Uutisia Venäjältä

Ottoville

Ylipäällikkö

Falangi

Kenraali
Reuters: Pietarilainen sairaala hoitaa salaa taisteluissa haavoittuneita venäläisiä palkkasotilaita
Pietarissa toimii presidentti Vladimir Putiniin kytköksissä oleva yksityissairaala, joka hoitaa ulkomailla taisteluissa haavoittuneita venäläisiä palkkasotilaita, kertoo uutistoimisto Reuters. Osalla yksityissairaalan omistajista ja ylläpitäjistä on Reutersin mukaan henkilökohtaisia kytköksiä presidentti Putiniin.

Sairaalasta ja sen toiminnasta haavoittuneiden palkkasotilaiden hoitamisessa ei ole aiemmin raportoitu julkisuudessa. Paljastus on kiinnostava, sillä se osoittaa, että muun muassa Syyriassa ja Libyassa taistelleet yksityiset palkkasotilaat ovat saaneet vähintäänkin epäsuoraa tukea Venäjän johtajilta, Reuters kertoo. Virallisesti Kreml kiistää sen, että venäläisiä palkkasotilaita toimisi Kremlin tai Venäjän armeijan alaisuudessa.

Venäjän lakien mukaan sairaalat, jotka hoitavat taisteluissa haavoittuneita ihmisiä, ovat velvollisia raportoimaan asiasta poliisille. Venäjän lainsäädäntö myös kieltää Venäjän kansalaisia osallistumasta aseellisiin konflikteihin palkkasotilaina.

Sairaalan omistaa iso vakuutusyhtiö nimeltään AO Sogaz, Reuters kertoo. Yhtiön johtoportaassa ja sen omistajien joukossa on presidentti Putinin sukulaisia ja muita henkilöitä, joilla on kytköksiä presidenttiin.

Sairaalan pääjohtajalla Vladislav Baranovilla on myös liikesuhde Putinin vanhimman tyttären Maria Vorontsovan kanssa. Reutersilla ei ole todisteita siitä, että Putinin tyttärellä olisi kytköksiä sairaalaan, jossa haavoittuneita palkkasotilaita hoidetaan.

Sairaalan pääjohtaja Baranov kieltäytyi kommentoimasta asiaa Reutersille.

”Unohtakaa klinikkani, tämä on neuvoni teille”, Baranov sanoi puhelimessa Reutersille. Kirjallisesti lähetettyyn kysymykseen Baranov vastasi: ”En halua kommunikoida kanssanne.”

Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov vastasi Reutersille, ettei heillä ole tietoa asiasta. Venäjän puolustusministeriö ja sairaalan omistava AO Sogaz -yhtiö eivät vastanneet Reutersin kysymyksiin.

Reuters ja monet muut mediat ovat aiemmin raportoineet, kuinka yksityiset venäläiset palkkasotilaat ovat taistelleet Venäjän armeijan rinnalla Syyriassa ja Ukrainassa. Palkkasotilaat on värvännyt yksityinen aseellinen ryhmä nimeltään Wagner Group, jonka jäsenet ovat pääasiassa Venäjän armeijan entistä henkilökuntaa.

Wagnerin taistelijoita on lähetetty myös Libyaan taistelemaan maan itäosissa vaikuttavan komentaja Khalifa Haftarin joukoissa. Haftar taistelee kansainvälisesti tunnustettua Tripolin hallitusta vastaan.

Venäjän hallinto on toistuvasti kiistänyt käyttävänsä yksityisiä venäläisiä palkkasotilaita ulkomaanoperaatioissa. Kremlin mukaan Ukrainassa ja Syyriassa taistelee vapaaehtoisia venäläisiä.

Putin on myöntänyt, että yksityisiä venäläisiä toimii Syyriassa, mutta heidän toimenkuvansa liittyy Putinin mukaan vain turvallisuuspalveluihin, eikä heillä ole mitään tekemistä Venäjän armeijan kanssa. Putinin mukaan heillä on oikeus työskennellä missä maassa tahansa niin kauan kuin eivät riko Venäjän lakia tai osallistu taisteluihin.

Kun Putinilta kysyttiin vuosittaisessa mediatilaisuudessa joulukuussa venäläisistä palkkasotilaista Libyassa, Putin soimasi länsimaista mediaa.

”Uskotko mitä länsimainen media raportoi? Uskotko sen kaiken?” Putin vastasi toimittajalle.

Reuters kertoo tavanneensa pietarilaisen sairaalan takapihalla viime lokakuussa venäläisiä sotilaita, jotka olivat haavoittuneet taisteluissa Libyassa. Yksi haastateltavista kertoi venäläisten palkkasotilaiden olevan Libyassa ”taistelemassa kansainvälistä terrorismia vastaan ja suojelemassa Moskovan intressejä”.

Reutersin tietojen mukaan AO Sogazin omistama sairaala on hoitanut haavoittuneita venäläisiä palkkasotilaita ainakin vuodesta 2016 alkaen. Hoidot ovat hoidettaville maksuttomia, eikä Reutersilla ole tietoja, kuka ne maksaa.

Sairaalan omistavassa yhtiössä Sogazissa on useita henkilöitä, joilla on kytkös Putiniin. Sairaalan pääjohtaja Baranov on perustanut toisen lääketieteen alan yhtiön, AO Nomekon, Putinin vanhimman tyttären Maria Vorontsovan kanssa. Baranov toimii pääjohtajana myös tuossa yhtiössä.

Vorontsovaa ei ole julkisesti vahvistettu Putinin tyttäreksi, ja Venäjän presidentti on ollut hänestä vaitonainen.

AO Sogazin varatoimitusjohtaja Mikhail Putin on venäläismedian mukaan Putinin serkun poika. Toinen Putinin serkun poika Mihail Šelomov puolestaan omistaa 12,5 prosenttia AO Sogazista, Reuters kertoo.

AO Sogazin omistajiin kuuluvat myös Putinin ystävä Juri Kovaltšuk sekä Gazpromin toimitusjohtaja Alexei Miller, joka työskenteli 1990-luvulla Putinin kanssa Pietarin kaupunginhallinnossa.
 
Venäläisilläpä on nyt merillä hankalaa..

Ustinov on tulossa kohtisuoraan rantaan, ja on poikittain salmessa. Väkeä on kannella runsaasti, joten onkohan siellä ollut jokin isompi hätä, vai muuten vain tullut idea ajaa laituriin.
On juuri pudottamassa ankkuria saadakseen pysähtymään, kun hinaaja pääse puskemaan aluksen oikein päin. Tuossahan voi olla kova virta, ja tuuli.
Mutta poikittain tuuleen ja virtaan, tuommoisella rungolla on kyllä aika erikoinen ratkaisu.. mahtoiko siellä olla takana jokin jo aiempi hallinnan menetys.


Marshal Ustinovin lisäksi heillä näyttää toinenkin merivoimien alus olevan liemessä:


Eli Alligator luokan maihinnousualus, Orsk, on kärsinyt konerikon. Ja siis hinauksessa Välimereltä Sevastopoliin.

Ja lisäksi vielä siviilipuolellakaan ei mene ihan hyvin samoissa paikoissa...
Venäläinen rahtilaiva ajanut karille Marmaran -merellä.

Edit: typot&asettelu vähän paremmalle mallille.
 
Viimeksi muokattu:

tulikomento

Greatest Leader
Venäjän armeijassa tapahtuneen ammuskelun motiivina ilmeisesti simputus.


Varmaan melkoista touhua on simputus ollut, jos on kohde noin pahasti raivostunut. Ei Venäjästä kyllä sivistynyttä maata saa millään.

Noita vastaavanlaisia sattui meilläkin vuosituhannen vaihteen tienoilla. Esim. 2001 keväällä eräs varusmies pakeni simputusta Suomen puolelle hyppäämällä tavarajunaan. Tuli yli Vainikkalassa ja mukana oli rynkky ja jokunen lipas patruunoita. Aiheutti paniikkia ja kaaosta Lappeenrannan seudulla. Mm. varasti auton ja ammuskeli kohti siviilejä aseellaan. Kutostiellä kova takaa-ajo. Mälläsi autonsa kolarissa ja räiski poliisiautoa ja seurannutta rajan kopteria.

Pakeni loukkaantuneena metsään. Perään lähti rajan valmiusjoukkue käskynään ampua tavattaessa. Rajamiehet pääsivät lähelle ja sitten kajahti laukaus venäläisen päättäessä itse päivänsä. Oli päättänyt ettei menisi enää takaisin Venäjälle elävänä. Nämä oli murheellisia keissejä.
 

tulikomento

Greatest Leader
^Tapaus kertonee silloisista olosuhteista vanjan armeijassa , sinne ei vissiin haluta "vapaaehtoisesti.

Simputusperinne elää vahvana itänaapurin asevoimissa. Aiempien saapumiserien "vanhat" kohtelevat nuorempiaan kuin saastaa. Aliupseerit ja upseerit myös. Venäläiset käyttivät rajalla vuosituhannen vaihteeseen saakka varusmiehiä. Siirtyivät sitten ammattilaisjärjestelmään. Sen myötä nämä ikävät tapaukset poistuivat itärajalla kuvioista.

Puhutaan muuten että simputusperinne tuli Suomen puolustusvoimiin tsaarin armeijassa palvelleiden upseereiden mukana. Yleisesti luullaan että se tuli Saksassa palvelleiden jääkäreiden kautta mutta ilmeisesti näin ei ole. Preussilainen sotilaskuri oli pirun kovaa ja tiukkaa mutta mitään aivan tolkutonta rääkkiä se ei tietääkseni koskaan ollut.
 

tulikomento

Greatest Leader
^Tapaus kertonee silloisista olosuhteista vanjan armeijassa , sinne ei vissiin haluta "vapaaehtoisesti.

Tuossa 2010-2012 seurustelin venäläisen naisen kanssa. Oli vaihto-opiskelijana Suomessa. Kesällä 2011 sovittiin että matkustaisin kesäloman aikana yhdessä hänen vanhempiensa luokse Petroskoihin. Jäi tuolta reissulta todella hyvin mieleen se, mitenkä tämän nuoren naikkosen pikkuveli ihan aidosti pelkäsi joutumista varusmiespalvelukseen. Suomen rajalta katsottuna tiedossa olisi ollut parin vuoden komennus jonnekin Kiinan vastaiselle rajalle. Muistan mitenkä tämä kysyi minulta mitenkä Suomessa nuoria asevelvollisia kohdellaan.

Kerroin ihan totuudenmukaisesti että palvelin 6kk 2002-2003. Ja että palvelusaikana minua kohdeltiin asiallisesti kaikkien Suomen lakien mukaisesti.
 

Protheon_93

Ylipäällikkö
Joskus tuossa kymmenisen vuotta sitten oli juttua, että upseerit/aliupseerit olivat Venäjällä vaan halunneet kovistella, ja veivät alokkaan alasti kyykkimään lumikasan päälle, ja hakkasivat menemään niin kauan että piti viedä sairaalaan, jossa huomattiin että sekä jalat että sukukalleudet ovat pakkasen takia pelastamattomassa kunnossa.

Jos tuollainen kulttuuri nähdään haluttavana ja sallittavana, en ihmettele sitä, miksi Venäjällä joskus jollakin varusmiehellä kiehahtaa yli, ja nämä simputtavat paskiaiset saavat kuulaa kalloon. En haluaisi mitenkään hyväksyä tällaista omankädenoikeutta, mutta jos se nopeuttaa toimintakulttuurin muutosta pelkästään upseeriston/aliupseeriston pelosta siitä, että joku tulee ja kostaa ja pistää mullan alle simputuksesta, niin ehkäpä tässä on sitten se mustan pilven hopeinen reuna.
 

Pihatonttu

Respected Leader
Jos tuollainen kulttuuri nähdään haluttavana ja sallittavana, en ihmettele sitä, miksi Venäjällä joskus jollakin varusmiehellä kiehahtaa yli, ja nämä simputtavat paskiaiset saavat kuulaa kalloon. En haluaisi mitenkään hyväksyä tällaista omankädenoikeutta, mutta...

Parempi että tusina kiusaavia öykkäreitä kuolee kuin että yksikään viaton menettää henkensä.

Tai pari tusinaa. Tai...

Noh... Oikeastaan sillä ei ole väliä.

Itsensä puolustamiseen ja suojaamiseen pitää olla oikeus myös toivottomissa tilanteissa ja vastustajien määrästä riippumatta.
 

Pihatonttu

Respected Leader
Enemmänkin, että useampi hyökkääjä oikeuttaa voimakkaammat keinot.

Tosin jos hyökkääjillä on organisaation, instituution, yhteisesti tuotetun keinotekoisen juridisteknisen todistusvoimaisuuden ja/tai muun voimakkaan tahon tuki takanaan, niin voimakkaampien keinojen käyttäminen voi maksaa kaikille järjettömän paljon enemmän kuin kellekään olisi suotavaa.

Jos ei voi poistua ongelmallisesta ja uhkaa sisältävästä tilanteesta, niin silloin ollaan ongelmissa.

Yllättävän usein kollektiivisen selkänojan omaavat koittavat ajaa oman linjansa läpi sillä että tuottavat nopeaa eskaloitumisuhkaa. Tämä toimii varmaan noin 99% tapauksissa, mutta sitten kun tulee se tapaus jonka kohdalla eskaloitumisuhka ei toimi painostuskeinona vaan eskaloi, niin kaikille tai jollekulle voi tulla pipi.

Aika iso osa erilaisista sotasankareista, tieteiden mullistajista, kulttuurin ja taiteen isoista nimistä jne. kuuluu juuri tähän "eskaloitumisuhka ei toimi painostuskeinona" -poppooseen.

Yksi niistä asioista jotka kuljettavat Venäjää aina uudelleen ja uudelleen kehitysmaan suuntaan ihan siitä riippumatta millä tasolla taide, tiede, kulttuuri, tuotantotalous jne. siellä ovat on juuri sikäläinen "luottamus hyvä, kontrolli parempi" -hölmöys. Jos ja kun kepistä ja porkkanasta käytetään lähes pelkkää porkkanaa (koska se on halvempi ja "parempi" ja saadaan itse pitää porkkana) niin ihmisillä on suurempi motivaatio piilottaa porkkanat kuin tuottaa niitä lisää. Ja se on suora reitti joko luonnonvarakiroukseen...


...tai muuhun kehitysmaalaistumiseen johtavaan syöksykierteeseen.

Tässäkin näkee taas kerran sen, miten keskeinen ja kaikkeen vaikuttava asia moraali- ja logiikkajärjestysten laatu on. Ne tuottavat automaattisia kehityskulkuja, joita ei voi ymmärtää oikein eikä siis myöskään selittää todellisuuden kanssa yhdenmukaisesti substanssi- tai analyyttisyyspohjaisella ajattelulla ja työkalupakilla. Kyse on substanssitekijöitä ja analyyttistä tarkastelutasoa ylemmän ja varhaisemman vaiheen dynamiikkaan ja rakenteisiin liittyvästä ilmiöstä. Ja ongelmaa ei voi ratkaista - tai edes ymmärtää - sillä ajattelun tasolla jolla se tuotetaan.
 

Lunni

Kenraali
Noita vastaavanlaisia sattui meilläkin vuosituhannen vaihteen tienoilla. Esim. 2001 keväällä eräs varusmies pakeni simputusta Suomen puolelle hyppäämällä tavarajunaan. Tuli yli Vainikkalassa ja mukana oli rynkky ja jokunen lipas patruunoita. Aiheutti paniikkia ja kaaosta Lappeenrannan seudulla. Mm. varasti auton ja ammuskeli kohti siviilejä aseellaan. Kutostiellä kova takaa-ajo. Mälläsi autonsa kolarissa ja räiski poliisiautoa ja seurannutta rajan kopteria.

Pakeni loukkaantuneena metsään. Perään lähti rajan valmiusjoukkue käskynään ampua tavattaessa. Rajamiehet pääsivät lähelle ja sitten kajahti laukaus venäläisen päättäessä itse päivänsä. Oli päättänyt ettei menisi enää takaisin Venäjälle elävänä. Nämä oli murheellisia keissejä.

Tuostakin tarinasta on aikamoisia tornihuhuja liikkeellä... ressun/vm:n "ammatitaidolla" puhuvat kuinka Ak-74:lla ei saada otsaan 7.62/308:n aukkoa.. taidan pitää kuitenkin virallista totuutta oikeana, kun olen sen ihan mukana olleilta kuullut..
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Perhanan vaarallisia nuo Moskovan ikkunat...taas yksi pudonnut...


Spanish journalist Manuel Sanchez working for Sputnik reportedly died after falling out of the window in Moscow.
 
Top