Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Venäjältä

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja deeq, 21.04.2010.

Tagit:
 1. Kyttääjä

  Kyttääjä Kersantti

  Liittynyt:
  27.03.2015
  Viestejä:
  189
  Tykkäykset:
  200
  Pisteet:
  16
  Muurmanskissa järjestetty viranomaisten yhteisharjoitus. Menoa ja meininkiä riittää.  Näyttäisi olevan laajoja rakennuskomplekseja täysin hylättynä tai sitten kunnossapidossa on säästetty :D. Huomatkaa myös täplä-naamiointikuviollinen lumipuku, jota osa heistä käyttää. Verratkaa sitä sitten Oulu17-harjoituksessa nähtyyn poliisin lumipukuun:

  [​IMG]

  Liian samanlaisia?
   
  vessaharjamies ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 2. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,266
  Tykkäykset:
  5,054
  Pisteet:
  1,286
  Venäjän viralliset tilastot ovat mitä ovat. En väitä tuota tilastoa väärennettyksi, mutta olen lukenut useita kommentteja siitä että ulosmuutto on suurempaa kuin tilastoissa, koska eivät saa rekisteröityä kaikkia ulos muuttavia, koska muuttajat pitävät usein osoitetaan Venäjälläkin, eri käytännön syistä johtuen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017
  Fremen tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  2,228
  Tykkäykset:
  3,656
  Pisteet:
  636
  tulikomento, jak, J0h1F ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. Ingsoc

  Ingsoc Eversti

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,583
  Tykkäykset:
  3,254
  Pisteet:
  316
  Venäjän maatalous on näyttänyt pystyvän vastaamaan haasteeseen ja peruselintarvikkeita riittää.


   
  tulikomento ja John Hilly tykkäsivät tästä.
 6. Ingsoc

  Ingsoc Eversti

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,583
  Tykkäykset:
  3,254
  Pisteet:
  316
  Tuo täplä lumikuvio on alunperin Saksan heerin alppijääkärien lumipukuun kehitetty.

  Itse harkitsin bundeswehrin ylijäämä talvinaamioviitan hankintaa jo 90-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa. Jo silloin kuvioita alkoi näkyä venäläisten käytössä ja luovuin kyseisen naamioviitan hankintasuunnitelmasta.
   
 7. Ingsoc

  Ingsoc Eversti

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,583
  Tykkäykset:
  3,254
  Pisteet:
  316
  Venäjän erikoisjoukot Palmyran suunnalla tukemassa tavanomaisia joukkoja. Sisältää selvästi myös lavastettuja kohtauksia, mutta ihan katsomisen arvoinen. Varusteet on ulkoisesti lähes samannäköisiä kuin läntisillä joukoilla, M 4 karbiinin sijaan vaan on tuunattu kalashnikov.

   
  tulikomento tykkäsi tästä.
 8. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,193
  Tykkäykset:
  6,389
  Pisteet:
  1,286

  Jälleen huomaan naapurilla olevan taipumuksen pysytellä ryhmän ajoneuvojen takana aina kun vain mahdollista. Tai ainakin tälläinen taipumus esiintyy BTR:llä liikkuvissa joukoissa, ja yleensä näkemäni videot on noita terrorismin vastaisia joukkoja.

  Mutta tuossa yhdessä kohtaa videota odotin jonkun tallaavan tuon PKM:n vyön päälle.
   
 9. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,549
  Tykkäykset:
  2,149
  Pisteet:
  316
  Olihan sirkusesitys :facepalm:
   
  adam7 ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.
 10. Falangi

  Falangi Majuri

  Liittynyt:
  02.10.2016
  Viestejä:
  1,019
  Tykkäykset:
  1,811
  Pisteet:
  156
  Varuskuntasairaalaanko ne tuossa alussa hyökkää? Mosat on jonottamassa käytävällä yskänlääkettä jossain aamutakeissa, kun yhtäkkiä sisään ryntääkin pieniä vihreitä miehiä PKM:mät paukkuen ja lekuritkin pistetään seinää vasten. hehheh :D
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017
  Mustaruuti ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 11. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Tosiaan aika outoa toimintaa. En oikein ymmärtänyt miksi BTR:ää piti väkisin päästä hinaamaan, kun viereisissä parakeissa oli edelleen vihollisia. Luultavasti todellisessa tilanteessa toinenkin vaunu olisi menetetty saman tien. Ja eikö se hinaaminen ylipäänsä olisi voinut odottaa siihen asti, että tilanne on ohi. Vähän myöhemmin aavoittunut ammuskeli vedettäessä ja olisi osunut ainakin PKM-ampujaa selkään kovilla ammuttaessa. Tuon takia se ase napataan pois ensimmäiseksi, kun lähdetään viemään sekavaa kaveria...BTR on kyllä muuten sellainen vaunu, että siinä ovat tositilanteessa ns. jännän äärellä, jos sinne pitää saada tuosta sivuluukusta oikea haavoittunut, jonka omat jalat ei enää vedä.

  Muutenkin koko alun toiminta näytti todella sekavalta, ei se oikeasti ole niin vaikeaa jakaa tehtäviä eli kaksi suojaa ja yksi räpeltää kaapelin kanssa eikä kaikki tee mitä sattuu milloin sattuu...

  Toinen asia mikä meni täysin yli oli kuorma-auton lavalle rynnäköinti.

  PKM:n käyttö tulitukeen rakennetussa ympäristössä liikkuessa näyttää äärimmäisen kömpelöltä ja tehottomalta. On se minimi lyhyellä piipulla tuommoisiin hommiin vaan poikaa näihin kookkaampiin kuularuiskuihin verrattuna. Kuulaa saa ilmaan niin perkeleesti ja osuukin johonkin muistakin asennoista kuin makuulta. Palasiksi ammuttaessa hajoavassa vyössä on myös puolensa...

  Lopussa nauratti pulssin toteaminen hanska kädessä pakkasessa...eikö sen vaikka näkisi höyrystä paremmin vieläkö henki pihisee. Yleensä jos aikuinen ihminen hengittää niin kyllä sen sydänkin silloin käy. Silloin on turha kokeilla pulssia.

  Voihan tämä koko video tietysti olla venäläisten informaatio-operaatio, jossa annetaan totaalisen amatöörimäinen kuva omasta toiminnasta. Eipähän tshunat epäile, että siellä osataan jotakin. Jotenkin kyllä epäilyttää sekin...:D
   
  Mustaruuti ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 12. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,193
  Tykkäykset:
  6,389
  Pisteet:
  1,286
  Hieman sellainen olo on, että tuossa on lähdetty tekemään videota ja sitten ruvettu miettimään, että mitä kaikkea proppia ja muuta kalustoa tarvitaan tekemiseen ja sitten on päätetty käyttää mitä sattuu olemaan käsillä. Ja tietenkään mitään käsikirjoitusta ei ole ollut käytössä, mutta mukana on voinut myös olla ohjaaja joka on siviili. Siviili siis siksi, että ei tiedä mitään sotilaiden tekemisistä, mutta tietää mikä näyttää coolilta.
   
  Jukkis tykkäsi tästä.
 13. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,266
  Tykkäykset:
  5,054
  Pisteet:
  1,286
  Venäjällä opetetaan koulussa Krimin liittämisestä, Navalnjista ja Oikeasta Puolueesta!

  https://globalvoices.org/2017/03/21...ipal-talked-to-her-students-about-patriotism/


  This Is How a Russian School Principal Talked to Her Students About Patriotism
  Posted 21 March 2017 0:26 GMT


  [​IMG]


  Principal Kira Gribanovskaya drops some truth bombs on her foolish pupils. Photo: Alexey Navalny  At a school in Bryansk, about 250 miles southwest of Moscow, the principal sat down last week with a class of students to talk about anti-corruption activist and opposition leader Alexey Navalny.

  Why the sudden heart-to-heart? Police had just grabbed Maxim Losyev, one of the school’s students, straight out of the classroom for urging classmates to attend an unsanctioned demonstration on March 26 calling for an investigation into corruption allegations against Prime Minister Dmitry Medvedev. Losyev also created a student group in support of Alexey Navalny, whose Anti-Corruption Foundation published an investigation earlier this month accusing Medvedev of masterminding a vast and illicit private empire.

  In an effort to prevent further activism, the school’s principal — reportedly a woman named Kira Petrovna Gribanovskaya, referring to herself in the third person — discouraged the class from supporting Navalny, and even questioned the room’s intelligence and patriotism, when students challenged her assertion that Russia is in the middle of a “civil war.”

  One of the students recorded the meeting with Gribanovskaya, and leaked the footage on social media. This weekend, the news site Meduza transcribed the nine-minute encounter. You can read the Russian transcript here, and listen to the Russian audio below.
  * * *
  Principal: Raisa Aleksandrova [the homeroom teacher], may I say something? This is for those who have taken an interest in Navalny’s activities: Okay, he proposes that we smear our top leaders. He says, “No to corruption” and so on. But what specific actions does he propose? Assemble for a protest? Tell [Medvedev] what a jerk he is?

  Student 1: He just wants answers. He filmed a video about Medvedev, and he wants answers from the authorities.

  Principal: And so what?

  Student 1: And the authorities are silent.

  Principal: No, hold on. If you film a video about Kira Petrovna, and write about how she’s this way and that way, how she’s not doing her job, and how there are cockroaches running around all over the school, and you come out to protest, demanding answers — do you think I’ll come out to have a conversation with you?

  Student 2: No.

  Principal: And he [Medvedev] won’t, either! It’s a joke! A political platform is about concrete actions: strengthening the economy, developing various plans. What Navalny is doing is a pure provocation. Do you get it? You still don’t understand this. I’ll tell you this straight: right now, our economic situation is very unstable. It’s an economic pit. And why’s all this happening? You’ve taken social studies and all that. You know that we’re basically living under an economic blockade in this country. But I want to hear what you think. What’s going on right now?

  Student 2: A crisis.

  Principal: And what’s causing this crisis?

  [Unintelligible voices]

  Student 2: Sanctions, the European Union, this whole blockade.

  Principal: One more time — what’s the cause? The European Union, right? And our leader is managing a very stable and very strong policy. He has an enormously high rating on the world stage. Due to what? Due to foreign policy. [Russia’s] domestic policy, of course, is rather weak. Why? Well, because there’s no money. And we’re feeling that now, most of all…

  Student 2: And what exactly is our foreign policy? America is against us. Europe is against us.

  Principal: And why’s that? Tell me: what’s the reason?

  Student 2: Because of Crimea. We basically took it.

  Principal: And do you think that’s bad?

  Homeroom teacher: But did we really take it? There was a referendum there…

  Principal: Okay, tell me what happened, from your point of view. I actually want to know. Tell me. Maybe there’s some side to this that I don’t know.

  Student 2: I mean, why did they impose sanctions against us?

  Principal: You just answered your own question a moment ago.

  Homeroom teacher: As a show of force. Because they wanted to show their strength.

  Student 2: Because of Crimea.

  Principal: You know why… And why did the whole war in Ukraine start in the first place?

  Student 2: Well, because of the revolution…

  Principal: Because of the what?

  Student 2: The transition of power.

  Principal: Kid, you haven’t read anything about this and you don’t know a thing. You’ve got some very superficial knowledge here. What started this whole conflict? Maybe it was because America stuck its nose in?

  Student 2: It didn’t intervene openly.

  [Unintelligible voices]

  Principal: And Crimea up and went where? And how did America react to this?

  Student 2: Did you see American troops in Ukraine?

  Principal: And did you see Russian troops in Ukraine?

  Student 2: Yes. There are videos going around — you have no idea.

  Principal: The videos are staged, for starters.

  Homeroom teacher: And you shouldn’t believe them…

  [Unintelligible voices]

  Student 2: I’ve heard a lot of information that friends of certain people are there…

  Principal: Guys, I can see that you’re looking at this problem one-sidedly. And that you lack range in your political view. It’s a very narrow problem: you see Navalny, you watch his video, and — boom — you believe it all. You don’t have your own opinion about this issue — only what’s being imposed on you. And so sometimes you embrace sources that are unverified or maybe even outright provocative.

  Homeroom teacher: Like puppets…

  Student 2: And what if our opinion coincides with his?

  Principal: But do you even have an opinion? You go ahead and read. I’m pushing you not just to look at these sources… If they say that, yeah, it’s bad here, then look at other sources.

  Homeroom teacher: Challenge every fact!

  Student 2: Okay, but we’re not looking at a single source.

  Principal: Well, apparently you’re only looking in a single direction.

  Student 1: Yeah and our TV networks only show what’s good for the government…

  Principal: You’re not listening to Voice of America?

  Student 1: They [Russian TV networks] aren’t going to show us anything else.

  Principal: I got it. Somehow, we messed up your civic education. In terms of civics, you’ve got big shortcomings. Do you all mean to tell me that there are no patriots in your class?

  Student: And what does it mean to be a patriot? That you support the authorities?

  Principal: I was speaking to Nikita…

  Homeroom teacher: I apologize. [Students], please, organize a neighborhood clean-up group on your streets.

  Principal: Guys, raise your hands: how many of you do any volunteer work?

  [Silence]

  Principal: And what’s volunteering for? There’s your civic position! You don’t need to be looking down from on high at Putin and Medvedev. Look at our neighborhood!

  Student 2: And the volunteering that’s organized and supported by United Russia [the country’s ruling political party]?

  Principal: Yes.

  Student 2: Well, we’re against United Russia.

  [Laughter]

  Student 2: You see.

  Homeroom teacher: Why do you say “we”?

  Student 2: Raise your hand, anybody who’s against United Russia.

  Student 1: I’m against them.

  [Other voices: Is that everyone? Anyone else?]

  Student 2: We’re against United Russia.

  Principal: And you’re for what exactly?

  Student 1: We’re for justice.

  Principal: And what exactly is justice?

  Student: It’s what we don’t have right now.

  Student 1: Justice is when the authorities care about their people, and not just about themselves. When they care about ordinary citizens, and not about their millions [of dollars]. Many people want to live in a free state, in a free country…

  Principal: So you think that life in this country got worse with the arrival of Putin and Medvedev?

  Student 1: No, but they’ve stayed too long. They’ve just been there [in power] for too long.

  Student 2: Yeah.

  Principal: Did you live in some other era that I somehow missed? Under whom did you live well? And under Putin and Medvedev things got worse for you?

  Student 2: We’ve studied history.

  Principal: Naturally.

  Student 2: Well…

  Principal: What does “well” mean? I’m asking you, specifically you: Under what ruler did you live well? What do you mean “well”?

  Student 2: We’ve only ever had one ruler, actually.

  Principal: You said that things have become worse. But you never lived through the hard years of the 1990s. When, forgive me for saying this, everyone carried around a blade and a firearm, and the country was in chaos. And this was when I was studying in college! This was when it was scary to go out into the street after eight at night. You didn’t see this.

  Student 2: And you want that all over again?

  Homeroom teacher: You’re the ones who want that!

  Student 2: They just arrested a person for absolutely nothing. They carried him off to the police station.

  Principal: This is civil war.

  Student 2: This is lawlessness.

  Principal: That’s true — it’s lawlessness. Because what is the aim of any protest or any schism?

  Homeroom teacher: Political crisis, and then civil war.

  Principal: And then civil war. Fratricide.

  Homeroom teacher: You want it to be like in Ukraine? Or like it was for us in [19]17?

  Student 2: We don’t want these officials.

  Homeroom teacher: Tell me: can you actually do this right now? How?

  Student 2: Well, just gather together.

  Homeroom teacher: And then when?

  Student 2: There will be a crowd.

  Homeroom teacher: A crowd. And then what?

  Student 2: People will at least see. They’ll see that there are citizens.

  Homeroom teacher: Citizens. In other words, a bunch of [young] people led by adults with nothing to lose, so to speak.

  Principal: Guys, we tried, at least, to warn you about all this, and let you know. What’s happening now is called polemics, and nobody needs it. Regardless, what you need now… I’m advising you, I’m not insisting, but I’m advising that you listen to what we said, and you draw your own conclusions. More than anything, I’m thinking about your future.

  Homeroom teacher: Remember that a lot is at stake.

  Principal: I put up a fight with these law enforcement officers. I tried to defend Maxim. I said that these were just some juvenile antics that nobody needed. Believe me, he’s not having a good time right now. Not at all. I don’t want any of you to land in a similar situation. Everything that you’ve said here from behind your desks has been empty words. I’m telling you again: get up, grow up, and make something of yourselves. That’s the right thing to do.

  Homeroom teacher: Guys, I’ll ask you again: think, think…
   
  PSS, Stagideus, Mustaruuti ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. tulikomento

  tulikomento Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  27.01.2015
  Viestejä:
  6,960
  Tykkäykset:
  21,443
  Pisteet:
  1,286
  Hyi hemmetti. Oikein kunnon Russia Stronk -meininkiä.
   
 16. Juna112Porojetsiin

  Juna112Porojetsiin Kapteeni

  Liittynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  683
  Tykkäykset:
  1,218
  Pisteet:
  76
  Mutta onhan tuossa toivon kipinä. Nuorten kommentit ovat hyviä, ja paljon asiallisempia kuin näiden kansankynttilöiden agitaatio ja loppuvaiheessa aloittama uhkailu.
   
  Stagideus, Mustaruuti, PSS ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 17. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  770
  Tykkäykset:
  1,187
  Pisteet:
  76
  Hyvä kuulla, että Venäjälläkään ihan kaikki sonta, mitä tiedotusvälineistä tulee ei mene läpi. Toivottavasti eivät ehdi pilata tätäkin sukupolvea.
   
  Juna112Porojetsiin ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 18. Ingsoc

  Ingsoc Eversti

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,583
  Tykkäykset:
  3,254
  Pisteet:
  316
  Galeottin analyysia Venäjän puolustubudjetin leikkauksista.

   
 19. Teme

  Teme Luutnantti

  Liittynyt:
  28.12.2010
  Viestejä:
  314
  Tykkäykset:
  285
  Pisteet:
  36
  tulikomento tykkäsi tästä.
 20. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,676
  Tykkäykset:
  3,184
  Pisteet:
  316
 21. Thunderbolt

  Thunderbolt Kersantti

  Liittynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  114
  Tykkäykset:
  386
  Pisteet:
  16
  Janukovitsia vastaan oikeudessa todistava venäläispoliitikko ammuttiin Kiovassa:

  Murhan tilaajaa ja motiivia ei tarvitse kauaa arvuutella.

  Edit: asia kuuluu ehkä enemmän Ukrainan konflikti-ketjuun, modet siirtäköön jos siltä tuntuu
   
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 22. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,676
  Tykkäykset:
  3,184
  Pisteet:
  316
  Noo, murhaaja sai ruplansa Venäjältä joten lienee oikeassa ketjussa.
   
  tulikomento tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu