Uutisia Yhdysvalloista

Herman30

Greatest Leader
What's True
The act of setting fire to an LGBT rainbow flag in Ames, Iowa, in June 2019 did ultimately result in Adolfo Martinez receiving a total sentence of 16 years in prison.
What's False
Several news articles failed to mention that Martinez' sentence would not have been nearly so long if he had not already been convicted of two previous felonies and treated as an "habitual offender," in keeping with Iowa state law. In that circumstance, his criminal history tripled the maximum available sentence for arson from five years to 15 years.
 

taantumu

Kenraali
Boeing antoi vihdoin potkut toimitusjohtaja Dennis Muilenbergille jonka toiminta 737MAX-kriisissä on ollut huteraa. Näyttää siltä että 737MAX:n lentokielto tulee kestämään vähintäänkin vuoden (lentokielto alkoi maaliskuussa 2019) eikä lentokiellon kumoamisajankohdasta ole tarkkaa arviota. MCAS-järjestelmän aiheuttamien ongelmien onnettomuuksien jälkeen Boeing oli varma koneen nopeasta paluusta käyttöön mutta Boeing ei ottanut asiaa riittävän vakavasti sillä se oletti ilmailuhallinto FAA:n jatkavan lepsua linjaansa sertifioinnin kanssa. FAA:n on kuitenkin tällä kertaa tehtävä työnsä kunnolla uskottavuutensa pelastamiseksi sillä muiden mannerten ilmailuviranomaiset ovat menettäneet uskoaan sen toimintaan.

Aiemmin tässä kuussa Boeing ilmoitti keskeyttävänsä 737MAX:n tuotannon tammikuun alussa ja valmiita koneita on noin 400. Valmistuksen keskeytymisen on arvioitu leikkaavan maan bruttokansantuoteesta n. 0,5%. Lentokielto on tähän mennessä maksanut Boeingille n. 9 mrd.$ ja useat lentoyhtiöt ovat haastaneet yhtiön oikeuteen menetetyistä tuotoista. Esim. Southwestille uusien koneiden jääminen maahan on aiheuttanut n. 500 milj.$ menetykset.

Boeing on Monday fired its chief executive, Dennis A. Muilenburg, whose handling of the company’s 737 Max crisis had angered lawmakers, airlines, regulators and victims’ families.

The company said Dave Calhoun, the chairman, would replace Mr. Muilenburg on Jan. 13. Until then, Boeing’s chief financial officer, Greg Smith, will serve as interim chief executive, the company said.

The Boeing board made the decision on a call on Sunday, after a string of disastrous announcements for the company, according to two people briefed on the matter who spoke on condition of anonymity to discuss internal deliberations. Mr. Muilenburg has stepped down effective immediately.

Boeing has been mired in the worst crisis in its 103-year history since the crashes of two 737 Max jets killed 346 people. The plane has been grounded since March, and Boeing has faced cascading delays as it tries to return the Max to the air.

Last week, Boeing said it would temporarily shut down the 737 Max factory. Mr. Muilenburg’s relationship with the Federal Aviation Administration was badly damaged after he was seen as pressuring the agency to return the planes to service. And on Friday, a Boeing space capsule designed for NASA failed to reach the correct orbit, a crushing blow to company morale.

....
https://www.nytimes.com/2019/12/22/business/boeing-dennis-muilenburg-737-max.html
 

Teräsmies

Respected Leader

Voisitko laittaa tuollaisen hörhöilyn tänne minne se kuuluu.
 

Soldierblue

Ylipäällikkö
Voisitko laittaa tuollaisen hörhöilyn tänne minne se kuuluu.
Kelpaisiiko se nyt?
 

Tetra

Respected Leader
BAN
 

Passi

Ylipäällikkö
"

Hmmmm, eikös tämä vahvista aika pitkälle venäläisten vaalivaikuttamisen ?

Tämä vahvistaa sen, että amerikkalaisille ei kannata puhua tai kertoa yhtään mitään. Niiden systeemit vuotaa kuin seula!! Oikein juorukellot."Korkeisiin venäläispäättäjiin, turvallisuusviranomaisiin ja oligarkkeihin kohdistuvia toimia käytettäisiin, mikäli Moskova pyrkisi sekaantumaan Yhdysvaltojen ensi vuoden vaaleihin esimerkiksi kyberiskuilla tai infovaikuttamisella.
Nimettöminä pysyttelevien entisten ja nykyisten viranomaislähteiden mukaan .

Suunnitelmista perillä olevien lähteiden mukaan
kohteelle osoitettaisiin, että amerikkalaisilla on pääsy tiettyyn ”järjestelmään tai tiliin sekä kyky aiheuttaa kustannuksia”, mikäli Venäjä ei lopeta ei-toivottua toimintaa.

Yhdysvaltojen tiedustelun kerrotaan julkaisseen marraskuussa salaisen arvion."
Yksi vaihtoehto on toki,että näille Amerikan klikkimedioiden jutuille ei anna hirveästi arvoa.

Näitä on päivittäin. Aina liittyy jotenkin Trumpiin.
 

SJ

Supreme Leader
Hmmmm, eikös tämä vahvista aika pitkälle venäläisten vaalivaikuttamisen ?

Kaikki tietävät että venäläiset tekivät vaalivaikuttamista. Kaikki tietävät myös, että kaikki muut jenkkien viholliset tekivät tuota ihan vain voidakseen sanoa, että tekevät sitä. Vaalivaikuttamista tekee myös lukemattomat muut tahot, joiden motiivit vaihtelevat, mutta katsovat hyötyvänsä jostakin vaalituloksesta enemmän kuin muista. Venäläiset tässä tapauksessa taisivat tunkeutua jollekin vaalikoneiston päätietokoneelle ihan vain sen takia, että jäisivät siitä kiinni ja saisivat näyttää voimaansa. Vaalituloksien väärentämistä ei havaittu. Myöskään ei ollut havaittavissa sitä, että putler huorien nettikamppanjointi olisi vaikuttanut vaalien lopputulokseen.
 

TT

Eversti
Näitä on päivittäin. Aina liittyy jotenkin Trumpiin.
Ja aina joku täälläkin kääntää nämä Trumpin vastaiseksi noitavainoksi, oli asiassa mitä perää tahansa. Kuinka irrelevanttia uutista vaan, aina kelpaa. Rumppia jahdataan pahemmin kuin Väyrystä ikinä.

(Mediasakki on sitä kädetöntä kakkaa mitä on ja monet ankkurit ihan vasiten sotajalalla, mutta ei sekään automaattisesti tee joka artikkelin kaikesta sisällöstä pelkkää proppagandaa. Valikoiva lukutaito on suuri hyve.)
 

TT

Eversti
Jenkkimillenaalit äänestäneet maailman vaarallisimmat ihmiset maailmanrauhalle, mutta kuka niille kommunismia on opettanut ;).

36% of millennials polled say that they approve of communism, which is up significantly from 28% in 2018.

Tai sitten tuossa gallupissa kysyttiin sosialismista (eikä kommunismista) millä on aika erilainen semantiikka tuolla rapakon takana nykyään. Välillä tarkoittaa vain sosiaalisuutta yhteiskunnallisessa mielessä, ei Pers-Korean tai Kuuban kaltaista valtiomuotoa. Näitä englannista suomeen käännettäessä on hyvä tämmöiset paikalliset nyanssit ottaa huomioon.

Onko tuo MarketWatch sitten minkä alan toimija, sotaisia kaapuniekkoja vai änkyrä-optiomeklareita?
 

MeriTJ

Kenraali
Jenkkimillenaalit äänestäneet maailman vaarallisimmat ihmiset maailmanrauhalle, mutta kuka niille kommunismia on opettanut ;).

36% of millennials polled say that they approve of communism, which is up significantly from 28% in 2018.

Tämä poiki republikaanisen puolen somen käyttäjillä kiertämään meemin jossa julistettiin "You can vote yourself to communism, but you have to shoot yourself out of it". Ihmettelinkin mistä moinen melko painavasanainen meemi normaalisti kohtalaisen maltillisillakin ihmisillä alkoi olemaan jaossa mutta tuollainen uutinen selittää sitä nopeasti. Oma mielipide on että siellä taitaa olla yleisesti maassa sivistystaso ja kokemus muista maista sen verran alhaista että kaikki tietämättään niputetaan "kommunismiksi" vaikka kyse olisi vaikkapa pohjoismaisen hyvinvointivaltion tyyppisen melko demokraattisen mallin tavoittelusta.
 
Top