän ja kierre kovenee.

Kuka on "toisella puolella" nyt huudellut kostoa? Ehkä joku kuoleman kielissä oleva ISIS, mutta onko joku länsimaiden muslimijohtaja saati suvakkipoliitikko vaatinut kostoa? Siis edes epäsuorasti siinä muodossa, kuin muslimiterrorismiin tai jopa pelkkään maahanmuuttoon vastataan äärioikeistossa puhumalla "invaasiosta", "kansanvaihdosta" ja jopa "kansanmurhasta". Eli sanoilla, jotka suoraan implikoivat, että kyse on etnisten ryhmien välisestä sodasta, johon ainoa ratkaisu on vastata samalla mitalla. Ainoa vastaus on juuri ollut sen vihapuheeseen, eli konfliktin lietsontaan, puuttuminen. Miksi tämä suututtaisi ihmisiä? Siis tavallisia, ei niitä, jotka oikeasti haluavat konfliktia aikaiseksi?

Ja mitä tässä ovat edes puolet? Olivatko ne murhatut Uuden Seelannin muslimit jollain "puolella" vaikkapa Tukholman rekkaiskun tai Rotherhamin tapahtumien (joiden tekijä sanoi olevansa vaikuttajana) suhteen? Oletko sinä nyt jollain "puolella" tämän nyt tapahtuneen suhteen? (Toivon, että olet tällaista tekoa vastaan, mutta kysyn nyt tuon eksplisiittisesti, kun kirjoituksestasi saa kuvan, että tässä joku olisi tekijän "puolella"). Juuri näiden puolien tekeminen on se, mitä nämä kahjot (ISIS toisella puolella ja äärioikeisto toisella) kovasti haluavat. Onko sinusta ainoa vaihtoehto se, että hyväksymme heidän premissit sen sijaan, että olemme tätä puoliajattelua vastaan (kuten esim. Uuden Seelannin pääministerin puheesta sai kuvan)?
 
Eli kyseessä on vihervasemmiston edustaja. Mitähän mieltä asiasta ovat Li ja kumppanit...
Lienee saman aatteen edustaja kuin meillä eläinkuljetusrekkojen polttajat tai eduskuntatalon pylväisiin kiipelevät ekoterroristit. Toki kyseisen suuntauksen äärimmäisimmästä päästä.
 
Sinällään on vaikea sanoa minkälaista oikeistolaisuutta nämä joukkomurhaajat muka edustaa?
Hyvin harvat ovat kuitenkaan mitään vapaan ja globaalin markkinatalouden kannattajia..siis todellisuudessa kaikki nämä murhaajat ovat taustoiltaan äärivasemmistolaisia anarkisteja, kansallissosialisteja jne.
 
Sinällään on vaikea sanoa minkälaista oikeistolaisuutta nämä joukkomurhaajat muka edustaa?
Hyvin harvat ovat kuitenkaan mitään vapaan ja globaalin markkinatalouden kannattajia..siis todellisuudessa kaikki nämä murhaajat ovat taustoiltaan äärivasemmistolaisia anarkisteja, kansallissosialisteja jne.
Ääri mikä ääri. Itse ajattelen näitä luokitteluja ympyränä tai kellotauluna, jossa ylhäällä klo kahdessatoista on utopinen harmonian keskipiste, josta sitten lähdetään oikealle ja vasemmalle, kunnes kun tarpeeksi kauas mennään, tavataan klo kuuden pohjamudissa ja roskasakissa. Kommunisti tai fasisti, äärikristitty tai äärimuslimi, äärivalkoinen tai äärimusta, sitä samaa p*skaa.
 
Voisi ajatella myös maapallona jossa pohjoisnapa on hyvä. Kun mennään etelään niin mennään kohti ääriliikettä. Tilannetta ei auta sitten kun siirtyy länteen tai itään: ollaan samalla tasalla.
Vain paluu kohti pohjoista on oikea ratkaisu.

Aivan ääripäässä etelänavalla ei ääriliikkeillä ole mitään eroa.
 
Viimeksi muokattu:
Allekirjoittanut ei totea aiheeseen tällä haavaa muuta kuin että silkka latvakakkonenhan tuo juippi on ollut eikä taatusti ole käynyt täysillä valoilla.
Latvakakkonen millä tavoin? Selvästikin isku oli pitkän suunnittelun tulos. Jos siis kyse olisi ollut vain alhaisesta älykkyydestä, tällaiseen iskuun hän ei olisi kyennyt (sama juttu vaikkapa 911-terroristien kanssa). Hän ei myöskään ollut satunnainen vainoharhainen tyyppi, joka olisi mennyt kadulle ammuskelemaan satunnaisia vastaantulijoita, vaan selvästikin kohde oli tarkoin harkittu ja perustelut sille oli jopa kirjailtu pyssyihin. Siinä mielessä hän on toki latvakakkonen, että hänen moraalinen kompassinsa on vääntynyt siihen, että hän pitää tällaista iskua oikeutettuna. Tätä tietenkin on tavallisen ihmisen vaikea ymmärtää.

Mutta oleellista on se, että hän ei valinnut iskun kohdetta ihan vain sattumalta (vaikkapa Maorien kulttuuritapahtumaan), vaan kohde oli juuri se, mihin äärioikeiston propaganda väestönvaihtoineen ja invaasioineen on pyrkinyt ohjaamaan ihmisiä. Jos oikeasti uskot, että maa on invaasion kohteena ja siihen ovat syyllisiä kaikki muslimit lapsista vanhuksiin, niin hänen reaktionsahan oli ihan perusteltu. Kukaan ei ihmettellyt, kun suomalainen kk-mies suolasi ryssiä 1939, jotka oikeasti olivat invaasiomielessä Suomeen tunkemassa. Tämän tekijän "latvakakkoisuus" ei siis ollut sitä, että hän toimi maan invaasion torjumiseksi niin kuin toimi, vaan se, että hän oli uskonut sen propagandan, että kyseinen invaasio oli käynnissä. Ja sama tietenkin pätee siellä toisella puolella. ISIS onnistuu omalla propagandallaan saamaan tietyt "latvakakkoset" uskomaan, että muslimit ovat sodassa kristittyjä (tai muita) vastaan ja lähtemään tämän teon kaltaisiin toimiin samalla tavoin täysin sivullisia ihmisiä vastaan.
 
Sinällään on vaikea sanoa minkälaista oikeistolaisuutta nämä joukkomurhaajat muka edustaa?

Niin kutsuttua kypäräpappi-oikeistolaisuutta. Koti, uskonto ja isänmaa, joka nykyaikana kiteytyy ideologiaan nimeltä etnonationalismi. Se tosiaan on globaalia kapitalismia vastaan. Trump lienee tämänlaisen oikeistolaisuuden merkittävin edustaja.
 
Lienee saman aatteen edustaja kuin meillä eläinkuljetusrekkojen polttajat tai eduskuntatalon pylväisiin kiipelevät ekoterroristit. Toki kyseisen suuntauksen äärimmäisimmästä päästä.

Linkola taitaa olla lähinnä ekofasistia, mitä Suomesta löytyy. Mikäli siis ei ala käyttämään termiä liian laveasti. Ei tuota aatetta kovin helposti oikeisto-vasemmisto ja liberaali-konservatiivi akselille saa aseteltua.

Tämä näin yleisellä tasolla ekofasismi termistä.
 
Kuka on "toisella puolella" nyt huudellut kostoa? Ehkä joku kuoleman kielissä oleva ISIS, mutta onko joku länsimaiden muslimijohtaja saati suvakkipoliitikko vaatinut kostoa? Siis edes epäsuorasti siinä muodossa, kuin muslimiterrorismiin tai jopa pelkkään maahanmuuttoon vastataan äärioikeistossa puhumalla "invaasiosta", "kansanvaihdosta" ja jopa "kansanmurhasta". Eli sanoilla, jotka suoraan implikoivat, että kyse on etnisten ryhmien välisestä sodasta, johon ainoa ratkaisu on vastata samalla mitalla. Ainoa vastaus on juuri ollut sen vihapuheeseen, eli konfliktin lietsontaan, puuttuminen. Miksi tämä suututtaisi ihmisiä? Siis tavallisia, ei niitä, jotka oikeasti haluavat konfliktia aikaiseksi?

Ja mitä tässä ovat edes puolet? Olivatko ne murhatut Uuden Seelannin muslimit jollain "puolella" vaikkapa Tukholman rekkaiskun tai Rotherhamin tapahtumien (joiden tekijä sanoi olevansa vaikuttajana) suhteen? Oletko sinä nyt jollain "puolella" tämän nyt tapahtuneen suhteen? (Toivon, että olet tällaista tekoa vastaan, mutta kysyn nyt tuon eksplisiittisesti, kun kirjoituksestasi saa kuvan, että tässä joku olisi tekijän "puolella"). Juuri näiden puolien tekeminen on se, mitä nämä kahjot (ISIS toisella puolella ja äärioikeisto toisella) kovasti haluavat. Onko sinusta ainoa vaihtoehto se, että hyväksymme heidän premissit sen sijaan, että olemme tätä puoliajattelua vastaan (kuten esim. Uuden Seelannin pääministerin puheesta sai kuvan)?

Ei kukaan varmaan huudakaan kostoa julkisesti. Mutta luuletko aidosti, että eri puolilla maailmaa ei ole monia moskeijoita joissa saarnataan me-he ajattelua? Esimerkkejä riittää näistä saarnaajista ihan Euroopassakin. Myös Suomessa. Vihanlietsonta tapahtuu toistaiseksi "kannen alla", koska vihanlietsojien ja heidän oppilaidensa määrä on vielä sen verran pieni ja he ovat hajanaisia. Ajan mittaan ideologia vahvistuu ja ryhmän koko kasvaa. Näin asiat menevät. Ja on aivan turha kuvitella, että tätä tapausta ei käytettäisi niissä moskeijoissa esimerkkinä "toisten" pahuudesta.

Mitä tässä ovat puolet? Ensinnäkin sinulla on väärinkäsitys siitä, että sinä voit päättää onko puolia olemassa vai ei. Tunsivatko ne moskeijaan ammutut olevansa jollain puolella? Todennäköisesti eivät. Mutta ampuja päätti sen heidän puolestaan. He olivat toisella puolella halusivat tai eivät. Ei sitä heiltä kysytty kun lyijysade alkoi. Tämä on tärkeää pitää mielessä.

Toinen asia on sitten se, että nuo rajalinjat syntyvät aina, kun ollaan tilanteessa jossa kaksi maailmankatsomusta kohtaa. Sitä on mahdoton välttää ja jos erot ovat liian suuret, seurauksena on konflikti. Tästä syystä monikulttuurisuus johtaa aina ajan mittaan väistämättä konfliktiin. Tämä johtuu ihan ihmisen perusluonnosta eikä sitä voi muuksi muuttaa.
 
Uuden-Seelannin moskeijaiskuista epäilty mainitsee manifestissaan myös Oulun hyväksikäyttötapaukset
Miehen uskotaan radikalisoituneen matkustaessaan.a1

Brenton Tarrant astui lauantaina oikeuden eteen.Brenton Tarrant astui lauantaina oikeuden eteen. Kuva: Mark Mitchell / Lehtikuva


Mika-Matti Taskinen / STT
Uuden-Seelannin Christchurchin moskeijoihin tehdyistä terrori-iskuista epäilty 28-vuotias Brenton Tarrant astui lauantaina oikeuden eteen käsiraudoissa ja vanginasussa syytettynä murhasta. Tätä ennen Tarrantilla ei ollut rikoshistoriaa, eikä hän ollut terrorismin kohdehenkilöiden listalla.
Tarrant varttui Australiassa New South Walesin osavaltiossa sijaitsevassa Graftonin kaupungissa. Ennen iskua julkaisemassaan pitkässä manifestissa hän kuvaa itseään tavalliseksi valkoiseksi mieheksi, vaatimattomissa oloissa kasvaneeksi työläisluokkaan kuuluvaksi australialaiseksi.
Kymmenen vuotta sitten Tarrant aloitti työskentelyn kotikaupunkinsa kuntosalilla. Työsuhde jatkui muutaman vuoden, kunnes Tarrant lähti matkustamaan Eurooppaan ja Aasiaan.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Australian yleisradioyhtiö ABC:lle puhunut kuntosalin omistaja Tracey Gray kuvailee Tarrantia ahkeraksi työntekijäksi, jota hänen matkansa selvästi muutti.
– Jonkin on täytynyt muuttua, kun hän matkusti ulkomaille. Jossakin vaiheessa hänen kokemuksensa tai jokin ryhmä sai hänestä otteen, Gray arvelee.
Vihaa tihkuvan manifestinsa mukaan esimerkiksi siirtolaisten "invaasion" kokeminen läntisessä Euroopassa vaikutti hänen käsityksiinsä. Manifestinsa mukaan Tarrant inspiroitui Anders Behring Breivikinvuonna 2011 tekemästä Norjan joukkosurmasta. Manifestissa mainitaan ohimennen myös Oulun hyväksikäyttötapaukset.
Viimeisin Tarrantin matka suuntautui Bulgariaan ja Unkariin viime vuoden lopulla. New Zealand Herald -sanomalehden mukaan bulgarialaisviranomaiset tutkivat nyt, mitä Tarrant teki matkallaan.
Järkytys kivääriyhdistyksessä
Tarrantin kuvataan oleilleen Uudessa-Seelannissa satunnaisesti. Maassa ollessaan hän asui Dunedinin kaupungissa, runsaan 350 kilometrin päässä Christchurchista etelään. Tarrantin tunteneet ovat mediassa kuvanneet häntä hiljaiseksi, mutta matkoistaan mielellään kertovaksi ihmiseksi.
Dunedinissa asuessaan Tarrant osallistui paikallisen kivääriyhdistyksen toimintaan ja harjoitteli ammuntaa AR-15 -kiväärillä. Saman tyypin kiväärejä käytettiin todennäköisesti myös moskeijaiskuissa perjantaina.
Myös kivääriyhdistyksessä Tarrantia pidettiin tavallisena ihmisenä, joka ei koskaan tuonut esiin ajatteluaan.
– Olemme sokissa ja pettyneitä, että seurassamme on ollut ihminen, joka on tehnyt näin kamalia tekoja, kivääriyhdistyksen varapresidentti Scott Williamskertoo New Zealand Heraldille.
Tarrantin kerrotaan aiemmin suunnitelleen iskua Dunedinissa sijainneeseen moskeijaan.

 
äärioikeiston propaganda väestönvaihtoineen
Käsiteltäköön tuota termiä kuinka vaan, propagandana, vihapuheena tai minä hyvänsä, niin se on lopputulema joka tapauksessa, jos nykymeiningillä jatketaan. Joka tuota todellisuutta vastaan puhuu, suoltaa propagandaa.

Nyt elävät ihmiset näyttävät tutkiskelevan lähinnä omaa napaansa. Lastemme lapset jotka nyt syntyvät, elävät seuraavat sata vuotta. Luultavasti heistäkin tulee isovanhempia jossakin vaiheessa, minkälainen maailma on silloin? Me kylvämme siemenet sille, nyt.

Jukka Mäkelä, Espoon kaupunginjohtaja:
”Vieraskielisen väestön määrä kymmenkertaistuu 30 vuodessa. Se tarkoittaa meille valtavia haasteita."
https://www.hs.fi/kaupunki/espoo/art-2000006022665.html

Vuonna 2017 vieraskieliset 20−24-vuotiaat naiset saivat 56 lasta kieliryhmän tuhatta vastaavan ikäistä naista kohden, kun suomen- ja saamenkielisillä vastaava luku oli 14. https://ulkomaalaistaustaisethelsingissa.fi/fi/syntyvyys
 
Käsiteltäköön tuota termiä kuinka vaan, propagandana, vihapuheena tai minä hyvänsä, niin se on lopputulema joka tapauksessa, jos nykymeiningillä jatketaan. Joka tuota todellisuutta vastaan puhuu, suoltaa propagandaa.

Väestönsiirrot on Suomessakin todellisuutta.

Vihervasemmistolle se myydään globaalina vastuunkantona ja monikulttuurisena etnomunavärinänä. Oikeistolle luvataan halpaa nöyrää työvoimaa. Vanhuksille nöyriä perseenpyyhkijöitä ja eläkkeenmaksajia. Yksinäisille maalaismiehille taas on tulossa pillua. Markkinointi eri ryhmille pelaa - mutta samaa paskaa myydään eri paketeissa.
 
Lieveilmiöitä pukkaa, kun kaikki jotka ei jyrkästi tuomitse iskua ovat rasisteja ja heitä kohti saa "hyökätä" ja puolustautuminen on julmaa väkivaltaa yms...
Muslimeja moskeijaiskusta syyttänyt senaattori sai kananmunan päähänsä Australiassa, löi heti teini-ikäistä heittäjää kasvoihin
Senaattori Fraser Anningin lausunnot Uuden-Seelannin iskuista on tuomittu laajasti. ”Nämä kommentit ovat kauhistuttavia”, sanoi Australian pääministeri Scott Morrison.
TEINIPOIKA iski kananmunan senaattorin takaraivoon Australiassa. Tuohtunut senaattori Fraser Anningin löi tämän jälkeen poikaa kasvoihin.

Tapauksen arvellaan liittyvän kananmunan kohteeksi joutuneen Queenslandin senaattori Anningin lausuntoihin Uuden-Seelannin moskeijaiskuihin liittyen.

Senaattorin mukaan iskut korostivat ”kasvavaa pelkoa muslimien lisääntyneestä läsnäolosta Australiassa ja Uudessa-Seelannissa”, kertoi New Zealand Herald.

Lehden mukaan Annings väitti, että todellinen syy iskuihin on Uuden-Seelannin maahanmuuttopolitiikka. Samalla senaattori sanoi, että vaikka muslimit olivat iskun uhreja, he olivat myös sen tekijöitä. Lisäksi senaattori syytti iskusta koko islamin uskontoa.

MONET australialaispoliitikot ovat tuominneet Anningin lausunnot.

”Nämä kommentit ovat kauhistuttavia. Ne ovat rumia, eikä niillä ole sijaa Australiassa. Hänen [Anningin] pitäisi olla erittäin häpeissään”, sanoi Australian pääministeri Scott Morrison lauantaina.

Kahteen Christchurchin kaupungissa sijaitsevaan moskeijaan perjantaina tehdyistä iskuista epäillään australialaista Brenton Tarrantia, jota pidetään valkoisen ylivallan kannattajana. Hän on saanut murhasyytteen iskuihin liittyen.

ANNING sai munan päähänsä lauantaina, kun hän oli puhumassa tiedotustilaisuudessa Moorabbin alueella Australiassa. Tapahtumasta otetulla videolla näkyy, miten teinipoika seisoo Anningin takana kännykkä kädessään. Hetken päästä poika ottaa käteensä kananmunan ja iskee sen senaattorin takaraivoon.

Videolla näkyy, miten senaattori kohdistaa poikaan useita iskuja, joista ainakin yksi näyttää osuvan poikaa kasvoihin. Senaattori joudutaan lopulta erottamaan pojasta. Lopulta kananmunan heittänyt poika painetaan maahan makaamaan.

New Zealand Heraldin mukaan poliisi vei pojan pois paikalta. Poliisin tiedottajan mukaan poika on 17-vuotias ja hänet on päästetty vapaaksi, kertoi Australian yleisradioyhtiö ABC News.

ABC Newsin mukaan pojan mahdollisia oikeuskuluja varten on jo perustettu joukkorahoituskampanja, jonka tarkoituksena on myös ostaa lisää kananmunia.

MAUTTOMAT kommentit Uuden-Seelannin iskuista toivat vaikeuksia myös oikeistoprovokaattorina tunnetulle brittiläiselle Milo Yiannopoulosille. Viranomaisten mukaan hänen viisuminsa Australiaan peruttiin.

”Milo Yiannopoulosilla ei ole lupaa saapua Australiaan tänä vuonna kaavaillulle kiertueelle”, Australian maahanmuuttoministeri David Coleman sanoi lausunnossa uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Herra Yiannopoulosin kommentit sosiaalisessa mediassa Christchurchin terrori-iskuun liittyen ovat tyrmistyttäviä ja lietsovat vihaa ja jaottelua”, Coleman jatkoi.

Yiannopoulos oli kutsunut islaminuskoa barbaariseksi ja vieraaksi.
 
No, minun mielestäni tuollaiset eivät ole aivan normaalin aivotoiminnan omaavan ihmisen tekosia. Toki sallin sinulle mielipiteenvapauden. Oletko kenties röllikkä?

Kai tuossa haettiin takaa sitä, että tekijä ei välttämättä lääketieteellisessä mielessä täytä mielisairaan kriteereitä tai ole muutenkaan erityisen vähä-älyinen.

Näistähän on väännetty eri osapuolten toimesta iät ja ajat aina terrori-iskun tapahtuessa, että oliko tekijä latvasta laho yksittäistapaus vai ei. Ja yleensä näitä asioita tuodaan esille tietynlaisena puolustuksena, jos se sopii omaan agendaan.

Oma näkemykseni on, että valtaosa järjestelmällisesti suunniteltujen terrori-iskujen tekijöistä on aivan täysissä sielun ja ruumiin voimissa, mutta moraali saattaa olla täysin vinoutunut kasvatuksen/oman elämän epäonnistumisten/ympäristön syöttämän propagandan yms. vuoksi. Sosiopatia on luultavasti hyvin yleistä tässä joukossa, mutta sepä ei olekaan varsinainen mielisairaus, vaan persoonallisuushäiriö.
 
Ei kukaan varmaan huudakaan kostoa julkisesti. Mutta luuletko aidosti, että eri puolilla maailmaa ei ole monia moskeijoita joissa saarnataan me-he ajattelua? Esimerkkejä riittää näistä saarnaajista ihan Euroopassakin. Myös Suomessa. Vihanlietsonta tapahtuu toistaiseksi "kannen alla", koska vihanlietsojien ja heidän oppilaidensa määrä on vielä sen verran pieni ja he ovat hajanaisia. Ajan mittaan ideologia vahvistuu ja ryhmän koko kasvaa. Näin asiat menevät. Ja on aivan turha kuvitella, että tätä tapausta ei käytettäisi niissä moskeijoissa esimerkkinä "toisten" pahuudesta.

Mitä tässä ovat puolet? Ensinnäkin sinulla on väärinkäsitys siitä, että sinä voit päättää onko puolia olemassa vai ei. Tunsivatko ne moskeijaan ammutut olevansa jollain puolella? Todennäköisesti eivät. Mutta ampuja päätti sen heidän puolestaan. He olivat toisella puolella halusivat tai eivät. Ei sitä heiltä kysytty kun lyijysade alkoi. Tämä on tärkeää pitää mielessä.

Toinen asia on sitten se, että nuo rajalinjat syntyvät aina, kun ollaan tilanteessa jossa kaksi maailmankatsomusta kohtaa. Sitä on mahdoton välttää ja jos erot ovat liian suuret, seurauksena on konflikti. Tästä syystä monikulttuurisuus johtaa aina ajan mittaan väistämättä konfliktiin. Tämä johtuu ihan ihmisen perusluonnosta eikä sitä voi muuksi muuttaa.
 
Mielestäni Uuden-Seelannin teko on yksiselitteisesti mielenvikaisen tyypin terroriteko jota ei voi millään "suvakkien ja muslimien oma vika ja sitä saa mitä tilaa" - teorialla selitellä kauniimmaksi.
Jos kyseessä olisi joku "tarjoan samaa herkkua kosto" olisi varmaan pitänyt mennä vaikka Iraniin ammuskelemaan moskeijaan, ei Uuteen-Seelantiin.
 
Back
Top