Uutta tieto venäläisten maakaupoista Suomessa

Vonka

Supreme Leader
Keskisuomalaisen juttua on korjattu klo 12.25 tällaiseksi:

Kiinteistöt ovat siis olleet Venäjän federaation omistuksessa vuodesta 1947 lähtien, mutta ne ovat olleet Venäjän ulkoministeriön hallinnoimia. Vuonna 2009 Venäjän ulkoministeriö määrättiin luovuttamaan osa tonteista Venäjän presidentin kanslian hallintaan.

Korjaus on älytön ja hosuen tehty. Jos ne ovat olleet Venäjän hallinnoimia, kenenkään ei tarvitse marssia määräämään niitä luovutettavaksi Venäjälle. Toisekseen Venäjän Federaatiota ei ollut vuonna 1947!

Verratkaa jutun alkuun:

Ratian mukaan Venäjän konsuli saapui 14. lokakuuta 2009 Maanmittauslaitoksen Ahvenanmaan toimipisteeseen mukanaan Kremlistä tullut kirje karttaliitteineen. Siinä ulkoasianministeriö määrättiin luovuttamaan osa Saltvikissä sijaitsevasta Norrgårdin tilasta Venäjän federaation presidentin kanslialle.
 

Vonka

Supreme Leader
Joku toimittaja (mutta pitäisi olla hyvä ja tarkka) voisi nyt pöyhiä hätäilemättä koko jutun pohjamutia myöten ja kääntää joka korren kuin tutkiva journalisti tekee ilman iltapäivälehtiasennetta. Faktat kehiin.

Nythän lehdet hysterisoivat älyttömyyksillä (Savon ukko näki Flankerin järvellä) mutta todelliset jutut jäävät yksinäisyyteen ja ignoroidaan. Otetaan vaikka se Metsähallituksen kauppa. Kuka teki? Miksi? Nimet esiin.
 
Viimeksi muokattu:

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Toisaalta rahalla saa ja hevosella pääsee. Kyllä suomalaisille hieman likainen venäläisraha on ennenkin kelvannut.

Nyt on vain pakko toivoa, että media hätiköi, on ymmärtänyt väärin ja lioittelee asioita ja me täällä sosiaalisessa mediassa peesaamme innokkaasti ja ilman kunnon lähdekritiikkiä. Se toinen vaihtoehto olisi paljon ikävämpi, johdossa on kapeaktaseisia idiootteja!
 

Museo

Eversti
Miten niin hätiköidään? Ylipäätään kannattaisi muistaa kuinka paljon pääomaa Venäjältä on valunut ulkomaille erilaisten korruptoituneiden roistojen toimesta tai vaan muuten varmuuden vuoksi pois Venäjältä. Lisäksi Venäjällä on kuulemma hieman tavallisempaa että omat ja firman rahan menevät vähän sekaisin. Suomi on tässä vieressä, täältä voi ostaa vaikka tontteja strategisilta paikoilta erinäistä myöhempää käyttöä varten.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Nyt hyvät herrat suut suppuun, Suomessa on yksilön vapaus ja omaisuuden suoja! Ei täällä julkisuudessa revitä kuka omistaa mitäkin ja mitä se edes viranomaisille kuuluu :eek: !


http://www.maanmittauslaitos.fi/tiedotteet/2014/10/yksittaisista-tonttiostoksista-ei-tiedoteta


"Emme tiedä syytä, miksi entinen pääjohtaja Jarmo Ratia haluaa nyt julkistaa asian", ihmettelee ylijohtaja Risto Nuuros.

"Vastaavasti julkisuuden henkilöiden kiinteistökaupoista tai kiinteistöjen omistuksista ei ole meillä viranomaisena syytä uutisoida", Nuuros kertoo.

Maanomistusta Suomessa ei ole rajoitettu, eli esimerkiksi Venäjän kansalainen voi hankkia kiinteistön samalla tavoin kuin suomalainenkin kesämökin tai omakotitalon ostaja."Crimea doesn't pay so let's do it the finnish way!
 

Vonka

Supreme Leader
Miten niin hätiköidään? Ylipäätään kannattaisi muistaa kuinka paljon pääomaa Venäjältä on valunut ulkomaille erilaisten korruptoituneiden roistojen toimesta tai vaan muuten varmuuden vuoksi pois Venäjältä. Lisäksi Venäjällä on kuulemma hieman tavallisempaa että omat ja firman rahan menevät vähän sekaisin. Suomi on tässä vieressä, täältä voi ostaa vaikka tontteja strategisilta paikoilta erinäistä myöhempää käyttöä varten.

Rahanpesuun osallistuminen on rikos. Syytän Suomen valtiota rikollisuuden tukemisesta. J`accuse!
 

baikal

Supreme Leader
Kuuma peruna se vaan on. Tänäänkin PV-komentaja hienovaraisesti tyrkkäsi potun haastattelussa poliitikkojen kynsiin. Kun häneltä kysyttiin, miten hyvät tiedot pv:lla on: tsadaa, arvatkaa, hän vastasi: hyvät.
 

Museo

Eversti
Niin-niin mutta kun sen PITÄISI olla rajoitettu. Sehän se ongelma tässä onkin.

Niin kovasti olemme kyllä moralisoimassa tiettyjä ulkomaalaisia veroparatiiseja. Ja samaan aikaan ties mitkä venäläiset tahot ostavat Suomesta täysin vapaasti vähintääkin alkuperältään kyseenalaisella rahalla tontteja strategisilta paikoilta jotain epämääräistä myöhempää käyttöä varten. Tšuhnia viedään taas.
 

baikal

Supreme Leader
Kommonismin torppaaminen oli helppoa. Seterirahalle pokkaava ihminen on tuhannesti vaikeampi panna aisoihin. Koska useimmat pokkaavat ja tälläkin foorumilla törmää siihen, että ollaan niin venäjänvastaisia ja pelätään ryssää kuin ebolaa liiterissä, mutta venäläisrahalle kumartaa tämä sama paheksuvaisto kuin Baalille partasuu.

Suomettaminen v. 1970 oli yksi ilmiö, toinen näkyy 2014. Mitä sille tehdään? Oikeisto ei varmasti tee mitään, ei edes paheksu, koska kaiken edelle kaahaa raha. Okei. Kukaan muukaan ei sille mahda mitään, eikä edes yritä. Arvatkaa, mikä on lopputulema? Aivan.

Ilmiö on niin "laaja" ja touhu selkeä kuin pläkki. Mutta hyssyn hyssyn. Koska taala ei haise, vaikka sen repisi ruplanipusta irti.
 

oml

Kapteeni
SS:
Venäläinen omistaa mökin läheltä lennoston tukikohtaa
Kuva: Tapio Hartikainen


Venäläisomisteinen mökki vaikutti autiolta maanantai-iltana.

Heikki Toivanen

06:00 (07:58)
Venäläisomisteinen rantakiinteistö Rissalan lentokentän läheisyydessä ei ole Karjalan lennoston komentajan Ossi Sivénin mukaan erityinen huolenaihe.

– Joissakin tapauksissa ulkomaalaisella omistuksella voi olla merkitystä, mutta on aika epätodennäköistä, että maita hankkimalla aiheutettaisiin meille haittaa, Sivén arvioi.

Maanantain Iltalehti kertoi venäläisten maakaupoista, joita on tehty lähellä Suomen puolustukselle ja huoltovarmuudelle tärkeitä kohteita. Savosta esiin nostettiin venäläisnaisen ostama kiinteistö Juurusveden rannalta.

Iltalehti kertoi, että heikkokuntoisen talon pihamaalta on suora näköyhteys ”suuntaavaan radiopeilausantenniin”. Savon Sanomien tietojen mukaan tontilta on näköyhteys viereisen Vehkamäen päällä olevaan radiomajakkaan, jota kaikki lentokoneet voivat käyttää apunaan navigoinnissa.

Kiinteistöjen kauppahintarekisterin mukaan venäläisnainen osti kiinteistön elokuussa 2008. Myyjänä oli kuopiolainen yrittäjämies, joka teki kaupalla sievoisen, 41 000 euron voiton.

Mies oli ostanut kiinteistön vajaa puoli vuotta aiemmin 79 000 eurolla. Venäläisnainen maksoi siis 120 000 euroa noin 8 500 neliön tilasta, jolla on heikkokuntoiset loma- ja talousrakennukset.

Savon Sanomat yritti tavoittaa kiinteistön omistajaa, mutta hänelle ei löydy ajantasaisia yhteystietoja suomalaisista osoite- ja numeropalveluista.

Kiinteistö sijaitsee alueella, joka on suoraan kiitoradan jatkeena. Loma-asumisen kannalta se kuuluu pahimpaan lentomeluvyöhykkeeseen.

Uudessa Etelä-Siilinjärven yleiskaavassa alue kuuluu yli 60 desibelin lentomelualueeseen, joka on varsin laaja. Alueella ei sallita asuinrakentamista. Jos vanhaa korjataan, erityistä huomiota tulee kiinnittää rakenteiden ääneneristävyyteen sisätilojen melutasojen ohjearvon saavuttamiseksi.

Kunnanjohtaja Vesa Lötjönen on tietoinen venäläisomistuksesta. Kiinteistökaupat tulevat myös kunnanjohdon tietoon mahdollista etuosto-oikeuden käyttöä varten.

– Minun aikanani ei ole muistaakseni kertaakaan tullut eteen venäläisten kauppoja. Kyllä ne Siilinjärvellä ovat olleet ihan yksittäistapauksia, vuonna 2009 kunnanjohtajana aloittanut Lötjönen kertoo.

Venäläisten maanhankinta on keskittynyt Kaakkois-Suomeen. Pohjois-Savossa omistusta on enemmälti lomakohteiden kuten Tahkon ja Lohimaan läheisyydessä. Sotilaskohteista esillä on ollut lennoston lisäksi Koivujärven varastoalue Pielavedellä.

Iltalehden tekemän koonnin mukaan tärkeiden kohteiden läheisyydestä on tehty ainakin 139 kauppaa. Niistä Pohjois-Savoon kohdistuu kahdeksan ja Etelä-Savoon 11. Selvästi suurin luku, 46, osuu Etelä-Karjalaan.

Pääesikunnassa suhtautuminen venäläisten maanhankintaan on ollut maltillista.

– Meillä ei ole edelleenkään syytä erityiseen huoleen tässä asiassa. Ilmiö on tietysti mielenkiintoinen ja seuraamme tilanteen kehittymistä, Pääesikunnan viestintäjohtaja Mika Kalliomaa kommentoi Iltalehdelle.

Prikaatinkenraali evp. Lauri Kiianlinna vaati samassa jutussa täsmällisyyttä maa- ja kiinteistökauppojen seurantaan.

– On mahdollista, että maakaupoissa piilee turvallisuusuhka. Tämäkin vaihtoehto pitää ottaa huomioon.

Lehden haastattelema nimettömänä pysyttelevä sotastrategi arvioi, että systemaattiselta vaikuttavan maanhankinnan motiivina voi olla tiedustelun lisäksi tukikohtien rakentaminen myöhempää käyttöä varten.
http://www.savonsanomat.fi/savo/venalainen-omistaa-mokin-lahelta-lennoston-tukikohtaa/1913610
 

Benelli

Respected Leader
Pitää muistaa että alue jolta ulkomaalaiset eivät saa ostaa maata, ei paljoa auta jos ryssän kätyrit laitetaan asialle.

Vittu että kylmäis olla Glock ja ASP aseina torjumassa yllätyshyökkäystä jossain Pirkkalassa...
Tuosta syystä kuskataan sitä rynkkyä mukana vaikka vähän painaisikin.
Useimmat puhtaat siviilikentät ovat huonosti puolustettuja Putinyllätyshyökkäyksen sattuessa mutta päätukikohtia ei tuosta noin vain vallata. Vuodesta 1968 periytyvää varautumista onneksi on vielä.
 

Vonka

Supreme Leader
Kilautin kaverille, jonka luulisi tietävän. Jos Iltalehti ei toisin todista alan uskoa juttujen olevan suurelta osin fuulaa!

Nämä pitäisi osata kategorioida vähän eri palasiin. Minkä joku mökinostaja sille voi, jos samassa kylässä on kenttä ja pari muuntajaa. Numeroa ei pitäisi tehdä vääristä asioista ollenkaan. Sen sijaan tuo ukrainalaisten ostama, josta puhuit on selvittämisen arvoinen. Ehkä siinä ei ole villoja, mutta eipä tuo maksaisi pöyhiä.

Eli homman vosi inventoida ja perehtyä mahdollisesti tarkemmin, jos jotain oudompaa on liikkeellä.

Itse perustelen lakimuutoksen tarvetta yksinkertaisesti kaupallisella epäsuhdalla. Se riittäisi perusteeksi parhaiten diplomatiassakin.
 

Vonka

Supreme Leader
Ja vielä tämä tuosta Ahvenanmaan hommasta, ettei hukata pointtia. Kiinteistöjen hallinnointi on ollut Suomen ulkoministeriön käsissä. Vuonna 2009 ulkoministeriö määrättiin luovuttamaan osa tonteista Venäjän federaation hallintaan. Mitä tämä passiivinen "ulkoministeriö määrättiin" on? Alexander Stubb on mielestäni selityksen velkaa.
 
Top